27328
  • Dzsini
    Mégse lesz anonim? Bátor húzás.
  • Robaj
    Új funkció: vidd rá az értékre az egeret!
  • SzirmosSzisza
    Pl YouTubeon ami van a videó osztályozásnál.
  • jackoneill90
    Kösz majd utánanézek.
  • Dzsini
    A #19354-ben lerajzoltam, olyasmi... vagy például ilyen (persze megfelelő dizájnnal)
  • St
    itt nem tudom mire gondolsz pontosan? milyen lenti csíkozásra?
  • Robaj
    A'la jútyúb?
  • Dzsini
    A letiltás az SG plusz kiegészítő része, ott olvass utána.
  • jackoneill90
    Ez a letiltás se volt eddig, az mit takar?
  • karajjj
    alakul ez
  • Dzsini
    Ha szépen kérjük a "lájk" feliratot bármilyen módon lehetne szanálni?
    (nekem a legjobban a lenti csíkozás tetszene, az jól látható, kényelmes, és azt is át tudod hekkelni egy túlcsorduló csíkkal :D )
  • jackoneill90
    Miért hasznos ez a + - ? Kérek egy plusszot.
  • St
    ez elég jó ötletlenek tűnik

• Dzsini
    Mert ha van valakinek +2 és -1 szavazata, akkor 66.66666666%-on van, és (ha az én ötletem számít) ennyi pontot ér a szavazata. Hacsak nem kerekedik ki az is, de még úgy is inkább százzal kell felszorozni, mert 28 is lehet, nem csak 20 :)

Ez már a lényegtelenebb része a dolognak, ha megvalósításra kerül, úgyis Robaj/St percek alatt kitalálja, hogy hogy kényelmes az adatbázisnak.
  • Sir Quno Jedi
    Mér kéne tört, tízzel való szorzásról nem hallottunk?! :D
  • Dzsini
    az mf1.gif nem töltődik be az adatlapodon ;)
  • Dzsini
    Értem, kár érte.
    A csíkozás (bár esztétikum) ettől még bekerülhet, a képlet meg annyira nem bonyolult, a mostanit el kell osztani kettővel és hozzáadni 50-et :) A százalékkal együtt pedig a súlyozás könnyen skálázódna (bár akkor a szavazatokat is törtszámként kell tárolni, hiszen Gipsz Jakab 0.2 szavazatát valahogy számon kell tartani)
  • St
    a kategóriánkénti pontot megvalósítani nagyon bonyás adatbázis szempontból abba egyelőre nem akarunk bemenni, a 0-100-as skálán én is gondolkoztam, más képlet kell akkor
  • DanielT
    Indulat nélkül: Ez egy rakás szar, felejtsétek el. VAGY! Pluszolni lehessen, a mínusz felesleges.

AZONNAL megoldana minden jelenlegi problémát.
  • Dzsini
    Vagy átalakítani a hasznosságot 0-100-as skálára (többen úgyis megzavarodtak attól, hogy hogy kell kiszámolni az arányt :) ), és mindenki a saját pontjának megfelelő százalékkal pontoz.
    Bár ezt összekötni a témakörönként kapott hasznossággal lehet, hogy nem olyan egyszerű, viszont a trollkodást elég masszívan visszafogná - hiszen ha valakinek nincs aktív, és magas pontja pl. a Tudományos eszmecserében, akkor az ottani aktív tagokat nem tudja agyoncsapni, és viszont - hiába van jó reputációja valakinek X témakörben, attól még máshol nincs nagy "szava".

A többi felvetés?
  • St
    ez jó ötlet be lehetne valami arányt vezetni. ha valakinek mínuszban van a hasznossága akkor mondjuk csak 0,5-tel szavazhasson, akinek 0-50 között 0,8-cal, akinek 50 felett az 1-gyel
  • Dzsini
    Azért lenne érdemes legalább egy számbeli összeg, hogy látszódjon: 1 pontozásból vagy 50-ből szedte össze az adott témában a látható hasznosságot (ezért is írtam különböző mennyiségeket ide-oda - az általánosban mondjuk aktív voltam, és egész hasznos, de a tévé-moziban csak 1 kevésbé értelmes hozzászólásom volt, amit pontoztak.
  • SzirmosSzisza
    Szvsz szám nélkül jobb lenne, max aránnyal.
  • Dzsini
    Ott a pontra ráírva: "Hasznos hozzászólás" - "Nem hasznos hozzászólás" - tehát ha ledorongol téged, hogy hülye vagy, az mind számodra, mind mások számára haszontalan. Ha elmagyarázza, hogy esetleg a kérdésedben hol van a probléma, vagy miért nem megoldható, akkor lehet, hogy neked nem tetszik, de ettől még hasznos az, amit írt.

Nem vagy köteles figyelembe venni a dolgot, de #19319.
  • pxxl
    mellesleg jó ötlet lenne, ha érett lenne hozzá bármelyik közösség, de szerintem a Hubble-el sem találnál olyan fórumot ahol ez rendesen működne.
  • precision
    ezt nemtom láttátok e
    ha nem is pont ugyanebben a formában, de szerintem valahogy súlyozni kéne, hogy ki szavaz... esetleg a reg időpontja és a már meglévő likejainak aránya nyomná meg jobban a dolgot
    szóval egy 8 éve regelt fórumozó szavazata akinek mondjuk a mérlege (a többi user által ofkorsz) mondjuk 60-80% -os hasznosságot mutat, ne "egy egységet" jelentsen ha megnyomja akármelyik szavazó gombot... ellenben ha valaki 1 hete regelt és -100 -nál van az övé csak mondjuk "0,5 -öt"
  • pxxl
    és ennek is mi értelme? minek? kérdezek valamit, akkor elötte megnézem, hogy ki a legnagyobb agy ott? hát nem fogom. meg ez alapján sem fogom eldönteni, hogy megfogadom-e a tanácsát vagy sem. értelmét nem látom ennek az egész a pontozásnak. ígyis úgyis lesznek poénból mínuszolgatók, de ha már mindenképpen akarják ezt a rettenetet, legalább a negatív pontozást vennék le. meg mi alapján dönti el a juzer, hogy mínusz vagy plusz? mert ha segítséget kért, akkor mi alapon oszt mínuszt valakinek? na mind1 :\
  • Dzsini
    Továbbá felmerült meggondolásra a pontozás elkülönítése pl. főcsoportonként, hiszen sokan sokféle módon kommunikálnak különböző topicokban - így látszana egy-egy felhasználó adatlapján az is, hogy milyen főcsoportokban aktív, és hogy hol mennyire hasznosak a hozzászólásai.

