27327
-
#14038 ha nem ilyen rágógumi cikkek lennének itt, akkor kevesebb renitens alak költözne ide
több értelmes tudományos cikk emelné a szinvonalat
ne a gagyi "Őszi-téli játékmustra II." cikkek legyenek kiemelve, és blőd híreket is lehetne mellőzni
ezen múlik az egész, nem a moderátorok számán -
#14037 Mondjuk az tényleg kemény, hogy tízegynéhány aktívabb moderátor vigyáz kétszázezer regre... Mindezt önként, ingyen, szabadidejükben/meló alatt, amikor ráérnek. Így nem csoda, ha rések támadnak a rendszerben.
Arra a Harmadik műszak részre emlékeztet, mikor a bandák összefogtak a zónában, hogy átvegyék a hatalmat és ők voltak közel hatszázan, a rendőrök meg összvissz kiszolgálószemélyzettel együtt voltak hetvenen!!! :DDD Csak nálunk még durvább az arány... -
#14036 Most akkor kössük IQ teszthez és műveltségi felmérőhöz a regelést?! Megoldható, csak az meg csökkentené a "népszerűséget". -
#14035 "Pol"itika nincs az a SG-n és nem is lesz szvsz. mivel lazán kinyírhatja a céget ami az SG mögött áll (hála a ma dívó Nagy Magyar FejlelentőShownak). Amúgy sem lehet semleges embereket találni hozzá modinak és még ha azok is lennének, senki sem hinne nekik és kitörne a parasztlázadás minden áldott nap.
Viszont "poll", azaz szavazás az kéne, tényleg jó dolog és könnyen fel lehet mérni vele, hogy mit akar a többség. Így sokkal élvezetesebb semmibe venni a véleményüket és tovább szigorítani a diktatúránkat! :D Majd megtanulják... -
#14034 Nem is sajnálnám, ha 1-2 iskola szorgalmas diákjai nem ide spammelnének és osztanák az észt fölöslegesen... -
#14033 IP-ban sajnos nem megoldás, egész cégeket/iskolákat tilthatsz ki vele. -
Borg #14032 Mert itt forradalmi hangulat van? -
#14031 -
#14030 ha összedugjuk a fejünket mindig egy helyre jutunk ki.
növekvő Internet-népességgel növekszik a lámák/vérpistikék száma -> itt az sg.hu oldalán is => jobban oda kell figyelni a fórumra Hogyan? Tenni kell arról, hogy a munka mogsztódjon, több ember figyeljen egyszerre. Hosszú távon kifizetődő. Kevesebb balhé, nagyobb tisztelet.
-
#14029 "1. Egy IP-ről csak 1 regisztráció érkezhessen. Vagy minimum 1 hónapra tiltsa le azt az IP-t a regisztrációk elől."
Az 1 hónap sok. Ha iskolából, munkahelyről vagy egyéb több gépet (egy IP-címről) használó helyről regisztrálnának be egyszerre gond adódhat.
"3. Meg KELL reformálni a fórum, és a chat szabályzatot is."
Egyetértek, bár a netikett, és pár fórum etikett foglalkozik a témával, illetve józan ésszel rá lehetne jönni bár dologra - de mindenképpen ki kell fejteni a fórum szabályzatban miért mit lehet kapni és milyen okból (pl: warez linkek megadása azért nem ildomos, mert a hatóságok rászállhatnak az sg.hu-ra - mint az az érettségi-botrányban megmutatkozott - illetve az adott warez-oldalra - ami meg az oldalnak nem jó).
"Adjatok lehetőséget a moderátorok kezébe, hogy egy-egy szövegrészletet kitilthassanak a hsz-ekből. Pl egy banned text lista, ahova az ilyen reklámoldalak linkjei mehetnének."
Badword list tényleg hasznos tud lenni...
"a képfeltöltés.hu-hoz hasonlóan"
1. A kepfeltoltes.hu egy normális oldal lenne, csak ésszerűen kellene használni a felhasználóknak. Esetleg egy külön ilyen oldal az sg.hu résztvevőinek?
