27328
  • Dzsini
    Szmájlikra az SG+ kiegészítő már legördülő listásan működik.

(én nem szeretem ezt az overlayesdit, de az már legyen az én bajom)
  • Lyukasbogrács
    Az is jó lenne, ha nem nyitna új ablakot, hanem úgy, mint a makrók és a képfeltöltés gombra bejönne egy overlay ablak. Ugyanezt jó lenne a szmájlikra is alkalmazni.
  • Dzsini
    Legtöbb böngészőnek van olyan kiegészítője, amivel textareát szabadon át lehet méretezni (illetve Chrome alapból tudja), amíg esetleg eljut odáig a munka, addig az jó pótlás lehet.
  • SzirmosSzisza
    Szintaxis kiemelőt nem akarjátok beépíteni a házigazdáknak a fejléc szerkesztéshez ? Illetve lehetne nagyobb is az az ablak.
  • Dzsini
    , nálam már megjelenik.
  • Robaj
    Javítva, elvileg most jó.
  • [HUN]FaTaL
    Tisztában vagyok vele, elég nagy bug, csak a poén kedvéért írtam. :)

Ha úgy működne, akkor lenne olyan funkció amivel mindenféle CSS-t tiltani lehet és minden topic úgy nézne ki, mint az alap fórum. :D
  • Dzsini
    Az egy dolog, de egy fórum működtetése nem úgy megy, hogy "Fatalt zavarja-e vagy sem" :)
  • [HUN]FaTaL
    Érdekes, engem nem zavar. Nem nagyon van olyan dolog, amiről nincs topic és legalább nem nyílnak idióta topicok. :D
  • Büdös Bohóc
    legalább barom topikok se nyílnak :D jó látni, hogy 4 napja semmi új topik :D
  • Dzsini
    Azért remélem a topicnyitási problémát gyorsan javítja Robaj, az eléggé kritikus (legalábbis problémásabb, mint a középsőklikkes móka)
  • immovable
    Főleg, hogy ez egy informatika és tudományos magazin. Itt különösen ügyelni kéne a működésre és az új dolgok bevezetésére. (ami mostanában egyre jobban meg is valósul)
  • Büdös Bohóc
    Csodás ték volt ez egy igazán jó hozzászólással
  • immovable
    Ennyi.
  • immovable
    Hát a chrome már nem éppen egy új, alig használt böngésző. Link
  • ldavid
    nekem a target=_fnew-val van bajom chrome-ban, mindig átvált az újfülre ha görgővel nyomok linkre
    miért van erre szükség egyáltalán?
  • Ability
    Korrekt, köszönjük szépen! :)
  • Dzsini
    Nem tán élesedik az m.sg.hu/forum? :)
  • Robaj
    Fel van már írva a listába, csak most más, nagyobb fejlesztés van előtte. (lehet Dzsini mégis tud valamit ;) ) Amint az készen lesz (remélem már jövő héten), ez módosítva lesz, csak nem akarok egy évek óta működő kódba teszt nélkül mókolni. (szerintem még ie5 és netscape korában lett írva így :) )
  • Dzsini
    jogos, kihagytam a forrást

persze ez az adverticum statisztikája, így a reklámblokkolós felhasználók nem látszanak rajta, de az eléggé elenyésző a teljes közösségből (főleg úgy, hogy a Chrome tudomásom szerint csak elrejteni tud reklámot, de attól még betölti - de ebben lehet, hogy tévedek)
  • Ability
    Legutóbb amit láttam stat, ott már éppen előzte a Firefox-ot. Nem tudom az melyik régióra vontkozott, de tény, alaposan kinőtte magát, már számolni kellene vele.
  • Dzsini
    A Chrome már nem marginális, 20% fölött van a részesedése Magyarországon, az FF mögött a második, az IE-t március óta megelőzi, tehát az oldalak készítőinek számolni kellene vele - az Operával nem, mert 2-3% körül jár, ha valami nem működik rajta, na bumm.
  • Ability
    Írtam már. Árnyék, lekerekítés, stb. A TDU2 topikban háttérképpekkel van megcsinálva a lekerekítés, nem CSS3-mal.

SQJ: hát akkor eltér a véleményünk, nincs ebben semmi rossz, de én ragaszkodok a saját magam idealizált verzióhoz. Szerintem ez egy probléma, aminek szinte mindegy is mi a forrása, jelentkezik egy számosabb tömegben, illene javítani. Minden más csak mellébeszélés. Szerintem a "szenvedők" száma eléri azt a kritikus pontot ahol már illene odafigyelni rájuk. A probléma forrása meg tény hogy az SG felépítése. Nem a böngészőé. De még ha ez nem is így lenne, akkor is illene valamilyen cross-browser megoldást találni. Semmi más nem számít. Van probléma, az érintett alanyok száma eléri a kritikus tömeget, foglalkozni kellene vele. Nem mondom hogy azonnal, nem is utasítok senkit, de egyszer egy szép napos reggelen valaki megcsinálhatná ezt a két perces melót.

