27328
-
Robaj #20835 Kicsit hekkeltem a dolgokon, most már jól fog működni. -
kamionosjoe #20833 Ha 1000 ember lájkolta a facebookon az sg.hu oldalt akkor lesz valami buli? :) -
Dodo55 #20832 Hm, logikus. De vajon minek az update query? Valami kompatibilitási okra tudok gondolni így elsőre (tudom régen pl reg nélkül lehetett írni), mert más okból nem látom sok értelmét.
Én saját keretrendszert fejlesztek + arra projekteket, sokat fáj néha a fejem amiatt, hogy a régi kódok is működjenek tovább, de mellette implementálni tudjam az érintett modulba/osztályba az atombrutál új feature-öket. Most jutottam el kb odáig, hogy ha lesz egy kis időm, újraírom a egészet meg rá a projektjeimet (ebből tanúlva C# színvonalú OOP elvek szerint), mert már nagyon a határon vagyok, kb 2 év alatt.
Ebből a szemszögből durva belegondolni, 14 éves az SG motorjának az alapja, és a 14 évvel ezelőtti rekordokat is vinnie kell. Biztos itt van elásva valahol a kutya. -
#20831 Mivel a kiütés eredményeképpen kettő hsz is lesz, a egyik az igazi, a másik a felülírt, feltételezem hogy van az egyenletben egy update query ami az említett timestampes where feltétel hiányosságából adódóan felülírja az áldozat kommentjét is, ha ez a helyzet akkor az update query "LIMIT 1"-el történő kiegészítése azonnali javulást eredményezne. -
#20830 m.sg-n privát üzenet olvasásánál alul:
válaszcímjegyzékbeletiltolvasatlantöröl!
így egybe írva :D -
Dodo55 #20829 Elvileg az azért van, mert a timestamp egyben az ID is.
Az adatbázis szerkezetét átkonvertálni gondolom egy év lenne...
Enélkül két megoldást tudnék erre:
Hozzácsapni a timestamphez egy microtime-ot is, így kb 1/1000-ére csökkenne a kiütés esélye. Valószínűleg a gyakorlatban viszont csak 1/33 lenne ez, mert általában alapértelmezetten 30ms-enként szolgáltat a kernel friss microtime-ot, elvileg lehet halálpontosat is kérni tőle egy kis erőforrás árán, de talán így is elég lenne. Viszont ami még ezzel járna, hogy a ID mezőt (64 bites) double integerre kéne növelni, így ez a megoldás is érinti kicsit az adatbázis szerkezetet.
VAGY
Ennél talán egyszerűbb megoldás lehetne, hogy az INSERT query előtt menne egy SELECT query a beszúrandó hsz ID-jével, így ellenőrizve az adott pillanatban lett -e már közben azzal a másodperc timestampjével új hsz, és akkor szépen növelni egyel. Ez nem érintené az adatbázis szerkezetét, viszont legalább egyel, de lehet kettővel vagy akár hárommal növelné hsz küldésekor a végrehajtott lekérdezések számát (plusz erőforrásigény). De az is lehet hülye vagyok így látatlanba, és már van ilyen ellenőrzés, csak pont a SELECT és az INSERT közé be tud néha egy konkurrens INSERT csúszni, és akkor van hsz kiütés. Gondolom az, hogy az ID legyen unique/primary nem jó (akkor ugye elég lenne egy mysql hibaellenőrzés annak megállapítására, hogy jó -e a kapott timestamp, vagy növelni kell), mert gondolom egy táblában van több/az összes topic hsz-e, így nem tisztán timestamp alapján megy a lekérdezés, hanem timestamp+topicid szűréssel. -
#20828 Akkor szarul van tárolva, remek. -
#20827 Jelszó emlékeztető valahogy vissza tudja küldeni. -
#20826 Ha nem balfaszul van megcsinálva az oldal, akkor senki, mert hasht tárol az adatbázisban. -
Interstate 95 #20825 Kik tudják megnézni, kik látják a fórumozók nickjeinek jelszavait ? -
#20824 az egyszer biztos :D -
#20823 Ebből is látszik, hogy az SG nem egy akármilyen fórum -
#20822 nem kéne nekem vip meg semmi, legyen alap dolog a saját hsz szerkesztése és kész, ami egy alap funkció akármelyik fórumon -
#20821 Van pofád ide bejöni?
Pusztulj az sg közeléből! -
#20820 Robaj épp alattad írta -
#20819 egy VIP elég lenne
a hsz szerkesztés az tényleg durva lenne... az nem regisztrációs idő hanem megbízhatóság kérdése... erre vannak a moderátorok -
Interstate 95 #20818 Az baszna be hogy ha a felhasználók tudnák a fórumtársaik hozzászólásait szerkesztgetni, a pontrendszert képtelenek normálisan használni. -
#20817 Nem értem a kérdést, miért kellene bármi extra műveletet is bevonni a képbe? Most is úgy megy a dolog hogy amikor belépsz egy topikba az oldal frissíti az utolsó látogatás adatait, aztán a főoldalon meg dinamikusan kéri le hogy azóta hány úgy komment érkezett. Ezen nem kellene változtatni. Itt arról van szó hogy fals értéket mutat a főoldal ha a topikban töröltek kommentet mert ti valószínűleg az utolsó ID-t vagy az összes kommentek számát tároljátok. Ezt lehetne kikerülni ha timestamp-et tárolnátok. Akkor az mindig megbízható és hiteles adatot adna vissza. Minden körülmények között. Nem számítana hogy töröltek vagy valami mást csináltak. Itt nem kerül képbe semmilyen új számítás, indexelés, adatlekérés. Itt csak arról van szó hogy más adatot nézne mint most. Ezen felül semminek nem kell változnia. Nem is értem miért nem így működik, ez a logikus, ez a megbízható módja ennek. És semmilyen plusz terheléssel nem járna. -
#20816 szevasz ambrus -
#20815 Igen, egy kamu Facebook akkountot lehetetlen létrehozni. -
#20814 Vagy regisztrálna egy kamuprofilt a facebookon...
