27327
  • bracsek #14279
    Már szerintem, csak akkor kapunk választ, ha ellopjuk a fiókját és írunk magunknak választ :)[nemszólt :)]
  • Sir Quno Jedi
    Ezt St meglátja, lehidal! :DDD
  • Desiderata #14277
    az teljesen más, nem is tudom miért írod

ezeken a 3D chateken akár élő szóban is beszélgethetsz, és ha van mögötte egy portal akkor nem lenne kihalt ötlet, színfoltjává válhatna az SGnek
  • gz8
    Arra ott a Teveclub ^^
  • Desiderata #14275
    egyre népszerűbbek a 3D Chatek, itt az emberek jobban átérzik a beszélgetést és jobban kifejezik magukat avatarjuk segítségével, összehozza a közösséget
    SG is indíthana valami IMVUszerű dolgot
  • Cat 02 #14274
    semmit ? :O
  • Sadist
    Gondolom az örök klasszikus, az "ez egy fasság" a helyes megoldás :D
  • Sadist
    "A pontos tartalom és az okozott vagyoni hátrány összegének megállapítása jelenleg folyamatban van, azonban az elsődleges adatok alapján a vagyoni hátrány mértéke meghaladja a 200 millió forint összeget."

Könyörgöm ne csináld már, rossz nézni a kapálózásod. Az egy WAREZ szerver volt, amit elvittek, nyílván lesz érte bünti. Hogy a túróba jön ez az SG-hez? Vagy csak én nem tudok valamit, és valójában warez szerverként üzemel, az összes tudományos cikk és fórum meg csak álca?
  • bracsek #14271
    én is :( [csak hát a remény hal megy utojára]
  • Sir Quno Jedi
    Szerintem én tudom, hogy az illetékes (St) mit fog mondani... :D ÉS igaz van!
  • bracsek #14269
    LoL
    ezt tudtuk/tudjuk,
    most esetleg megvárhatjuk, hogy e téren megnyilánuljanak az illetékesek mig az egész intrnet jogi múljtját végigosztanánk.
  • Dj Faustus #14268
    "Persze hogy vitték, de nem vághatják meg őket egy fityingre sem, ha nem voltak rajta illegális anyagok."
    2007. november 8-án a nyomozók több budapesti és Pest megyei helyszínen tartottak házkutatásokat, melyek eredményeképpen közel 30 darab számítógép és számos merevlemez került lefoglalásra.

A pontos tartalom és az okozott vagyoni hátrány összegének megállapítása jelenleg folyamatban van, azonban az elsődleges adatok alapján a vagyoni hátrány mértéke meghaladja a 200 millió forint összeget.

Az ügyben eddig három személy esetében megalapozott a gyanú a bűncselekmény elkövetésére, ellenük az eljárás megindult.

Forrás: Webisztán
    Tehát jelen esetben volt az is (a torrentszerverek kiesése meg csak hab a tortán).

"Attól, hogy valami használHATÓ illegális anyag terjesztésére IS"
    Az Asva (és társai) viszont dühödt bikaként fog ugrani az sg-torreádorára (aki az MP3 lejátszót vörös posztóként lobogtatja).
    Lásd a torrentes esetet (a média természetesen mit mutogatott: torrentklienst...), mindegy hogy mi az: lecsapunk rájuk.

"Mert valljuk be, az ezsgé akarta is, hogy róla szóljanak a hírek, mert nem kis látogatószám növekedést okozott."
    Az sg.hu tette fel az érettségi tételeket?
    Az sg.hu nem távolította el a kérdéses képeket rögvest (hogy fokozza a zűrzavart)?

"2. vérpistike eddig is berakhatott 1500 linket az mp3-fájljára és azt is ki kell szedni ez meg ugyanaz, nem több és nem kevessebb."
    Meg is van belőle a probléma. ;)

"4. nehogymár egy ilyen linkért elvinnék mikor ki van írva mindenübe, hogy nem vállal felelőséget a fórumozókért az sg."
    Tapasztalatból mondom: ne kerülj ilyen szituációba (alvállalkozó egyik ügyfele töltött fel elég cifra tartalmat az egyik magyar videómegosztó portálra, volt belőle zűr...)
    Ha a rendőrség bűncselekmény miatt nyomoz, akkor megfelelő eljárás keretén belül elkérheti a szerver naplóállományait, stb...

