27328
  • Ability
    Ezt most úgy írod mintha valami brutál szerveroldali hackről lenne szó. A JS egy kliensoldali nyelv, nem tud beleszólni a szerveroldali kiszolgálásba. Ha a szerveroldalon védve vannak a dolgok, akkor a JS-sel szart sem tudsz csinálni. El tudod lopni a session sütit, el tudod lopni az auth sütit, de egyikkel sem tudsz semmit kezdeni, mert szerveroldalon IP ellenőrzés van. Nem tudosz ajax-szal jelszót váltani, mert ott meg bekérik a régi jelszót. Be vannak ezek védve, nem olyan egyszerű mint ahogy a fejedben megfogant.
  • biomage
    itt a válasz a kérdésedre
  • immovable
    FORMA1 topikban, hogy hogy nem működik a +/- rendszer?
  • Büdös Bohóc
    Megkérdezném a kedves fejlesztőket egyébként, hogy mire van ez a +/- rendszer, ha még csak nem is működik? Én már szinte nem is láttam olyat, akit elrejtene, pedig -50-re van állítva a threshold...
  • DarkSector
    Ja a késsel is lehet ölni vagy szalámit vágni a vajaskenyérre. :)

Ha valakit megszavaznak Moderátornak eléggé picike az esélye hogy utána hirtelen gonosz kis manó lesz és elkezdi hekkelni a tagokat.
  • biomage
    tudom hogy mit csinál, én most nem a pontozás hackelésre értetem a hozzászólást, hanem hogy bármilyen jst berakható a bannerba, ami nem 1 bölcs döntés hagyni.

tudom hogy ez így patt helyzet a sok troll miatt, de én nem szeretek házi készítésű banneres topikba bemenni, nem tudhatom mi van berakva abban a pillanatban a bannerben akár 1 vírust is letölthetek vagy keylogert.
  • DarkSector
    Nem hack, és különbség van attól ha a felhasználók javára moddolsz vagy a felhasználók kárára.

Majd ha több troll lesz mint normális felhasználó, akkor lehet hogy ez káros lesz de addig a többséget védi. Én így érzem.
  • SzirmosSzisza
    El vagy te tévedve. A kivevés annyiból áll, hogy nem jelenítik meg a plusz / mínusz képet. Abilityjé is szerintem erre épül, csak lefut, akkor is, ha megnyomsz egy válasz X üzenetére gonbot.
  • biomage
    Akkor mostantól ez lesz modi?
    Ti csináltok valamit, és mások meghackelik? a pontozásról beszéltek.
    Látok pár topikot ahol nem lehet pontozni senkire mert a bannerbe beírtak egy javascriptet, emlékszem valakit régen ki lett bannolva mert meghackelte a privát üzenet küldő rendszert, mindenki kapott egy reklám levelet a rendszertől, :) és ki lett banolva, kíváncsi leszek mikor jöttök rá hogy a banneren keresztül bármit meglehet oldani, csak még nem történt megy, vagy nem vettétek még észre.
    mondom pár ötletet
    -account lopás mostanában ez divat ugye? :D
    -kártevés vírussal egy rossz akarótól
    -moderátor jogok ellopása
  • Desiderata #20132
    vagy legalább azt amibe videót, képet szúrtak be
    az gyorsan átfutható, hogy épp miről megy a témázás SG-n
  • DarkSector
    Amúgy tök értelmetlen, mert átlép egy másik topikba, és ott lepontoz.

Amúgy kib..ottnagy baromságnak tartanátok ha a pontrendszerben nem naponta lehetne egyazon embert ontozgatni hanem CSAK egyazon embert egy fehasználó csakis 1x pontozhatná???

Vagy + vagy - és kész ennyi...ne naponta 1-et mert ez ugyanúgy változatlan baromság mint a pontozórendszer elején, csak most naponta kapnak egy negatívot a trolloktól a felhasználók...

És ezmiatt ugyanúgy lóf..zt sem ér mivel egy hét alatt 1 ember egy másiknak 7 negatívot tud osztani.

Még ha csak véglegesen egy jelölést lehetne csak adni emberenként, akkor is baromság lenne de legalább 1 troll 1 embernek 1 accountal csak 1 negatívot adhatna, asszem hamarabb megunná.
  • Ironman2
    Elkéne már egy frissítés az Sg-re.Nagyon akadozva jönnek be megint az oldalak,és van amikor nem lehet elküldeni hozzászólást is.
  • precision
    akko' nemtom...