Remélem nem lesz ilyen, lassú szar, ez egy külön fórum. -
gida007 #20813 de úgy megszűnne a trollkodás, mert saját nevét felvállalva az ember, biztos nem írna olyan baromságokat, mint amik itt megszületnek néha... -
#20812 Remélem nem ...
Elvégre "Informatika és Tudomány", nem kéne ide Facebook integráció ... -
gida007 #20811 Facebookos kommentrendszer kialakítása lehetséges? -
#20810 Hozzászólás kiütés bug meg lesz valaha oldva ? :D
Amúgy Chrome alatt már piros a csík! -
Robaj #20809 Beraktam -
gida007 #20808 Másik ötletem a chat áthelyezése a Chat szobába, ami jelenleg még nincs, de létre kéne hozni, ahova csak regisztrált sg felhasználók léphetnének be elkerülve azt, hogy aki ide belép egyből a chates trágárság fogadja, és így aki kedveli a chatet az is tudna chatelni.
Lehet egy kis átalakítással járna, de mindenképp megérné. -
gida007 #20807 A régi tagoknak pl, aki már itt van mondjuk legalább tíz éve, legyen alapból VIP joga, meg esetleg egy alapos teszt után olyan joga is, hogy törölhessen hozzászólásokat, vagy szerkeszthesse másokét, persze előtte egy moderátornak jóvá kéne hagyni a törlést, és ő szankcionálná a vétkest is, ez egyfajta próba lenne a régi tagoknak, és ha huzamos időn keresztül megbízhatóan dolgoznak, akkor már nem kéne a moderátoroknak sem jóváhagyni az intézkedéseiket. -
Robaj #20806 Fél percenként minden usernél számolja össze minden megnyitott topicban a user oldalbetöltésének idejétől mennyi új hsz érkezett? :) -
#20805 3 éves (plusz alregek) SG-s pályafutásod alatt biztos elkerülte a figyelmed, hogy a beállítások a mobil felületre vonatkoznak, fix 80 ez az érték, ráadásul pont ebben a topicban van a változások napló, ahol erről szó is van a legfrissebb bejegyzések között.
A magas lóról sürgősen szállj le, errefele normálisan illene kommunikálni. -
#20804 nem kell félre beszélni és kiferdíteni a dolgokat
ezek kényelmi dolgok, amik megkönnyítik a használatot
Akkor minek vannak makrók, url/kép/video beszúrás gombok, nem? Mindenkinek 30 -as IQ -ja, hogy nem kézzel írja be ezeket mi?
Nyugodtan számolgass meg ilyesmi, ha neked úgy tetszik. De mint mondtam, ez egy plusz kényelmi fícsör lenne, és ez a topik meg pont erre való, hogy ilyesmiket felhozzunk megbeszélésre. Nem a te személyeskedő offolásodra. -
nú #20803 Ott van a beállításaid között a főoldalról elérve, hogy hány hsz-t mutat egy oldal. Legyen ez X. Matek 2-esek voltatok, hogy nehezetekre esne hozzáadni a kiválasztott hsz számhoz X/2-t? -
#20802 de az tényleg nem lenne haszontalan, hogy a beírt hsz sorszám nem a találati lista legtetejére kerüljön hanem mondjuk a közepére... szal, hogy előtte és utána is látható legyen néhány hozzászólás (keresés után persze az oldal közepére, a beírt sorszámú hsz -re ugrana az oldal) -
nú #20801 És az a szöveg is, hogy "Keresés a témában, vagy ugrás sorszámra:" -
nú #20800 11 éves SG-s pályafutásod alatt biztos elkerülte a figyelmed, hogy ha hsz számot írsz be, akkor arra ugrik. Hozzáadsz 10-et és hoppá, hát nem 10-el előrébb ugrott? -
#20799 Nem lehetne egy olyat, hogy ha beírok valamit a lenti keresőbe, kihoz jópár találatot, akkor lent megint legyen ott egy kereső hogy be tudjuk írni a hsz számot. vagy ataálatoknál rá lehessen menni az adott hozzászólásra úgy, hogy mutatja az előtte lévő és az utána lévő 10-20-30 db hozzászólást (vagyis igy láthatóvá válik azelőzmény, valamit talána rá adott válasszok?) -
#20798 Kereső a mobilos felületre. (Ami amúgy nagyon jó) -
#20797 Nem ID-t meg countot kell nézni hanem időpontot, nem bonyolult. :) -
#20796 ...ez persze akkor nem segít, ha más törölget abból a topicból, de ezen az elven nem tudom, azt hogy lehetne megcsinálni. Végigellenőrizni a felhasználókat, hogy kinél van a kedvencek közt a topic, és újraírni a számaikat a változásokkal nem igazán értelmes módszer. -
#20795 Csak akkor nem, ha nem töltöd újra az oldalt - gondolom oldalbetöltéskor állítja be, hogy hány hozzászólás van a topicban, és akkor jelez, ha ez a szám a legutóbbi betöltés óta növekedett. Tehát törölgetés után egy F5, és már működik rendben a dolog.