Mi kellene az SG-nek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Have no fear of perfection - you\'ll never reach it.
Bazinga!
Bazinga!
- a 3 vagy 4 csillagosok (vagyis akik már régóta visszajárnak, és ismertebbek a fórumon) az általánosban fórumokban nyitott topikjaikban (kivéve a gumit) lehetnének alapból házigazdák, nem kéne könyörögni a moderátoroknak hogy házigazdát csináljanak belõle.
- Aki újreg a fórumon hetente max. 1 topicot nyithatna (ami nem IP-hez lenne kötve, hanem nicknévhez). Mivel ahol a kérdések 90%-a szokott felmerülni (Hardware ill. a Oprendszer fórum) már van egy általános kérdezõ topic, elég ez is. Az újreg idõtartama nem post függõ lenne, hanem pl. 2 hónap. Aki ezután is visszajár, az már nyithatna max. napi 1-2 topicot (a gumival együtt).
- powerboardokon szokott lenni egy figyelmeztetõ rendszer, hogy minden usernek van 5 pontja. A moderátorok tudnak figyelmezetést küldeni, ha valami hülyeséget csinált. Ha elfogy az 5 pontja, akkor pl. 1 hónap ban (vagy végleges)
- Lehetne az üzenetvisszavonás helyett egy üzenetszerkesztés lehetõség. A legtöbb visszavonás amúgyis az elírások miatt van (legalábbis nálam). Maradhatna ugyanúgy 4 perc.
- A VIP-ra való regisztrációt felemelném a törzstagok szintjére. (Legalább 2 hónapja regisztrált nikk, és legalább 300 hozzászólás).
Hirtelen ennyi jutott eszembe, ill. az eddig írtak alapján én valami hasonló fejlesztéseket tudnék elképzelni...
shit happens

a legegyszerûbb az idõhöz kötött új jogosultságok lehetnének...
shit happens

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
shit happens
Amúgy szerintem még mindig két malomban õrölünk. 😊 Én csak valami olyasmit akartam, hogy mondjuk az elsõ 3 hónapban nyithat összesen pl. 2 topikot, 3 hónap után meg max. hetente egyet. (Ex has számok, nem azokon van a lényeg, csak szemléltetés.) Így egy újreg nem fogja teleszemetelni a fórumot duplikátum- meg ökörségtopikokkal, de ha arról van szó, akkor azért tud új témát nyitni. Gondolom fõként úgyis a hozzászólás lehetõsége miatt regisztrálnak, sazl nem hinném, hogy ez a korlátozás annyira a falhoz vágná õket.
Amúgy egyértelmû, hogy a szpemmelést elkerülendõ nem szabad túl sok kreditet adni, csak a hozzászólások száma alapján. Illetve rossz helyen szpemmelés esetén, le is lehet vonogatni ugye.
Pl így, egy kredit-pontozásos rendszerrel:
Kezdés - regisztrálás után 24h-val lehet hozzászólogatni, de semmi mást.
Mondjuk 300 hozzászólásonként +1 kreditet kap az illetõ, illetve a regisztrációtól számítva 3 havonta is +1-et. Így elkerülhetõ talán, hogy csak a hozzászólások számával feljebb kerüljön valaki.
Illetve moderátor adhat/levonhat kreditet, különbözõ dolgok alapján. Mennyire konstruktív, vagy épp ellenkezõleg. Pl hülye topic, vagy duplázás esetén, vagy minden törölt hozzászólása után -1 pont, vagy valahogy így. Ezenkívül lehetne pl javaslatok alapján is krediteket kapni, meg mindenféle értelmes cselekedetért.
-Így 3 kredit elérése után válna törzsvendéggé, és ekkor kapná meg a jogot az illetõ, hogy topicot nyisson (1/hét), és privát üzengessen.
-Mondjuk 5 kredit után már szabadon nyithatna topicot, illetve a VIP regisztrációra is lehetõsége nyílna.
-Ezután 10 kredit + VIP tagság esetén kaphat galériát, meg egyéb extrákat, és így tovább.
-50 kredit felett már moderátori/házigazdai jogot is kaphat, ha úgy adódik valamely topicban, témában.
-100 kredit felett meg ingyenessé válhatna a vip tagság, stb.
Vagy valahogy így... No persze a kredithatárokat rendesen ki kell találni, most csak hasraütés szerûen írtam õket.
Aztán a heti 1 topic is jo ötlet. Ezzel bárki tud élni itt, semmi szükség gyakoribbra.
Annyi topik van már, hogy normális fórumozó szerintem bõven ellenne ezekkel a korlátokkal is...
A Gumiban csak ennyi látszik a
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Szerintem nagyon gut lenne egy ilyen limit, rengeteg felesleges topictól kímélne meg minket.
Én akár min. 1000 hozzászólást is mondanék erre. Aki ennyit hozzászólt (akár szpemmelt), az már tudja legalább, hogy mit hova...
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.