27328
-
#15848 Egyszerűbb lenne, csak ment a verseny, hogy kinek van több, és a spam a topikokban, ezért nem látható. -
#15847 Kösz. :D De szerintem egyszerűbb lenne, ha űrlapon mutatná. :) -
#15846 top 10 fórumozók topikban megmondják neked a hsz számodat. -
#15845 Nem lehetne megoldani, hogy lehessen látni, hogy hány hozzászólást írtam már? Régen lehetett mindenkiét látni, gondolom érthető okokból lett az opció kivéve. Nem is kell mindenkiét csak a sajátomat.
Az újonnan megnyíló topicok ellen, lehetne a korábban említett moderátor általi ellenőrzés is, de szerintem be lehetne vezetni a PH fórumaihoz hasonló rangrendszert, esetleg nem kell olyan komplex, de friss regek jópár hónapig ne nyithassanak topicot. Persze ehhez előbb a regfeltörést kellene kiküszöbölni. -
#15844 A házigazda és a moderátorok nyomon tudják követni a törölt hozzászólásokat minden topicban, vagy abban ahol házigazdák.
-
#15843 hm saját kocsma? -
#15842 vagy csak akkor lépne érvénybe egy uj topik ha egy moderátor ellenörizte
értsd megcsinálod stb stb de addig nem láthato senki számára amig egy moderátor rá nem mondja az áment -
#15841 topik kereső, az kéne.
Ha már nem akarjátok a jelenlegit meghekkelni, akkor a keresés a fórumban működhetne a guglival, nem?
Beírja a fickó, hogy neki kell az aranytojás, és keressen a guli az aranytojás site:www.sg.hu-ra :] -
#15840 Én meg Operában megnyitom a topik forrását, beleírom a kódom, nyomok egy Apply-t, és újratölti az oldalt az én általam módosított dolgokkal, tehát rögtön látom előnézetben is, meg ugye teljesen üzemképes, olyan, mintha tényleg benne lenne már az oldalban a kód, de csak számomra látható. Szóval tesztelni, meg amíg variálgatod addig nagyon jó, rögtön látod előnézetben, aztán ha minden kész csak copypaste a karbantartás alatt. -
#15839 néha én is, csak jobb egyből kipróbálgatni, mint utána keresgélni hogy mi lehet a hiba ha valami nem működik -
geo91 #15838 én mindig txtben írom meg a fejléc kódját, aztán csak átmásolom. -
#15837 thx -
#15836 méretezd át, több böngésző is engedi átméretezni a textarea-kat (Operához van userjs, Chrome és talán Safari is alapból, de FF-hez meg IE-hez meg van kiegészítő) -
#15835 esetleg saját fórumokban a karbantartásnál lehetne nagyobb hosszú cím ablak, mert már mindenki szerkeszti a kinézetet és úgy könnyebb lenne -
#15834 Igenis! [vigyázba vágja magát és némán suttogja maga elé: Én is szeretem magát Obersturmbannführer!] :D -
#15833 csitt legyen fiatalok! -
#15832 te régreg modááááj, teeeee
:D -
#15831 Ilyet is csak egy újrek kérhetett! :D [elfut] -
#15830 regisztráció idejének eltüntetése az adatlapról. unom már, hogy két vérpistike egymást "újregköcsögözi", mert az egyik egy nappal korábban regelt és azt hiszi attól több az esze^^
egyáltalán mi értelme annak, hogy más is lássa, ki, mikor regelt? szerintem éppen annyi, mint a hsz-ek számának -
geo91 #15829 na hagyjuk a témát, úgysem lesz duplaposzt tiltás. :D -
n3whous3 #15828 van valami legalább, ami vonzza a vip vételt, btw nem csak vérpistit, hanem sajnos flamet is lehet vele eltakarni, amint jönne egy modi :) -
geo91 #15827 mert ha elírok valamit van jogom kijavítani magam. megelőzendő a vérpistikéket. -
n3whous3 #15826 miért akkor értesz csak egyet? -
#15825 ne is olvasd el a 15780-as hozzászólást. -
geo91 #15824 úgy hallottam nem lehet majd duplaposztolni.
egyetértek vele, feltéve ha egy nem vip is szerkesztheti a hsz-ét. -
#15823 Jaja.
