27327
-
#13918 csak érdekességképp lehetne a topikok fejlécében ott a "kedvencekhez ad" gomb mellett egy szám ami azt mutatná hogy az adott topikot hányan rakták be kedvencnek -
Cat 02 #13917 szerintem az jó 5let lenne h ha valaki szülinapos akkor 1 torta a neve mellé (mint a csillagok ) , persz csak arra a napra ^^
(valaki talán már írta lentebb) -
#13916 nem lehetne letíltani a politikai híreknél a kommentelést?
ha a hírnek köze van USA-hoz egyből megy a 911-ezés, meg a rohadt USA, meg az összeesküvés elméletek reklámozása, szajkózása. mindig.
roppant unalmas már. -
pepe003 #13915 De legalább valid ez manapság elég kevés oldalról mondható el... -
#13914 "Még PHP 3-re lett készítve, akkoriban még sok biztonsági probléma volt, sokat újjult a nyelv azóta. Erre nem látok rá ..."
Nem azt írtam, hogy azóta nem lett átírva, csak azt, hogy anno eredetileg erre lett írva. Tudom nagyon jól, hogy a .php3 nem jelent semmit. Divvel nekem még sosem volt gondom, nem tudom nálatok mi lehetett. És mostantól tényleg kussolok, csak azért ezt elmondtam, hogy a te szövegértelmezési hibád miatt ne nézzenek már full hülyének.
Ja és nem írtam hülyeségeket, lényegesen gyorsabb lenne az sg... meg azért a kód sem mindegy, van olyan böngésző, ahol szétesik. -
#13913 A nekem írt privátban is hülyeségeket írtál. Nem szoktam ilyen felvetésekre válaszolni, de most azért megteszem.
1.) Az SG engine folyamatos fejlesztés alatt áll. Nem "PHP3"-ban van írva amit írtál a prividben. Az, hogy listazas.php3 az nem azt jelenti, hogy PHP3 kódot tartalmaz, hanem az, hogy a filenév 1999 óta nem lett módosítva. Ennek főként a keresők és sok minden egyéb az oka. Ennyit értesz hozzá.
2.) Tavaly amikor újraraktunk egy sor dolgot (megjegyzem az alapoktól) a teljesen dives layoutot is megcsináltuk. De az annyi izzadságszagú kompromisszummal és problémával járt, hogy beláthatatlan ideig tartott volna a további fejlesztés/hibajavítás, ezért döntöttünk úgy, hogy 3 hét fejlesztés után mégis tábla alapú marad. Megjegyzem most nem full table, mert a dives layoutnak nagyrészét így is benne hagytuk és csak néhány alap dolog van table-be téve. A kód így is 60-70%-kal kisebb mint a tavaly ilyenkori régi SG-é.
3.) Nem tudod a kódot olvasni mert csúnya? Jaj de sajnállak, minek olvasod? Mi közöd hozzá? Egyébként a HTML kódot én sem tudom olvasni mert a CMS generálja. De pont emiatt nem is érdekel.
4.) Minden CMS/fórum tartalmaz hibákat. Megjegyzem az SG-ről eddig >8 éves pályafutása alatt kb. 5-6 kritikus hiba derült ki ami ahhoz képest hogy ugyanaz az engine szerintem teljesen jó. Vannak benne hibák ja, még van egy csomó is amiről nem tudok. Az, hogy "tele van hibával" erős állítás. Ha újraírjuk az alapoktól (teljesen feleslegesen) abban vajon nem lesznek hibák?
Blackgamer:
Ne próbáld szépíteni. Amit csináltál az kőkeményen bűncselekmény. Csak azért nem mentem vele a rendőrségre mert korábban tényleg felhívtad a figyelmemet egy-két dologra amiért hálás voltam. Szóval azt tanácsolom, hogy ezesetben jobban tennéd ha inkább nem nyilatkoznál, inkább örülj, hogy megúsztad. (A captcha hiba is egyébként csak dekoráció, mert a kódban volt egy adatbázis alapú IP korlát is, szóval aki meg is találta az sem tudta használni - de egyébként KÖSZÖNÖM)
-
#13912 Nekem semmi bajom sincs, sem a design-el, sem az sg-vel egészben. Szeretek itt lenni. De a kód lehetne jobb, gyorsabb lenne az oldal betöltése, és számos más előnnyel járna. Ez fontos. Mondhatja St, hogy Vér Pista, ha itt táblázatmentesítve lenne minden, akkor tényleg az alapoktól kéne újraírni. Ezt elismerni lehet, meghazutolni nem. Amúgy hidd el, megcsinálnám én az sg-nek ingyen is, de erre úgy sem kerül sor. Szól St, hogy mutassak valami mintát, azon nyomban mutatok, de egyelőre nem vagyok abban a pozicióban, hogy csináljak jobbat, mert ha nem érdekli őket, vagy nem tartják szükségesnek, akkor minek eröltessem magam? Különben ott a lentebbi link, ott egész jól meg volt csinálva. St nem követte ezt a példát, akkor miért én lennék rá hatással?
