27327
-
#11912 Nos, béka jelenik meg a sok láma hotlinkelő miatt, de ha belinkelsz egy rendes thumbnailt az imageshack-ről, akkor a hozzászólásod attól a ponttól törlődik ugyan úgy, mint a képfeltöltés esetén... -
#11911 Jó tudom, csak példaként említettem, mint képfeltöltő oldalt. -
#11910 az imageshack tiltotta le az sg-t. nem fordítva. :) -
#11909 A képtárolás nem, de a kép belinkelése viszont lehetne. Értem ez alatt, hogy linkelhessek képet akár a képfeltöltéshuról, vagy az imageshackről.
Mert ennyi erővel követve a "rajtunk nehogy meggazdagodjanak vagy nagyobb legyen a látogatottságuk" analógiát, azt is meg lehetne tiltani, hogy külső oldalról linkeljenek akármit. Lásd pl. youtube-os linkek humoros aranyosban. Egy oldalon van legalább 50 belőle, ha csak minden második júzer rákattint valamelyikre, már az se egy rossz látogatószám. -
Garfield #11908 Hmmm, azért szerintem kicsit el vagy tévedve annak kapcsán, hogy a képtárolás az valamiféle alanyi jogon jár fórumozó jog lenne. -
#11907 Nem tudom te hogy vagy vele de az userek fizessenek azért, hogy képeket tehesenek be a forumba? jóhogy nem vezeti be az sg a hozzászólásadót meg a regisztrációs adót meg a betüadót útadó helyett moderálási adót. Amugy meg az odáig oké hogy az user vesz egy 1 gigás hostot amit nem használ ki csak negyedig egy év alatt 250 mega képet belinkel baszik fizetni a hostdíjta és már megin csak törlésre kerül a tartalaom és ugyan úgy a sok kicsi x-hez jukadunk ki!
amúgy ha már így emlegetted a mediacentert akkor gondolom a domaincenter is st tulajdonában van legalábbis a whois alapján szal 1 kicsit arébb megyek és máris más árakat látok mint a mediacenternél :D
jó kis üzletpolitika :D -
#11906 "Befizetsz egy rendes tárhelyre, és rakosgathatod a képeket :)"
Hát ezaz, hogy be kell fizetni :P
Néha már azon gondolkozom, hogy egy szerverhotelbe be kéne vágni valami gagyi gépet, mert akkor amíg foglalkozok vele, biztos, hogy megy, nem törölnek róla, stb, de annak az árától is hullik a hajam :D (nameg kell egy gép) -
Borg #11905 Van neki, úgy hívják hogy mediacenter.hu.
Befizetsz egy rendes tárhelyre, és rakosgathatod a képeket :)
Garantált, jó minőségű szolgáltatás, és amíg illegálisat nem raksz fel, biztosan nem törlik. -
#11904 nem tudom, de én az ilyen képfeltöltőkről szándékosan nem hotlinkeltem, csak thumbnail, az meg rákatt után persze, hogy reklám. "Ennyit megérdemelnek, hogy ingyen hosztolnak" alapon.
Persze, ha az sg-nek is lenne egy rendes képfeltöltő része :) (ami naná, hogy rengeteg pénz, meg kell hozzá egy tisztességes keretrendszer, meg kismacska...) -
Ahogy anno St is fogalmazott a fórum kinőtte magát! Sok a bug mert nem arra tervezték, hogy ilyen sok felhasználóval ilyen sok hozzászólás legyen! Ahhoz, hogy normális legyen a képfeltöltés itt az sg-n kéne egy normális server hozzá és kéne bele megfelelő háttértároló! Ez nem kis pénz, nem kis befektetés! Gyenge szerverrel nem is érné meg belefogni mert csak a fórumot lassítanák!
Egyet értek azzal, hogy más oldalak ne az sg által felépítet "várból" szedjék a usereket és a userektől szedjenek "adót" (Azaz ne reklámozzák magukat az sg-n és ne ebből gazdagodjanak meg hogy a reklámjaikat megjelenítik ott)! Illetve egyet értek azzal is ha meg szűnik akkor "x"-ek lesznek a fórumba!
