27328
  • remark #20876
    Ezért lett "kitalálva" a házigazda státusza a komolyabb forgalmú témákban, akinek feladata átolvasni az összes hozzászólást, megpróbálni elsimítani az ügyeket kommunikációval, de ha nem megy, akkor az ő panaszára, tanácsára természetesen jobban odafigyelnek a moderátorok, mint egy átlagos fórumozóéra. Ez a felelőssége a házigazdának, hogy ha rá hallgatva mégis "félremegy" egy intézkedés, akkor ő lesz előszedve.

De ez most megint valami elméleti dolog, ami a gyakorlatban nem így van. Nincs kommunikáció a moderátorok és a házigazda között, ilyen vagy olyan okokból. Velem legalábbis nem kommunikálnak szívesen a moderátorok érdemi kérdésekben, ezért én se velük, a mostani pár üzenetem nektek kivételt jelent.

Ezért nyilvános a moderátori topic, én ezért nem intézkedek privát üzenet alapján (nem lehet lekövetni), így megvan a visszakereshető felelősség lánca.

Privát üzenetek kapcsán az lenne a javaslatom, hogy nyugodtan kérdezzétek meg az érintett feleket, hogy az üzenet tartalma megfelelő-e, és ha mindkét vagy több fél egyetért, akkor lehet privát üzenet alapján is intézkedni. Ha nem, akkor meg max az van ami most is.
    Én pl. sose tagadnék le egy privát üzenetet, nyugodtan fel lehet engem nyomni a moderátornál a privát üzeneteim alapján, nem fogok elszaladni a következmények elől.

És pont ezért nem törölgethet önkényesen, tilthat ki embereket egy topicból, mert az nem az ő dolga, neki odáig van szerepe, amíg normális kommunikációval rendet tud tartani. Utána a miénk a pálya.

Ez a gyakorlatban a felsorolt dolgok miatt nem működik:
    -nincs kommunikáció a házigazda és a moderátor között,
    -a moderátor nem ismeri a téma tartalmát,
    -a moderátor nem ismeri a közösség elvárásait,
    -a moderátor nem ismeri a szóban forgó (akár több száz) üzenet tartalmát.

Ennek az a következménye, amit előző hsz alján már leírtam, de szerintem fontos, így leírom még egyszer:
    A trollkodás mesterfoka az, mikor egy topikot, egy közösséget úgy tud szétverni a troll, hogy eközben a moderátorok a troll mellé állnak.

Emellett - ahogy Tomsolo is utalt rá - fordítva ülsz a lovon: a fórumozás nem kötelesség, nem jog. Lehetőség, hogy normális emberek, normális módon, a fórum elveit betartva beszélgessenek, esetleg vitázzanak, érveket ütköztessenek (ez főleg a tudományos főcsoportban van így). Ha ez nem megy, akkor meg lehet próbálni másik fórumon, más keretek között.

Valamiért nem sikerül elérnem, hogy az alapproblémára figyelj. Folyamatosan azt fejtegetem, hogy a moderátor miért nem képes megfelelő döntést hozni azzal kapcsolatban, hogy ki a normális ember, és mi a kommunikáció normális módja. Kifejtettem mindezt ebben a hsz-ben feljebb.
    Tehát nagyon tetszetős az amit leírtál, de ez csak elmélet. A gyakorlat teljesen más, így a gyakorlatban amit írsz, az nem alkalmazható. Ezt tapasztalatból mondom.
  • remark #20875
    A felkiáltás ilyenkor nem az, hogy "és akkor mi van?" hanem az, hogy "nem kell itt a balhé"

Leírta Efreet hogy a moderátor mi mindent nem tesz meg, mert nem feladata és nincs is rá kapacitása. Mikor az ember szóvá teszi, hogy de ez így igazságtalan ítélkezést von maga után, akkor szintén az a válasz, hogy ez van, ezt kell szeretni.
    Ezt fogalmaztam meg úgy, hogy a moderátor inkább bezár egy topikot, minthogy megtegyen érte olyasmit, amit nem szokás megtenni (mert nem feladata és nincs rá kapacitása se meg eszköztára se stb.), de az adott esetben meg kellene tenni.
    A félreértések elkerülése végett: én most nem reklamálok. Elfogadtam, hogy az sg így működik. Én csak azt nem értem, hogy miért csinálunk úgy, mintha a fentiek nem így lennének mint ahogy leírtam...