Mink itten errefelé 60++ csigás db-kkel is nyomjuk (azé ilyen kicsik, mert folyamatosan archiválunk belőlük :D), igaz MS SQL, Oracle, meg Progress alatt, meg az is igaz, hogy van alatta durva vas elég. :D
Az biztos, hogy egy óriás adatbázis teljesen más üzemeltetési és fejlesztési statégiát kíván. Ahol már az indexek is sokcsigásak, ott okosnak lenni igen nehéz. Ha a leg1xűbb karbantartási feldatok is napokig eltarthatnak, az bizony keményen igényli a figyelmet és az előrelátást... -
#15822 keresőt is gatyába lehetne rázni mert botrányos -
#15821 + új topik nyitásnál ha valamilyen hatékony módon meg lehet oldani, akkor vagy egy ajaxos gyorskereső blur eseménynél, ami kidobná neki a hasonló találatokat, vagy esetleg a következő oldalon lefutna, és látná a tag, hogy van már olyan topik. -
#15820 Az erőforrásos részre megy annyit, hogy nyilván nem tudom mennyi extra terhelést bír el az SG, majd eldöntitek, hogy mire van kapacitás. (Gondolok itt erőforrás igényre és a szakemberekre is.) Amennyire én értek hozzá ezek annyira nem terhelő dolgok, a dashboard-nál sem kellene az egészet újra kilistázni, hanem futás közben bevágná egy tömbbe a kiszűrt részeket, stb. Nem okoskodni akarok, nyilván Ti jobban tudjátok, csak azért írom le, hogy amennyire én meg tudom állapítani ezeknek -- szerintem -- nem lenne nagy akadálya. -
#15819 Írok pár ötletet, hátha van közte olyan, ami érdekes lehet, vagy hasznos, aztán majd az új fejlesztővel eldöntitek, hogy kell-e. Nem tudom mennyire intenzív változásokat akartok.
- Legfontosabb: captcha a jelszó módosító oldalra, reglopások első lépés.
- Házigazdának több jogosultság. Ha törölni nem is, de esetleg olyan lehetőséget adni neki, hogy egy kommentet spam-nek, vagy akárminek lehessen minősíteni. Az ilyen kommentek nem jelennének meg, helyette lenne egy kiírás, hogy "SPAM-nek minősített", és ha rákattintasz akkor betölti, ha valaki mégis meg akarja nézni. Ez elég alap szerintem, lehetne fokozni azzal, hogy esetleg ideiglenesen bezárhatja a topikot vita idején, de ez már nem az én dolgom eldönteni, hogy meddig lehet elmenni. Esetleg felhasználók szerint külön lehetne beállítani jogosultságokat, vannak itt olyan házigazdák, akikről a modik is tudják, hogy megbízhatóak.
- Kommentekhez egy gomb, amivel lehet jelenti a moderátoroknak az esetleges "szabálysértéseket".
- Van nekem egy ilyen "dashboard" elképzelésem is. Felhasználók oldaláról úgy működne, hogy lennének szűrők, amik alapján a topikban nem jelennének meg bizonyos dolgok, de egy ilyen overlay felületen szűretlenül lenne. Teszem azt beállítja a felhasználó, hogy a spamnak jelölt kommenteket egyáltalán, semmilyen megjelenítő link formájába ne tegye be. Vagy ami hasznosabb lehet, hogy egyéni tiltólistát a felhasználóknak, bizonyos emberek kommentjei nem jelennének meg, de a dashboard-on igen. Moderátárok részéről meg úgy lehet izgalmas, hogy ugye a kommentek elvileg fizikailag nincsenek törölve, így nekik a dashboard-on akkor is követhető lenne egy vita, ha a házigazda már kitörölte a trágár kommenteket.