Viszont meg kéne találni az arany középutat! Az összes uw-s meg atw-s meg srv-s tárhely egyszer megfog telni! Akkor jönnek újabb regisztrációk és újabb tárhelyek! Ezzel csak az a gond hogy az összes ilyen tárhely szolgáltatónak a szabályzatában benne van, hogy nem lehetnek olyan fájlok az ftp-n amit a főoldalról nem lehet elérni! Illetve meg fogják unni hogy háttértárolónak van használva a serverük mert a képmegjelentéből nekik sincs reklámjuk! Szal ugyan az lesz a vége megunják és törlik az ftp-ket! Aminek ugyancsak sok-sok "x" lesz a vége!
A galéria nem jó mert korlátozott illetve3 lentebb egy kolléga említett egy dolgot ami szintén akadály! A képfeltöltés menüpont nem mindenkinek jó mert nem mindenki tudja levagdosni a képet 20k-ra sőt vannak olyan képek aminél nem is lehet!
Valami megoldás kéne reméljük a designváltáskor erre is jön valami okosság!
-
#11902 Kéne találni megoldást arra, hogy az itthon vetíttet és a külföldi csatornákon adott műsorok ne keveredjenek a TV- Mozi kategóriában.
Gondolok itt arra, hogy vagy külön kéne szortírozni a dolgokat és akár egy sorozatnak 2 helyen is lenne topicja, de legalább azok akik az itthon adott szinkronos sorozatokat követik és akik a külföldi release-eket nézik azok ne ripakodjanak egyfolytában egyes topicokban és tudjanak spoilermentesen társalogni. -
#11901 Azt, hogy a gyépés is meg tudja jegyezni az oldal címét. Szerintem legalábbis ezért használják sokan.
Az itteni képfeltöltővel csak annyi a baj, hogy 20 kbyte a max fájlméret. Ez más helyen még egy logónak is karcsú.
Persze ott van a galéria is, csak annál meg timestamp nevet ad a képnek. Ha egyszer letörli az egyik képet, majd mégegyszer feltölti, akkor a régi linkek ugyanúgy pirosikszek maradnak.
Jah, meg a galériában nem lehet egyszerűen nyomni egy "hivatkozás címének másolása"-t, mert javascriptes popupos :C -
#11900 St biztos kirakja a linkekhez -.- -
#11899 öcsém ez ban
-
#11897 mit szerettek a benne nem értem, ronda is, lassú is, szar is :|
amúgy van itt is lehetőség képfeltöltésre (bár az igaz, hogy lehetne jobb is)
valami kepfeltoltes/pixupload/iaro szerű/elrendezésű oldalt kéne összedobni pl. pic.sg.hu alá, és csak *.sg.hu-ra engedélyezni a hotlinkelést (incl. freeforum)
szép hogy itt dobáljuk az ötleteket, csak a 90%-ból soha nem lesz semmi (sajnos) -
#11896 2. pont nem hülyeség
Legnagyobb reklámja innen volt szerintem a képfeltöltés.hu-nak. (szeirntem)
-
#11895 Akkor nem sírni kell, hanem
1. vagy csinálni saját képfeltöltő oldalt, ami legalább olyan jó
2. valami megállapodást kötni velük, hogy figyi, megengedjük a tőletek linkelt képeket, cserébe ti is reklámozzátok a mi fórumunkat/oldalunkat -
#11894 Szeptembertől meg lehetne oldani azt, hogy az userinfó(k)-ban, az utolsó üzenet időpontja mellett egy link is szerepeljen, ami meg is mutatja azt az üzenetet!?