"A BSA meg ha tökéletesen működne"
    Nem fenyegetnének adóhatósággal...

Mert technikailag "kvázi könnyedén" megoldható lenne (egy kiegészítés a BBCode-parserben, egy Flash-lejátszó beszerzés/kreálás, egy Javascript-kiegészítés - swfobject+swfobject-interfész) megoldása, de lassan megy a fejlesztés - ami bizonyos szinten megérthető: a cég számára vannak nagyobb bevételt jelentő projektek arra megy el az (emberi) erőforrás.
  • Sadist
    Persze hogy vitték, de nem vághatják meg őket egy fityingre sem, ha nem voltak rajta illegális anyagok.

Attól, hogy valami használHATÓ illegális anyag terjesztésére IS, még nem kell azonnal farkast kiabálni. Más oldalak hogy nem óbégatnak, hogy "jaj beágyazható videók, hát mindenki illegális dolgokat fog belinkelni"?

"Mégis az sg.hu-ról szóltak a hírek."
    Mert valljuk be, az ezsgé akarta is, hogy róla szóljanak a hírek, mert nem kis látogatószám növekedést okozott.
  • bracsek #14266
    1. LoL ezt te se hiszed el mit írtál :)
    2. vérpistike eddig is berakhatott 1500 linket az mp3-fájljára és azt is ki kell szedni ez meg ugyanaz, nem több és nem kevessebb.
    3. ebbe van valami, de nagyon ferdít, a moderátor is sokkal könnyebben veszi észre ha illegális tartalom.
    4. nehogymár egy ilyen linkért elvinnék mikor ki van írva mindenübe, hogy nem vállal felelőséget a fórumozókért az sg.

5. Az alkotó ne menjen a sunyiba, szükség van rá.
    A BSA meg ha tökéletesen működne és a fejétől büzlik a hal alapján működne, amit már már látszik, hogy próbál úgy működni akkor arra is nagy szükség van.

És még egyszer megkérlek szépen ne idézgesd a hozzásólásomat, mert nem tudom erre vagy rád de alergiás vagyok [sajnálom]
    [ha nem lesz lejátszó sőt semmi se lesz az se érdekel csak ne kezd soronként értelmezni a hozzászólásomat ez egy egység és nem egy interpreter programozási nyelv, hogy soronként is tökéletes legyen :)]
  • Dj Faustus #14265
    "Ennyi erővel az egész informatikát úgy ahogy van el lehetne felejteni."
    Még egyszer elmondom, mert látom nem érted.
    Én sem értek egyet az Artisjus elveivel, a jelenlegi jogszabályozással, de adottak a törvények, amiket egy cégnek is (kénytelen-kelletlen) alkalmaznia kell.

"hogy nem a mi oldalunkon találhatók a tartalmak, a soha viszont nem látásra"
    Emlékeztetőül: érettségi tételek. Megjelentek az sg.hu-n, egy másik tárhelyről belinkelve. Mégis az sg.hu-ról szóltak a hírek.
    Illetve az sg.hu-tól elkérhetik a szerver naplóállományait is (amit mint tartalomszolgáltatónak a hatóságok rendelkezésére kell bocsátania).

"Extrém esetben is ha elviszik a szervert"
    Emlékeztetőül: torrentszerverek lefoglalása. Érdekelte is őket, hogy legális, vagy illegális fájlcsere ment át rajta, érdekelte is őket, hogy nem tárolták magát a filmet, zenét, kismacskát a torrentszerveren - vették, vitték.
  • Sadist
    "De teret nyit a jogvédett anyagok illegális megosztására is."

