27328
  • n3whous3
    talán mert bizonyos oldalak nem engedik a képek hotlinkelését
  • Desiderata #17256
    sorozatos problémám hogy az elküldött üzenetek nem jelennek meg rendesen, egyszer csak elvágja a rendszer
    nem értem, én szúrok el valamit?
    legyetek szívesek nézzétek meg ti is

ezt a kódot akarom beírni (töltsétek le vagy nézzetek forrást Operában akkor van sortörés)

de ez lesz belőle
  • izmos13
    szia
    legyen olyan hogy SL felhasználót lehessen dislike :)
  • gergely1991
    De így hogy átlapoztál a másodikra és úgy vissza akkor már működik rendesen.Rejtély.....
  • Jim Morrison
    ide? D:
  • Rage47
    szúrj be egy videót URL nélkül
  • Jim Morrison
    nem ertem a scootert
  • Efreet
    ja igen: lehetne, hogy a videó beszúrás gombnál ne Scooter örökbecsűje legyen, hanem egy sima http:// ? :)
  • Efreet
    néztem a hozzászólásokat, megvannak az előtte levők, de nem tudom mi lehet vele, nem tűnik egyik sem problémásnak... ehhez szakértők kellenek :)
  • Rage47
    érdekes dolog történet, csak a 1199-es után jelennek meg a hsz-ek
    topik
  • Dzsini
    mert a chrome nem jegyzi meg a textarea-ba mentett dolgokat. nézz utána, hogy van-e olyan bővítmény hozzá, ami ezen változtat - ha nincs, és hiányzik akkor így jártál.
  • akyyy
    ha chrome-ba gyorsan yrok egymás után, és kiirja hogy 15 másodpercig várni kell, lejárta uitán azt irja ki hogy az üzenetem öres :=(
  • tommygear
    én se tudok képet feltölteni a galériába haló
  • Efreet
    Jó ötlet, én ezentúl ha kivonalazok valakit beírom az általános moderátori topicjába időponttal, indoklással együtt. Olyan sok kizárás úgysem történik, oda elfér szerintem.
  • n3whous3
    lehetne valami listát vezetni külön oldalon, ami tartalmazza, hogy kit miért basztak ki csetről? Mert ellaposodik folyamatosan az, hogy ki miért lett kitiltva és ezért több érdekes eset is történik:
    1. van, aki azt mondja, hogy "engem biztos ok nélkül csesztek ki, nem is szoktam szinte soha csetelni, hogy lehet az, hogymost mégis"? Tuti meg van az oka, de jószívvel visszaengedik csetre
    2. A másik kategória, amikor úgyis tudjuk, hogy kit miért basztak ki, de nem mindegyik modi tudja, látja, ezért ugyancsak visszaengedi az illetőt.

Szóval kéne valami, hogy lássák a moderátorok, hogy ki miért van letiltva és akkor mérlegelhetnék, hogy visszaengedik-e, vagy nem.
  • bracsek #17242
    sajnos ha kiveszik az ip ellenőrzést akkor semmiben sem lehetsz biztos adott pillanatban kényemre kedvemre szerkeszthettem az aranyos topikot, elég egy op ot becsapni, vagy egy házigazdát és már a biztonság 0 szóval én nem ajánlom :) habár mostanában van jobb dolgom is mint itt tolni a legyet :)
  • n3whous3
    najó

• Dzsini
    81-nél 1 oldal - 320-nál 4 - ez idáig megy fejből. 1735-öt fejben gyorsan vissza tudod osztani 80-al?
    és 100-al?

melyik az egyszerűbb?
  • n3whous3
    most nem értem, tehát ha látom, hogy 81 új üzi, akkor valszeg a következő oldalon lesz, ezen mit nem értek akkor jól?
  • Dzsini
    ki lehet, de mondjuk 1735 hozzászólást visszaosztani fejben egyszerűbb 100-al, mint 80-al :)

(mondjuk a pirosvonal ritkán jelent ennyit)

régebben még állítható is volt...
  • n3whous3
    jó de ha tudod fejből, hogy 80, akkor így is ki tudod számolni, nem? :DD
  • Sadist
    Végre lehetne 100 hozzászólás oldalanként 80 helyett, hogy ha már nem működik a piros vonalhoz ugrás egy oldal után, akkor legalább ránézésre lehessen tudni, hogy melyik oldalra kell lapozni.
  • cSuwwi
    saját felelősségre azért mehetne az ip ellenőrzés kihagyása (mondjuk eldugva a beállítások oldal végére, pirossal figyelmeztetve hogy mik a veszélyei)
    ha csak fix topikokba járok ahol tudom hogy nincsenek elmeroggyantak + noscript fehérlistával, csak korlátolva érzem magam az állandó bejelentkezéssekkel

• morcosqtya
    Köszönöm! :)
  • Dzsini
    Az oldaltól is függ, meg a forgalomtól is (fibernetnél nem tudom mi a módi) - de akkor nem léptet ki nálam sem, ha van aktív forgalom - elég, ha mondjuk megy egy torrent, vagy be vagyok lépve egy csevegőszolgáltatásba (gtalk, wlm, stb.)... ezek már folyamatos kommunikációt folytatnak, és nem változik az IP címed, mert nincs "üresjárat". Viszont ha minden ilyesmi le van állítva, akkor pár perc után bontja a vonalat - az IP cím változáson kívül amúgy észre se venni, mert 1 másodpercen belül újracsatlakozik.