Ezzel együtt a profiloldalra a pozitív és negatív számok (nem vagyok hajlandó lájknak nevezni, mert szörnyű) helyett egy zöld-piros sávot, sávokat elhelyezni, valahogy így:
    (vigyázat, ascii művészet)

Dzsini felhasználói adatlapja

Hasznosság:
    Általános eszmecsere:
    13 [+++++++++++++++++|-----] 4
    Tudományos eszmecsere:
    .4 [+++++++++++|-----------] 4
    TV, mozi:
    .0 [-----------------------] 1

....
  • Dzsini
    Igen. Minden hozzászólást lehet összesen egyszer pontozni, de 1 napon belül 1 emberre csak 1x számít a személyes pontjai közé, így vagy hosszú idő, vagy rengeteg ember kell, hogy valakinek a pontjai nagyon eltolódjanak egy irányba.

Ezért vetettem fel odalent (és leírom újra, hátha Robaj vagy St elolvassa):

Ötlet, ha ki lesz iktatva az aktív visszaélések több formája: havi szinten nullázott lista, és "hónap dolgozója" díjak kiosztása a legtöbb, legpozitívabb hozzászólást író felhasználóknak (mondjuk 10 személy/hó), esetleg 1-1 hónap VIP díjazással, és a csillagok mellé kis "Hónap hozzászólója - 2011 november" plakett :)
    A fórum főoldalán a szülinaposoknál elfér egy havi szinten frissített lista - aktuális, naprakész nem kell (hogy ne legyen az, hogy rászállnak valakire, aki épp nyerésre áll), de az előző hónap díjazottjaival.
  • Büdös Bohóc
    ja hogy most már 1 nap 1 mínuszt ér 1 embertől egy emberre a mínuszpont? okk
  • Dzsini
    Ha nem ül a gép előtt a moderátor, akkor tök mindegy, hogy közvetlenül megy hozzá, vagy a moderátori topicban jelenik meg, vagy emailben.

Valamint szerinted bármelyik moderátor nekiállna esetleg egy éjszakai anyázás után kiválogatni 50+ ilyen üzenetet, vagy megnézi a moderátori topicot, hogy van-e ott jelentés?

Ez a rendszer nem a moderátoroknak szól, hanem egymásnak, a közösségnek - az más kérdés, hogy esetleg másra IS használható lesz.
  • Büdös Bohóc
    nem t udom észrevette-e valaki, hogy hiába van fent a change historyban, az Istenért nem lehet oldalakon át előző hozzászóláshoz ugrani. Még tegnap délelőtt ment, ma semmi, miért kellett kivenni az egyetlen értelmes funkciót, ami be lett rakva?...
  • Dzsini
    Mivel önmagadra nem nyomhatsz, ráadásul 1 emberre 1 nap egyszer van hatása, egy hozzászólásra pedig összesen egyszer, hogy gondoltad a megvalósítását ennek az ötletnek?
  • SzirmosSzisza
    Volt mikor humorosban napokig ment a flame vagy valami kitalált történet is túl sokáig ott volt.

A report meg menne közvetlenül a moderátorhoz, akár mint nekünk a PÜ.
  • Peter1
    Lehet? Mert nekem olyan, hogy nincs sem +, sem - a saját hozzászólásomnál.
  • Büdös Bohóc
    dejó most akkor meg mindenki majd saját magát fogja +olgatni ezerrel
  • Dzsini
    Rendszeresen - amikor itt van egy moderátor, akinek van oda joga, megnézi, mert benne van a kedvencekben (többeknek RSS-ben is).

Továbbra is a kérdés, hogy a reportnál mit és hogy gondoltál el másképp, mint ahogy most van?
  • SzirmosSzisza
    Az a baj ezzel, hogy a moderátorok a nekik szánt topikot se nézik rendszeresen, kicsi esélyt látok rá, hogy a toplistákat böngészik majd, hogy kit kéne banolni.

Amúgy Gumiszoba kivétel jó ötlet volt :)
  • Dzsini
    A hasznos gomb ott van (rá van írva), a sok (-)-os hozzászólásokat/felhasználókat pedig látják majd a moderátorok, tehát a haszontalan tulajdonképpen a report - mennyiben lenne más a mostaninál az elképzelt?

Már csak a felhasználókat kellene rávenni, hogy úgy használják, ahogy rá van írva, és ne szimpátiaroham keretében csépeljék. A humorosaranyosban például kezd működni, felpontozott vicces képek/videók, lepontozott mellédumálások (hiszen az a hozzászólás nem hasznos a topicban).
  • SzirmosSzisza
    Hja, report + hasznos gomb tényleg jobb lenne.

Amúgy adott fórumban X user hozzászólásainak listázására van valami törekvés vagy nincs rá kapacitás ?