Éppen ezért kussolok. Leírtam előző kommentbe is, hogy erre jutottam. Csak sajnálom, hogy egy ilyen népszerű oldalt nem tesznek mégjobban minőségibbé...
ui.: és akkor innentől szerintem senki ne reagáljon rá, leálltam, nem mondok több véleményt. -
#13911 Két dolog van.
1. Akinek nem tetszik itt vmi, csinál jobbat. Rajzol, kódol, prezentál. Talán még külön topikot is nyithat neki.(Van olyan kategória hogy saját fórumok). Aztán vagy bejön az illetékeseknek vagy nem.
2. Kussol.
Ezek a lehetőségek. (Zárójelben jegyezném meg csak, hogy jelenleg majd 14k hsz van ebben a topikban. Mit gondolsz ez a szar a design, szar a kód, miért nem olyan mint ez és ez az ingyenes fórummotor hányszor került itt már terítékre?)
-
#13910 Igen, ez az. Már nekem is leesett, hogy mégis ki vagyok én, hogy beleszólok. Mondjuk azért annyit elvártam volna, hogy amíg én megadom St-nek a tiszteletet, addig ne Vér Pistázzon már le, bármiféle ismeret nélkül. Azt nem tagadhatja, hogy lenne mit fejleszteni. A designen kívül semmi sem változott az SG-n már nagyon régóta. Legalábbis amire nekünk rálátásunk van.
Ez pedig érdekes lehet, nem én találtam, de sok dolgot elárul -
#13909 Kedves Blackgamer!
Mint jótanácsként mondom: ha egy szolgáltatásban látsz egy exploitot és azt effektíve ki is használod (attól függetlenül, hogy szoltál-e a szolgáltatás üzemeltetőjének, vagy sem) a szolgáltatás üzemeltetője jogosan (!) dobhat ki. Fehér kalapodat szürkére cserélted.
Hogy az sg.hu szerkesztősége (pontosabban a szolgáltatásfejlesztő) nem foglalkozik az exploittal... ...St-nek valószínű van más dolga is, az sg.hu fejlesztésén kívül. Másrészt - nem tudom, hogy jól sejtem-e - de ez a szolgáltatás üzemeltetőjének csak másodlagos bevételi forrást és plusz emberi befektetést jelent (ráadásul az ingyenes fórum - ami kiterjed a forum.sg.hu hosztra is - fenntartása): a szerkesztők, a moderáció, az esetleges exploitok javítása, a szerverköltségek, stb...
És ugyancsak jótanácsként: ne mártírkodj. Ne fontolgass bosszút. Ezzel csak magad alatt vágod a fát.
"Nézd meg az oldal kódját, nem valami esztétikus, és hiba is sok van benne."
Az oldal arculatát a Carnation készítette, ami nem egy kis cég. Bár lehet, hogy nem éppen a legjobb munkát végezték, de elmondható (meg lehet magunkat nyugtatni), hogy egy "ha ilyen nagy cég készítette el, akkor biztosan jó". Másrészt valószínűleg a háttérben komolyabb dolgok folyhatnak, különböző céges folyományok, amibe nekünk fórumhasználóknak beleszólásunk sincs. -
#13908 Dehogy buta! Ezt írtam az első kommentemben is, hogy hogy jössz te ahhoz, hogy itt spam-elj?! Miért kellett rögtön ki is próbálni? Szólj St-nek, aztán majd csinál valamit. Ha nem, akkor nem. Én is elmondtam a véleményem, aztán majd intézi ahogy akarja. Nem a mi gondunk a biztonság, ezzel csak nekik lehetnek kellemetlen perceik...
... azt meg el is felejtheted, hogy közzéteszed, hogy más is éljen vele. Miért akarnál ártani az Sg-nek? Azért mert nem foglalkozik veled St? Mondtam már, ő baja, ha tényleg így van. Nem kell visszavágni mint egy dúrcás óvodás! -
#13907 -
blackgamer #13906 az üzenet amit délben töröltél már amúgy is megvalósíthatatlan, csak azért írtam hogy csúnyábban is elsülhetett volna a dolog ha valaki ártani akart volna, én nem akartam és nem is ártottam
ha írtam volna egy durva kódot akkor még ma is a leveleket törölnéd, mert annyit kaptál volna
nekem Borg te ne osszad az észt, ahhoz túl buta vagy -
Borg #13905 Nemtom mire fel játszod itt a janit, amikor lényegében most is a 4. pont szerint cselekedtél.
