Mi kellene az SG-nek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ez miért van?
(ki-be jelentkeztem de megmaradt)

ui.: ezt sem lehetett itt feltölteni 😊

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

- 1 hónapig 90 másodpercenként max. 1-et szólhat hozzá
- 30 napig nem szúrhat weblapcímet a hozzászólásába

nem kicsit szopatás...
wwwlacikarekalmja.hu és meg is van 😊

ha újreg büntipontot kap mivan?
v1: hamrabb szolhat hozzá
v2: késõbb

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Sadist
Nem random nevet generál.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Kandurex
"30 napig nem szúrhat weblapcímet a hozzászólásába"

ezért hála, nagyon hasznos, KÖSZI!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

...és természetesen jó lenne arra is, hogy a moderátornak szánt embereket leteszteljétek. Ezzel a "rendes" modik nem is foglalkoznának. De ez is csak egy ötlet.

ez egy nagyon hasznos ficsõr lenne. Megvalósítani érdemes. Ezzel is elérhetjük arra a néhány jó munkát végzõ moderátorra esõ súlyt, valamint amit precision is említ, "voltam zárás elõtt" hsz-eket is meg lehet elõzni vele.

Ability
Bug: szerkeszteni szeretném a hozzászólásom, de megállít azzal, hogy duplikált üzenet.
ProGabe
ha már a galériáról volt szó
2 dolog,amivel egyszerûbb lenne a használni a mostani "be galériába-képre kattint-cím másolása-vissza topikba-beszúr" módszernél,ami hosszadalmas és pl ezért én sem használom,sokakkal karöltve :\ 2 külön dolog,a 2-ik lenne az igazi megoldás

-már az is segítene,ha nem generálna random neveket a motor
-galéria gomb ide a box alá,ami egybõl megnyitja,tehát ugyanúgy mûködik mint a többi,esetleg smiley módjára már szúrja is be a képet

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

precision
<#eljen>

Szerintem még hasznos lenne egy olyan opció is hogy új témák csak akkor jelennek meg ha egy moderátor engedélyezne. Vagy esetleg, hogy ne legyen a moderátoroknak ez plusz feladat, legyen egy "témaengedélyezõ" jogkör, aminek a tagjai csak topikokat tudnak engedélyezni, moderálni nem. És akkor meg lehetne kérni pár megbízható embert hogy õk engedélyezzék a témákat, vagy ne engedélyezzék indoklással persze (pl van már ilyen topik, vagy reklámtopik, vagy politikai...stb.). Ezzel megszûnne a sok voltamzárás elõtt meg lámaképlinkelõs hsz. a sok felesleges topiknál.
A képfeltöltõs dologhoz meg annyit, hogy szerintem 2-300 kbyte -os ÉS max 800x600 -as képeket lehessen feltölteni (ennél nagyobbnál arányosan kicsinyítse le és linkelödjön a max méretû kép.

Bazinga!

Max7
Az a baj hogy az újregek 90%-a abból adódik hogy ki lett tiltva pl 1 hétre (ha jól tudom 5 bünti 1 hét) és nem vár 1 hetet hanem csak 24 órát!

tehát az újre forumozási jogát 1 hétre kéne szûkíteni ezzel értelmetlenné válna az újreg készítés bár aki nagyon spaer az csinál minden nap egyet és forog a rendszerben!

régen az a kifogás volt hogyha valaki regel és problémája van akkor ne keljen 1 hetet várnia! szerintem az a felhasználó aki csak feljön hogy megoldják a problémáját és soha többet nem néz az sg felé az mind bevételileg mind furumtagként nem fog hiányozni!

Hozzáteszem ez sem oldja emg teljesen a felesleges újregek keletkezését.... de......

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

akyyy
Valami figyelmeztetés kéne, hogy az elsõ hozzászólást a topiknyitónak kell megtennie.