Szóval a moderátor nem tud nagyon sok esetben megfelelő döntést hozni. De mivel a házigazdának feladata, hogy képben legyen az adott topikot illetően, értem ez alatt az oda járók igényeit, a topik témáját, valamint lehetőleg az összes hozzászólás tartalmát, így a házigazda tud megfelelő döntést hozni.

Tehát én mondjuk jó ötletnek tartanám, ha a moderátor a büntetések kiosztása előtt konzultál a házigazdával a fentiek miatt.

A trollokra egy fegyver van: nézzétek levegőnek őket. Így sokkal könnyebb kiszűrni őket egy moderátornak ha tényleg nem bír magával, mintha leállnátok vele vitatkozni.

Tudom. A gyakorlatban viszont ez nem működik. Az emberek "nem bírnak magukkal", mert mindenkin lehet fogást találni, nagyon ritka a kivétel. Úgy is lehet fogást találni, azaz úgy is betalálhat egy troll, hogy a moderátorok ebből még akkor se vesznek észre semmit, ha esetleg végignézik a hozzászólásokat, amit tudom hogy nem tesznek meg, mert leírták hogy nem teszik meg.
    Tehát jó az amit mondasz, de ez csak egy wishful thinking. A valóság teljesen más.
    A trollkodás mesterfoka éppen az, mikor úgy lehet szétverni egy topikot, hogy a moderátorok a topikot szétverő mellé állnak. Volt rá példa, ott voltam (NWO topik).
  • Efreet
    Ezért lett "kitalálva" a házigazda státusza a komolyabb forgalmú témákban, akinek feladata átolvasni az összes hozzászólást, megpróbálni elsimítani az ügyeket kommunikációval, de ha nem megy, akkor az ő panaszára, tanácsára természetesen jobban odafigyelnek a moderátorok, mint egy átlagos fórumozóéra. Ez a felelőssége a házigazdának, hogy ha rá hallgatva mégis "félremegy" egy intézkedés, akkor ő lesz előszedve.

Ezért nyilvános a moderátori topic, én ezért nem intézkedek privát üzenet alapján (nem lehet lekövetni), így megvan a visszakereshető felelősség lánca.
    És pont ezért nem törölgethet önkényesen, tilthat ki embereket egy topicból, mert az nem az ő dolga, neki odáig van szerepe, amíg normális kommunikációval rendet tud tartani. Utána a miénk a pálya.

Emellett - ahogy Tomsolo is utalt rá - fordítva ülsz a lovon: a fórumozás nem kötelesség, nem jog. Lehetőség, hogy normális emberek, normális módon, a fórum elveit betartva beszélgessenek, esetleg vitázzanak, érveket ütköztessenek (ez főleg a tudományos főcsoportban van így). Ha ez nem megy, akkor meg lehet próbálni másik fórumon, más keretek között.
    Ahogy a politikát is kivágtuk több próbálkozás után, hiszen sem házigazdával, sem anélkül nem voltak képesek az emberek egymással emberi módon beszélni három mondatnál többet, ugyanúgy nem fogjuk a lábunkat törni azért, hogy bárki kiélhesse itt az anyázási kényszerét. A lehetőség mindenki előtt ott van, hogy megtanuljon a fórumon normálisan létezni, ha nem megy, az nem a fórum és a moderátorok hibája.
  • tomsolo
    "És sokan vannak, akik egy moderátornál több időt és fáradtságot szánnak egy topikra csak azért, hogy elkerüljék azt, hogy egy moderátor "és akkor mi van?" felkiáltással bezárjon egy topikot amit mások évekig építgettek."

