27328
-
#18297 Bocs, elfelejtettem, nem is járok egyetemre, sőt sehova. Csak az utcáról fórumozok egy okostelóról -
#18296 végülis, majd használunk 1 nicket nem? -
#18295 Már vártam a kamu dumákat... -
#18294 ha tesóm sg-zik a szomszéd szobába akkor mi a stájsz? -
#18293 "- ezzel egyidejűleg bevezetjük, hogy egy órán belül egy ip címről csak egy felhasználónévvel lehessen bejelentkezni"
Ez jó nagy hülyeség lenne, elég sokat fórumozok az egyetemről és ha valaki más is sgzik akkor már nem lehet belépni. -
#18292 "- trollokat megkeresni és agyonlőni :)"
Ezen ne gondolkodj azonnal vezesd be :) -
Dean Winchester #18291 jelszóváltás hülyeség , legalábbis aki folyamatosan sg tag annak ne legyen! nekem van egy megszokott jelszavam ami eléggé faszás , szóval kurvára nem örülnék neki ha módosítanom kéne... -
#18290 Azok majd lemennek akkor Nyíregyházára, a debreceni útra és megköszönik Ambruskának személyesen. -
#18289 IP korláttal a koleszok / osztott netesek fognak szívni. :/ -
#18288 Egyirányú sokbites titkosítás, oszt annyi. Adatbázisban csak krixkrax lesz:) A titkosítás kulcsát meg mondjuk a felhasználó nevéből és táblaazonosítójából generáljuk. -
#18287 Nemjó, akkor telefonszámokat kéne tárolni egy adatbázisban és akkor jön mindenféle hivatal, hogy jajj visszaélés a személyes jogokkal. :D -
#18286 Az inaktív accokra kéne csak jelszóváltás szerintem, az időlimites bejelentkezéssel az a baj, hogy a trollok egyrészt proxyn jönnek, másrészt vannak normális emberek akiknek több userük van, azokkal lenne csak kicseszve ezzel. -
#18285 Pár észrevétel és ötlet:
- A jelszóváltásos játékot akkor ismételjétek meg, ha 1-2 hónapon belül nem volt aktivitás - azaz bejelentkezés.
- Szerintem nem kell időlimit, egy IP-címről egy login. SG nem fészbuk, hogy egy gépről 8-an bejelentkeznek. Ha mégis időlimit, akkor legyen 12 vagy 24 óra. A troll azonnal akar trollkodni, nincs türelme fél napot várni, illetve addigra elfelejti/lehiggad.
- Biztonság és antitroll szempontból törölni kellene az összes inaktív (értem ez alatt a legalább 1 éve nem használt) accountot.
- HülyeTrollok-on kifoghat az is ha cookie-val is korlátozzátok a felhasználóváltást.
- Az ideiglenes kitiltás lejárta után még további x napig/hétig ne írhasson az illető az érintett topikba/topikokba. (tehát ahol bontotta a rendet)
Egy alternatív ötlet:
Igaz költséges, de az egyik tuti trollszűrés az, ha SMS-ben külditek ki a regisztrációt megerősítő kód első szeletét, míg e-mail-ben a másodikat.
Így csak új telefonszám/email kombóval lehet új accountot regisztrálni, ami lényegesen csökkenti a problémát. -
#18284 uccsoban en nem veszek reszt :D -
#18283 nem tudom milyen ötlet, nyilván még gondolkodnom kell rajta, de a következőket tartom elképzelhetőnek:
- kötelező jelszóváltás, amely kimely emailben és privát üziben. aki 1 hónapon belül nem vált jelszót, annak le lesz tiltva az acca
- ezzel egyidejűleg bevezetjük, hogy egy órán belül egy ip címről csak egy felhasználónévvel lehessen bejelentkezni
- ezt a jelszóváltásos játékot akár évente meg lehet ismételni
- trollokat megkeresni és agyonlőni :)
-
#18282 Ő "megérdemli", hogy feltörjék, a fórumról pedig 3 nap alatt több, mint 20 ilyet dobáltunk ki, mert folyamatosan trollkodik vele egy roggyant értelmű. Valamilyen megoldást erre pedig kell találni, mert a 335 ezer regisztrációban könnyű találni ilyeneket. -
#18281 Én azt mondom/írom hogy attól függetlenül meg kellene tiltani:) -
#18280 ez az egész nem a user miatt, hanem a fórum miatt kell, ha eddig nem fogtad volna fel. Sehol nem azért van a jelszókra policy, hogy az adott usernek jó legyen, hanem hogy ne lehessen baszakodni a fórumon könnyedén. -
Dean Winchester #18279 " tiltsa meg azt hogy a jelszó felhasználói névvel ne egyezzen meg egyik részével sem."
