Mi kellene az SG-nek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

St
minden nap van mentés 😊
n3whous3
😄

hm jó lesz látni majd a régi designt 😄

púúúúú

Sir Quno Jedi
Én az 1999-esre godoltam, mert ott még y2k fenyegetés volt, biztos van mentésük!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Fabio Capello
hja, 2004-es adatbázismentést mi? 😄😄

Sir Quno Jedi
Naésakkormivan?! Páréves mentésbõl simán visszarestoreolják és szólnak minden júzernek, hogy írja be újra ami aztóta történt fejbõl!!! 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

n3whous3
Aztán vigyázz, nehogy az egész adatbázis elpukkanjon 😄

púúúúú

St
cseréltem volna a szerverét, de nem jött össze, kicsit megpukkant az adatbázis. pár napon belül újra nekifutok 😊
Sir Quno Jedi
Csak tippeltem. Amúgy restore-olni szvsz. nem olyan sok idõ (sõt lehet simán visszatölteni és attach).

Nem úgy volt h 20+ gigás adatbázis van és elõre kell szólni Paks-nak ha bármit is akarnak ?

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

bertino
jauvanakkor <#buck>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Sir Quno Jedi
Gondolom backup-ból visszatöltötték, nemde?!

bertino
24h utáni kommentjeim reggelre eltûntek mindenhonnan 😊

plusz az uj üzenetek száma bal oldalt a topikoknál se a valóságot tükrözik, ezért kérdeztem.

n3whous3
amúgy valami újfajta reklámozást láttam most itt sg-n, lehet, hogy leállították egy idõre a változtatásokhoz, vagy mirõl van szó?

púúúúú

n3whous3
mert mi volt vele?

púúúúú

bertino
mi lett éjjel az esgével ?

Carlos
Sok szép és okos dolgok hangzanak itt el, kár, hogy egyik sem fog megvalósulni, mert azok akiknek meg kéne csinálni nagyívben ... nem foglalkoznak vele. Szegény moderátorok próbálkoznak itt becsülettel, dehát az vajmi kevés. Beszélgettem már errõl pár modival és sajna elég elkesrítõ dolgokat mondtak a fejlesztésekkel kapcsolatban.
Szóval ne várjunk csodát...

Þór vígi þessi rúnar

[HUN]FaTaL
Még a topicok faqját sem olvassák el, nagybetûvel kint van, hogy tilos a warez mégis okádják az ilyen HSZeket. Szerinted a fórum FAQját hányan olvasnák el?

http://goo.gl/gd6Zi5

Sadist
Mert a mailt kb. telibefossák.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Ability
Na én meg befejezem a témát, mert fosom magamból az idióta gondolatokat, de a többség nem is hasznos, illetve egyikkel sem mondok sok újat. 😄
Ability
A lentebbit is azért írtam -- csak kifelejtettem -- hogy mi sokan köszünhetünk a modiknak, és velem eddig akárkit kerestem meg mindig segítõkész volt, DE nagy változás akkor lesz, ha megroformáljátok a szabályokat, lesznek új, az oldalt érintõ fejlesztések, amik illeszkednek az új szabályokhoz, és talán nem ártana bõvíteni a moderátorok állományát. Utóbbira nem mondom, hogy feltétlen szükséges, pár hónappal ezelõtt úgy láttam hogy kellene, azóta nem tudom mi van, mert olykor egy hétig nem nézek SG-t 1-2 topikot kivéve, ahol max 5-10 komment van naponta.

