27327
  • Max7
    a negatív beszológató hozzászólásodra senki sem kiváncsi! ha kész érvedvan dobd fel ha meg nincs tartsd magadba mert a topik nem erről szól
  • Sadist
    A cookies megoldás im-neten talán bejön, itt nem valószínű. Az meg hogy a te ip-det is letiltanák valaki más miatt senkit nem érdekel. Ha kicsit gecibb volnék, még lehet, hogy örülnék is neki :)
  • Max7
    ... lemaradt, hogy a spamer nem hiszem hogy a kukik ürítésével kezdené ... vagy ha mégis... :S akkor arra is van esze hogy ip-t cseréljen (manapság több a dinamikus ip-t használó felhasználók száma mint a fix ip-sek száma sz.tem)
  • bertino
    Ezek. Meg valszeg néhány új moderátor.

ez a legjobb rész az egészből
  • Max7
    Az 1-es ponthoz tunék hozzászólni bár lehet nem ide kéne mert így elárulom a megoldást, de ha valaki belépett egy gépről akkor kukiba tárolja hogy mikor lépett be és 90 napra visszamenőleg (3hónap) a regisztrációnál ne engedje beregizni! Ugyanis teli lenne az iplista blokkolással és pl ha valaki az én netszolgáltatómnál hülye és megkapom utánna az ip-t akkor szívnék..... :S többihez érdemlegeset nem tudok szolni max commentálni illetve véleményt mondani de ez nem az a topik és a vélemény olyan mint egy ánusz! mindekinek van de senki nem kiváncsi a másikéra :P
  • Akos 001
    végül is,megérdemlitek...
  • Borg
    1. Egy IP-ről csak 1 regisztráció érkezhessen. Vagy minimum 1 hónapra tiltsa le azt az IP-t a regisztrációk elől.
    Nem szeretnék litániát irni erről, gondolkodjatok el rajta, én arra jutottam hogy jó megoldás lenne a számtalan felesleges, és spamnick ellen. Elég csak annyit kiemelni, hogy ha nem lehetne szabadon újraregelni, a büntetőpont rendszer is felértékelődne a jelenlegi helyzetéből. Az IP tiltólistára egyúttal tehát a bannolt userek IP-i is felkerülhetnének, 1-1 hónapra. Persze, szintén nem 100%-os, de sokkal jobb megoldás mint a mostani helyzet!

2. Az újreglista (ami nagyon hasznos jelenleg is, köszi) fejleszteni kéne azzal, hogy IP szerint rendezni lehessen a listát (ez persze feleslegessé válik az 1-es pont bevezetése esetén)

3. Meg KELL reformálni a fórum, és a chat szabályzatot is. Vagy ha nem is reformálni, de részletesebben ki kell dolgozni őket, mert nagyon sok esetben hiányos, elégtelen. Ha csak hajlandóság mutatkozna erre az SG részéről (tehát bíztatás, hogy meg is valósul amit kidolgozunk), biztos vagyok benne hogy 1-2 moderátor összeugorna megírni az új szabályzatot (magam is segíthetek persze).

4. Szükséges szerintem egy form létrehozása a fórum menüjében a házigazda jelentkezéseknek. Sokkal egyszerűbb lenne a fórumozók, és a moderátorok szemszögéből is, ha egyszerűen (és az adatok, feltételek azonnali ellenőrzésével) lehetne jelentkezni, és a jelentkezést elbírálni is. Egyetlen kérelem sem kallódna el az emailezéssel szemben.

5. Szükséges egy "jelzés a moderátornak" link létrehozása minden topik tetejére. Ezzel PÜ-ben üzennének moderátornak, vagy mailt küldene a form a moderátor levlistára a panasszal. Pl ha valahol offolás, spammelés, reklám, vagy egyéb kihágás van. Ilyen jelzésrendszer híján a fórumnak több fekete foltja is van, ahova nem nagyon jár egy moderátor se.

6. A chatre ne lehessen friss regisztrációval írni. Véleményem szerint a napi újregek jelentős százaléka ugyanis csak emiatt regisztrál, hogy egy kérdést feltegyen ott, vagy beszúrjon egy reklám linket. Legyen legalább 24 órás limit a chathez, regiszrálás után.

