Mi kellene az SG-nek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
plusz az uj üzenetek száma bal oldalt a topikoknál se a valóságot tükrözik, ezért kérdeztem.
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
púúúúú
Szóval ne várjunk csodát...
Þór vígi þessi rúnar
http://goo.gl/gd6Zi5
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Házigada elbírálásba is lehetne beleszólása a moderátoroknak, látszólag a szerkesztõség (kivétel van persze) nem igazán ismeri a fórumot, úgyértem látom, hogy közülük páran követnek bizonyos fórumkategóriákat, vagy topikokat, de egy globál modi szerintem jobban ismeri az itt fórumozókat, és lehet jobban fel tudná mérni az alkalmasságát pár tagnak. Megintcsak fejlesztés, megintcsak nem lesz belõle semmi, DE ha már moderátorok nem adhatnak ilyen jogot, akkor lehetne olyat csinálni, hogy a szerkesztõség kirakja csak a számotokra látható kis mini szavazásba, és egy Igen|Nem lehetõsséggel minden globál vagy oda kapcsolódó modi jelezhetné, hogy alkalmas-e az a tag, vagy van-e jobb jelentkezõ. De ez persze megint hasztalan és értelmetlen, mert amúgy általában szerintem aki házigazda az korrektül végzi a munkáját és ebbõl nem szokott kavar lenni, bár ha az gyorsítana a folyamaton, hogy a szerkesztõk kiteszik nektek szavazásba és eredménytõl függõen automatikusan megkapná a jogot, akkor máris jó valamire.
A házigazdaság kiadásával sajnos amúgy is van bõven gond, mert a szerkesztõk (St biztosan, lehet, hogy az augusztusban emlegetett új kollega is) tudnak házigazdai jogot adni, de sajnos nagyon kevés dologra jut idejük a fórummal kapcsolatban - emiatt kell abból dolgozni, ami van.
Büntetõpontok osztása, topiczárások, egy-egy jobban sikerült script, amit adogatnak egymás közt a házigazdák... és rengeteg éretlen fórumozó, akinek sajnos nincs jobb elfoglaltsága, minthogy nyisson egy idióta topicot / bármilyen másik topic megnyitása után beböfögjön valami értelmetlen képet, mert olyanja van. Élvezik a feltûnést, hogy érzelmeket váltanak ki a többiekbõl - az mindegy, hogy milyet. És mindig van, aki megeteti a trollt, hogy visszajárjon enni.
"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"
Efreet: örülök, hogy a szavazótopik szerinted mintaértékû. 😊 Mondjuk mi direkt így is rendeztük be ezt, anno amikor én voltam a házigazda és elõször jöttek vitásabb kérdések, akkor mindig kértem engedélyt a modiktól, és szóltam nekik, hogy jó lenne eleinte egy kis felügyelet, amíg megtanulja a nép, hogy lehet vitázni és éles véleményt mondani, csak ne legyen belõle durva személyeskedés és többoldalas flém, illetve mindenféle cigányozás és társai. Bár mondjuk mindenképpen kellett az is, hogy oda azért elég normális fórumozók járnak, és csak 1-2 nagyhangú egyén van, de amúgy tényleg mi akik csináltuk örülünk neki, hogy vallási és etnikai kérdéseket is meg lehet vitatni normálisan, bááááár pont egyik nap volt az idegen kultúrás kérdés, ahol egy kicsit túllõttek a célon, de még mindig mûküdik, elõtte meg még ennyire sem voltak ilyenek. És ezt csak azért írom, hogy ha a házigazda (és nem magamról beszélek, mert már többen voltunk) tényleg figyel és sokat ráér, és törli azonnal, illetve kér segítséget a modiktól, akkor talán minden normálisabb topikban mûködne a dolog. Csak a kialakítása lehet nehezebb attól függõen, hogy milyen réteg jár oda. Például EST topikban sosem lesz ilyen. 😄
púúúúú
púúúúú
(abba bele sem megyek, hogy meg lehetne írni, de ki tudja hogy kerülne ki... 😞 )
Elég merész dolog ezt kijelenteni úgy, hogy soha nem volt még kirakva ilyen az oldalra.
Ha jövõbe látó vagy, akkor viszont jöhetnek a jövõ heti lottószámok priviben.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Hiába van kiírva, hogy az elsõ hozzászólást meg kell tenni - ez is nagyon sokszor elmarad.
A FAQ annak jó, aki amúgy is tudja a dolgokat, sajnos a legtöbb fórumozó nem fog nekiállni 3-5 sornál többet elolvasni, lusta hozzá, meg rá úgysem vonatkozik. A szubjektív pontozás meg - igazából megoldhatatlan, mert minden alkalom, minden topic más. Ott van a szavazós topic, ahol elég parázs viták szoktak menni, de kordában van tartva, és moderátori felügyelet se nagyon kell - pedig én személy szerint néha kiosztottam volna néhány pontot, de ott ez az elfogadott, és tényleg mûködik. Másik fele mondjuk a tudományosban az NWO topic, ahonnan néha napi 2-3 emberke ki van pofozva (alregek alregjei), és állandó moderátori jelenlét van, pedig az is "csak" egy vitatopic.