Különben mi értelme van ennek a topiknak? Értem én hogy nem én dirigálok, de ez a topik mégis arra van fenntartva hogy hibát jelentsünk. Most is jelentettek egyet. Én meg utánajártam hogy mi a hiba oka. Tehát egyfajta módon még hasznos is a jelenlétem. Korábban még megoldást is írtam a problémára. Még segítek is a megoldásban, szóval valahol elvárná az ember hogy kapjon valamilyen pozitív visszacsatolást. Mert amit Te írsz az nem az. Ez nem hozzáállás hogy megy IE-ben meg Foxban és akkor minden jó.
  • Sir Quno Jedi
    Most ezzel nem nagyon győztél meg, mert nem mond ellent annak amit írtam, sőt. :D Tök mind1 miért van és miért működik ie-ben és ff-ben. Ez abszolúte marginális probléma.
  • [HUN]FaTaL
    Biztosan nem a topic kódja szar, kevés neki a Q9400, nem inkább a simított görgetés bugos a Chromeban is?:)))

Pl. a tdu 2 topic továbbra is problémamentes, pedig az talán mégjobban skinezve van.
  • Ability
    Akkor a vassal is van gond, mert nálam tökéletes. Viszont azt tartom, hogy Opera sebességben nem tündököl annyira mint ahogy a szintetikus tesztek alapján azt gondolná az ember. Az animációk nem olyan szép folyékonyak, stb. Lehet hogy maga a JS nagyon gyors, de a render lemarad tőle.

De ez ne itt vitassuk meg, értelmetlen is, nem azért írtam hogy megtérítselek.
  • [HUN]FaTaL
    Na most megnéztem és Chromeban is akad a topic, akkor az is fejletlen?:)
  • Ability
    Nincs igazad, járj utána, nézd meg inspectorral a hibát. Értesz hozzá, tudom. Itt egyértelműen tervezési hiba van. Amikor középső klikkel kattintanak egy témára, akkor 2 esemény zajlik le. Az első a default browser submission, ami megnyitja új lapon a topikot, ahogy az elvárható. A második esemény egy csatolt click esemény a parent TR elemen. Van rajta egy JS ami átirányítja a felhasználót a topikba. Ezt azért csinálták meg így, hogy ne csak a link legyen kattintható, hanem a TR csík egész felülete. Gondolom arra számítottak, hogy senki sem akarja majd a háttérben megnyitni a lapot, jó ez így, kattint, átirányítja. Csakhogy itt képbe jön a középső, háttérben nyitós klikk esemény. Így a böngésző először megnyitja új lapon ahogy az várható, majd lefut a második, csatolt klikk esemény, ami meg az aktuális lapon irányítja tovább a böngészőt. Szóval inkább az a meglepő, hogy a többi böngészőben ez hogyan működik helyesen, amikor egy hatalmas logikai csapda az egész.

A Chrome meg nem éppen egy tucat böngésző a sok ismeretlen közül, lassan beelőzi a Firefox-ot is. Ráaádul pont a Chrome működik úgy, ahogy annak lennie kellene. Lehet hogy ez esetben a többi böngésző működése tűnik helyesnek, ez akár egyfajta hibatűrési funkció is lehetne, de ettől még nem így kellene működniük. Itt egyértelműen az SG-ben van a hiba. Egy tervezési hiba. Nem a böngészők inkompatibilitásáról van szó, ez itt rossz ahogy van. Legutóbb már írtam tippen hogy hogyan lehetne megcsinálni jól működőre úgy, hogy közben megtartjuk az egész TR-re kiterjedő felületet. Még Robaj is írt valamilyen tippet.

Egyébként én nem követelek semmit, de ez is egy olyan hiba ami miatt már sokan panaszkodtak és illene javítani. Már csak azért is, mert 1-2 perc lenne az egész, semmi bonyolult nincs benne.
  • Sir Quno Jedi
    Namost ie-n és ff-en jól műxik, ennyi szvsz., pont még sok is a jóból. Ha hetente jön ki egy-egy újabb böngésző, akkor hetente kéne átírni és újratesztelni az egész rohadt engine-t?!? Naneee... Ez nem SG hibája, ergó nem "sgbug". Az más kérdés, hogy ha lehet, akkor javítható és ha van idejük rá, miért ne, de számon kérni igazán nem lehet rajtuk (avagy legalábbis pofátlanság).
  • [HUN]FaTaL
    Más oldalon is előfordul (max nem jársz rajtuk, ahogy én sem), különben nem lenne kiegészítő, ami pontosan ezt javítja. :)
  • Ability
    Valóban SG bug, már korábban leírtam az okát, még Robaj is félig elismerően szólt hozzá. Persze változás nem történt ezek szerint, pedig volt ötletelés hogy hogyan lehetne áthidalni.
  • Büdös Bohóc
  • immovable
    Inkább sg bug - más oldalakon jó -, de azért kösz.
  • [HUN]FaTaL
    Chrome bug, tedd fel a middle click mini kieget, az javítja.
  • Büdös Bohóc
    jajj te kis csacsi hisz tudod, hogy ez a Chrome hibája és nem kell csinálni semmit
  • immovable
    A középső gombbal csináljatok vmit, hogy úgy működjön ahogy kell. Nyisson új fület és mellette ne nyissak meg az aktuális fülön is.
  • tomsolo
    Nem, igaza lesz tényleg nem lehet minden hova.
  • Dzsini
    Próbáld meg a helyben tárolt tartalmakat törölni, az új fajta spoilerek hibás működésénél az segített másnak... (aztán lehet, hogy hülyeséget ajánlok, de ez legalább nem ártalmas :) )
  • biomage
    igazad van, van pár ami megy, itt a lista :)

Általános eszmecsere jó
    Tudományos eszmecsere rossz
    Fiúk, lányok, kapcsolatok jó
    Tv, Mozi, DVD rossz
    Zene fórum jó
    Sport fórum / Általános jó
    Sport fórum / Labdarúgás jó
    Autó-motor Jó
    Gumiszoba jó
    Saját fórumok jó
    Játékosok fóruma rossz
    Konzolosok fóruma rossz