A felkiáltás ilyenkor nem az, hogy "és akkor mi van?" hanem az, hogy "nem kell itt a balhé" és ilyenkor tökmindegy, hogy az angyali szeretettel megnyitott és ápolgatott "Csillámpóni csipája" topikról van szó vagy az "NWO"-ról.

A trollokra egy fegyver van: nézzétek levegőnek őket. Így sokkal könnyebb kiszűrni őket egy moderátornak ha tényleg nem bír magával, mintha leállnátok vele vitatkozni.
  • remark #20872
    Ha időben szólnak...

Nem szoktak időben szólni. Ez a gyakorlat. Sziszifuszi kemény munkával rászoktatható egy közösség, hogy szóljanak, de ez szintén nem olyasmi, amit a moderátorok el tudnak vagy el akarnak végezni.

Ha ez nem sikerül a fórumozóknak, akkor is nagyon egyszerű a megoldás: nem lesz igazságos a szankció, és lehet nyafogni miatta. Majd máskor időben szólnak ahelyett, hogy nekiállnának egy trollal labdázni.

Ha viszont egy olyan házigazdára bízzátok a döntést, aki végigolvas 200 hozzászólást - sőt, végigolvassa az ÖSSZES hozzászólást -, hogy képben legyen az adott helyzetet illetően, valamit az adott topik témáját illetően is jobban képben van mint a moderátorok, akkor lehet "igazságos" döntést hozni, ami legalább a topik törzsközönsége számára elfogadható (mindig van, akinek még az ilyen döntés is túl szigorú vagy éppen túl engedékeny, és ez mindig így is lesz).

Ha sikerül nagyjából túllépni egy nagycsoportos óvodás vitakultúrabeli színvonalát...

A moderátornak nem feladata ennek elősegítése, a komolyabb vitákat kiváltó topikokban nincs is hozzá kapacitásuk se időben, se máshogy, és nincs is hozzá meg a kellő eszköztár. A rosszul alkalmazott keménykedés általában még több indulatot szül, még inkább elmérgesedik a helyzet. Van olyan topik ahol - apróbb kivételekkel - addig van béke míg meg nem jelenik a moderátor.

És? Ha nem tudnak kultúremberként viselkedni, akkor megkapják a büntetőpontot, esetleg átmenetileg vagy véglegesen zárva lesz a topic, ahogy megtörtént már sokszor.

Pontosan ezt értettem akkor, mikor leírtam, hogy a moderátoroknak se kapacitásuk, se eszköztáruk, se kedvük nincs rendet tartani és azt se bánják ha egy topik ezért bezárásra kerül (megtörtént eset, többször is). A törzsközönség viszont bánja. És sokan vannak, akik egy moderátornál több időt és fáradtságot szánnak egy topikra csak azért, hogy elkerüljék azt, hogy egy moderátor "és akkor mi van?" felkiáltással bezárjon egy topikot amit mások évekig építgettek.

Nehogy már az SG moderátorai kézenfogva kísérgessenek minden felhasználót, nem fogunk minden pofon mellé közlekedési rendőrt állítani.

Erről beszélek. A közösség maga, jelenleg a házigazda képviseletével (ami nem teljesen jó megoldás, de több mint a semmi), képes "kézenfogva kísérgetni minden felhasználót". A moderátor pedig nem.

A saját szórakozásukat rombolják vele, nem az enyémet. Akinek sikerül felfognia azt, hogy egy trollt jelenteni kell, és nem meccselni vele, az jobban jár. Akinek ez nem sikerül, azt nem fogom sajnálni.[/i]

De a többiek viszont sajnálni fogják.