Arra akarok kilyukadni, hogy nincs általánosan meghatározható pontrendszer, hanem tényleg szubjektív, és az adott alkalmon is múlik. Igen, benne van az is, hogy ha rossz a kedve a moderátornak, akkor esetleg nagyobbat üt, mint szokott - ez már a mi dolgunk, hogy ilyen esetben is maradjunk a normális határokon belül. Néha nem könnyû.
púúúúú
Kéretik összehozni egy korrekt, mindent érintõ nagy betûkkel látható FAQ-t, hogy még a kedvük is elmenjen a hülyeségtõl. Persze szívem szerint ebbe belevenném azt is miért mennyi büntetõpont adható, mert számtalan példa volt már rá, hogy szóltam egy elég komoly flém miatt és a végén mindenki megúszta és ment tovább a móka. Ezt mondjuk nyugodtan lehetne két ponttal jutalmazni. A jelenlegi szubjektív, moderátortól függõ pontozás - megbocsásson minden moderátor, ne vegyék személyeskedésnek - NEM MÛKÖDÕKÉPES, mert abból lesz az, hogy "én csak egy k*rvaanyádat mondtam és kaptam három pontot, õ meg szétbarmolta a topikot és nem kapott egyet sem/csak egyet". Legyen meg mindennek, hogy miért mennyi jár, de ha már a sokadik alkalom/az egész topik benne van, ugyanakkor lehet szubjektíven is pontozni. Csak legyen valami egység, hogy a sok picsogó ne sipákoljon hogy õket mekkora igazságtalanság érte Vér Istvánkával ellentétben.
Az kéne ide -- ha már keresõ --, hogy nyit egy új topikot, kitölti az adatokat, köv oldal az amúgy is valami ilyesmi, hogy "biztos megnézted, hogy van-e ilyen topik?", azt a lépést kellene lecserélni egy dinamikus oldalra, ahol a kitöltött adatok alapján próbál relevánsan topikot keresni rá, és rögtön a pofájába tolja, hogy "ilyenek már vannak, biztos nem ezek valamilyikére gondoltál?" És ez nem igényel nagy kapacitást, már kész a keresõ, a mûködését hagyjuk, meddig tartana betenni oda is, hogy rögtön keressen rá? 5 perc?
Amúgy nem tudom átjött-e amit mondani akartam, de arra céloztam, hogy a nagyon idiótákat (akik direkt rongálják a fórumot) nincs értelme reklámozni, mert még ebbõl is versenyt és dicsõségkérdést csinálnak, akik szimplán agyatlanul topikot nyitnak azokat sem igazán, reklámozókat megint nem, és végeredményben ott vagyunk, hogy akad 1-2 tag, aki ha rendet is bont olykor, már nincs értelme mutogatni. Mert aki tényleg szégyen kategória, az csak élvezkedik ezen.
púúúúú
Kéne csinálni egy kiemelt, van-e ilyen topik ? topikot ahol meg lehetne kérdezni van-e már hasonló.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
A keresés kihagyása nem tudatlanság. HÁROMSZOR szólunk minden topiknyitónak, hogy használja.
ez van, ezt kell szeretni.
ugye.
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Amennyire én szoktam látni a büntipontokat, kevés olyan van, akik nem azért kaptak, mert sziplán tudatlanok voltak (keresõ pl) ÉS nem is azért, mert szélsõségesen többoldalon flémeltek és káromkodtak vélgcélul kitûzve a rombolást. Szpemmelõket megint nem kéne reklámozni, viszonylag kevesen vannak azok, akik csinálnak valami faszságot, majd tanulnak belõle, és abbahagyják a vitát. De akkor azokat megint csak hergeljük. Max ilyen multireg lebuktatások mehetnének. És akkor ennyi erõvel több értelme lenne megcsinálni a jó/rossz pont rendszert a büntipontok megtartása mellett. Akik közhasznú dolgokat végeznek, normálisak, hosszú ideje regeltek és nem vagy minimális büntiponttal rendelkeznek, azok kaphatnának VIP-tõl és mindentõl függetlenül extra kiváltságokat. Hogy itt mire gondolok azt majd ti kitaláljátok, nincs ötletem, esetleg VIP-tõl független szerkesztés funkció, vagy valami... csak ki kell találni. Aki pedig problémás, azokat "rossz pontokkal jutalazmazni", ami sosem évül el, és valamilyen szintû korlátozásokat vezet be, DE ha mittomén megváltozik, akkor vissza lehet vonni, de sosem jár le magától. Illetve az említett topik elbírálós cucc, de tudom, hogy egyikbõl sem lesz semmi, a szégyenfalból sem, még ha mindenki szerint lenne értelme akkor sem.
Kemény, de legalább nyugi lenne.
Þór vígi þessi rúnar
De akivel 10x, az ne csodálkozzon...
Énis begyüjtöttem egyszer 1-et. Beszóltam egy ilyet: Ittvoltam zárás elõtt! Aztán jött egy büntipont: Kaptál is érte! 😊)))))
Azóta se csináltam ilyet. Szerintem nekem kábé max 3 büntipontom lehet, bár én konkrétan erre az egy esetre emléxem, hogy kaptam.
Þór vígi þessi rúnar
púúúúú
púúúúú
Aki ugyanis az elsõ pár büntipontból nem tanult, azon nincs mit korrekciózni, nem lehet átnevelni, nem lehet észérvekkel sem hatni rá, mivel nem szorult annyi intelligencia belé, hogy képes legyen együttélni/együttmûködni a többi beutalttal, ergó mehet a lecsóba...
Én AZONNAL bevezetnék egy szégyenfalat, ami kint virít a fõoldalon, hogy kik a legrenitensebbek. A gond az, hogy az elmebegetek ezt egyfajta versengésnek tekintenék azonnal és mindenki fel akarnak kerülni oda (jellemzõ a mai VV nation-re). Persze ha undorító képek és gyalázó/sértõ jelzõk járnának a szintekért, az párat visszafogna, de a többit nem (meg nekiállna pereskedni a sok kéretlen jogvédõ, akiket remélem 1x végképp felfal egy éhes cápa, na azzal pereskedjenek).