iphone 2G -vel próbálkoztam
  • Dean Winchester
    ez fura , nekem sima www.sg.hu volt a könyvjelzőbe aztán mikor felléptem rá simán átírányított az m.sg.hu-ra
  • jazzy
    Én is ezért szeretném tudni, mert nem gyakran szólok be, vagy lehet csak én nem érzem annak, esetleg ha látnám tudnék változtatni, mert lehet ami nekem nem bántó, másnak igen.
  • immovable
    Értem. :)
  • chhaya #20125
    Az érdekel inkább, hogy melyik hsz-m ellenszenves/hülyeség, amit feltétlen le kell pontozni, hogy ki volt az, igazából kevésbé izgat... de az is lehet, hogy tudat alatt zavar. Kikapcsolnám nálam ezt az egészet, ha júzerenként lehetne.
  • immovable
    Annyi benne a katyvasz, hogyha nem zavar ha leszavaznak vagy fel, akkor miért akarod tudni, hogy ki volt az.
  • chhaya #20123
    A szavazósdinál nem lehetne bevezetni, hogy ne csak 5 értékelésnél jelezzen ki vmit a rendszer az adott hsz-nél? Mert az egy dolog, hogy nem látom, ki értékelt, de azt sem tudom belőni, hogy melyik hsz-emet... és már van egy rakás szavazatom, de lövésem sincs, mikre. :D
    (Nem mintha annyira a szívemre venném, csak a napokban néztem rá és meglepődtem. Nem az zavar, hogy sokan leszavazgatnak vagy ellenszenvesnek tartanak vagy akármi, hanem hogy nem tudok utánajárni kinek és melyik hsz nem tetszett.
    Meg gondolom, ha már az első szavazásnál kiírná a rendszer az illető a nevét, akkor páran talán jobban meggondolnák a lepontozósdit... mert így átlag hsz-eknél szabadon garázdálkodhatnak, ha úgysem éri el az 5 értékelőt és nem jelez nevet, így biztos nem kell konfrontálódniuk.)
    Sorry ha zagyva lett, kicsit káosz van ma a fejemben.
  • SzirmosSzisza
    Nekem nem lóg ki :o
    Valami van a Javascripteddel.
  • precision
    képek alatt természetesen a topikokba beszúrt képeket értem :)
  • precision
    ha mobilról lépek fel a www.sg.hu -ra, nem irányít át automatikusan az m.sg.hu -ra (fórum esetén ugyanígy), pedig szerintem így lenne az igazi

valamint jó lenne ha a mobil verzióban a képeket "összenyomnátok" (persze arányosan), hogy ne lógjon ki (érintésre/klikkelésre) persze bejönne az eredeti méret
  • 0Fritz0
    "Tojd le magasról a pontrendszert:) Ahogy én is. Rá se nézek. Mert minek:)"

• MerlinW
    Az ilyen troll-szűrésre van egy jó ötletem:
    Tojd le magasról a pontrendszert:) Ahogy én is. Rá se nézek. Mert minek:)

Ez egyébként nem trollszűrés, hanem önnyugtatás. Hiszen csak téged zavar ha a trollok nyomogatják a gombokat. Márpedig csak akkor zavar ha foglalkozol vele, de miután semmi köze a fórumozáshoz, nem kell vele foglalkozni:)

1, Ez a plusz-minusz dolog soha sehol sem működött jól, főleg nem "casual" fórumokon, mint az SG.

2, Ha már van ilyen legalább úgy kellene csinálni, mint a prog.hu-n:
    - csak az tud értékelni aki kérdezett és csak azt aki válaszolt rá, illetve kizárólag azt a válasz hozzászólást.

Magyarul nem a felhasználót értékeljük, hanem a hozzászólást, és azt is csak akkor tehetjük meg, ha elsődleges kapcsolatban áll velünk, azaz mi vagyunk a társalgás elindítója.
  • Jim Morrison
    az a baj, hogy aki csak azért regisztrált, hogy segítséget kérjen és mondjuk csak 20üzicsere után kapja meg a választ, nem tudja plusszolni azt aki megérdemelné.
  • gergely1991
    Az ilyen troll-szűrésre van egy jó ötletem:
    Minden frissen regisztrált fórumozó az adott topik kategóriában pl.: Általános eszmecsere,Zene fórum,stb(kivéve a Gumiszoba,Saját fórum hozzászólásai,) lévő témáiba csak akkor értékelhet ha mondjuk legalább 100 hozzászólása van.Vagy a szűkítés érdekében(tudom ez durva de) az adott fórum kategóriában mondjuk a zene valamely témájába itt is mondjuk 100 hozzászólása van ugyan de csak a zene kategóriában értékelhet.Nincs más választás vagy ez vagy az.És az megvan oldva hogy aki BANNon van az ne értékeljen?
    Ezt az ötletet a Fejlesztőknek is felvetném.
  • jazzy
    Esetleg azt meg lehet nézni valahol, hogy ki ez az időmilliomos aki minden nap downvoteol?
  • Maximus4
    "és igazából azt kéne szűrni, hogy kit HOL látnak szívesen"

Lehet,hogy én látom rosszul a dolgokat,de az én szememben minden fórumozót egyenrangúnak kellene tekinteni.Sajnos van egy elterjedt szemlélet "hülye újreg",ami elég retardált dolog,de elég sokszor találkozik vele az ember.A szavaidból én azt veszem ki,hogy aki ilyen "újreg",vagy még nem írt addig az adott topikba az kezdjen el nyalni,hogy befogadják?