-
#11893 fú én de utáltam h a képek után mindig oda volt írva, hogy a képet a... tárolja :| -
#11892 ha egy kicsit is figyelted a kepfeltolteshu-t, pl. a linkekben ott volt az oldal cime (kis reklám), de a beszúrandó kódba "pofátlanul" beleírták, hogy a képet a kepfeltolteshu tárolja (kattintható linkkel). aki nem ért az ubb kódhoz (meglepően sokan vannak csak bemásolják amit kiír az oldal), berakják, máris reklámoztak. a legtöbb fórumnak, vagy jobban látogatott helynek nincs saját képfeltöltős része (a gyári ipb meg ilyeneket kivéve), az egyszeri usernek meg kell valami, ha ott látja minden második kép alatt hogy kepfeltolteshu akkor persze odamegy, növeli a látogatottságot, növeli a bevételüket... így eljuthatunk oda hogy a fórumokon "élősködik", amit nem mindenki szeret, ennyi. -
#11891 erre a célra van ez -
#11890 PH-n tiltották már rég -
#11889 Éppen ezért tartom pofátlanságnak, hogy hotlinkelnek ilyen oldalakról. Imageshack.us-ról annyit nyomtak, hogy le is tiltották az sg.hu-t :D -
#11888 Attól hogy szanaszét hotlinkelnek mindenféle fórumot, attól csak a sávszélük fog csökkenni, de reklámbevételük nem lesz. Hacsak nem raknak közvetlenül minden képre valami reklámot, pl. vízjel formájában, ami pedig elég hülyeség. -
#11887 St szerint egyébként is a többi fórum is tiltani fogja... Egyelőre én nem ezt látom -
#11886 iaro megszünt, és rengetek x van !:( tényleg, ha megszünés inkább az ilyen ingyenes tárhelyeken lévőkre kéne h vonatkozzon nem egy ilyenre mint a kepfeltoltes....
vagy az sg igy csinálhatna egy rendes képfeltöltős cuccot, igaz van itt lent egy, de ha nem vagy vip, nem sokat ér:S -
#11885 nem tudom nem én találtam ki én csak infót osztottam meg :D
amugy nem most hanem akármikor ha megszünik akkor eléggé szép lessz az sg sok x-el éppen ezért csináltak az sg-re is képfeltöltést! de ne szünnyön meg bár érdekes feltételezés!
és úgy hogy ha valaki belinkel aegy kepfeltoteses kléet mindenki a kepfeltoltes.hu-t fogja hasznalni es ugye ok meg reklamot jelenitenek meg.... mediaharc :D -
#11884 1. Nem értem, hogy miért tűnne el csak úgy egyik napról a másikra. Ennyi erővel akármelyik másik képfeltöltő oldal/szerver megszűnhet.
2. Azon hogy gazdagodik meg, ha beszúrják egy fórumba a képeit? Ráadásul általában hotlinkeléssel, nem is thumbnailként. -
#11883 És mi van akkor, ha az sg.hu-ra és még 8 másik helyre is be akarom szúrni a képet? Töltsem fel ide, meg egy képtárra, vagy innen linkelhetem szerteszét? (a sávszélességfogyasztás nem biztos, hogy jó lenne szvsz) -
#11882 hrefhu és meg van oldva :| -
#11881 na ha nem mondod hohgy le van tiltva. :D
igen az indokra voltam kíváncsi. köszi. -
#11880 mert a képfeltöltés.hu le van tiltva! indok az az volt ha megszünik akkor teli lessz a fórum x-ekkel illetve ne a forumon gazdagodjon meg! -
#11879 Akkor küldj pénzt St-nek új laptopra! :D -
#11878 Régi már de most jutott eszembe. képfeltöltésről miért nem lehet direkt linkenli? -
Borg #11877 Működésben nem lesznek jelentős változások. -
#11876 remélem nem lesz túl radikális változás pár dologban amit itt megszoktam :) vagy ha igen remélem csak kellemesen jobb lesz ò_ñ -
#11875 kéne valami fasza zöld színű fejléc is szerintem... -
#11874 szavazzuk meg h legyen ^^ -
#11873 állítsátok 80-ra, ez az alap és így még nem is volt vele gondom :) -
#11872 Fekete nem lesz. :'(