Beirtad ide az exploitot, hogy bárki kihasználhassa. Annakelőtte meg ahelyett hogy felhivtad volna rá az illetékes figyelmét, jól kihasználtad, és telespammelted a privát üzeneteket.
Vered itt a melled, hogy te mekkora jótevő vagy, közben meg te okozod a kárt. -
#13904 1. Ok, lásd előző hozzászólásom.
2. Azt is nézd, hogy miről szól a topic. Akárhogy is nézed, reklám volt (spam-nek is megállja a helyét).
3. Ez rendben van, csak ne úgy, hogy azért bant érdemelj.
4. Ezt leírtam előzőleg...hatásosabb, az szent.
A 3-ashoz is leírtam, hogy ha annyit küldesz, hogy "emberek, javítsátok már ki" akkor szintén lett volna itt kavarodás, és mindenki kérdezgetné, hogy mi a franc ez. Így egyébként sokan rendszer spam-nek tekintették. -
blackgamer #13903 1. írtam levelet más témában de választ sose kaptam, errefelé nem sikk a levélre válaszolás
2. hogy mi számít spam-nak az relatív, fórumból küldtem az üzenetet fórumba, ráadásul egy fórumumtémát "reklámoztam"
3. én nem dolgozok tesztelőnek, csak egy balek vagyok aki kiadja titkait
4. megfontolom hogy a következő bugot inkább egy hacker oldalra írom, aztán hasznosítsa az aki akarja -
Mirk #13902 Ebben a topicban szpemelni/csevegni
TILOS!
Az offtopic hozzászólásokat büntetőponttal jutalmazzuk!
-
#13901 "jó de ha valaki talál egy hibát akkor az már rohatt hekker és el kell taposni"
A bajt még csírájában kell megálítani -
fucKingusz #13900 Biza ő vagyuk Mirk urfi oszt miujság a nőkkel? -
Mirk #13899 rigó jános-e vagy -
#13898 Nah, látom szép vita alakult ki...
Blackgamer: Én pont tesztelőként dolgozom, az egyik projectem egy mmo lapja. Szerinted ha én stikába otthon ingyen játszom (ugyanis voltak olyan hibák, amik ezt lehetővé tennék) akkor hány perc alatt rúgnának ki? Az, hogy banoltak, teljesen jogos volt (bracsekről nem tudok semmit). Találtál egy hibát, kihasználtad, ráadásul reklámozásra. Ha egy levelet küldtél volna az itteni vezetőségnek, vagy ha 1 hétig nem reagálnak, akkor egy üzenetet így, ahogy tetted, az össze fórumozónak, hogy "Emberek, plz javítsátok már a hibát" (ugyebár ebből nem értene senki semmit, de lenne kavarodás miatta) akkor teljesen korrekt lett volna. Ha ennek sincs foganatja, akkor
a, leszarod
b, közzé teszed...gecibb módszer, de hatásos :)
fucKingusz: ban...
-
fucKingusz #13897 A dréga admin urifnak nem kell plutónium? -
blackgamer #13896 jó de ha valaki talál egy hibát akkor az már rohatt hekker és el kell taposni
szal ilyen hozzáállással ne várd hogy majd kódokat fognak tisztogatni meg bugokat javítani, újdonságokat fejleszteni... még a levélre is lusták reagálni
St-nek is felfedtem egy captcha bugot, de még annyit se írt hogy: kössz
csak plusz munkát adtam mi? :) -
fucKingusz #13895 Terroristák előnyben -
fucKingusz #13894 8kb plutóniumomat cserélem hasonló értékben műtrágyára -
#13893 Mondjuk úgy, hogy kevesebb. :)) Viszont az ilyeneket, hogy priviben lehet bármilyen kódot bejutattni, szerintem javítani kellene. Én nem szólok le semmit, én azt mondom, hogy minimális ráfordítással még jobb lehetne. Nézd meg az oldal kódját, nem valami esztétikus, és hiba is sok van benne. Szabványok kavalkádja is előüti a fejét.
Egyébként engem egyáltalán nem zavarnak a hibák, én csak azt mondom, hogy ha már áldozol rá az idődből, akkor foltozgatás helyett érdemesebb lenne írni egy jobbat. Persze ahogy neked jobban esik...
blackgamer: Vannak itt az SG-n is profik, biztos segítenének. Erre nem érdemes áldozni, sőt, St is tudna jobbat! Meg hát én is segítenék szívesen, de hát Vér István vagyok. Mégis minden oldalalam valid, gyors, modern, biztonságos és táblázatmentes :)) -
blackgamer #13892 miért nem fogadtok fel egy céget ami kielemzi a hibákat?
sokba kerül? -
#13891 mindig szerettem az ilyen Vér Istvánokat, akik azt mondják:
"sok a hiba, nulláról újra kell írni" - haha.
