27328
-
#20621 Szerencsére csak te vagy köztünk helikopter. -
#20620 Oké értem, az SG a fekete bárány a fórumok közt, megoldást max Isten tudna eszközölni, de lehet hogy nem is az SG vel van baj hanem a hülyék vannak túl sokan és a többi és a többi. Akár ezt a topikot is be lehetne zárni mert felesleges. -
#20619 És attól, hogy 10 fórumra regisztráltál (komoly, tényleg elismerendő teljesítmény) már fogod ismerni EZT a fórumot? Bármilyen szempontból többnek akarod magad mutatni azzal, hogy te több fórumot is látogatsz? Szerintem semmi köze egyiknek a másikhoz.
És nem magyarázkodtam, nem mentegettem sehol semmit, nem nyivákoltam (szerintem a moderátorok közül senki), csak megállapítottam valamit, ami továbbra is áll.
És nem vagyok a barátod.
A fórum anonimitása pedig már sokszor kérdés volt, a megegyezés az lett a dologgal kapcsolatban, hogy nevesített fórum van már elég, ha valaki facebookon akar beszélgetni, az ott is megteheti, az SG anonim - ennek minden előnyével és hátrányával együtt (mellesleg a Facebookra is lehet regisztrálni álnéven, kamu identitással - egy troll vagy bajkeverő részéről ez sem okozna problémát).
Plusz képzeld el, rengetegen vannak, akik nem regisztráltak a facebookra (sem), mert nincs szükségük rá. -
#20618 Ehhez a politikai dologhoz még annyit szólnék hozzá hogy egy Facebook hozzászólásos rendszert lehetne integrálni mint ami van is sok helyen, azt egyből elmenne a kedve néhány embernek a mocskolódástól, és a nem oda való dolgok megosztásától (akár ami a feljelentést is maga után vonzotta). Facebookja meg kinek nincs a mai világban ? -
#20617 Ennyi volt a válasz ? Barátom én nem csak ebbe a fórumba írok, hanem vagy még 10 másik magyar és külföldibe egyaránt, és azt látom hogy az egyik helyen rend van a másikba nincs, mit is akarsz ezen megmagyarázni ? Persze elhiszem hogy könnyebb mentegetőzni, de akkor a nyivákolás is felesleges. Ezzel azt hiszem mindent leírtam, többet nem kívánok ehhez hozzászólni. No comment kategória. -
#20616 Halvány fogalmad sincs a fórum múltjáról és jelenéről se túl sok. -
#20615 Ha vannak egyaránt moderátorokra és fórumozókra érvényes szabályok akkor nincs olyan hogy egy moderátor kivágja aki nem szimpatikus, a fórumozó meg X pont után tudni fogja a rendet mert ha nem megy a levesbe. Kifogásból azt hiszem már Dunát lehetne rekeszteni, de még a törekvés apró jeleit sem látom a változásokért, akkor miről beszélünk ? -
#20614 íme a nagy ok, amiért nincs politika sok-sok fórumon, sg-t is beleértve
az, hogy a gumiba lett száműzve... bah, nincs erőm most kreatív lenni, vegye mindenki úgy, h csak finoman céloztam rá: oda való, jó helyen van.
moderátorból meg valószínűleg igen egyszerű okból nincs több: nem látok így hirtelen túl sok olyan fórumozót errefelé, akinek lenne itt türelme moderálni, és nem vágna ki minden számára unszimpatikus egyént nagy sebességgel. -
#20613 Ez tudod miért van ? Mert egy homályos elven kívül semmi nem utal arra hogy ez a fórum moderálva van. Ha valami újonc regisztrál ide azt hiszi hogy itt szabadon írhat bármit, vannak akik X év után se tudják a rendet, az értelmesebbje meg azt mondja oké, köszönöm szépen ennyi elég volt, pofont adva ezzel a látogatottságnak. Az elvet nagy piros betűkkel ki kéne emelni, létrehozni egy táblázatot hogy ezért meg ezért ennyi pont jár, további dolgokat pontokba szedni és betartatni ! Én már a #20608 -ra is kiosztottam volna pontot, mert egyrészt offol pedig ki van írva a fejlécbe hogy NE, másrészt személyeskedik. Az elv megváltoztatása ellen viszont lázadnak a moderátorok, és lázadnak a moderáció lehetőségeinek korlátai miatt is, de nem ártana eldönteni hogy egyáltalán mit is akartok.
