27328
  • Büdös Bohóc
    mekkora kijelző? wvga-n fullscreenen még éppen élesszemű tud olvasni, kicsit zoomols és már jó is. Én utálom amúgy a telefonra optimalizált oldalakat
  • Dzsini
    Nincs nekik, az Android böngészőjénél nincs adattömörítés, ami az Opera Mininél (ami nem böngésző, csak egy megjelenítő), és az Opera Mobile/asztali változat Turbojánál van :)
  • kifli
  • Dzsini
    Annak hol vannak a tömörítőszerverei? Az Operáé (Mini + Turbo) Izlandon.
  • kifli
    az sem oldja meg azt a gondot, hogy nem ekkora kijelzőre lett kitalálva egy weboldal :D

Amúgy android beépített böngésző is tömörít annyit, mint opera, és van olyan gyors is.
  • [HUN]FaTaL
    Opera mini :)
  • kifli
    Én elsősorban xda developers oldalát szoktam ezzel böngészni, ott szerintem nagyobb a forgalom, mint itt sg-n. Sokkal kevesebb adatot kell így a telefonak letöltenie, és sokkal gyorsabba fórumozás. De ha ez a gyorsaság/kisebb adatmennyiség megoldható más módon is, akkor az is jó.

Csak annyit szeretnék, hogy mobilon jobban használható legyen az sg, és kisebb legyen az adatforgalom.
  • cSuwwi
    a külső alkalmazásokkal az a gond, hogy hozzáférés kell nekik valamilyen szinten a db-hez (mégha readonly is), én pl. már ezért se használnám
    ha nagyobb terhelés lenne (mint ennél a fórumnál), könnyen benyöghetik, hogy fizess vagy leállítunk (lásd: az imageshack-et, letiltottak a hotlinkelést mert túl sok erőforrást igényelt)
    akkor már inkább 1-2 programozó 1-2 hónap alatt ír rá egy mobil frontendet, amit szabadon lehet módosítani, nem függ senkitől/semmitől, és minden adat biztonságban van
    én az utóbbit csinálnám/csináltam
  • kifli
    böngészőbe marad ugyanaz mint eddig (még mobil böngészőben is)
    Elvileg annyi lenne a változás, hogy a taptalk nevű program is ki tudná listázni a topikokat (nem tölti be az sg.hu forumát, csak az adatbázisból a topikokat.)

Itt egy video hogy is működik:

A lastest részhez, egy kis átalakítással, lehet megoldható, hogy a legfrisebb híreket listázza ki.

Bár lehet először tényleg, magát az oldalt kéne mobil kompatibilisé alakítani, és csak utána a fórummal foglalkozni.
  • Dzsini
    Azt lehet automatán linkké alakítani betöltés-megjelenítés előtt, mondjuk 20x20 pixel fölött, hogy a szmájlik még megmaradjanak. Ezek már apróságok, ha meglenne az elszántság, hogy csináljanak valamit.
  • Cat 02 #17527
    Ez a legkisebb probléma, mert max megcsinálják, hogy nem nézik mi van a témában és kész. Amúgyse lenne jó mobilon, ha ott lenne pl 6 82 megás gif meg egy flash :)
  • Dzsini
    Ebben igazad van, az lehetne a második lépés (vagy akár az első, ha áldoznak rá egy kis időt), hogy egy m.sg.hu is legyen külön elérhető. Az SG címlapja (meg az aloldalak nagyobb része) szerencsére sokkal kisebb, kevés rajta a dizájnelem, amivel olyan nagyot lehetne spórolni, mint az indexen - ahol óriási mennyiségű kép meg egyéb van rögtön kitolva.
  • cSuwwi
    a fórum érdektelen, a hírportált kéne átgondolni, hogy menjen mobilokról is (hamár egyszer IT portál)
    jó példának ott az index.hu (és érdekeltségei, pl. bloghu)
    összedobtak egy alap layoutot html5-ben (az okostelefonok rendesen megjelenítik) teljesen korrektül megy
    a másik css megjelenítéssel az a gond, hogy csak eltüntetik a szükségtelen elemeket, ettől viszont nem lesz kisebb az adatforgalom, ha benne van a html kódban. márpedig mobilnál nem elhanyagolható hogy a főoldal 2 mega vagy 50k
  • Dzsini
    Kell egy böngészőazonosítás mondjuk bejelentkezéskor (vagy akár az oldalra érkezéskor, ha valaki a híreket olvasgatja bejelentkezés nélkül), és ha épp mobiltelefonon van a felhasználó, akkor alapból egy mobilképernyőre illeszkedő CSS-t kell betölteni.