Mert ha valamit újraírsz, abban nem lesz hiba, mi? ;) -
#13890 Pm-ben folytatjuk -
#13889 Lehet kicsit nyers volt, most szeretném leszögezni, hogy nekem semmi bajom nincs az SG-vel, és nem akarom senki munkáját megítélni. Viszont! Sok ilyen munkám volt már. Fórum motor, blog motor, egyszer írtam egy CMS féle "összetett" oldalt. Hidd el, van tapasztalatom, és tudom, hogy ilyen munkában gyorsan lehet haladni. Itt SG-n semmi extra funkció nincs, nem kéne vele sokat tökölni. Csak kicsit modernizálni. Táblázatmentes, modern, valid oldalt összedobni, ami mellesleg biztonságos. Az alap "problémám" mellett viszont kitartok, hogy sebezhető a rendszer. Itt nem csak a fórum van érintve, sajnos.
Szerintem viszont itt fejezzük be, ez a téma nem erre van. Amiért írtam, az azért volt, mert szerintem blackgamer-nek nem kellett volna visszaélni a hibával.
Ha válaszolni akarsz, akkor PM. Amúgy phpBB ritka szar, legalábbis a kettes előtti verziók biztos. Az újabbakat nem mertem megnézni. SMF viszont nagyon jó alternatíva... -
#13888 Te már csak tudod hogy egy forum motort milyen könnyű újrairni! Gondolom a phpBB kitalálója te vagy és te irtad az egész forumot..... -
#13887 jaja, már megint kitárod a forum elé a hibát, ki tudja kik használják ki
legutobb is ugyanez volt :) -
#13886 Persze ezt egyből be is kellett mutatnod nekünk, ugye? Nem lett volna egyszerűbb ha csak értesíted St-t, és elmondod neki a részleteket...
Egyébként az egész SG-t újra kéne írni, rengeteg hiba van, privát üzenetnél még HTML kódot is tudsz írni. Gondolhatod, hogy milyen károkat lehet okozni, ha egy ügyesebb php programozó rossz szándékkal kihasználja... Szerintem felesleges keresni a hibákat, eddig senki nem élt vele vissza, és ha itt így megfelel mindenkinek (gondolok arra, hogy a szerkesztőség nem szólt érte), akkor minek változtatni. Nem rossz szándékból mondom, de az SG tényleg elavult, és sok a hiba. Ha már dolgoznak rajta, akkor nem foltozni kéne, hanem újraírni. Ez pedig nem olyan nagy munka... -
blackgamer #13885 gondolkodtam hogy írjak-e ide, de végül leírom
egy hete sokan kaptatok feladó nélkül levelet ami a BOINC topikba invitál
rátaláltam egy súlyos SG hibára, és ezzel akartam prezentálni
direkt úgy csináltam hogy megtalálható legyek, amikor admin írt hogy van-e közöm a dologhoz, leírtam neki hogy mi a bug
erre zárták a topikot (ami egy nonprofit tudományos projektről szólt)
én pedig kaptam egy hetes bant
(a sors furcsa fintora hogy bracsek is látogatta a BOINC topikot ezért ő is bant kapott ami átváltott nála örökös kitiltásra
itt is le szeretném szögezni hogy bracsek ártatlan, nem tudott az egészről, alaptalanul lett örökre tiltva!)
azóta felhívtam az admin figyelmét egy másik biztonsági résre amit megszüntetett
illetve egy potenciális gyenge pontra
akit zavart a levél annak sorry, de gondoljátok el mi lett volna ha egy viagrás hirdető találja meg a bugot... -
#13884 Kereső már jónak tekinthető?
Rákerestem az "Informatikai állások" topikra, de nem adja ki a kereső sehogy sem.
Pl. "Informatika"-ára sem.. ez mád ruva szerintem :) -
#13883 igen. -
#13882 de még azok a kommentek még meglelhetők, ahol így irtak? -
Wolfsnack #13881 Szevasztok!
Egy javaslatom lenne: a nicknevek előtt a "karikában a c"t elkéne hagyni
mert olyan ronda, tudom régen volt olyan funkciója hogy regisztráltaknak ott volt, nem regisztráltaknak pedig nem
de ezt a szerepét mára elvesztette, és szerintem jobban néznének ki a becenevek
tudom alternatíva ha berakok képet, de nem szeretem -
#13880 sztem ja -
#13879 ööö a aki permbant kerül meg másik nicckel azt bannolhatom automatikusan?