Bevallom most már én is alkalmaznék ban scriptet, de nem célom konfrontálódni a moderátorokkal, akikkel eddig se volt túl rózsás a kapcsolat.
    Mondjuk ez a hsz önmagában is konfrontáció, de remélem hogy sikerül helyén kezelni. Nem a vita a célom, nem az indulatok gerjesztése, mindössze leírom egy, a tiéddel ellentétes véleményemet, ami az itt eltöltött közel 7 év alatti tapasztalatom alapján alakult ki.
  • Efreet
    És? Ha nem tudnak kultúremberként viselkedni, akkor megkapják a büntetőpontot, esetleg átmenetileg vagy véglegesen zárva lesz a topic, ahogy megtörtént már sokszor.
    A saját szórakozásukat rombolják vele, nem az enyémet. Akinek sikerül felfognia azt, hogy egy trollt jelenteni kell, és nem meccselni vele, az jobban jár. Akinek ez nem sikerül, azt nem fogom sajnálni.
  • Interstate 95
    Ez nagyon egyszerűnek tűnik így ahogy leírtad, de szerintem te is tudod hogy a gyakorlat nem ezt igazolja. Hány topik is lett már bezárva, feloszlatva valamilyen indokkal, mert a trollok szétbombázták, azt az illetékes moderátori topik már nem bírta elnyelni a sok nyavalygást ?!
  • Efreet
    "Valaki" egyszer belemegy, hibázik, kap érte mondjuk 1 vagy 2 pontot, uwut Cifu kidobja, "valaki" megtanulja, hogy mi a módi, és következőre majd nem megy bele ilyesmibe.
    Ha igen, kap még kettőt - legalább tizenkét alkalma van rájönni, hogy mik az itteni szokások, és hogy felismerje, hogy mikor szórakoznak vele. Ha nem megy ezek után se, akkor nem való az internetre, menjen kőolajat reszelni.

Nehogy már az SG moderátorai kézenfogva kísérgessenek minden felhasználót, nem fogunk minden pofon mellé közlekedési rendőrt állítani.
  • ManoNegra
    Jaúgy. Köszi!
  • precision
    link

"Két hétnél régebbi hsz-t nem lehet értékelni"
  • ManoNegra
    "Ennek része az is, ami már bekerült, hogy 2 hét után lezárul a pontozási lehetőség a hozzászólásoknál."

Hogy mi? Vége a pontrendszernek?
  • Interstate 95
    Az uwu nevezetű felhasználót nem véletlenül hoztam fel mint példa alanyt. Emberismeret nélkül, vagy magát a személyt nem ismerve vitába elegyed egy hasonlóval valaki, mire feleszmél hogy mi van már csőbe van húzva, ráadásul eszébe nem jut hogy neki itt jelentenie kellett volna valamit.

Ha meg egy házigazda megy panaszkodni, hogy bizonyítja hogy ezt meg ezt az embert banra kéne vágni ? Elmondom neked, sehogy, mert ahhoz nem egy vita elméleti részét le kéne vezetni. Az ilyen dolgokon el kéne gondolkozni szerintem, nem minden működik papírforma szerűen.
  • Efreet
    A házigazdának nem feladata a renitensek büntetése (kitiltása), a moderátornak pedig nem feladata az összes téma összes hozzászólásának ismerete. Ha időben szólnak, és mondjuk nem kezd el az összes jelenlevő egymást szapulni, és csak amikor már eljutottak a nagyszülőkig, akkor esik le valakinek, hogy moderátorra lenne szükség, akkor nem kell 200 hozzászólást visszaolvasni, és - a te meghatározásod alapján - igazságosabb lehet a szankció.

Ha ez nem sikerül a fórumozóknak, akkor is nagyon egyszerű a megoldás: nem lesz igazságos a szankció, és lehet nyafogni miatta. Majd máskor időben szólnak ahelyett, hogy nekiállnának egy trollal labdázni.

Ha sikerül nagyjából túllépni egy nagycsoportos óvodás vitakultúrabeli színvonalát (tisztelet a kivételnek), akkor esetleg sikerül a fórumot is rendeltetésszerűen használni - ha valaki trollkodik, azt jelenteni kell válaszadás nélkül, különben ugyanaz alá a kalap alá kerülünk.
    Nem egy rettentő összetett algoritmus.