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Sadist
Nézz be a Humoros és aranyos képek, vagy más képlinkelõs topikba. Az átlag valahol 50 és 100 kbyte között van, az a 20 kbyte épphogy csak egy animált logóra elég. Ha meg valaki a galériájába tölt képeket, akkor elõbb utóbb elfogy a hely és törölnie kell, akkor meg a topik ahova jár tele lesz piros x-ekkel. Sokan meg csak azért nem fognak VIP-et fizetni, hogy 10x akkora képeket tölthessenek fel, amikor van csomó képfeltöltõ oldal, ahol nagyobb képeket, egyszerûbben, és akár egyszerre többet is feltölthetnek.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Benc16
<a href="http://www.fastonlineusers.com"><script type="text/javascript" src="http://fastonlineusers.com/on3.php?d=www.sg.hu/"></script> látotagó olvassa a topickot.</a>

¸.&#8226;\'´&#175;)¸,&#248;¤°`bbMaister&#169;`°¤&#248;,¸(&#175;`\'&#8226;.¸

Benc16
Kép nek lehetne oylat, hogyha 2 vagy annál több épet tesznek az odlalra aminek a mérete legalább 200×200 -as akkor egy ilyen kis táblázatba kéne megjeleníteni, sé arra meg rá lehet kattintani. Ezt azért hogy a redszert ne lassítja pl.

ez csak ilyen kis rajz...

de remélem érthetõ... 😊

Benc16
Kéne szerintem az oldanak valami megkülönböztetés. Azaz a fõbb embereknek más lenne a jelük, azaz pl. nem csinllag hanem vmi más...

Lehetne ilyen "Hányan vannak a topickban" kis script. Minden topickban jobb felsõ sarokban vagy akárhol ott lenne, hogy hányan vannak most a topickban. [ ha kne egy egyszerû sript ami talán segítene akkor adnék]

St
na ilyen biztos nem lesz, hogy mégkönnyebben lehessen spammelni...
St
Változások az új (és régi) regekre vonatkozólag:
http://www.sg.hu/Changes.txt
St
aham, és az miért nem jó, mekkora kellene?
Sadist
A maximális fájlméret:
- 200 Kbyte a VIP felhasználóknak
- 20 Kbyte a VIP joggal nem rendelkezõknek

St
Kérdés: képfeltöltésre vajon a fórum beépített képfeltöltõje miért nem alkalmas?
Sir Quno Jedi
Amúgy én tudnék is egy új moderátort, már évek óta rágja a fülemet! A konzolosba jó lesz és ha beválik, akkor mehet általánosba! Vagy ha öngyilkos hajlamotok van, mehet rögtön full joggal, oszt csókolom...

Õ az: Lammer

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

artschiatwork
A letiltott képmegosztókat St azért tiltotta le, hogy ne itt legyenek ingyen reklámozva, szóval ez így fog maradni.

Képfeltöltésre meg használhatod pl. a galériádat.

Rage47
ez a firefox kiterjesztés automatikusan linkké alakít...
- a webcímeket automatikusan megkeresni a hozzászólásokban, és linkké alakítani. (túl lusta vagyok megnyomni még pár gombot 😛)

- engedélyezni a jelenleg letiltott képmegosztó helyeket

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

SHADOWEYES7
Legújabb témák
08.13. mtz traktor
08.13. mtz traktor
08.13. óbudai trolik
08.13. trolik
08.12. Flash CS3 telepítési hiba
08.12. Hero-Online problémák

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Sir Quno Jedi
Mit tom én. Anno konzol szekcióba kaptam jogot, aztán rajtam maradt. Jó az.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Ja igen, majd elfelejtettem 😄
"Minden a legnagyobb rendben van!"
Az miért jó h csak 1 helyre kapsz jogot? nem lenne értelmesebb mindenhova?