Továbbá a HG -k nagy része se tudja hogy egyáltalán mi a feladata, csak van(!) tehát nem ártana azt is konkrétizálni. Vannak akik azt mondják hogy nincs időm ennyi meg ennyi hsz végignézésére, vagy spontán nincs kedve azt szarik bele az egészbe, akkor mi a francnak lett HG ? A fórum etikettet se linkelgetni kell, hanem betartatni ! Én egy jelentősebb topikban voltam és vagyok eddig HG, de ha ott azt mondtam hogy a fórumon nem chatelünk akkor nem chatelünk, és addig törölgettem a hszeit X Y -nak amíg megértette. Elvégre nem azért van a HG hogy díszelegjen a nickneve a fejlécen, hanem hogy egy topik szükségleteit ellássa, ha meg nincs ideje akkor meg ne vállalja el, ennyire egyszerű. Itt az alapvető probléma a tipikus magyar mentalitással van, inkább szarunk bele úgy se tudunk változtatni, ilyenkor csak az van elfelejtve hogy a nemakarásnak szarás a vége. -
#20612 Egy akkori politikus meggyilkolására utaló kép/szöveg jelent meg a fórumon. -
#20611 Még egy feljelentés? Ez érdekel, miért lett feljelentve sg? :D -
#20610 Politika nem lesz a fórumon, mert egyrészt a főszerkesztő egyértelműen azt mondta, másrészt pedig marhára nincs szüksége az SG-nek még egy feljelentésre.
Nem lehet találni állandó (24 órás), független felügyeletet (akit a "másik oldal" nem küldene el rögtön a búsba mert részrehajló), aki csupán jószándékból (egyik moderátor sem alkalmazottja az SG-nek) rendet tart egy zsák egymást anyázó elmeroggyant között (tisztelet a kivételnek). A hír topic (és még régen a politika főcsoport) pontosan jól megmutatta, hogy képtelenek az ott lakók normálisan kommunikálni, és a másiknak nem az elmeállapotát, hanem a gondolatait kritizálni.
Nincs erre szükség, és nem is lesz, akinek ilyen fájásai vannak, azok mehetnek sok száz másik fórumra, és ott kedvükre bohóckodhatnak. -
#20609 Igazad van barátom, már megyek is beutaltatni magam. Ám mielőtt ezt idevésted, elolvashattad volna a fejlécet. -
#20608 Neked nem poltopik kéne, hanem ideggyógy. Egyébként is, semmi aktuálisból nem állsz meg a haverjaid, hanem folyamatosan összeesküvés-elméletekből. -
#20607 Ehhez én azért hozzáfűzném, hogy ki lehetne alakítani egy politikai, vagy hír részleget is a fórumnak. Én viccnek tartom és teljesen szánalmasnak hogy a gumiban megy a politizálás egy improvizált hír topikban, a normál hír topik meg be lett zárva csak mert nem bírják a rendet fenntartani a moderátorok. Akkor minek vannak ? A moderátorok fele miért inaktív ? Miért nem vesznek fel még vagy 10-20-30 moderátort (Lenne rá jelentkező !) ? Egy külön hír részleg létrehozása növelné a látogatottságot szinte nulla befektetéssel, ahol témázás is lenne rendesen (Lásd.: hír topik eléggé aktív volt annó.), ahol meglennének a politikának is a topikjai, a sima híreknek a topikjai legyen az bulvár, tudományos, felfedezések, stb. Ehhez viszont félre kéne tenni az ellenszenveket, és alkalmazkodni a 21ik században megkívánt normákhoz, mert a kifogások nem állják meg a helyüket. -
#20606 már 1 szavazatnál lehessen látni, hogy ki és mit szavazott egy adott hsz -re
nem túl forgalmas topikokban sokan "merészebben" szavazgatnak, mert tudják, hogy úgy sem látja senki (modikon kívül persze)
esetleg mindenki csak a saját hszénél tudná 1 szavazattól megnézni, aztán 5től már publikus lenne -
#20605 Nem vicceltem, de az sg-nek nem konkurenciája a ph, ezért akár az fbvel is lehet ennyi erővel hasonlítgatni :)
A PH-ba összehasonlíthatatlanul több pénzt raktad bele, és míg ott egy más jellegű, biznisz vonalat követnek addig itt a fórumot leszámítva minden csak egy plusz fícsör, még a portál rész is a maga híreivel.