A pontrendszer átgondolása - főszerkesztői üzenet alapján - folyamatban van, türelem. Ennek része az is, ami már bekerült, hogy 2 hét után lezárul a pontozási lehetőség a hozzászólásoknál.
  • Interstate 95
    Ezt én nem egyszer kértem még régebben, mint látod nem valósult meg. De csak foltozás lenne, a pontrendszer attól még így egy szar marad.
  • Interstate 95
    Elhiszem hogy van egy bővítmény ami az igényeket kielégíti, én viszont nem szoktam, és nem szeretek bővítményeket feltelepíteni. Továbbá egyénileg tiltani se szeretek senkit, mert mindig furdal a tudat hogy esetleg lemaradok valamiről. Egy banán életbelépése viszont totálisan más.
  • Interstate 95
    http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1057869802&no=17411

Nem tudom hogy olvastad-e ezt a hozzászólásom, de az általam leírtak alapján hogy lépsz fel úgy, hogy a szankció teljesen igazságos legyen ? Ha valaki elkezd vulgáris kifejezéseket használni, személyeskedni, vagy bármi hasonlót csinálni az oké, egyértelmű. De amikor esetleg egy troll miatt 10 másik ember esik egymásnak, és egy 3 oldalas vita lesz belőle akkor hogy jársz el ? Gondolom 100-200 hozzászólást nem minden esetben olvasol végig a megfelelő hatékonyság érdekében, a házigazdák meg nagyjából képben szoktak lenni azzal kapcsolatban, hogy mit miért tesznek.
  • jazzy
    Nem lehetne, hogy már 1 értékelésnél is lehessen látni ki pluszminuszolta a hszt? De mondjuk az maradna, hogy csak 5-nél kap "értéket" és esetleg tűnik el?
  • SzirmosSzisza
    Nem megy az Előző gomb a galériában, csak a Következő. (legújabb Chrome)

szerk: js error van vissza fele
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Uncaught TypeError: Object function p(){if($(document).unbind(p)){$(document).unbind(p)}$("#TB_window").remove();$("body").append("<div id='TB_window'></div>");TB_show(TB_PrevCaption,TB_PrevURL,h);return false} has no method 'split' jquery.min.js:16
  • gergely1991
    Azon filózom hogy a saját topikban is lelehessen tiltani a plusz/ mínuszolást és visszavonva az ott leadott "troll szavazatokat"...
  • gergely1991
    "- regisztrációnál ajax kéréssel nézze meg, van-e már ilyen azonosító / email "
    Végül is elérte a célomat.:P
  • gergely1991
    A html meg némi (nem külsős) script azért maradjon meg, a topikkal kapcsolatos "súgók" biztosítására.
  • pxxl
    nagyobb az ikon mint user neve :D és még a minimal dizájnba sem illik bele :P rondaaaaaaa
  • pxxl
    ezt is csak ùgy lehetne visszafogni hogy csak a saját topikban engedélyezni a scripteket. máskülönben akármikor meg lehet hívni egy banolòs js-t (is). max egy kép bannernek aztán jónapot. se html se php semmi.

olyan meg hogy a teljes csapat egyetért sosem lesz. :)
  • Efreet
    Részemről a scriptelést nem szeretem a sajáton kívül, ha valahol panaszkodnak miatta, akkor egy figyelmeztetés mellett kiszedem a fejlécből, ha visszateszik, repül a házigazda is vele együtt. Ha a teljes közösség megegyezik valaminek a használatában, akkor el lehet ettől térni, de ez egy átlagos topicban úgysem fordulhat elő (van persze kivétel, pl. a leáldozott topic, de az tulajdonképpen egy saját fórumokba való téma, csak történelmi okokból van ott, ahol van). A fórum nyitott, szabad a használata, ha valakivel gond van, azért vannak a moderátorok, a scriptekkel vissza lehet (és vissza szoktak) élni.