Nem tagadom,tényleg van sok torll és olyan is akivel nem lehet normális módon szót érteni,de az a baj,hogy van aki ebből sportot űz,mert jobb dolga nincsen és jót röhög magába,hogy egy adott esetben esetleg szétbarmol egy topikot.Van olyan is,hogy kérdezel valamit pl. egy játék toikjába a témához kapcsolódóan és rögtön neked ugranak,még a házigazda is.

Elég kevés a segítőkész ember(de hála istennek azért vannak jópáran),és ezen kellene változtatni,de ez nem fórumtéma,hanem emberi hozzáállás kérdése.
  • Dzsini
    Én az elején felvetettem, hogy esetleg főcsoportokra osztva legyen a pontozás (külön pontszám Általánosban, Játékosokban, stb.)

ezt kaptam válaszként: St: "a kategóriánkénti pontot megvalósítani nagyon bonyás adatbázis szempontból abba egyelőre nem akarunk bemenni"

A topicos bontás még ennél is nehezebb lenne.
  • jazzy
    Mert minden nap 9 körül kelek, feljövök és 11-ig megkapom. Miután láttam, hogy minden nap kapok, ránézegettem és észrevettem, mert ez kb a 25. minusza.
  • Büdös Bohóc
    Nekem azonban az a felvetésem, hogy topikfüggővé kéne tenni ezt a szavazósdit. Ok, vannak teljesen deviáns emberkék, akiket sehol nem látnak szívesen, de alapvetően arról van szó, hogy van aki normális, de bemegy xyz helyre és ott vagy
    - utálják, nem akarják látni
    - szeretik, "KEBLEMRE MESTER"
    - bemegy trollkodni és utálni fogják
    ... sorolhatnám

és igazából azt kéne szűrni, hogy kit HOL látnak szívesen. És ez nem fog változni úgy érzem, tehát ha egy helyen kapod a sok mínuszt, akkor okkal kapod, max 1-2 troll rád ad még pár jelecskét, de ha van összetartás akkor mások meg plusszolnak téged és ennyi

kérdés, hogy mekkora DB és CPU time kell mindezen funkcióhoz
  • Büdös Bohóc
    Arra kíváncsi lennék, hogy honnan tudod, hogy mikor minuszolt valaki téged (már ha arra utalsz a 2. mondatodban, mert eléggé fura volt a megfogalmazás)
  • jazzy
    Érdeklődnék, hogy lesz-e még fejlesztve / változtatva ez a szavazós rendszer?

Engem pl minden áldott nap downvoteol 1 ember, feltételezhetően ugyanaz, mert minden nap kb ugyanabban az időpontban ha írok, ha nem, ha okosat írok, ha nem.
  • DarkSector
    Sziasztok.

Privát üzeneteknél meg lehetne oldani hogy a jobbra lévő "Jelöl" és "Töröl" ne a kép felső és alsó táján legyen egymástól 2 km-rre hanem egymás alatt?
  • gergely1991
    Ha már szóba hoztad a "kedvenceket".
    Bugjelentés:
    Most meg ha új hsz jelenik meg(kiírja ugyebár) és a 4.oldalon vagyok,majd úgy frissítek hogy továbbra is 4. oldalon maradok akkor mondjuk felülről az első hozzászólás alatt jelenik meg a piros vonal.
  • akyyy
    kedvencekre tippp: nekem az 5800 n facebookon van ilyen kis helyi menü szerüség, olyasmi mint rendes pc-n az értesítések, lenyilo ablakba van sok menüpont, min pl hirek, üzenetek, beállitások. ugyanilyen lenyiló ablakban lehetne a kedvencek is.
  • SzirmosSzisza
    Az legyen főoldal és kattra lehessen itt is kapcsolgatni, hogy legyen-e olvasott vagy ne. Amúgy ennek nem néztem utána, de van jQuery Mobile is, lehet azzal gyorsabb lenne, nem tuti.
  • Büdös Bohóc
    moderaIas.php3

• Dzsini
    Kedvencek: lenyíló listában a topiclista mellett/alatt ugyanúgy megjelenítve, benne az olvasatlan hozzászólások számával.
  • Robaj
    Mielőtt még több privit kapok:

Igen, lesz kedvencek lista (új hsz számkijelzéssel -> frissülni fog magától)
    Igen, lesz egyénileg módosítható hsz szám (csak ha sg kiegben nem kerül felhasználásra!)
    Igen, látható lesz, h. a topikba ki, mikor szólt hozzá utoljára

+
    - lassú gépelés hsz íráskor - utánanézek
    - kisebb youtube videó - megnézem mit tehetek, pl. fb
    - m0deralas.php3 - berakom

Amint lesz egy kis idő rá, ezek javítva / módosítva lesznek, fel vannak írva.

A kedvencekre jöhetnek ötletek hogyan legyen megvalósítva, mert szvsz. külön menüpontban nem biztos, hogy teljesen jó, mert aki nem ott van, nem látja jött-e új hsz. valamelyik kedvencéhez.