2. A linktiltás csak abban az esetben jó, hacsak nem használnak linkrövidítő oldalakat (href.hu, tinyurl.com).
"lehessen jó pontokat is kiosztani a usereknek, a fórumon nyújtott segítsék, vagy konstruktív, pozitiv magatartás esetén"
prog.hu, pcforum.hu - ott működik, hisz pont arra van kitalálva a Tudástár. Csak ez a fórum sokkal általánosabb kérdéseket is megvitat; és sokkal inkább bővebbek a témacsoportok. Arról nem is szólva hogy mennyi új téma keletkezne egy-egy kérdésnek.
Mellesleg megjegyzem: nem csak az sg.hu oldalán van forradalmi hangulat:
* Mi a baj a PC fórummal
* A prog.hu-n is nyílt egy csommó hasonló téma a Társalgóban
* Csak én kapok idegbajt az újabb Weblabor témáktól???
Tehát: növekvő Internet-népesség -> növekvő sg.hu regisztráció (ami jó, mert pénzt is hoz a konyhára a növekvő látogatószám), viszont a növekvő Internet-népességgel növekszik a lámák/vérpistikék száma -> itt az sg.hu oldalán is => jobban oda kell figyelni a fórumra! -
#14028 "már tárgyaltuk régen,MAC adress ban kell ide"
Kezdjük ott, hogy a MAC-cím routerenként és egyéb hálózati eszközönként változik. Tehát mire a szerverhez érkeznek az adatok, az én hálókártyám MAC-címe többször megváltozik (végül a szerver előtti hálózati eszköz MAC-címét kapja). Az ARP sem segít rajta. -
#14027 Az IP-ből visszaadja a fizikai címet (MAC). -
#14026 ? -
#14025 ARP?
(Adress Resolution Protocoll) -
#14024 bőngészővel hogy kéred le a mac Adress címet? ez érdekelne! priviben küld el a választ bár jöhet ide is emrt a megvalósítása szerintem érdekelné az sg moderátorait is! -
#14023 na, éreztem hogy lesz egy ***.
-
#14022 már tárgyaltuk régen,MAC adress ban kell ide,akkor "csak" a routeresek szívnak,akiknél a 10 éves vérpistike bejön qrwaanyázni és bannolják jól a MAC-et...azt is lehet ugyan cserélni,de vannak korlátai,és sokkal bonyolultabb,mint a chello "újraregizem a modemet és máris új az ip" megoldása... -
#14021 Ezért írtam régebben egy sokkal részletesebb moderálási elveket (elég szép vitasor volt belőle az ált. fórum Modi figyelmében), ahol tényleg le vannak fektetve az alapelvei pl a mire mennyinek (meg hogy tényleg írja le miért adja meg hasonló elvárt civilizált viselkedési alapelvek).
Egyes modik magukévá tették akkoriban, egyesek meg nagy ívben tettek rá.
E van. Ezt csak St változtathatja meg (az ellenállás hasztalan) -
#14020 ahhoz korona sem ártana -
Mirk #14019 leszek fővén -
#14018 Állítsuk fel a vének tanácsát :D -
#14017 nem-nem mondjad nyugodtan!!! -
#14016 ez most mit akar jelenteni? félrebeszélek? -
#14015 csakhogy nincsenek fix szabályok
moderáto saját maga dönti el mire mennyit ad
nullasemmiségekért is lehet bant kapni -
#14014 igyál még 1 sört!:) -
#14013 Poltopik: moderátor csak az lehessen ott, aki érdemben nem ir bele
az nem megy, hogy beirom a véleményem, a többiekét meg törlöm, ahogy ez régen ment, vagy a benyalom magam, aztán elhallgattatom azokat akiket gyűlüölök a véleméynük miatt, erre is volt példa
de egyébként szerintem politka nem kell, főlega a mai kétpolusú állapotban, iagz megnővekedne az idősebb korosztély jelenléte os
a külön fórum ahogy most van, halott ügy -
#14012 1. mi a helyzet a routolt otthoni hálózatokkal, esetleg egy családban több userrel?
mi van az adsl-esekkel akiknek nincs fix ip-jük?