Ennyi erővel az egész informatikát úgy ahogy van el lehetne felejteni. Mindenki húzza ki a kábelt a gépből, a HDD-ket dobáljuk egy rakásra, és gyújtsuk meg, majd fűszerezzük néhány tonna CD-vel és DVD-vel. Netkábelt és a CD/DVD-írókat se felejtsük ki. Sőt, a projektorokat se, mert ki tudja, hogy egy önjelölt batman mikor vetít ki egy jogvédett filmet az éjszakába.

"Teljesen mindegy, hogy külső oldalról származik, első körben az sg.hu-t fogják felkeresni."

ezsgéhu meg azt fogja mondani, hogy nem a mi oldalunkon találhatók a tartalmak, a soha viszont nem látásra. Extrém esetben is ha elviszik a szervert, akkor rúgnak maguknak egy hatalmas öngólt, mert nem találnak semmit, ráadásul ezsgéhu utána be tudja perelni őket, amiért bevételkiesést okoztak.
  • Dj Faustus #14263
    "Tehát az a 264 bájtos lejátszó terhelné le az oldalt és, láttál olyan oldalt amelyiken mittudommennyi mp3-van"
    Szorozd be a hozzászólások számával, illetve a hozzászólásonkénti lejátszók számával. Ja és mindegyik lejátszó egy-egy külön flash-objektum.

Másrészt ne a "normális" fórumozóból indulj ki, hanem a vérpistikékből.
    Igen a moderátoroknak ezeknek a megfékezése (is) a dolguk - de ez plusz feladatot hárít rájuk.

"És ki mondta, hogy csak és kizárólag jogvédett mp3-akat lehetne beilleszteni?"
    De teret nyit a jogvédett anyagok illegális megosztására is.
    Az sg.hu-nak meg nem érdeke, hogy warezfórummá váljon.

"Tehát még egyszer, ez nem érinti a szerzői jógokat, mivel linket most is rakhat amit szépen moderálnak ha olyan(ahogy kell)."
    Ez olyan a jogvédő szervezeteknek, mint a vörös (mozgó) posztó a bikának. Teljesen mindegy, hogy külső oldalról származik, első körben az sg.hu-t fogják felkeresni.

"Az Artisjus meg elmehet a sunyiba"
    Én sem szimpatizálok velük (sem a BSA-val), de sajnos ezek a törvények.
  • Sadist
    És ki mondta, hogy csak és kizárólag jogvédett mp3-akat lehetne beilleszteni? Olyan ez, mint a torrent. Azt is lehet legális tartalmak megosztására használni. (Az Artisjus meg elmehet a sunyiba, még egy olyan parazita szervezetet keresve se lehetne találni.)
  • bracsek #14261
    Tehát még egyszer, ez nem érinti a szerzői jógokat, mivel linket most is rakhat amit szépen moderálnak ha olyan(ahogy kell).
  • bracsek #14260
    Tehát az a 264 bájtos lejátszó terhelné le az oldalt és, láttál olyan oldalt amelyiken mittudommennyi mp3-van itt az sg-n(vagy ideje volna kikapcsolási lehetőséggel a profilbeállításoknál engedélyezni a videobeillesztést legalább a youtuberól, hogy egy lejátszó legyen mindenütt)? Én ezt speciel úgy gondoltam el mint a szmájliknál csak ilyen kisseb röhögés ez az-t berakni, a jógi probléma az így is úgy is fenn áll, mert valójában egy linket szúr be ami most is meg van engedve, a link ugyanúgy megjelenik csak eléje kerül az a képecske. jogi szempontból nem változik semmi :) De ha nem hát nem. [amúgy nem Dj faustus válaszára voltam kiváncsi, hanem az illetékesekére]
  • Dj Faustus #14259
    26. § (1) A szerző kizárólagos joga, hogy a művét sugárzással a nyilvánossághoz közvetítse, és hogy erre másnak engedélyt adjon. Sugárzás a mű érzékelhetővé tétele távollévők számára hangoknak, képeknek és hangoknak, vagy technikai megjelenítésüknek vezeték vagy más hasonló eszköz nélkül megvalósuló átvitelével.
    Forrás: Artisjus - 1999. évi LXXVI. törvénya szerzői jogról, III.fejezet: VAGYONI JOGOK
  • Sadist
    Copyrightos írott művet is egy az egyben bekopizhat akárki.
  • Dj Faustus #14257
    "Be lehetne-e rakni egy eféle szkriptet mp3 lejátszást engedélyezi,"
    A probléma ugyanaz mint a Youtube videók esetében: a többszörös videóbeillesztés leterheli az oldal megjelenítését.
    No meg jogi problémákat is felvet (zeneszámnak az előadó belegyezése nélküli közlése).
  • PJack
    BSZ! ^^
  • bracsek #14255
    Be lehetne-e rakni egy eféle szkriptet mp3 lejátszást engedélyezi, annélkül hogy valakinek lehetősége nyílna automatikus lejátszásra, vagy másféle szorakozásra(mp3 linkje elé rak egy lejátszó gombot).
    tagtooga
    [ez csak egy kérdés nem kell rögtön fejemet venni]