Az ötletelésekről / fejlesztésekről meg annyit, hogy pl az SG Chat - ami szerintem tök jó dolog - is mint új funkció teljesen megosztotta a népet, de mondhatnám a mobil elérést is amit meg személy szerint én érzek tök feleslegesnek(nem csak itt).
A látogatottság meg mindenhol akadozik, - hála az fb-nek -, de az is jelent valamit, hogy van egy csomó ember aki majd tízéves regekkel aktívkodik itt és azért elég jelentős a napi frissen regisztráltak száma is.
Ez pedig semmi más miatt nincs - és ezt semmilyen fejlesztés, design nem tudja pótolni - hogy létezik itt egy szerteágazó ám viszonylag egységes közösség (fórumozók) ami sokaknak bejön (másoknak meg nem, de hát visszajár még a fő fő fő trollunk is). Még egyszerűbben fogalmazva az idejáró emberek miatt vagyunk itt nem pedig a szipiszupi fejlesztésekért vagy kinézetért. -
#20604 -
#20603 Ez gyenge kifogás, ha még kevesebb lesz a látogatottság akkor meg nem fog menni, ugyan is pár ember miatt felesleges üzemeltetni egy fórumot. Az sg hatalmas átalakításokra szorulna, haladni kell a korral, már 2012 -t írunk. Elhiszem hogy még 6-7 éve nagyobb volt a látogatottság. -
#20602 "Ennyi erővel a facebookot is ajánlhatnád... :)"
Ja mert a:
- a facebook egy informatikai portál
- a facebooknak és a prohardvernek ugyanannyi a költségvetése, ne viccelj már
Ráadásul a facebook pont egy rossz példa, mert az oldal egy rakat szar, bughalmaz :D Még az SGnél is bugosabb. -
#20601 Ennyi erővel a facebookot is ajánlhatnád... :)
De a tizen sok évvel ezelőtti állapothoz képest rengeteg a változás szem... valamint sok más oldallal ellentétben ez az oldal: még megy. -
#20600 Én abból indulok ki hogy ha egy weboldal jó, akkor azt sokat látogatják (a pozitív hírek is gyorsan terjednek). Valami oka biztos van hogy megcsappant a látogatottság, én tudom is hogy mi állhat emögött de tartok attól hogy túl sokan ugranának nekem ha leírom.
A Prohardvert viszont tudom ajánlani ellenpéldának, szerintem ők hasonló problémákkal nem küzdenek. -
#20599 Gondolkodtató :
Ha megnyitott tabbal zárom a firefoxot(sg topik persze) és mikor újra megnyitom,akkor egészen más topikba irányít át.Érdekes... -
#20598 Már hogyne lenne. Sima halandóknak nincs, de aki azzal melózik (mint én), annak van. Bár ugye zónásítva vagyunk a tűzfalak is, a VPN egyedileg van beállítva hogy mely ip-kről mely ip-ket lehet elérni és mikor stb.
Az SG-t is csak azé tudom használni valamennyire, mert nagyfőnök is használja (igaz nem a fórumot, szerencsére). Külöben a tartalomszűrők mindent tiltanak, amiben game, játék, film, stb.-stb. van. Szóval gamer oldalakat eleve nem lehet elérni pl., de egy imdb-t sem. Plusz vírusvédelmes proxy szerver van, mindent oda tölt le először és úgy jön át hozzád. Namost ebből kifolyólag szinte semmit sem kapsz meg. :D
Tunelek és spéci vpn-ek is tiltva vannak és szinte az összes protokol. HTTP proxy amúgyis elég jól levéd mindentől. -
#20597 Akkor gondolom távoli asztal sincs :D -
#20596 jobb helyeken nem tiltják le az olyan munkatársaknak, akiknek amúgyis muszáj extra stuffot rakni a gépükre az ofísz és az alap windóz mellé. -
#20595 Régen írt itt valamék srác delphi-ben egy kedvencek olvasó programot, ami megy a háttérben, belép az GS-re és időnként megnézi vannak-e új kedvenceid és megjeleníti, ha vannak. Így be sem kell mászni. Csak a HTTP proxy-n nem jutott át, szal. én akkoriban átírtam kissé, hogy nálunk is kijusson. :D Pl. el tudok képzelni egy ilyen programot, hogy megjegyzi mennyi volt egy-egy kevencnél az utolsó állás és szól. ha az változik. Így ha már láttamoztad, akkor annak ellenére, hogy nem láttad, ő úgy csinál, mintha nulláztad volna. -
#20594 csak halkan jegyzem meg, hogy az Ability féle sg bővítmény tudja ezt is -
#20593 Registry editorok tiltva vannak központilag, installálni csak komoly engedélyezési procedúra UTÁN installálhatsz (ha van lokáladmin jogod különleges engedéllyel), ha nincs akkor azt a szerviz installálja neked. Ez a FREE szovftverekre is vonatkozik. -
#20592 én speciel egy "Összes kedvenc olvasottá tétele" gombnak örülnék :) -
#20591 USB is tiltva van hé! És mindent monitoroznak, ezt is, amit ide írok. Maileket olvassák és durván büntetnek is ha kell (volt rá példa). -
#20590 De. És egy részét nem is látod a dolognak.