Az SG amúgy ilyen bejelentkezési szempontból másképp működik, mint sok másik oldal - azoknál a TE gépeden tárol egy bejelentkezést jelző kis adatcsomagot (cookie), és az azonosít téged az oldalon, még ha változik is az IP-d. Viszont az SG-n amiatt, mert a fejlécekben elég vad dolgokat lehet összehozni (pl. kiolvasni cookie-kat, ami által "el lehet lopni" a bejelentkezést - a hozzáértők jobban tudják ennek a módját és problémáit), így már több éve a bejelentkezés IP címhez kötött, és az SG szerverén tárolja el, hogy a felhasználó A.B.C.D IP-ről van bejelentkezve, így ennek megváltozásakor újra be kell jelentkezni (és ezért nem működik már a "régi" típusú bejelentkezés az oldalon, ami egy ideig egyszerre működött a mostanival).

Figyeld a netkapcsolatodnál az IP címedet, és hogy megváltozik-e, ha nincs semmilyen hálózati forgalom - ha igen, akkor a fiber is bontja az üres kapcsokat. Ha nem, akkor valami más történt, ami miatt újracsatlakoztál.
  • Sadist
    Van olyan hely, ami IP cím változásra kijelentkeztet, van amelyik nem.
    A megnyitva hagyott oldalak közül valamelyik meg valószínű forgalmazott adatot, új reklámot töltött be, frissítette az oldalt, akármi.
  • Malakai
    Csak ha van ip korlátozás az azonosításnál.
  • morcosqtya

sajnos nem értek hozzá (átlag felhasználó vagyok) (és nálam fiber van) de ez azt jelenti, hogy kiléptet olyan helyekről ahol be vagyok lépve valamilyen accounttal? (SG, online játék, flash játék stb) mert eddig nem vettem észre (éjszaka úgyhagytam, reggel bent voltam SG-n (is) )

sry ha hülyeséget kérdezek.. :)
  • Dzsini
    saját tapasztalat: magentáék például az optikai hálójukon kb. 2 perc inaktivitás után bontják a kapcsolatot (ki van kapcsolva a tv, nem fut valami csevegőszolgáltatás, filecsere, emailfigyelés - akkor mivel a böngésző álló helyzetben nem forgalmaz, simán lelép )
    lehet más szolgáltatónál is hasonló.
  • [HUN]FaTaL
    Akkor a modem :)
  • morcosqtya
    mármint a modem, router nálam nincs.
  • [HUN]FaTaL
    Nem menet közben, szakadt a neted. Újracsatlakozott a router és változott az ip-d.
  • Cat 02 #17225
    Feltehetőleg, bár engem nem léptetett ki, csak elfagyott :/
    Amúgy nem változtat általában, hanem modem/router kapcsolatot bont, de a router auto visszakapcsolódik.
  • morcosqtya
    menet közben változtatta a szolgáltató?
    Ezért léptetett engem ki a Shakes&F is??
  • [HUN]FaTaL
    Nincs ebben semmi érdekes, változott az IP címed ezért kijelentkeztetett. :)
  • Jim Morrison
    ez erdekes :D :
    elment vacsorazni, es az egyik topik meg volt nyitva az egyik fulon. mire visszajovok lattam, hogy egy pillanatra megszakadt a net meg minden, de en valaszoltam egy kommentre. ranyomok a mehet gombra, elkuldi az uzenetet, es a textarea helyett, az jott ki, hogy eppe a topikba csak regisztralt felhasznalok irhatnak... :D azert elkuldte az uzit.
  • n3whous3
    Hát jah. Akinek nincs vér a pucájában, annak a tárcájában legyen :D Amúgy kiváló szűrőként szolgál az, ha a legtöbb fontos funkció fizetős, mert nagy a fail és a kibaszás rátája egy olyan oldalnak, ahol egy perc alatt az ember bekerül és mindent tud csinálni.
  • cSuwwi
    mi értelme van egy ingyenes társkeresőnek? ha rászakad pár ezer júzer, akkor már komolyabb infrastruktúra és fejlesztés kell, azt meg nem egy marék bab. ha van is ilyen valahol, más módon tesz szert bevételre és be tudja vállalni

mondhatnám úgy is, hogy a társkeresők már megtanultak fizetni a szerelemért. kinek IRL, kinek monitoron keresztül sms formájában
  • Sadist
    A hiba user szinten van, itt meg főleg user szinten lenne a hiba.
  • n3whous3
    volt normális, az később ugyancsak fos lett