• precision
    pcre és konzolra más játékok is megjelennek, és ugyanazon játéknak másak a jellemzői (nem csak a kezelése hanem egyéb változások is szoktak lenni)... ezért kell külön pc -s és konzol topik
    filmeknél viszont ugyanaz a film, ha szinkron van rajta ha nincs...szvsz hülyeség ez az ötlet...sry.
  • akyyy
    Külön kategória a Feliratos és Szinkronos Film, Tv, DVV-hez? hisz a pc-seknek és konzolosoknak is van 2 vagy több külön topik, mikor általába ugyanaz a játék.

Bár a DVD-t külön kéne szedni, és lenne egy Film, Tv, Sorozat feliratosan, és egy Film, Tv, Sorozat szinkronosan kategória

• gz8
    Ne haragudj, de szedsz valamit?
  • rapidshareacc
    gyorsabb ingyenes fórum esetleg. vagy mondjuk egy kereső bele.
  • gz8
    Újabb fícsör lenne hasznos: a moderátorok láthassák, ha esetleg másik modi is van az adott topicban, így el lehet kerülni, hogy pl. hozzászólás-törlés, témamódosítás stb. közben egymás munkájába belemásszanak.
  • PíszLávJuniti
    A jelenség nem egyedi.
  • gz8
    Akkor a hiba az Ön(ök) készülékében lehet (vagy menjen távolabb a készüléktől). Nem is tudom, mikor volt gondom a lapozással...
  • Sadist
    Épp ez a baj, hogy se a kombóbox, se a lapozás gyakran nem működik. Van hogy csak úgy tudsz a topik legelejére lapozni, ha az url-ben átírod az oldalszámot.
  • gz8
    Az odalak kombóboxban tudsz keresni az első oldalra (persze attól függően, hogy növekvő v. csökkenő sorrendre van beállítva az adott totyik nézete). Persze egy nyitóhozzászólás-mutató se lenne rossz.
  • zsolesz92
    Sztem meg kéne csinálni nomrálisra azt is hogy első hozzászólsát meg lehessen nézni, mert ha egy topikban visszamész a legelejére, akkor kb 50. hozzászólás a legelső. vagy ezt ti akartátok igy? :S
  • Dj Faustus #14244
    Esetleg lehetne tagelni a fórumtopikokat - mint a blogokban?
    Így lehetne csoportosítani, és talán kevesebb "van már ilyen topik"-jellegű probléma lenne.
  • precision
    igen egy ilyen "füles" megoldás jó lenne a kedvencekhez, lehessen a nagy kategóriákat ki/be "csukni" meg esetleg a topikok sorrendjén változtatni
  • gz8
    Akár azt is :)

Mivel elég jól testreszabható a fórum (háttérszín és egyéb nyalánkságok), ezzel még áttekinthetőbb lenne.
  • akyyy
    a kedvencekben a kategóriákat is, mert van hogy egy hónapig nem érdekel a játékosok kategóriában a kedvenc topikom, de valamikor meg ránéznék...
  • gz8
    A fórum bal oldalán a narancssárga füleket a bennük (alattuk) levő szöveg eltünetésére is lehessen használni.

Engem ha pl. nem izgat a legnépszerűbb topicok top 10-es listája, miért legyen ott?