7. A büntipont listából a véglegesen kibannoltakat egy gyűjtőlinkbe kéne helyezni a lista élén. Feleslegesen foglalják csak a helyet ott, ráadásul sokan hajtanak is a halálfejes listára így. Vagy el kell tüntetni onnan ezeket a neveket teljesen.

8. A büntetőpontrendszert is ismertetni kell a userekkel a szabályzatban, hogy tudják mire számíthatnak. Az első büntetőpontot szerintem egy kis feliratos papírlap ikonra lehetne cserélni, lévén az csak egy figyelmeztetés, ne tántorítsa el őket egyből egy sárga felkiáltójel. Aztán ha kapnak mégegyet, vagy egyből kettőt, ott már lehetne 2 felkiáltójeles ikon persze. Viszont ha maradnak az első figyelmeztetésnél, az össz büntetőpontjaik számába se számítson bele.

9. Bár erről megoszlanak a vélemények, én támogatnám, hogy lehessen jó pontokat is kiosztani a usereknek, a fórumon nyújtott segítsék, vagy konstruktív, pozitiv magatartás esetén. Ezek akár kiüthetnének büntipontokat is, vagy külön rendszerben is mehetne. (bár furán nézne ki, ha a usernek épp mindkettő van).

10. Poll topikok! Nagyon népszerűek, és az SG-re is kellene. Vagy legalább rendszeres szavazások a főoldalon újra. Akár a moderátorok kezelésében kizárólag. Sőt, bár ez kicsit bonyolultabb, az sem lenne hülyeség, ha a házigazdák, vagy moderátorok minden egyes topiknak külön tudnának ki-be kapcsolni egy-egy szavazást, ami a topik fejlécében jelenne meg. A téma karbantartásánál lehetnének erre opciók, ahol meg lehet szerkeszteni. Biztosan nagy népszerűségnek örvendene a funkció. (persze szabályozások erre is kellenek, hogy ne legyen agyba főbe minden hülyeség szavaztatva)

11. Tiltsátok le, hogy 1:1 ugyanazt a szöveget két postban el lehessen küldeni (pl 24 órán belül)! Ez már odabaszna a reklám spammelőknek, és szerintem nem egy bonyolult feature.

12. Adjatok lehetőséget a moderátorok kezébe, hogy egy-egy szövegrészletet kitilthassanak a hsz-ekből. Pl egy banned text lista, ahova az ilyen reklámoldalak linkjei mehetnének. Csak felirja oda egy moderátor, és onnantól a képfeltöltés.hu-hoz hasonlóan az ki lenne tiltva a hsz-ekből.

Ezek. Meg valszeg néhány új moderátor.
  • Aquir
    galériád :)
  • Cat 02 #13990
    van ^^ media.proxnet.hu
  • Sadist
    Hozzászólás mező alatt a "Képfeltöltés" gomb.
  • AranyKéz
    Megtudhatnám, hogy van-e olyan képtárhely, ami működik az SG-vel ? Se photobucket, se imageshack nem akar menni.
  • Cat #13987
    örülj neki hogy SG egy kommunista rendszer, itt mindenki egyenlő :) (azaz senkinek nincs semmije)
  • Sir Quno Jedi
    Hogy nekem miért van?! Először is mert NEM KÉRTEM ÉS NYAVALYOGTAM ÉRTE! :D
  • Desiderata #13985
    akkor neked miért van jelvényed?

lehetne valami sponzor jelvény is, aki befizet előre mondjuk 5-10 ezer forint vipet az kapna valami támogatói jelvényt
  • Rage47
  • Cat 02 #13983
    új update mikor lesz?
    (amit ST említett)
  • Max7
    aha és indulna máris a spamverseny hogy kinek milyen jelvénye legyen!
  • Match
    Hasonlót felvetettem elég régen (az csak hozzászólásszám illetve regisztráció időpont hányadból számított rangsorolás volt).

ST azt mondta, hogy nem rossz ötlet, egyszer lehet hogy lesz.