Házigada elbírálásba is lehetne beleszólása a moderátoroknak, látszólag a szerkesztõség (kivétel van persze) nem igazán ismeri a fórumot, úgyértem látom, hogy közülük páran követnek bizonyos fórumkategóriákat, vagy topikokat, de egy globál modi szerintem jobban ismeri az itt fórumozókat, és lehet jobban fel tudná mérni az alkalmasságát pár tagnak. Megintcsak fejlesztés, megintcsak nem lesz belõle semmi, DE ha már moderátorok nem adhatnak ilyen jogot, akkor lehetne olyat csinálni, hogy a szerkesztõség kirakja csak a számotokra látható kis mini szavazásba, és egy Igen|Nem lehetõsséggel minden globál vagy oda kapcsolódó modi jelezhetné, hogy alkalmas-e az a tag, vagy van-e jobb jelentkezõ. De ez persze megint hasztalan és értelmetlen, mert amúgy általában szerintem aki házigazda az korrektül végzi a munkáját és ebbõl nem szokott kavar lenni, bár ha az gyorsítana a folyamaton, hogy a szerkesztõk kiteszik nektek szavazásba és eredménytõl függõen automatikusan megkapná a jogot, akkor máris jó valamire.
Efreet
"Moderálási elvek: azt gondolná az ember, hogy oda az van írva, hogy a moderátorok mit csinálnak stb és eszükbe se jut az embereknek, hogy a házigazdaság is oda tartozik." - ezt vesd össze azzal, hogy a moderátorokat kérik meg arra (vagy parancsolják nekik), hogy adjanak házigazdaságot. (amibe az is belezavar, hogy a moderator@ -ra kell írni - jobb lett volna a kezdetektõl fogva egyértelmûen elválasztani a két dolgot)
A házigazdaság kiadásával sajnos amúgy is van bõven gond, mert a szerkesztõk (St biztosan, lehet, hogy az augusztusban emlegetett új kollega is) tudnak házigazdai jogot adni, de sajnos nagyon kevés dologra jut idejük a fórummal kapcsolatban - emiatt kell abból dolgozni, ami van.
Büntetõpontok osztása, topiczárások, egy-egy jobban sikerült script, amit adogatnak egymás közt a házigazdák... és rengeteg éretlen fórumozó, akinek sajnos nincs jobb elfoglaltsága, minthogy nyisson egy idióta topicot / bármilyen másik topic megnyitása után beböfögjön valami értelmetlen képet, mert olyanja van. Élvezik a feltûnést, hogy érzelmeket váltanak ki a többiekbõl - az mindegy, hogy milyet. És mindig van, aki megeteti a trollt, hogy visszajárjon enni.

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

Ability
Igazad van. Csak arra írtam ezt az egészet, hogy a szégyenfal szerintem nem mûködõképes. A barmok élvezkednek rajta, a többiek meg nem feltétlen odavalók és csak fokozza a bosszúvágyukat.

Efreet: örülök, hogy a szavazótopik szerinted mintaértékû. 😊 Mondjuk mi direkt így is rendeztük be ezt, anno amikor én voltam a házigazda és elõször jöttek vitásabb kérdések, akkor mindig kértem engedélyt a modiktól, és szóltam nekik, hogy jó lenne eleinte egy kis felügyelet, amíg megtanulja a nép, hogy lehet vitázni és éles véleményt mondani, csak ne legyen belõle durva személyeskedés és többoldalas flém, illetve mindenféle cigányozás és társai. Bár mondjuk mindenképpen kellett az is, hogy oda azért elég normális fórumozók járnak, és csak 1-2 nagyhangú egyén van, de amúgy tényleg mi akik csináltuk örülünk neki, hogy vallási és etnikai kérdéseket is meg lehet vitatni normálisan, bááááár pont egyik nap volt az idegen kultúrás kérdés, ahol egy kicsit túllõttek a célon, de még mindig mûküdik, elõtte meg még ennyire sem voltak ilyenek. És ezt csak azért írom, hogy ha a házigazda (és nem magamról beszélek, mert már többen voltunk) tényleg figyel és sokat ráér, és törli azonnal, illetve kér segítséget a modiktól, akkor talán minden normálisabb topikban mûködne a dolog. Csak a kialakítása lehet nehezebb attól függõen, hogy milyen réteg jár oda. Például EST topikban sosem lesz ilyen. 😄
n3whous3
Az meg a másik, hogy legtöbb esetben a moderálásnál leírt feltételek nem teljesülnek a házigazdaság kiadásakor, így nem értem a dolgot.