bocsi de ez hülyeség ha valakinek ennyi esze van ,hogy ilyen egyszerű jelszót használ akkor bízony meg is érdemli hogy feltörjék a regjét! -
#18278 örök hiba. vannak olyan oldalak, ahol nem is engedik, hogy ilyen egyszerű jelszót adj meg. -
#18277 Inkább olyan script legyen mint más rendszereknél hogy tiltsa meg azt hogy a jelszó felhasználói névvel ne egyezzen meg egyik részével sem.Ha kell függesszék fel azokat akik ilyen jelszavakat használnak.Kell egy olyan ami kijelzi hogy végül is milyen biztonságos szintű jelszót használunk,mint regisztrációnál mint jelszóváltásnál(gyenge,közepes,erős).Határozza meg hogy milyen jelszó szükséges.Ha annyira olyan a helyzet, legyen benne olyan amit jó jelszavakat kínál(zárójelbe pedig be lehetne írni hogy a kiválasztott jelszavát jegyezze meg mindenképpen). -
#18276 általában azok a regek vannak "feltörve", amiknél a felhasználónév és a jelszó ugyanaz. egyszer kíváncsiságból megpróbáltam belépni egy trollreggel és sikerült. -
#18275 annak majd utánanéznek az illetékesek, már ha érdekli őket. -
bracsek #18274 De a feltörést kellene tisztázni de mind1. -
#18273 ne tudjon belépni addig, amíg vissza nem igazol
ahhoz nem kell belépni? -
bracsek #18272 van email csere :D -
#18271 Ezisjó! -
#18270 mi az, hogy "feltörnek"? ha kitalálnak egy könnyű jelszót, az olyan mintha egy csavarhúzóval nyitnának ki egy páncélszekrényt, ha máshogy "törik fel", akkor meg komoly biztonsági problémák vannak. nem fognak senkit törölni, ezt már többször elmondták. legfeljebb az lenne ésszerű és megvalósítható, hogy aki régóta nem lépett be, az erősítse meg email-ben, hogy még létezik, ha meg nem igazol vissza, akkor ne tudjon belépni addig, amíg vissza nem igazol. így ha "feltörik" is, akkor se tudja használni, ha csak ki nem találja a hozzá tartozó email címet meg email jelszót. -
#18269 Üdv!
Volna arra lehetsőég, hogy az 1 évnél régebben bejelentkezett userek törlődjenek? Vagy esetleg csak bizonyos hsz szám alatt. Hogy az inaktívokat és azt a rengeteg reget amit mostanában feltörnek ki lehessen dobni. -
#18268 Akkor aludja a nagy arcodra pár napot. -
#18267 ez javaslatétel volt , ha pattognék a felmenőidet és a megszületésedért tett fáradozásaik mivoltjának értelmét feszegetnénk ...
ha van igény egy egész gumiszobára akkor a gumicsetre méginkább , köszönöm a figyelmet ... -
#18266 Javaslom, permbanon lévő alregek ne pattogjanak ebben a topikban. -
#18265 ha nem írnál ilyeneket, nem bannolnának... -
#18264 javaslom a gumiszobához hasonlóan egy olyan cset megnyitását ahol nem bannol valamelyik féreg azért mert kicsillagozva kiírok egy b*zi-t délelőtt -
Robaj #18263 Aki nincs bejelentkezve, annak megjelenik. -
bracsek #18262 Nekem nem változott letiltottam és úgy is maradt. -
sanyicks #18261 Miért kellett kivenni annak az also beúszó menünek a tiltását? Tegnap tiltottam, ma visszajött. A beállításoknál még mindig ki van kapcsolva, még is bejön (már nem mert blokkoltam). -
Robaj #18260 Tegnap éjfél előtt lett módosítva, ezért írtam a "most" szót bele. :) -
bracsek #18259 Annyira örültem hogy egyből tudtam törölni az oldalról (azt hittem reklám... úgy néz ki úgy viselkedik, és pont annyira bosszantó, köszönöm, hogy ki lehet kapcsolni 2 kattintással) -
#18258 Biztos, hogy nincs így, mert tegnap folyamatosan az éppen olvasott cikket ajánlgatta (mielőtt kikapcsoltam). :D
#18253: Néha előfordul. :D Valahogy nem jutott eszembe a beállítások, biztos azért mert itt az sg-n vagy 5 éve nem változott ott semmi :D
És pl. a fórum főoldali chatet a mai napig nem lehet kikapcsolni (az más kérdés, hogy megoldottam alternatív úton)