Mi kellene az SG-nek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
egyetértek vele, feltéve ha egy nem vip is szerkesztheti a hsz-ét.
Mink itten errefelé 60++ csigás db-kkel is nyomjuk (azé ilyen kicsik, mert folyamatosan archiválunk belõlük 😄), igaz MS SQL, Oracle, meg Progress alatt, meg az is igaz, hogy van alatta durva vas elég. 😄
Az biztos, hogy egy óriás adatbázis teljesen más üzemeltetési és fejlesztési statégiát kíván. Ahol már az indexek is sokcsigásak, ott okosnak lenni igen nehéz. Ha a leg1xûbb karbantartási feldatok is napokig eltarthatnak, az bizony keményen igényli a figyelmet és az elõrelátást...
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
- Legfontosabb: captcha a jelszó módosító oldalra, reglopások elsõ lépés.
- Házigazdának több jogosultság. Ha törölni nem is, de esetleg olyan lehetõséget adni neki, hogy egy kommentet spam-nek, vagy akárminek lehessen minõsíteni. Az ilyen kommentek nem jelennének meg, helyette lenne egy kiírás, hogy "SPAM-nek minõsített", és ha rákattintasz akkor betölti, ha valaki mégis meg akarja nézni. Ez elég alap szerintem, lehetne fokozni azzal, hogy esetleg ideiglenesen bezárhatja a topikot vita idején, de ez már nem az én dolgom eldönteni, hogy meddig lehet elmenni. Esetleg felhasználók szerint külön lehetne beállítani jogosultságokat, vannak itt olyan házigazdák, akikrõl a modik is tudják, hogy megbízhatóak.
- Kommentekhez egy gomb, amivel lehet jelenti a moderátoroknak az esetleges "szabálysértéseket".
- Van nekem egy ilyen "dashboard" elképzelésem is. Felhasználók oldaláról úgy mûködne, hogy lennének szûrõk, amik alapján a topikban nem jelennének meg bizonyos dolgok, de egy ilyen overlay felületen szûretlenül lenne. Teszem azt beállítja a felhasználó, hogy a spamnak jelölt kommenteket egyáltalán, semmilyen megjelenítõ link formájába ne tegye be. Vagy ami hasznosabb lehet, hogy egyéni tiltólistát a felhasználóknak, bizonyos emberek kommentjei nem jelennének meg, de a dashboard-on igen. Moderátárok részérõl meg úgy lehet izgalmas, hogy ugye a kommentek elvileg fizikailag nincsenek törölve, így nekik a dashboard-on akkor is követhetõ lenne egy vita, ha a házigazda már kitörölte a trágár kommenteket.
- Komment egyesítés: az egymás után beírt kommenteket egy dobozba rakja, esetleg valamilyen jelölést használ. Fizikailag külön lennének letárolva, de kiolvasáskor megnézné az az elõtti beküldõket, és ha ugyan az küldte be, akkor egyesíti. SPAM és egymás után 5 komment dolog eltûnne. Lehetne gondolni, hogy kicsit megcsökkenne a VIP funkció értéke, de én ezt nem gondolom, mert szerkeszteni, törölni semmikép sem tudná, csak egy placcra dobja. Ezen lehet gondolkodni, hogy hogyan érdemes megvalósítani, szerintem jobban átgondolva semmilyen akadálya nincs, a kommentek fizikailag külön bejegyzések maradnak az adatbázisban, tehát az idézés funkció is mehet, de azt is lehet variálni, hogy esetleg az egész dobozt berakja. Az egy dobozba kerülõ kommentekre mehet lehetne valamilyen elválasztót használni, valamilyen jelölést, hogy ott legyen a dátum, idõpont, törlõ link, stb.
- Valami fejlettebb BB kód kezelõ, elõnézettel. Még mindig nagyon sok az olyan hozzászólás, ahol elrontják az egészet, sokszor egymás után 5 komment érkezik, mert nem tudja betenni a képet. Vagy fals lesz az egész, mert nem zárta le a nagybetûs TAG-et. Komment írásnál meg lehetne csinálni contentEditable és execCommand dologgal az elõnézetet, miközben mondjuk egy rejtett ûrlapmezõbe darálná a BB kódokat. (Tehát a HTML nem probléma, mert az csak elõnézetnél használná, de lenne egy "belsõ fordító".)
Na most hirtelen ennyi, volt nekem sok ötletem, most sietnem kell, ennyi jutott eszembe, lehet majd még írok. Ha meg csak feleslegesen darálom ide, akkor szóljatok, hogy nem tervezitek az ilyen szintû változásokat, és nem is írok többet. 😛
semmi negatívumot nem akartam azzal a hszemmel mondani, csak annyit, hogy örülnénk, ha a jelenleg fejlesztõ írna pár sort, min dolgozik.<#szomoru2>#szomoru2>
٩(×̯×)۶ Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
http://goo.gl/gd6Zi5
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Bírom az ilyen kispöcsöket, akik írtak már pár 10 látogatós weboldalt és egybõl májernek hiszik magukat. SG méretû projekteknél NEM LEHET bonyolult dolgokat megvalósítani, mert elég egy apró hiba, és használhatatlanul belassul az egész... Egy idõ után ezért is lassul be a fejlesztés, mert folyamatosan falakba ütközünk, hogy mit-hogy lehet megcsinálni, anélkül, hogy újabb és újabb szervereket kellene bepakolni.
Szóval az okoskodást, meg az ezzel kapcsolatos minõsítéseket kéretik megtartani, abszolút nem vagyok rá kíváncsi, nem viszi elõrébb az ügyet és csak banra mozdul tõle a kezem...
٩(×̯×)۶ Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.
De majd gondolom ír ide a fejlesztõ is, hogy miket csinál a fórummal, s nem kell találgatni, ötletet talál bõven alant 😄
.: mobilize.hu :.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Háromszoros hip-hip-hurrá! 😄
"The trees move. Do you not see it?"
púúúúú
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
púúúúú
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
(nem akartam megsérteni a fejlesztõt 😄 )
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Kíváncsiam várom, hogy milyen megtorlásokat fogsz követelni az általad nem "kedvelt" modi(k) ellen?!
He has gone to bring us back our heart’s desire. What is our heart’s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.
"The trees move. Do you not see it?"
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
púúúúú
Na az fasza, ha már foglalkoznak a dolgokkal 😊
púúúúú
Illetve olyasmin gondolkoztatok, hogy a "Kedvenceim" mellé egy frissítés, ami frissíti csak a kedvenceket ? Mert sztem vannak akik az egész forum.php-t frissítik, cask h megnézzék van-e új üzi.
Dolgozunk már a törési problémák orvoslásán is, arra kolléga 1-2 napon belül felteszi a javítást. Addig is teleraktuk a rendszert mindenféle loggolással.