Én kértem a scriptes topic fejlécébe ezt is: "Fontos megjegyezni azt is, hogy egyes scriptek visszaélésre alkalmasak. A kitiltós/korlátozós scripteket (például: private_topic) a sajátokon és gumiszobán kívül máshol nem látjuk szívesen. Ezek azért jöttek létre, hogy a személyes topikokat védjék, ahol esetleg egy baráti társaság társalog."
    Szerintem ez elég egyértelmű.
  • Büdös Bohóc
    ja és bannert. Ezeknek lehet skeletont létrehozni a fejlécben pár divvel gondolom és csóókolom
  • Büdös Bohóc
    szvsz le kéne tiltani a szkriptelést a nem saját fórumos részben és maximum csak css kódot lehessen adni/linkelni. Ennyi.
  • [NST]Cifu
    Valami szabályzat lesz azzal kapcsolatban, hogy mit lehet / nem lehet megcsinálni a scriptek terén?

Most ott tartunk, hogy ugye sok topicban alkalmazzák már az üzenetek szűrését, a fejlécben lévő script alapján. Vagyis nem egyenként határozza meg az ember, hogy kinek az üzeneteit nem akarja látni, hanem a HG határozza meg.

Továbbá a Diablo 3 topicban már a pontosztás ikonjai se jelennek meg a hozzászólásoknál.

Nekem az előbbivel volt/van némi gondom moderálás terén (ott van az SG+, ha valaki szűrni akarja a hozzászólásokat egyénileg), utóbbi pedig kvázi "szűri" a sokat szídott pontozási rendszert.
  • Büdös Bohóc
    öreg :C
  • tomsolo
    Milyen mobil az ahol ezek a 13x13 pixeles grafikák nagyok? XD
  • pxxl
    és az engem mièrt érdekeljen mobilon? pláne egy nagy idétlen csillag meg korona ami még ronda is.
  • Interstate 95
    Szerintem nem, ezeknek a jeleknek jelentősége van. Lehet hogy valaki pl. azért vesz VIP -et, hogy (mindenhol) legyen koronája, nem tudhatod.
  • pxxl
    mobilos verziòban nem lehetne automatikusan kikapcsolni a koronákat/csillagokat meg a büntetést jelző kis képeket? vagy egy kapcsolòt neki beállításokban :)
  • tomsolo
    1. A rövid témacím lehetne hosszabb is pl 48 karakter.
    2. Kb 2 perc lenne írni egy szkriptet ami jelzi ha túl hosszú a cím / nem enged többet beleírni, így nem veszne el fáradságos munkával nyitott topik teljes tartalma.
  • tommygear
    végleges ban már 25 ponttól van, szóval kocsisnak ennyit szórjatok
  • Interstate 95
  • Dodo55
    Úgy látom elég akadozva folyik a fejlesztés, úgy értem ritkább csomagokban. Teljes mértékben érthető, ha nincs kapacitás, ezt többször el is mondtátok.

Sokszor elgondolkoztam írjak -e ilyen ügyben vagy ne, de most látva hogy még mindig sok hasznos fejlesztés vár a prioritásának beérésére, illetve az évek óta tartó trollhadjárat részeként a mai napig találkozni elég gusztustalan próbálkozásokkal, amik sok fejfájást okoznak a moderátoroknak, erősen gondolkozom rajta, hogy bevállaljak egy kis segítségnyújtást ilyen téren.

Először is tudni kell rólam PHP fejlesztő vagyok és nem most kezdtem. Az SG-n is itt vagyok szerintem úgy kb 7 éve, és szar érzés látni milyen rombolás megy néha, mondjuk úgy itt jártam ki az internet iskoláját, tudásom nagy részét itt vagy innen kiindulva szereztem. A szabadidőm az eléggé kiszámíthatatlan, de sokszor van mostanában hogy itt vagyok kénytelen ülni a gép előtt és várni valamire/valakire, néha hosszú órákat, és amikor nagyobb hangvételű dolgoknak nincs erőm épp nekiállni, akkor sokszor nem tudom magam semmi értelmes dologgal lekötni. Ez is változó, van amikor levegőt venni nincs időm, de van amikor egy egész hetem így megy el.

