27328
  • Dzsini
    Akkor van nyíl, ha a hozzászólás vagy a felhasználó értékelése az általad (beállításokban) meghatározott érték alatt van, így automatikusan elrejtésre kerül amíg ki nem nyitod.
  • Mike at home
    minden hsz alatt van egy nyil
  • Mike at home
    akkor arról, hogy mégis mik ezek

fejlesztés alatt áll, de ez erre és erre használható

tessék már kiirni, ne kelljen már találgatni
  • Dzsini
    melyik nyilacska izé?

mert még nincs kész (lásd előttem)

igen (személyenként is, hozzászólásonként is, pl. #19569)
    van, ha legalább 5 értékelés van egy hozzászóláson, valamint mindenkinek a profiloldalán

plusz információ: nem 0-100 és százalékos az érték, hanem 100 és -100 között van, 0 a középérték.
  • Guren
    "miért nincs a fórum főoldalán pár szó arról hogy mik az újítások?"

mert még nincs kész
  • Mike at home
    ez a nyilacska izé mi?

miért nincs a fórum főoldalán pár szó arról hogy mik az újítások?

a hasznos/nem hasznos gyűlik?
    lesz százalék is mint a gyakorikérdéseken?
  • MerlinW
    PM-ben ment a megoldás.
  • Solid Snake
    xD
  • Dzsini
    A topic kinézetének átalakítása nem támogatott, csak eltűrt funkció - a te problémád, magadnak csinálod.
  • Szabi1991
    ehh.. még valami egyéb adat esetleg jobbra ? :/

(a fejkép ilyen széles kell legyen, még így is elég szűk, szóval nem tudom mit kezdjek vele, mert így a topik nagy része elvan csúszva.. juhéé..)
  • morcosqtya
    Logikus. Ugyanakkor ez a jelenlegi rendszer mégis két külön dolgot szolgál, ugyanazon megoldással lefedve.

A "hasznosság" inkább technikai segítségnyújtó topicok-nál (semleges HW/SW témák) értelmezhető szó szerint míg egy általános és stílusértékkel is bíró hsz-nél egyfajta viszacsatolás (pl humorosban) arról, hogy mennyire sértő, troll, stb. az adott post.

A kettő kicsit átfedésben van, ezért nehéz lenne a második szempontnak megfeleltetni a megoldásodat.
  • MerlinW
    És ha úgy csinálnák, mint pl. a prog.hu-n, hogy csak azt tudjuk értékelni, aki nekünk válaszolt? Végülis ez lenne a lényege a dolognak. Fórum - kérdez - válaszol - hasznos/nem hasznos.
  • morcosqtya
    Akkor kelleni fog egy "heterogenitás" értékelö algoritmus.
    Azon felhasználók szavazatait elsúlytalanítja egy progresszív szorzóval akik mindig ugyanazokra szavaznak.
    A heterogenitás javulása pedig oldaná a szigorítást. Dinamikus lenne.
  • Dzsini
    Rengeteg felesleges pluszolás lenne az eredménye, ugyanúgy torzítaná a dolgokat szerintem.

Továbbra is a cél az lenne, hogy ne embereket, hanem hozzászólásokat pontozzunk, embertől függetlenül - az egymás felpontozásáért kapott bónusz ezzel szembemegy.
  • morcosqtya
    A -1xp-nél egy türési sávot be kell iktatni.
  • Dzsini
    Te állíthatod be, hogy milyen pontszámok alatt szeretnéd összecsukva látni a hozzászólásokat - a profilod beállításainál.
  • tigeroo
    jah így már valóban más!

az xpzésnél én csak a 2 változóra gondoltam amit számon kellene tartani (ha belájkolsz valakit vagy valaki más téged, ez 1-1pont), esetleg ha te kiosztol egy mínuszt akkor 1:1 levonja a pozitív xp-ből. ez is egyszerű megoldás lenne, gondolom az userkénti lájkok már amúgy is tárolva vannak.
  • morcosqtya
    SG 3D.
    Milyen fegyverek lesznek? :-)
  • jackoneill90
    Mi is történik ha valaki túl sok mínuszt kap vagy plusszt?
  • Dzsini
    Eddigi összes hozzászólásra gondoltam - akinek az elmúlt évek alatt 532 hozzászólása összejött, az 53 pontozást süthet el naponta - ha összejön az 540, akkor már 54-et. Ha aznap nem szólsz hozzá, akkor is.
    Aki mondjuk többezer hozzászólásnál tart, annak már úgysem számít (tegnap óta nincs 20-20 user, aki 50-nél többször adott pontot, akár pozitívat, akár negatívat), itt igazából a friss, vagy pihentetett troll-userek (0-30 hozzászólással például) korlátozása lenne a lényeg.