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Sir Quno Jedi
Én pl. minden általam is értelmezhetõ fórumszekció moderátor tápigját betettem a kedvencekbe, így ha valaki sír, rögtön látom is és robogok megmenteni. ÁMDE mivel én konzolos modi vagyok, így törölni/módosítgatni csak ott tudok, máshol csak büntethetek (az is elég néha).

SHADOWEYES7
pedig de!

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Sir Quno Jedi
Azé nem kell ijesztgetni a nagyérdemût, még ha igaz is... 😄

Tizenegynéhány? Én max ha 3-4-rõl tudtam (eddig), akik a legalább a fórum nagyrészére benéznek. A többi csak díszmoderátor, jó ha 2 topikba járnak. De vannak akik már az SG-re se...
Desiderata
ha nem ilyen rágógumi cikkek lennének itt, akkor kevesebb renitens alak költözne ide
több értelmes tudományos cikk emelné a szinvonalat
ne a gagyi "Õszi-téli játékmustra II." cikkek legyenek kiemelve, és blõd híreket is lehetne mellõzni
ezen múlik az egész, nem a moderátorok számán
Sir Quno Jedi
Mondjuk az tényleg kemény, hogy tízegynéhány aktívabb moderátor vigyáz kétszázezer regre... Mindezt önként, ingyen, szabadidejükben/meló alatt, amikor ráérnek. Így nem csoda, ha rések támadnak a rendszerben.

Arra a Harmadik mûszak részre emlékeztet, mikor a bandák összefogtak a zónában, hogy átvegyék a hatalmat és õk voltak közel hatszázan, a rendõrök meg összvissz kiszolgálószemélyzettel együtt voltak hetvenen!!! 😄DD Csak nálunk még durvább az arány...

Sir Quno Jedi
Most akkor kössük IQ teszthez és mûveltségi felmérõhöz a regelést?! Megoldható, csak az meg csökkentené a "népszerûséget".

Sir Quno Jedi
"Pol"itika nincs az a SG-n és nem is lesz szvsz. mivel lazán kinyírhatja a céget ami az SG mögött áll (hála a ma dívó Nagy Magyar FejlelentõShownak). Amúgy sem lehet semleges embereket találni hozzá modinak és még ha azok is lennének, senki sem hinne nekik és kitörne a parasztlázadás minden áldott nap.

Viszont "poll", azaz szavazás az kéne, tényleg jó dolog és könnyen fel lehet mérni vele, hogy mit akar a többség. Így sokkal élvezetesebb semmibe venni a véleményüket és tovább szigorítani a diktatúránkat! 😄 Majd megtanulják...

artschiatwork
Nem is sajnálnám, ha 1-2 iskola szorgalmas diákjai nem ide spammelnének és osztanák az észt fölöslegesen... <#vigyor1>

Sir Quno Jedi
IP-ban sajnos nem megoldás, egész cégeket/iskolákat tilthatsz ki vele.

Mert itt forradalmi hangulat van? <#confused>
SHADOWEYES7
<#eljen>

ha összedugjuk a fejünket mindig egy helyre jutunk ki.

növekvõ Internet-népességgel növekszik a lámák/vérpistikék száma -> itt az sg.hu oldalán is => jobban oda kell figyelni a fórumra Hogyan? Tenni kell arról, hogy a munka mogsztódjon, több ember figyeljen egyszerre. Hosszú távon kifizetõdõ. Kevesebb balhé, nagyobb tisztelet.

Dj Faustus
"1. Egy IP-rõl csak 1 regisztráció érkezhessen. Vagy minimum 1 hónapra tiltsa le azt az IP-t a regisztrációk elõl."
Az 1 hónap sok. Ha iskolából, munkahelyrõl vagy egyéb több gépet (egy IP-címrõl) használó helyrõl regisztrálnának be egyszerre gond adódhat.