Amelyik topicokban felülbírálják az alapokat, az ciki, de azzal amúgy se lehetne mit kezdeni.
  • Büdös Bohóc
    ez most lényegében becsomagolná az sg motorja mögött álló fórum adatbázist és az egész mindent egy másik programba, ami egyszerűbben használható telefonon. Hát kösz, de én pl. maradnék az sg-nél :D
  • kifli
    A mai nap elgondolkodtam azon, hogy vajon az sg fórum, taptalk (mobilos fórumozást segítő program, android, és iphone telefonokra.) kompatibilissé alakítható-e?

Akik mobillal is szeretnének fórumozni, azoknak nagyban megkönnyíti a dolgát. Több nagyobb oldal is használja ezt a rendszert, és az ő fórumaikon, sokkal egyszerűbb mobil eszközzel fórumozni. És szerintem egész sok embernek van már mobil eszköze ahhoz, hogy legyen erre igény.

Jelenleg ilyen fórumokhoz használható:

"Currently phpBB3 3.0.x, vBulletin 3.7.x/3.8.x/4.x, Invision Power Board (IPB) 3.x and Simple Machine Forum (SMF) 1.1.11+/2.x are supported."

Ha van itt valaki, aki ebben a témában kompetens, az ITT tud beregisztrálni, és megnézni, hogy mit tud az api, vagy ha a fórum motor nem támogatott hivatalosan, tud fejlesztői környezetet leszedni.
  • Dzsini
    nem nagyon, és a fejlesztéssel (bugjavítgatással) se ő foglalkozik elsősorban.
  • tomsolo
    St jár még ide? :)
  • [HUN]FaTaL
    Ez egy informatikai fórum nehogy már gondot okozzon egy textarea-ban bár betű kicserélése. Egyébként egy linket odarakni sem lenne valami nagy munka, de leszarják a fórumot.
  • Gurren
    felhasználóbarát megoldás.
  • jhetedikj
    szerintem 99% nem tudja ezt, mondjuk eddig én se :)
  • Rage47
    ja amúgy nem magam miatt, hanem annak, akinek linkelek, és nem értenek hozzá
  • Rage47
    thx
  • [HUN]FaTaL
    Miért kéne keresgetni? A listazas_msg.php-t átírod listazas.php-ra és kitörlöd a hozzászólás idját a végéről.
  • Cat 02 #17513
    Igen, az jó ötlet lenne. Pl úgy rendezi az oldalt, hogy az a hozz.szólás középen legyen, piros keret és auto reá ugrik.
  • Rage47
    Ha linkelek egy hozzászólást, akkor legyen ott egy link, amely a topikra mutat, tehát miután megnéztem az adott hozzászólást, szeretném látni az egész topikot, ne kelljen keresgetni a többi topik között.
  • akyyy
    de ő forever alone, szereti ha innen írnak neki, de a botokat nem szeresse! :)
  • [HUN]FaTaL
    Ezt már én is írtam, elküldöttnél is lehetne a címzettnél. :)
  • Büdös Bohóc
    privát üzenetnél lehetne az adott küldő neve helyén egy hiperlink ami az adatlapjára vezet?
  • bertino
    de gagyi level :D
  • Büdös Bohóc
    leginkább tiltsd le, hogy láthassák a mail címed és minden probléma megoldva
  • Desiderata #17506
    adatlapon Captcha az elérhetőségre (email, msn) jó dolog lenne
    ilyen levelet kaptam:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Szia! Én hiányzik Lisa
    hogy van! Remélem jól vagy, és tökéletes állapotban az egészségügy. Végigmentem a profil (www.sg.hu), és olvastam, és volt kamatot is, ha nem bánod, azt fogom szeretni, hogy kapcsolatba velem ezt az azonosítót (lisa.*****@yahoo.com), hogy ÉN tud küld ön az én fotó az OK remélem, hogy hamarosan hallunk, fogok várni a levelet, mert talán lehet egy jó barát egyébként én többet fogok elmondani neked, ha írsz nekem az én e-mail lisa.*****@yahoo.com
  • Bala10
    milyennek láttad eddig?:D
  • byzhouse
    Led monitornak csúfolják a boltokban, szóval annak szólítom :D
  • gergely1991
    szerintem inkább jpg vagy jpeg vagy a (pixeles jó minőségű) bmp-be mentetted volna nem egy rossz minőségű gifbe mert így elégé rossz,de mindegy:/

Amúgy nem led hanem TFT (vagyis folyadékkristályos)
  • Dzsini
    nem baj, csak egészség legyen!
  • Cat 02 #17501
    TFT az, csak a háttérvilágítása más.
  • byzhouse
    win7 képmetszővel gyors csináltam,hogy tudjak panaszkodni sg-n :D nyú: noobponthu jó hely.

ám már tudom,hogy miért látom így(led monitor) szóval mindegy :D
  • Piloss
    jó helyre töltötte, csak balfasz módon .gif-ben mentette el
  • bertino