Mi kellene az SG-nek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Büdös Bohóc
úgy várom már, hogy mikor kapsz bant

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Ez már meg volt beszélve, ferrari-ra gyûjtenek, de reménytelen mint nekem az ürrepülés 😊
pxxl
az elmegy sörre meg a légkondira 😄

All hail the double x!

SzirmosSzisza
Ha már évi 1000 forintot fizetünk az oldalért, elvárunk valami uptimeot <#idiota>

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Büdös Bohóc
amúgy teljesen belehaltunk ebbe

Dzsini
A reggel 9 körüli és a mostani 5-10 perces szolgáltatáskiesés tervezett volt?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Büdös Bohóc
kicsit khm érdekes a db sémád st..... 😄

Dzsini
Akkor csak az derül(het) ki, hogy hány topic nyílt évente - tényleg, ezzel kapcsolatban volt, mikor az új keresõt aktiváltad múlt szeptemberben, és csak nézegettünk, hogy mi alapján is vannak az évszámok 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

St
a tárolás elve a topic létrehozásának dátuma, nem a hsz-é. tehát ha most postolsz mondjuk egy 2001-ben létrehozott topicba, akkor az a forum_uzenetek_2001 -be kerül bele, tehát fogalmam sincs évente mennyi van.
Dzsini
Lehetne egy-egy méretet megtudni az éves táblákról (akár rekordszám, akár K😎, hogy mennyivel növekedett évente a fórum?

MerlinW
Ééértem.

"ha véletlenül nem menne a fórum 2012-ben, akkor elfelejtettük a táblát év elején létrehozni 😊"
<#idiota><#taps>

[merlinw.org]

Dzsini
Ehhez már a grafikusok értenek, én nem is merek beleszólni 😊

(a chaten most látható üres karika - tele karika megoldás nekem amúgy tetszik, és ott tényleg nincs kérdés színekkel kapcsolatban)

Büdös Bohóc
én is színtévesztõ vagyok de ezt most látom, inkább max emelni kellene a zöldnek a fényerejét

Dzsini
Kérlek, valami mást válasszatok a mostani szürke-zöld páros helyett, mert színtévesztõknek ez így problémás.

Akkor ezennel elmondatott 😊

St
évenkénti fórumtáblák vannak
forum_uzenetek_1999 -> forum_uzenetek_2011

ha véletlenül nem menne a fórum 2012-ben, akkor elfelejtettük a táblát év elején létrehozni 😊
St
mert programozók vagyunk, a programozók meg hülyék! többször kell elmondani!
Büdös Bohóc
"E-mailcsere hibája javítva"
<#eljen>

Esetleg lehetne valami API ehhez, amit egyéni böngészõpluginok tudnak használni.
Dzsini
Én azt nem értem, hogy ha a Chatnél szóltunk, hogy a zöld-szürke párosítás sok színtévesztõnek nem esik jól, mert nehezen felismerhetõ, akkor most a csíkoknál miért kellett újra elsütni? 😞
Az adatlapon van hozzá tooltip, ott egérrel ráállva segít a megoldásban, de itt néha el kell rajta gondolkodni, hogy milyen színû az a csík.

MerlinW
Pusztán szakmai kíváncsiságból, hogy van megoldva a dolog? Topikonként vannak táblák, fórumkategóriák pedig szótár/kapcsolattáblákban? Vagy külön adatbázisokat használtok a fórumkategóriánként?

[merlinw.org]

precision
és mennyi esélye van annak, hogy beteszitek ezt a funkciót? 😊

Bazinga!

St
most már elvileg nem gond, mert szét van szedve a fórum sok apró táblára, azóta gyors
Hegi90
ez engem is érdekelne.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

SzirmosSzisza
Régen mondtak valami olyasmit, hogy a keresés másik szerverrõl fut, szóval nem kéne problémának lennie.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Dzsini
A teljesítmény - ha pl. moderátoroknak le lenne korlátozva - szerintem most már újra meglenne rá (persze nem ismerem az állapotokat, csak feltételezés), régen volt lehetõség listázni (és esetleg egy gombnyomással törölni) X idõre visszamenõleg a hozzászólásokat (és akkoriban azért lett ez megszüntetve, mert csúnyán leterhelte egy ilyen keresés a rendszert). Az adatbázis topicokra épül, így vagy indexelni kell a felhasználónál, hogy merre járt, vagy végigpörögni a topic/hozzászólás-adatbázist felhasználónévre szûrve - egy topiccal nem probléma szerintem, a topic alján levõ keresõ egy-egy szóra is tud keresni, csak lehetõvé kellene tenni valamilyen kapcsolóval, hogy felhasználóra keressen ugyanúgy, ahogy pl. hozzászólás sorszámra is tud.

precision
az mennyire lenne erõforrás igényes, hogy mindenki ki tudná listázni saját magának egy adott topikban a saját hozzászólásait?

Bazinga!

[NST]Cifu
Nem ismerem a rendszer mûködését, de mennyire lenne problémás a user infonál olyasmi, hogy mely topicokban szólt hozzá, esetleg az utolsó hozzászólások listázása / linkje?

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Hegi90
IQ-hoz kötni a tudományos részleget?