#20588: azért jobb helyeken simán letiltják:
a) a pendriveok felismerését
b) külső programok futtatását -
#20589 Mondjuk nekem a tömeges törlés hiányzik (asszem csináltam rá magamanak anno programot, akkori verzióra jó volt, szépen kitakarított egy-egy totyikot visszamenőleg, akár évekre), meg a júzer valamennyi hozzászólásnak megkeresése, listázása, törlése, letiltása stb.-stb.
Jah, meg egy autoban, hogy ha lejár a banja és visszajön, azonnal banolja a program MEGINT (végülis ilyet is lehetne írni külső cuccot). Mondjuk megadom neki azt a pár száz/ezer nicket, amit automatikusan banolni kell és szépen megjegyzi mikor voltak banolva, lejár, banolja újra, nem lehet, mert végleg ki van tiltva, akkor lezárja a dolgot.
Meg kéne olyan proggi, ami végigpróbálja az összes júzert (monjduk egy időszaknál régebben nem belépetteket), hogy a jelszava a nicknevéből kitalálható-e (alapmódszerekkel), aztán aminél be tud valahogy lépni, ott random safe jelszót állít be. Ez az "acctörős" trollok ellen jó. -
#20588 Pendriveról biztos fut a króm ;D
Amúgy igazából nem is fejleszteni kénem, hanem jelenlegi rendszert megcsinálni rendszeresen. Pl még mindig bent van az 1000 éves hozzászólás kiütés, bejelentkezve marad régi, meg biztos van még több. -
#20587 Ok. Akkor sry, lehet nyers voltam. Kicsit olyan érzése van az embernek - akik régebb óta regisztráltak - mintha elengedték volna a fórum kezét. Nem? -
#20586 Nagyon fasza cég lehet, ha elvileg fejlesztő (?) létedre nem buzerálhatod a saját géped. Nálunk se lehetne a rendszerinstallt bántani az alkalmazottaknak, de a fejlesztők, stb rendszergazda jogot kaptak a gépre, mert ők azért csak tudják mit csinálnak (kiegészítve mondjuk egy tiltólistával, hogy mit NE rakjunk fel a gépre kb). -
#20585 Ezt nem vitatom, de igazából onnan kezdődött a dolog, hogy te azt szóltad le, hogy ajánlottam Ability bővítményét egy hiány orvoslására. Ettől még mint hiány megmarad, és ha egyszer valamikor Robaj vagy St erre jár, akkor felvehetik a fejlesztési listájukra, ahogy megtették más funkcióval is. De a bővítmény ajánlását nem kellene leszólni, mert itt egy kérés miatt nem fognak pár napon belül beépíteni / megjavítani egy funkciót. -
#20584 Naugye. Cégtől még az IE BEÁLLÍTÁSAIT sem buzerálhatom kényemre kedvemre, mert úgy megb@sznak, hogy pislogni sem fogok tudni. Eleve szinte minden tiltva van (nem lehet csak úgy garázdálkodni). -
#20583 De muszáj vmi negatív kritikát megfogalmazni, hogy mozduljanak nem? :) Ha ide mindenki azt írná, hogy mekkora jó minden - van sok jó azért - akkor még ennyi fejlesztés sem lenne. Gondolom. -
#20582 IE alatt nem is tudnád használni :D