Na szóval amire ki akarok ezzel lyukadni az az, hogy sokszor olvasom itt a fejlesztési kéréseket/terveket, és már látom is fejben az apróbbakra a komplett PHP kódot :) Ezen felül az is gyakori, hogy késő éjjel erre tévedek, beleakadok valami troll topicba/hozzászólásba, de moderátor már sehol (önkéntesség révén teljesen érthető), nekem meg egyszerűen szúrja a szemem, régen is volt erre-arra pár balhé, de azért sokkal normálisabb volt az atmoszféra.

Ezek alapján tehát önkéntes alapon, kötöttségek, kötelezettségek, határidők nélkül szívesen segítenék fejlesztés és moderáció terén is ha lenne rá igény.

Max egy jelképes örökös vagy a tevékenységem végéig tartó VIP-t kérnék érte :)

A következőképp képzeltem ezt én el, ha így működhetne:
    -Ha kell valami fejlesztés küldtök róla infot, teljes vagy csak a feladatra vonatkozó forráskódot(vagy mindenféle kényes dologtól cenzúrázott részletet akár, ha annyira minősített anyag), én meg ha van rá épp időm összedobom amit épp jónak látok, aztán az általatok bevett és megbeszélt módon elküldöm/feltöltöm/commitolom verziókövetőbe vagy akármi. Lehet 5 percen belül, lehet 3 nap múlva, lehet 2 hét múlva, de az is lehet soha nem lesz hozzá erőm/időm/kedvem vagy csak beletörik a bicskám, ami azért ritkán szokott. Azért próbálnék majd természetesen tájékoztatni a várható időpontokról/fejleményekről amennyire a jövőbelátásom engedi :)

-Moderációval kapcsolatban meg úgy képzeltem el, ha megbíztok bennem adtok jogokat, aztán moderálgatok amikor épp úgy adja. Mondom itt vagyok 7 éve kisebb-nagyobb szünetekkel, úgyhogy tudom jól miért mi jár, mikor mi a teendő. Baszdmegolni szabad, kurvaanyádozni nem, keresőt használni kell és a használatára ösztönözni, másokat még szép szavakkal sem igazán szép a sárga földig hordani ha személyeskedő a szándék, lehet jófejnek is lenni moderátorként és segíteni ha valaki jó szándékkal de bénázik vagy csak szimplán ha lehetőség van rá, a Shadoweyes és egyéb modi ellen irányuló beteg trollkodásokért meg be kell szakítani a (még nem létező :)) INSTANT BAN gombot. Kb szerintem ez le is fedi az alapelveket, de amúgy is le vannak írva szépen. Arra meg, hogy virtuális ellenségeket szerezzek trollok formájában, megfelelően fel vagyok készülve, nem nagyon fájna miatta a fejem.