Aztán vagy lesz, vagy nem, vagy megéljük, vagy nem :)

(pár ezer hozzászólással visszább megtalálod az erről való diskurációt)
  • Rage47
    ez igaz:)
  • Sir Quno Jedi
    Ez NEM közösségi portál és ez a szerencsénk!
  • Desiderata #13978
    lehet automatizálni is!
    hotdogo.hun hozzászólásszám alapján adnak jelvényeket
    Fáradhatatlan fórumozó (A 100. fórum hozzászólás után jár.)
    sok más jelvény is van

prog.hu oldalon ha valaki válaszol egy kérdésre, akkor a válasz zöld lesz (ezzel segítenek a többieknek is) és a válaszoló pontszáma növekszik
    az itteni segítséget kérek topikokban jó dolog lenne

lehetne jelvényt adni annak aki bejelöl egy bizonyos témát kedvencek közé
    vagy aki sűrűn látogat egy bizonyos fórumcsoportot

ezekhez nem kell moderátor, a rendszer automatikusan tudná kiosztani a jelvényeket, rangokat
  • Flamer
    láttam amugy.
  • precision
    lol bizony...
  • bertino
    szabályok... lol
  • precision
    szerintem ez hülyeség (bocs)
    ez nem ovoda, meg ált. iskola alsó tagozat, hogy aki rossz az fekete pontot kap aki jó meg pirosat...ez egy fórum, ahol be kell tartani a szabályokat, ha betartod akkor semmi gond, ha meg nem akkor megy a büntetőpont
    meg sztem ez gyakorlatilag kivitelezhetetlen, nem fog egy moderátos sem plusz melót csinálni magának azzal hogy figyelje a "jó gyerekeket" és adjon nekik vmi jelet a fejlécükbe...elég nekik a büntetőpontokat osztogatni
  • piros mogyi
    Nem magamra gondoltam.
    Ki kéne találni, hogy mit is tartunk errefelé értéknek. Elég nehéz, de ha meg tudjuk állapítani a büntetendő cselekményeket, akkor erre is lehetne valami.
  • akyyy
    van Mr Bean érdemjegy is,asszem.
  • Cat 02 #13971
    sry duplapostért de Sir vki pl vörös csillagos meg vkinek van gombája az is jutalom ^^
  • Cat 02 #13970
    és miért kapnál pontot?
  • Rage47
    (én jó ötletnek találom:)
  • piros mogyi
    Nem tudom mondták-e, de nem csak büntetni kéne, hanem jutalmazni is. Nem mondom, hogy egyszerű kitalálni erre is egy rendszert, de látnék benne fantáziát.
  • Drephis
    hm :)
  • cr3ativ3
    A saját fórumokba is egy morerátor figyelmébe.
  • mikike
    olyan feaure, ami egy topikban csak egy megadott hozzászóló hozzászólásait jelenití meg
    (pl. az evolúció topicban engem csak ambro érdekelne, mert ő ért is valamennyire a dologhoz)
  • Met
    mondom én, hogy kellene az a pár sor

15:49 doms: hp5-öt honnan lehet letölteni?
    15:49 doms: magyar szinkronnal!
    15:49 Kandurex: moziból
    15:49 doms: köössz
    15:49 Kandurex: nm
    15:49 doms: valaki jobb ötlett!
    15:49 doms: ?
    15:50 Met: nincs
    15:50 doms: hp 5 jatekot honnan lehet letölteni vazz?
    15:51 Met: bolt polcáról
    15:51 doms: basszad meg!
    15:51 Drephis: torrent
    15:51 Met: nincs warez, nincs csúnya beszéd
  • Rage47
    előbb a keresőt kéne megcsinálni
    amúgy jó ötlet szvsz
  • akyyy
    nemtudom volt e már, de lehetne egy olyan , hogy ha valakinek válaszolnak a hozzászólására, akkor a fejlécébe kiirná hogy válasszok(1), vagy válasszok(2), rákattintva, meg felfelé betölteni, mint ahogy a válasz xy üzenetére.

így ha valamire rákeres valaki egy topikban, akkor könyebben megnézheti, mik voltak rá a válasszok. (egy két helyen vannak is ilyenek)
  • Mirk
    igen
  • Gladiator
    köszi
  • Punker
    tv-moziban van az összesített harry potter.