púúúúú

n3whous3
Moderálási elvek: azt gondolná az ember, hogy oda az van írva, hogy a moderátorok mit csinálnak stb és eszükbe se jut az embereknek, hogy a házigazdaság is oda tartozik. Fõleg, mert õk pontokat nem oszthatnak a topikjukban stb. De nem kötözködök inkább többet.

púúúúú

Efreet
Itt konkrétan még tényleg nem volt, de volt szerencsém máshol ilyesmiket találni. Ott van a moderálási elvekben, hogy mi kell a házigazdasághoz - mégis a moderátori topicban kérik, 4-5 hozzászólás után, stb...
(abba bele sem megyek, hogy meg lehetne írni, de ki tudja hogy kerülne ki... 😞 )

Sadist
"A FAQ annak jó, aki amúgy is tudja a dolgokat, sajnos a legtöbb fórumozó nem fog nekiállni 3-5 sornál többet elolvasni, lusta hozzá, meg rá úgysem vonatkozik."

Elég merész dolog ezt kijelenteni úgy, hogy soha nem volt még kirakva ilyen az oldalra.
Ha jövõbe látó vagy, akkor viszont jöhetnek a jövõ heti lottószámok priviben.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Efreet
Hiába van topicnyitásnál kiírva, hogy keresõben meg kellene nézni - nem szokták.
Hiába van kiírva, hogy az elsõ hozzászólást meg kell tenni - ez is nagyon sokszor elmarad.
A FAQ annak jó, aki amúgy is tudja a dolgokat, sajnos a legtöbb fórumozó nem fog nekiállni 3-5 sornál többet elolvasni, lusta hozzá, meg rá úgysem vonatkozik. A szubjektív pontozás meg - igazából megoldhatatlan, mert minden alkalom, minden topic más. Ott van a szavazós topic, ahol elég parázs viták szoktak menni, de kordában van tartva, és moderátori felügyelet se nagyon kell - pedig én személy szerint néha kiosztottam volna néhány pontot, de ott ez az elfogadott, és tényleg mûködik. Másik fele mondjuk a tudományosban az NWO topic, ahonnan néha napi 2-3 emberke ki van pofozva (alregek alregjei), és állandó moderátori jelenlét van, pedig az is "csak" egy vitatopic.
Arra akarok kilyukadni, hogy nincs általánosan meghatározható pontrendszer, hanem tényleg szubjektív, és az adott alkalmon is múlik. Igen, benne van az is, hogy ha rossz a kedve a moderátornak, akkor esetleg nagyobbat üt, mint szokott - ez már a mi dolgunk, hogy ilyen esetben is maradjunk a normális határokon belül. Néha nem könnyû.

n3whous3
Akkor meg arról fog menni a vita, hogy miért ennyi pontot ér az baromkodás és miért ennyit a flém, meg a kurvaanyázás. Szinte senki nem szokott olyanra kritizálni, hogy miért ennyit kapott, legalábbis elenyészõ. Tök felesleges idõpazarlás egy ilyen rendszert kitalálni most.

púúúúú

Fabio Capello
egyetértek, automatikusan keressen rá a fórum még a topik megnyitása elõtt is. És azt sem ártana beírni, hogyha ír egy topikba, az a lista elejére ugrik, nagyon sokszor az az indoklás hogy dehátabba már olyan rég nem írtak.