2. a büntetőlistával az a baj, hogy nem évül el, nem lehet csökkenti, csak növelni
3. a moderátorok annak és annyi büntetőpontot adnak amennyit akarnak, akár semmiségekre is, egyáltalán nem követik az irányelveket, panaszt ugyen lehet tenni, de evvel érdemeben senki nem foglalkozik
marad a nyalás és a könyörgés, ekkor a moderátor nagy kegyesen visszovonja a pontokat amit adott (számtalan ilyen esetről tudok)
szal ma az sg-n a moderátor egy despota, élet és halál ura -
#14011 énisénisénis :DD
Még egy dolog jó lenne, az utolsó hozzászoló tudja szerkeszteni a postját addig amíg az övé az utolsó. pl. Maszka 2-3 percenként beír pár szót -
#14010 énakarokmoderátorlenni!!!!!!44444négy -
#14009 konkrétan arra gondolok, hogy itt az sg-n, mindenki nagy ügyet csinál ebből a ki a moderátor dologból. Punker és Borg kiemelkedő munkát végeztek, ezt mondanom sem kell. -
#14008 te meg tanulj meg magyarul -
#14007 de borg és punker abbahagyja!szerintem erre gondolt,hogy őket kell majd helyettesíteni,és egy egész kollektívát bizony nehéz lesz :S -
Mirk #14006 jönni fognak -
#14005 pontosan erre szerettem volna kilyukadni énis.
-
#14004 válad be elsőnek -
#14003 lol -
#14002 kiváncsi vagyok, mikor jönnek az "énakarokmoderátorlenni" kommentek -
#14001 nekünk nem de a moderátoroknak kevesebb munkájuk lesz / fő -
#14000 Azzal, h 5-tel több mod lesz, nem lesz sokkal jobb a helyzetük. :C -
#13999 Van egy véleményem. Kijelenteném, hogy senki ellen mellett nem állok, továbbá nem áll szándékomban semmijen elvet, és nézetet megdönteni, szimplán csak vélemény.
Amit Borg említett ittlent. Szeirntem igazán jók a meglátásai elképzelései, tisztába vagyok azonban az ezzel járó munka súlyával.
A moderátori részre visszatérve pedig: itt az sg-n, ha valaki moderátor, az olyan, mint egy hétköznpai embernek a tévében szerepelnie. Holott, valljuk be, a moderátorok is (meg a tv-ben a műsorvezetők is) ugyanolyan emberek mint mi. Ugyanúgy sza*** esznek fin*** mint mi. Nekik van egy plusz kiváltságuk, nem kell ezért rájuk úgytekinteni mint a megváltóra, holott sokszor tényleg megváltanak minket, de ez egy másik kérdés.
Ezzel csak azt szeretném mondani, hogy lehetne kicsit enyhíteni ezen a moderátori dolgon, szinte biztos vagyok benne, hogy egy 2-3 éve regisztrált felhasználó is TUD műküdni úgy moderátorként mint Borg, és a többiek. És NEM, ezzel nem őket szeretném megbántani, SŐT, még csak nem is kritizálom.
Én, személy szerint igazán hálás vagyok azoknak a modiknak, akik nap mint nap figyelnek, és takarítják a szemetet.
Mégegyszer itt a végén: Senki ellen/mellett nem állok ki, csupán egy szubjektív vélemény. Megkövezést SEM kérek érte. Biztos lesz aki nem érte egyet velem, (ilyen mindig van természetesen), de ha egyetlen ember is létezik itt az sg-n, aki hasonló véleményen van mint én, már - úgy érzem - megérte beírnom.
Köszönöm a figyelmet.