- Komment egyesítés: az egymás után beírt kommenteket egy dobozba rakja, esetleg valamilyen jelölést használ. Fizikailag külön lennének letárolva, de kiolvasáskor megnézné az az előtti beküldőket, és ha ugyan az küldte be, akkor egyesíti. SPAM és egymás után 5 komment dolog eltűnne. Lehetne gondolni, hogy kicsit megcsökkenne a VIP funkció értéke, de én ezt nem gondolom, mert szerkeszteni, törölni semmikép sem tudná, csak egy placcra dobja. Ezen lehet gondolkodni, hogy hogyan érdemes megvalósítani, szerintem jobban átgondolva semmilyen akadálya nincs, a kommentek fizikailag külön bejegyzések maradnak az adatbázisban, tehát az idézés funkció is mehet, de azt is lehet variálni, hogy esetleg az egész dobozt berakja. Az egy dobozba kerülő kommentekre mehet lehetne valamilyen elválasztót használni, valamilyen jelölést, hogy ott legyen a dátum, időpont, törlő link, stb.
- Valami fejlettebb BB kód kezelő, előnézettel. Még mindig nagyon sok az olyan hozzászólás, ahol elrontják az egészet, sokszor egymás után 5 komment érkezik, mert nem tudja betenni a képet. Vagy fals lesz az egész, mert nem zárta le a nagybetűs TAG-et. Komment írásnál meg lehetne csinálni contentEditable és execCommand dologgal az előnézetet, miközben mondjuk egy rejtett űrlapmezőbe darálná a BB kódokat. (Tehát a HTML nem probléma, mert az csak előnézetnél használná, de lenne egy "belső fordító".)
Na most hirtelen ennyi, volt nekem sok ötletem, most sietnem kell, ennyi jutott eszembe, lehet majd még írok. Ha meg csak feleslegesen darálom ide, akkor szóljatok, hogy nem tervezitek az ilyen szintű változásokat, és nem is írok többet. :P -
Bala10 #15818 bírom az ilyen nagypofájú pöcsöket, akik ismeretlenül le kispöcsözik az embert.
semmi negatívumot nem akartam azzal a hszemmel mondani, csak annyit, hogy örülnénk, ha a jelenleg fejlesztő írna pár sort, min dolgozik. -
Cat 02 #15817 Yap. -
#15816 Tudtok olvasni? A fórum adatbázisának a mérete 25gb, hogy jön ide a letöltések? -
#15815 én úgy értelmeztem, hogy a fórum szövegállománya a 25 giga, azt kell konvertálni, nem a letöltéseket meg a képeket - az ebből a szempontból teljesen lényegtelen. -
#15814 szerintem meg a galériában található képek, a nagyobb rész. -
Cat 02 #15813 Azért Letöltés menüpont is sokat ad hozzá :) -
#15812 és ennek túlnyomó része tiszta szöveg meg számok... kb. 16 millió hozzászólás -
#15811 ez most komoly? 25 GB a teljes mérete az SG.hu nak jelenleg? -
#15810 Ahhoz, hogy kizárjuk a duplapostot a fórumot teljesen új formába kell konvertálni, ez min. 1 nap teljes leállással jár, a mérete okán (kb. 25 gb). Valószínűleg egyszer meg lesz csinálva, de az nem most lesz. -
#15809 Picit több mint 10 éve fejlesztem ezt a fórumot, de bizonyára rám fér, hogy vegyek pár leckét a kismedencénél.
Bírom az ilyen kispöcsöket, akik írtak már pár 10 látogatós weboldalt és egyből májernek hiszik magukat. SG méretű projekteknél NEM LEHET bonyolult dolgokat megvalósítani, mert elég egy apró hiba, és használhatatlanul belassul az egész... Egy idő után ezért is lassul be a fejlesztés, mert folyamatosan falakba ütközünk, hogy mit-hogy lehet megcsinálni, anélkül, hogy újabb és újabb szervereket kellene bepakolni.
Szóval az okoskodást, meg az ezzel kapcsolatos minősítéseket kéretik megtartani, abszolút nem vagyok rá kíváncsi, nem viszi előrébb az ügyet és csak banra mozdul tőle a kezem...