Kéretik összehozni egy korrekt, mindent érintõ nagy betûkkel látható FAQ-t, hogy még a kedvük is elmenjen a hülyeségtõl. Persze szívem szerint ebbe belevenném azt is miért mennyi büntetõpont adható, mert számtalan példa volt már rá, hogy szóltam egy elég komoly flém miatt és a végén mindenki megúszta és ment tovább a móka. Ezt mondjuk nyugodtan lehetne két ponttal jutalmazni. A jelenlegi szubjektív, moderátortól függõ pontozás - megbocsásson minden moderátor, ne vegyék személyeskedésnek - NEM MÛKÖDÕKÉPES, mert abból lesz az, hogy "én csak egy k*rvaanyádat mondtam és kaptam három pontot, õ meg szétbarmolta a topikot és nem kapott egyet sem/csak egyet". Legyen meg mindennek, hogy miért mennyi jár, de ha már a sokadik alkalom/az egész topik benne van, ugyanakkor lehet szubjektíven is pontozni. Csak legyen valami egység, hogy a sok picsogó ne sipákoljon hogy õket mekkora igazságtalanság érte Vér Istvánkával ellentétben.

Pheel
Aki normálisan kezd egy akár ismétlõ topikot is, azt nem szoktam büntetni, csak simán zárom a topikot. Ugyanez igaz a kevés hozzászólással és/vagy kevés topikkal rendelkezõ userekre.
Ability
Mert azt a topikot könnyebben megtalálják majd, mint magát a keresõt, ami minden oldalon látható, plusz azonnal szolgáltat eredményt (hogy milyet azt most hagyjuk), míg a topikba írkálás nem? És azt hiszed, hogy ezt nem lennének méglustábbak használni?

Az kéne ide -- ha már keresõ --, hogy nyit egy új topikot, kitölti az adatokat, köv oldal az amúgy is valami ilyesmi, hogy "biztos megnézted, hogy van-e ilyen topik?", azt a lépést kellene lecserélni egy dinamikus oldalra, ahol a kitöltött adatok alapján próbál relevánsan topikot keresni rá, és rögtön a pofájába tolja, hogy "ilyenek már vannak, biztos nem ezek valamilyikére gondoltál?" És ez nem igényel nagy kapacitást, már kész a keresõ, a mûködését hagyjuk, meddig tartana betenni oda is, hogy rögtön keressen rá? 5 perc?
Ability
Akkor mi, ha nem tudatlanság? Beteges kényszert éreznek arra, hogy nyissanak egy új, elõtte is létezõ témát, amit amúgy olykor teljesen normálisan tálalnak, de persze mindezt azért, hogy titeket idegesítsenek? Elhiszem hogy elvárható lenne, elhiszem hogy valaki többszöri figyelmeztetés után sem képes erre, tökéletesen egyetértek, de ha minden második ilyen topikot egy újreg nyit, aki most lát elõször netet és azt is csak úgy tudja, hogy a tálcán a nagy kék E betû, akkor sza*rt sem érnek az elvárások. Azt sem tudhatja az ilyen, hogy milyen elvárások vannak, és amikor látja hogy keresõ, akkor sem biztos hogy megtalálja. Tudom, gász, de nem nektek kell bemutatni, hogy sajnos ilyen márpedig van.

Amúgy nem tudom átjött-e amit mondani akartam, de arra céloztam, hogy a nagyon idiótákat (akik direkt rongálják a fórumot) nincs értelme reklámozni, mert még ebbõl is versenyt és dicsõségkérdést csinálnak, akik szimplán agyatlanul topikot nyitnak azokat sem igazán, reklámozókat megint nem, és végeredményben ott vagyunk, hogy akad 1-2 tag, aki ha rendet is bont olykor, már nincs értelme mutogatni. Mert aki tényleg szégyen kategória, az csak élvezkedik ezen.
bertino
ez tök felesleges.