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Rage47
Scooter videó kivétele.
yah a chat nálam is kivan lõve alapból...
N o N a m e
- új topic léprehozásakor hasonló témák kilistázása

ezt nem írtam el, javítsátok, mert milyen már 😄
N o N a m e
én se nagyon 😄 itt próbáld meg 😊
rundll32
Én nekem a chattel van annyi bajom, nem tudok senkit felvenni, megy körben az az izé és nem csinálja meg próbáltam firefox / chrome és szexplorer, vagy csak velem van baj, 2 napja nem tudtam csoportot létrehozni, most már lett egy Barátok csoport de nem tudok abba sem felvenni senkit. Nem értem.

Kb. 2 perc átrakni, hogy chat-tõl független legyen az online jelzés. Most az a koncepció, hogy az zöld, akinél fut a chat, hogy tudd, ki online.

SzirmosSzisza
Akkor nem jelzi, ha a piros csík új oldalon van már, immáron jó régóta 😄
De az a Chrome kieg megjavítja ezt elvileg.

pxxl
de ennek akkor sincs sok értelme így, hogy a csetet figyeli. ez kb arra jó, hogy látom, hogy akinél zöld, az használja a csetet, és éppen online van. <#fejvakaras>

All hail the double x!

gergely1991
Mondjuk egy debug nem ártana mert egy adott topik utolsó látogatása során érkezett kb 125 hsz után már nem jelzi A "Ugrás az utolsó olvasatlan üzenethez" lehetõséget.
Vagy ez nem is egy bug?

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

biomage
két új ötlet

1. csinálni kéne egy topikot amiben lehet panaszkodni vagy véleményezni a fejlesztéseket, ide meg csak ötleteket lehetne írni, aki meg ide írna nem ide illõt azt lehetne büntetni nyugodtan.
2. tetszik az új ajaxos új üzenet jelzõ, esetleg a fõoldalra is csinálhatnátok + ketté lehetne választani a linket hogy az új üzenet jelzõ az utolsó olvasatlan üzenethez ugorjon.

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

SzirmosSzisza
Úgyse tudsz vele beszélni.

pxxl
és ennek mi értelme van akkor? 😄 vagy menjen mindenkinek vagy ne.

All hail the double x!

attól függ, hogy a chat be van-e kapcsolva
Sir Quno Jedi
Hmmm, ez az onlájn vagyok-e izé nem lenne jobb, ha inkább azt írná ki, mikor volt az utolsó oldalfrissítésem az SG-rõl?!? Mert ez így elég pontatlan, konkrétan engem pl. mindég offline-nak jelöl stb.

Pl. a szín aszerint sötétedne, hogy milyen régen is volt eme nemes alkalom. Kedzetben ragyogózöld, aztán megy kusztóékhoz (kb. mint Skype-ban, hogy ha nem ülsz a gép elõtt változik az állapot ikon). Ez gondolom 1xûen megoldható, hiszen tudjátok mikor volt az uccsó frissítés (lehet már eleve el is tároljátok), onnan már csak az eltelt idõ függvényében kell a színt sötétíteni. De lehet más (egzaktabb) módszert is alkalmazni a kijelzésre (valami jópofa aktivitás ikonok, vagy sima kiírás).

Jah és legyen kikapcsolható, mert van aki nem szereti, ha tudják, mikor frissít! 😄 (lehet már most is az, nem néztem) Persze akkor jelölje, hogy az illetõ KIKAPCSOLTA, ezért nem tudható az aktivitása.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

pxxl
am ha valaki kikapcsolja ezt az állapotjelzõt, attól még én látom hogy õ online vagy sem?

All hail the double x!

St
yep
LoDMaSt
Értelmes ötletre gondolom hallgatnak, és megfontolják, de amikor bejön egy x+1-dik alreg, és azt tanácsolja, hogy szavazással lehessen dönteni, hogy ki legyen mod, az a 'többiek kaki' kategóriába tartozik, gondolom.

@ Hellomarci

precision
"pár ember van itt akinek a véleményére hallgatunk fejlesztés ügyileg a többiek kaki"

hát ezt jó tudni 😊 akkor kb ennek a topiknak sincs sok értelme, nem? 😊 az a pár ember elküldi neked privátban az ötleteit és nem kell a siránkozásunkat olvasnod/olvasnotok 😊

Bazinga!

Rage47
tessék
ez picit más
de én azt hittem, hogy ezekrõl tudtok
És mik a jobbak? 😊
Kinek a pap, papné, pap lánya, pap fia etc...

Küldd el milyen kiegek vannak, és szemezgetünk. 😊

Rage47
vagy az összes ilyen scriptet (a jobbakat) és módosítást integrálni alapból az sg-be😊
[HUN]FaTaL
Esetleg meg lehetne oldani, hogy az ugrás az utolsó olvasatlan üzenethez több oldalon keresztül is mûködjön?😊

Meg vannak jó funkciók a chromeos sg kiegben, azoknak egy részét jó lenne, ha szerver oldalon is támogatná az oldal (pl. hogy csak azokat a kedvenceket mutassa, amikbe új üzenet érkezett, amíg le nem nyitom).

http://goo.gl/gd6Zi5