Tulajdonképpen XP-zést is lehetne csinálni, de azért nem kellene Robajnak egy teljes játékengine leprogramozását kiadni ötletnek se :)
  • jackoneill90
    Nekem az is jó lenne. ha ilyen lenne most. kb 2004 óta látogatom az oldalt azóta nekem nem sok változást tünt fel kinézetre, de ez jobb is így. Nem úgy mint egy másik oldal:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    techline.hu ami majdnem, hogy használhatatlan lett az új kinézetével
  • kakimakifsz

Turn-based strategy-t csinálni az SG-ből??? :DDD
    Ja a jobb alsó sarokban meg egy egyre rosszabb állapotban lévő véres figura mutatná, mennyi van még nekem a permbannig? :DDD
  • kakimakifsz
    Nem is arról kéne szólnia. Sedó pl.: a zűrzavart elintézi egy:
    -val
    A rákfenetopickokat mondjuk ezzel nem lehet szűrni, majd arra is lesz megoldás.
  • tigeroo
    hát nemtudom ez az egytized korlátozás nem tükrözné megint a valós állapotokat, tegyük fel egy nap közlök 1 építő jellegű dolgot a fórumban, de rögtön látok 5 embertől jó gondolatokat?

akkor már inkább ilyen szerepjátékhoz hasonló user lvl lenne a legjobb, más fórumokon biztos láttatok már ilyet, mittudom én:

-úgy kapsz érvényes fórum-pontokat (szintlépéshez szükséges xp-t) ha a hozzászólásodat legalább egy ember "kedveli", valamint ha pozitívan lájkolod valaki más állapotát.

minél nagyobb a szinted annál több like/dislike unlockolódna amit napi szinten "elkölthetsz".

persze valamilyen regulázó rendszert is bele lehetne rakni emellé, amivel mondjuk vissza is lehetne fejlődni ha olyan magatartást mutat az illető (szokásos "egy körből kimaradsz" dolog, vagy xp megvonás)
    mondjuk ha a delikvens kipenget egymás után 10 dislájkot a társaira akkor jutalmul kap is -1 xp-t

ez szerintem beindítana egy olyan öngerjesztő folyamatot ahol a közös cél érdekében (gyk. magasabb szintre jutás) mindenki előnybe helyezné a pozitív feedbacket. így a negatívozó trollok csak egy helyben toporognának.
  • tigeroo
    köszi, de úgysem osztogatnék büntipontokat sztem, szal felesleges lenne :D
  • Dzsini
    Ötlet:
    Minden felhasználó a hozzászólás-számának mondjuk 1/10 részéig értékelhet egy napon (összekötve valamilyen arányosítással, amiről már volt szó).

Ez a névtelen, alreg/stb. trollokat gyakorlatilag kizárja - kioszt maximum 4-5 lepontozást, azzal nem fog komoly hatást elérni.
    Biztosítja még komolyabb mennyiségű hozzászólásnál is, hogy nincs lehetőség hadjáratozni.
    Az aktív, több helyen részt vevő fórumozóknak lesz bőségesen lehetőségük értékelni másokat.
    Aki nagy hozzászólás-számmal rendelkezik, és továbbra is csak a mínusz gombot csépeli válogatás nélkül, az fel fog tűnni, és rá lehet szólni, intézkedni.

...és ami lehetetlennek tűnik: tudatosítani az emberekben, hogy a hozzászólásokat kellene értékelni, és nem az embereket :)
  • Ironman2
    Ilyen volt az SG
  • desigo
    Jók az újítások csak ilyenkor mindig lázadás van de majd megszokja a nép.
    Korábbi minimális design váltáskor is ment a sírás,hogy "kérjük vissza a régit" Pár hét és megszokta mindenki az újat.

A hozzászólások leminősítését hasznosnak találom több tokiban is.
    Humoros-aranyos,hírek,forma 1 topikban is nagyon sokszor a többségnek nem tetsző hozzászólások születnek.
    Ha pár ember negatív minősítést ad rá akkor szépen rejtve marad,bizonyos szint alatt akár törlődhetne is a post.
    Nem kellene várni a moderátorokra,hogy jöjjenek takarítani szépen működne a többség akarata szerint.
    Moderátoroknak 5x-ös,házigazdáknak 3x-os,VIP tagoknak 2x-es szavazati joggal.
  • Fabio Capello
    Wow, meghatódtam hogy rám gondoltatok mint lehetséges jó moderátor... :)
  • morcosqtya
    "(végre beazonosítható állat a logódban)"

Sokan elbukunk ezen... :)
  • Guren
    és én? D: még soha nem volt egy büntetőpon...ja várj.
  • N o N a m e
    De egy olyan buborékban (vagy minek hívják) azt is kiirhatná(to)k, hogy eddig hány szavazat érkezett rá.
  • DarkSector
    ja értem, de ezekután random is lehet, mert ha kedvelek valakit, random rányomok egy hsz-ra, nem feltétlen a legjobbjára, magyarul hülyeség ez a statisztika. :)
  • Dzsini
    Hozzászólás pontszáma csak 5 után látszik, az nem, hogy 0-4 mennyi van rajta.
  • kakimakifsz
    mérsékelt vagy, nem vergődsz soha. ennyi elég. jah és 24/7 jelen vagy.

(végre beazonosítható állat a logódban)
  • N o N a m e
    új logó.. (wow )
  • tigeroo
    én jó modi lennék szerintetek? oszt mért? nemhiszem hogy példát mutatnék a többieknek...

amúgy simán lennék, ezzel csajoznék :D
  • N o N a m e
    nem a felhasználó értékelése érdekel, hanem a hozzászólásé :P
  • kakimakifsz
    Akkor már legyen 300 és egyszerre kiállítanák, hogy: ÁÁÁÁúúúúú

• DarkSector
    rányomsz a nevére és látod. :)