Sadist
Vagy végre megírni már rendesen a szabályzatot FAQ-al együtt. De az a fránya kapacitás 😞

n3whous3
De megint nem mûködik már hónapok óta és még ha azt is megtalálják, akkor se találják meg a topikot. Ok ott van az, hogy bemegyek az altéma listába és Téma név szerint növekvõbe kiíratom mi van, de ez már "túl advanced".

púúúúú

De minek, ha minden 2. embernek nem találja meg ?
Kéne csinálni egy kiemelt, van-e ilyen topik ? topikot ahol meg lehetne kérdezni van-e már hasonló.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Pheel
"Amennyire én szoktam látni a büntipontokat, kevés olyan van, akik nem azért kaptak, mert sziplán tudatlanok voltak (keresõ pl)"

A keresés kihagyása nem tudatlanság. HÁROMSZOR szólunk minden topiknyitónak, hogy használja.
bertino
kár.

ez van, ezt kell szeretni.
ugye.

Ability
Ez a szégyenfal szerintem semmilyen körülmény között sem mûködne. Ha vesszük kockazonet vagy kicsodát, idõnként elönti a szarlé a fejét és nyit egymás után 5 idióta topikot és még élvezi is hogy a figyelem középpontjában van, a többiek jól szórakoznak rajta, rakja mindenki a random idióta képeket. Az ilyeneknek nem számít, hogy mit gondolnak róluk, direkt csinálják, annál jobban örülnek, minél többmindenkivel basznak ki, minél többen botránkoznak meg, az a végcél, hogy szétrombolják az egész fórumot. Ez a szégyenfal még egyfajta dicsõség lenne nekik, sõt, egymás között verseny. Rajtuk kívül meg kiket akartok kitenni? A szomszéd józsit, aki nem tudta használni a keresõt? Vagy aki offolt egy mod topikban 2 db még megtûrhetõ visszafogottabb hsz-szel? Vagy a "voltamozókat"? Vannak ilyen jöttment alakok is, akik kb. most látnak elõször netet, beírnak valami faszságot, türelmetlenek, NAGYBETÛVEL követelõznek, majd jön pár fórumozó akik rájuk olt, és nem tudják hovatenni az egészet, nem ismerik a netikettet és elkezdenek trágárul hosszasan flémelni. Õk mit gondolnak majd, ha kikerülnek a szégyenfalra? Mindenki tudja, hogy az ilyen tudatlanok nem értik az egész fórum mûködését, nekikezdenek flamelni meg lejövetel és pitbullkutyákkalmegetetel, fel leszel jelentve, szétverlek a skinhead haverjaimmal, stb ... szóval ez is kb. olaj a tûzre.

Amennyire én szoktam látni a büntipontokat, kevés olyan van, akik nem azért kaptak, mert sziplán tudatlanok voltak (keresõ pl) ÉS nem is azért, mert szélsõségesen többoldalon flémeltek és káromkodtak vélgcélul kitûzve a rombolást. Szpemmelõket megint nem kéne reklámozni, viszonylag kevesen vannak azok, akik csinálnak valami faszságot, majd tanulnak belõle, és abbahagyják a vitát. De akkor azokat megint csak hergeljük. Max ilyen multireg lebuktatások mehetnének. És akkor ennyi erõvel több értelme lenne megcsinálni a jó/rossz pont rendszert a büntipontok megtartása mellett. Akik közhasznú dolgokat végeznek, normálisak, hosszú ideje regeltek és nem vagy minimális büntiponttal rendelkeznek, azok kaphatnának VIP-tõl és mindentõl függetlenül extra kiváltságokat. Hogy itt mire gondolok azt majd ti kitaláljátok, nincs ötletem, esetleg VIP-tõl független szerkesztés funkció, vagy valami... csak ki kell találni. Aki pedig problémás, azokat "rossz pontokkal jutalazmazni", ami sosem évül el, és valamilyen szintû korlátozásokat vezet be, DE ha mittomén megváltozik, akkor vissza lehet vonni, de sosem jár le magától. Illetve az említett topik elbírálós cucc, de tudom, hogy egyikbõl sem lesz semmi, a szégyenfalból sem, még ha mindenki szerint lenne értelme akkor sem.
Sadist
Csak annyi a bibi a szégyenfallal, hogy erõsen szubjektív lenne.