"3. Meg KELL reformálni a fórum, és a chat szabályzatot is."
Egyetértek, bár a netikett, és pár fórum etikett foglalkozik a témával, illetve józan ésszel rá lehetne jönni bár dologra - de mindenképpen ki kell fejteni a fórum szabályzatban miért mit lehet kapni és milyen okból (pl: warez linkek megadása azért nem ildomos, mert a hatóságok rászállhatnak az sg.hu-ra - mint az az érettségi-botrányban megmutatkozott - illetve az adott warez-oldalra - ami meg az oldalnak nem jó).

"Adjatok lehetõséget a moderátorok kezébe, hogy egy-egy szövegrészletet kitilthassanak a hsz-ekbõl. Pl egy banned text lista, ahova az ilyen reklámoldalak linkjei mehetnének."
Badword list tényleg hasznos tud lenni...

"a képfeltöltés.hu-hoz hasonlóan"
1. A kepfeltoltes.hu egy normális oldal lenne, csak ésszerûen kellene használni a felhasználóknak. Esetleg egy külön ilyen oldal az sg.hu résztvevõinek?
2. A linktiltás csak abban az esetben jó, hacsak nem használnak linkrövidítõ oldalakat (href.hu, tinyurl.com).

"lehessen jó pontokat is kiosztani a usereknek, a fórumon nyújtott segítsék, vagy konstruktív, pozitiv magatartás esetén"
prog.hu, pcforum.hu - ott mûködik, hisz pont arra van kitalálva a Tudástár. Csak ez a fórum sokkal általánosabb kérdéseket is megvitat; és sokkal inkább bõvebbek a témacsoportok. Arról nem is szólva hogy mennyi új téma keletkezne egy-egy kérdésnek.

Mellesleg megjegyzem: nem csak az sg.hu oldalán van forradalmi hangulat:
* Mi a baj a PC fórummal
* A prog.hu-n is nyílt egy csommó hasonló téma a Társalgóban
* Csak én kapok idegbajt az újabb Weblabor témáktól???

Tehát: növekvõ Internet-népesség -> növekvõ sg.hu regisztráció (ami jó, mert pénzt is hoz a konyhára a növekvõ látogatószám), viszont a növekvõ Internet-népességgel növekszik a lámák/vérpistikék száma -> itt az sg.hu oldalán is => jobban oda kell figyelni a fórumra!

Dj Faustus
"már tárgyaltuk régen,MAC adress ban kell ide"
Kezdjük ott, hogy a MAC-cím routerenként és egyéb hálózati eszközönként változik. Tehát mire a szerverhez érkeznek az adatok, az én hálókártyám MAC-címe többször megváltozik (végül a szerver elõtti hálózati eszköz MAC-címét kapja). Az ARP sem segít rajta.

ivjoe
Az IP-bõl visszaadja a fizikai címet (MAC).
Max7
?

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

ivjoe
ARP?

(Adress Resolution Protocoll)
Max7
bõngészõvel hogy kéred le a mac Adress címet? ez érdekelne! priviben küld el a választ bár jöhet ide is emrt a megvalósítása szerintem érdekelné az sg moderátorait is!

na, éreztem hogy lesz egy ***.

HTS s3rg1nh00
már tárgyaltuk régen,MAC adress ban kell ide,akkor "csak" a routeresek szívnak,akiknél a 10 éves vérpistike bejön qrwaanyázni és bannolják jól a MAC-et...azt is lehet ugyan cserélni,de vannak korlátai,és sokkal bonyolultabb,mint a chello "újraregizem a modemet és máris új az ip" megoldása...

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

mrzed001
Ezért írtam régebben egy sokkal részletesebb moderálási elveket (elég szép vitasor volt belõle az ált. fórum Modi figyelmében), ahol tényleg le vannak fektetve az alapelvei pl a mire mennyinek (meg hogy tényleg írja le miért adja meg hasonló elvárt civilizált viselkedési alapelvek).
Egyes modik magukévá tették akkoriban, egyesek meg nagy ívben tettek rá.
E van. Ezt csak St változtathatja meg (az ellenállás hasztalan)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.