Amit meg még mindenképp tisztáznék itt és most:
    -Hajlamos vagyok néha eltűnni mindenféle magánügy miatt, ezért is nem szívesen vállalok kötelezettségeket főleg a határidőkre vonatkozólag
    -Önkéntes segítség alatt önkéntes segítséget értek, még ha kapok is érte jelképes VIP-t amit szívesen elfogadnék, nem pedig itt és most mindenest. Sokat dolgoztam már ingyen/fillérekért, úgyhogy az nekem sem éri meg, illetve a fejemre is szoktam érte kapni miért vagyok ilyen hülye.
    -Utálom ha telefonon hívnak és nincs facebookom. Emailt naponta 100x nézek, de más egyéb módokon nem szívesen tartom a kapcsolatot. Szimplán ha azt akarom hagyjon békén mindenki, akkor ne lesegesse senki mikor mit csinálok, meg ne csörögje szét a fülemet. IM programok használatára azért rá lehet venni, ha épp olyan kedvem van.
    -Azt mondom meg lehet bennem bízni, aztán vagy elhiszitek vagy nem, mindenesetre nyugodtan nézzétek meg hány büntipontom volt eddig (geometriailag kerek szám ennyit segítek :)), meg ha emlékeztek ennek a topicnak a fejlécében az egykori 3-3 felkiáltójelre, nos azt én írtam át egykor 4-4-re St kérésre, hogy demonstráljam már azt a bizonyos bugot, illetve írhattam volna a fórumra úgy, mintha ő írta volna, de azért mégsem teljesen ;) Az is egy bug volt, amit felfedezve első dolgom volt az ő accjának "klónjára" lecsapni (akkoriban épp vele volt szokás trollkodni, asszem akkor ment ez a diktatúra téma XD), aztán szólni neki. Ezen felül van egy olyan jó szokásom, hogy ha épp nincs valami brutálisan gyilkos határidő, akkor a döntéseimet alaposan mérlegelem, illetve egy-egy kód élesítése előtt jól letesztelem tényleg annyira biztonságosra/bugmentesre sikerült -e, mint amilyennek terveztem.
    -PHP 5-höz vagyok szokva. Nem tudom a php3 kiterjesztés mennyire becsapós, de azért félek tőle egy kicsit az OOP kényelmének hiánya szempontjából :) Olvasás szempontjából szerintem nincs mitől, volt már dolgom a legszebb kódoktól kezdve mindenféle szemétkupacokig mindennel.

Ez is amúgy azért azért sikerülhetett ilyen hosszúra, mert pont egy ilyen holtidőben voltam :) Viszont most meg ennél tovább nem is tudom boncolgatni a témát, mert most meg épp közbejött valami ami miatt többek között hirtelen el szoktam tűnni (a rövidebb időre fajta) :D

A lényeg ha lenne akkor esetleg igény valamire, akkor egy illetékes írjon privátban aztán megbeszéljük.
  • [NST]Cifu
    Moderációs ötletek (tudom, Dzsini már mondta ezeket...):

-Mindenkinek az adatlapján feltüntetni, hogy mikor kapott büntetőpontott korábban, illetve milyen indokkal, lehet csak a moderátori jogoknál, vagy akár alapértelmezett is. Ez egyfelől a korábban elkövetett kihágások alapján a büntetést mértékét segíthet meghatározni. Másfelől ha valaki megkérdezi, hogy hány büntetőpontja van, akkor arra tudunk válaszolni is - per pillanat ha valaki felteszi ezt a kérdést, nem lehetséges rá választ adni.

-Az IP kijelzést moderátori jogoknál ne külön ablakban hanem a hsz. fejlécébe írja ki a fórummotor. Esetleg a felhasználó adatlapján is rögzíteni lehetne mondjuk az utolsó 5 belépéskor milyen IP-kről jelentkezett be.

-Lehetőség arra, hogy egy kattintással végleges bant adjunk (egyből 20 büntetőpont adása). Még egy kicsit könnyebb lenne a moderátorok dolga a Kocsis szintű trollok ellen.

-Egy globális IP blacklist is sokat segítene, ahova a moderátorok megadhatnak host vagy IP címeket, amelyekről új regisztrációt csak kézzel való ellenőrzéskor fogadna el a rendszer, illetve jelezné, ha erről az IP-ről, Host-ról valaki bejelentkezik/hozzászól.

Ok, kiveszem a kezem a biliből... :D
  • SzirmosSzisza
    2 perc kipróbálni, hogy van-e ilyen, hajrá!
  • gergely1991
    Kérdés: Kivan építve a regisztrációnál egy lehetőség hogy gyorsan(a begépelés után) ellenőrzi hogy van-e azóta ugyanolyan user(még a form elküldése előtt)?
  • gergely1991
    Akkor olyan kellene, hogy csinálnak egy szűrőt és bele vinni azokat akik mondjuk 2-5 éve nem bejelentkezett user és a legegyszerűbb jelszavakat, akinél valami hasonlót észlel akkor küldjön egy mailt neki hogy 30 napon belül módosítsa(tegyen javaslatot is rá),különben perbanra kerül az illető.