Carlos
Egyszerû lenne: x (0.5-1) év alatti user ne nyithasson topikot és/vagy x db (3-5?) büntipont fölötti user ne nyithasson topikot.
Kemény, de legalább nyugi lenne.

Þór vígi þessi rúnar

Ability
Szerintem a modik is szeretnének egy topik elbírálós rendszert, meg is lenne oldva a probléma, de sajnos nem rajtuk múlik.
Sir Quno Jedi
Valószínûleg az is ártatlannak véli magát, aki CSAK 10 évet kapott a csillagban, pláne az életfogytosokhoz képest. Nodekérem!

Carlos
Bárkivel megeshet 1-2x.
De akivel 10x, az ne csodálkozzon...

Énis begyüjtöttem egyszer 1-et. Beszóltam egy ilyet: Ittvoltam zárás elõtt! Aztán jött egy büntipont: Kaptál is érte! 😊)))))

Azóta se csináltam ilyet. Szerintem nekem kábé max 3 büntipontom lehet, bár én konkrétan erre az egy esetre emléxem, hogy kaptam.

Þór vígi þessi rúnar

tommygear
nem a normális usereket kéne büntetni azért mert beírt 2 szót egy idióta topikba, lol hol élünk? valami értelmes újítást kéne kitalálni ahogy írtad, de nem... egyszerûbb pontokkal hajingálózni
n3whous3
Aki csak egy kicsit is beleártja magát az itteni mindennapokba, mint én, az úgyis kapni fog néha, na befejezem az offolást. És ettõl még ember vagyok.

púúúúú

n3whous3
Én valahol a 10 pont körül leálltam a hülyeséggel és mégis ilyen csipp-csupp 1-2 pontokból már a határon állok, mert "jaj offoltam egyet a modtopikban", vagy egyéb kis hülyeségek, ami bárkivel megeshet.

púúúúú

Carlos
Támogatnám a szégyenfalat!!!

Þór vígi þessi rúnar

Sir Quno Jedi
Akinek 19 büntipontja van, azt jobb is azonnal kizárni, mivel már nem ember. Nem hiányzik ide senki sem, aki "véletlenül" összeszedett 19 büntipontot!

Aki ugyanis az elsõ pár büntipontból nem tanult, azon nincs mit korrekciózni, nem lehet átnevelni, nem lehet észérvekkel sem hatni rá, mivel nem szorult annyi intelligencia belé, hogy képes legyen együttélni/együttmûködni a többi beutalttal, ergó mehet a lecsóba...

Én AZONNAL bevezetnék egy szégyenfalat, ami kint virít a fõoldalon, hogy kik a legrenitensebbek. A gond az, hogy az elmebegetek ezt egyfajta versengésnek tekintenék azonnal és mindenki fel akarnak kerülni oda (jellemzõ a mai VV nation-re). Persze ha undorító képek és gyalázó/sértõ jelzõk járnának a szintekért, az párat visszafogna, de a többit nem (meg nekiállna pereskedni a sok kéretlen jogvédõ, akiket remélem 1x végképp felfal egy éhes cápa, na azzal pereskedjenek).

Efreet
Azért a fórumozók túlnyomó többségének 5 alatt van a büntetõpont száma. Ha érzi, hogy szorul a hurok (ami nem véletlen, hiszen az eddigi 18 körüli pontot csak összeszedte valamiért), akkor vigyáz magára, és normálisan fórumozik - akkor 1 pontot sem kap. Vagy reménykedik abban, hogy egy olyan moderátor törli az idiotizmusát, aki nem ad érte büntetõpontot. Ha meg nem is érzi, hogy mennyi gondot csinált már, és mi mindent kapott - és folytatja, akkor így járt. Továbbra is tartom, hogy ártatlan áldozatok nem lesznek.