Mi kellene az SG-nek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

St
ez elég jó ötletlenek tûnik

Dzsini
Mert ha van valakinek +2 és -1 szavazata, akkor 66.66666666%-on van, és (ha az én ötletem számít) ennyi pontot ér a szavazata. Hacsak nem kerekedik ki az is, de még úgy is inkább százzal kell felszorozni, mert 28 is lehet, nem csak 20 😊

Ez már a lényegtelenebb része a dolognak, ha megvalósításra kerül, úgyis Robaj/St percek alatt kitalálja, hogy hogy kényelmes az adatbázisnak.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Sir Quno Jedi
Mér kéne tört, tízzel való szorzásról nem hallottunk?! 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Dzsini
az mf1.gif nem töltõdik be az adatlapodon 😉

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Értem, kár érte.
A csíkozás (bár esztétikum) ettõl még bekerülhet, a képlet meg annyira nem bonyolult, a mostanit el kell osztani kettõvel és hozzáadni 50-et 😊 A százalékkal együtt pedig a súlyozás könnyen skálázódna (bár akkor a szavazatokat is törtszámként kell tárolni, hiszen Gipsz Jakab 0.2 szavazatát valahogy számon kell tartani)

St
a kategóriánkénti pontot megvalósítani nagyon bonyás adatbázis szempontból abba egyelõre nem akarunk bemenni, a 0-100-as skálán én is gondolkoztam, más képlet kell akkor
DanielT
Indulat nélkül: Ez egy rakás szar, felejtsétek el. VAGY! Pluszolni lehessen, a mínusz felesleges.

AZONNAL megoldana minden jelenlegi problémát.
Dzsini
Vagy átalakítani a hasznosságot 0-100-as skálára (többen úgyis megzavarodtak attól, hogy hogy kell kiszámolni az arányt 😊 ), és mindenki a saját pontjának megfelelõ százalékkal pontoz.
Bár ezt összekötni a témakörönként kapott hasznossággal lehet, hogy nem olyan egyszerû, viszont a trollkodást elég masszívan visszafogná - hiszen ha valakinek nincs aktív, és magas pontja pl. a Tudományos eszmecserében, akkor az ottani aktív tagokat nem tudja agyoncsapni, és viszont - hiába van jó reputációja valakinek X témakörben, attól még máshol nincs nagy "szava".

A többi felvetés?

St
ez jó ötlet be lehetne valami arányt vezetni. ha valakinek mínuszban van a hasznossága akkor mondjuk csak 0,5-tel szavazhasson, akinek 0-50 között 0,8-cal, akinek 50 felett az 1-gyel
Dzsini
Azért lenne érdemes legalább egy számbeli összeg, hogy látszódjon: 1 pontozásból vagy 50-bõl szedte össze az adott témában a látható hasznosságot (ezért is írtam különbözõ mennyiségeket ide-oda - az általánosban mondjuk aktív voltam, és egész hasznos, de a tévé-moziban csak 1 kevésbé értelmes hozzászólásom volt, amit pontoztak.

SzirmosSzisza
Szvsz szám nélkül jobb lenne, max aránnyal.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Dzsini
Ott a pontra ráírva: "Hasznos hozzászólás" - "Nem hasznos hozzászólás" - tehát ha ledorongol téged, hogy hülye vagy, az mind számodra, mind mások számára haszontalan. Ha elmagyarázza, hogy esetleg a kérdésedben hol van a probléma, vagy miért nem megoldható, akkor lehet, hogy neked nem tetszik, de ettõl még hasznos az, amit írt.

Nem vagy köteles figyelembe venni a dolgot, de #19319.

pxxl
mellesleg jó ötlet lenne, ha érett lenne hozzá bármelyik közösség, de szerintem a Hubble-el sem találnál olyan fórumot ahol ez rendesen mûködne.

All hail the double x!

precision
ezt nemtom láttátok e
ha nem is pont ugyanebben a formában, de szerintem valahogy súlyozni kéne, hogy ki szavaz... esetleg a reg idõpontja és a már meglévõ likejainak aránya nyomná meg jobban a dolgot
szóval egy 8 éve regelt fórumozó szavazata akinek mondjuk a mérlege (a többi user által ofkorsz) mondjuk 60-80% -os hasznosságot mutat, ne "egy egységet" jelentsen ha megnyomja akármelyik szavazó gombot... ellenben ha valaki 1 hete regelt és -100 -nál van az övé csak mondjuk "0,5 -öt"

Bazinga!

pxxl
és ennek is mi értelme? minek? kérdezek valamit, akkor elötte megnézem, hogy ki a legnagyobb agy ott? hát nem fogom. meg ez alapján sem fogom eldönteni, hogy megfogadom-e a tanácsát vagy sem. értelmét nem látom ennek az egész a pontozásnak. ígyis úgyis lesznek poénból mínuszolgatók, de ha már mindenképpen akarják ezt a rettenetet, legalább a negatív pontozást vennék le. meg mi alapján dönti el a juzer, hogy mínusz vagy plusz? mert ha segítséget kért, akkor mi alapon oszt mínuszt valakinek? na mind1 :\

All hail the double x!

Dzsini
Továbbá felmerült meggondolásra a pontozás elkülönítése pl. fõcsoportonként, hiszen sokan sokféle módon kommunikálnak különbözõ topicokban - így látszana egy-egy felhasználó adatlapján az is, hogy milyen fõcsoportokban aktív, és hogy hol mennyire hasznosak a hozzászólásai.

Ezzel együtt a profiloldalra a pozitív és negatív számok (nem vagyok hajlandó lájknak nevezni, mert szörnyû) helyett egy zöld-piros sávot, sávokat elhelyezni, valahogy így:
(vigyázat, ascii mûvészet)

Dzsini felhasználói adatlapja

Hasznosság:
Általános eszmecsere:
13 <+++++++++++++++++|-----> 4
Tudományos eszmecsere:
.4 <+++++++++++|-----------> 4
TV, mozi:
.0 <-----------------------> 1

....

Dzsini
Igen. Minden hozzászólást lehet összesen egyszer pontozni, de 1 napon belül 1 emberre csak 1x számít a személyes pontjai közé, így vagy hosszú idõ, vagy rengeteg ember kell, hogy valakinek a pontjai nagyon eltolódjanak egy irányba.

Ezért vetettem fel odalent (és leírom újra, hátha Robaj vagy St elolvassa):

Ötlet, ha ki lesz iktatva az aktív visszaélések több formája: havi szinten nullázott lista, és "hónap dolgozója" díjak kiosztása a legtöbb, legpozitívabb hozzászólást író felhasználóknak (mondjuk 10 személy/hó), esetleg 1-1 hónap VIP díjazással, és a csillagok mellé kis "Hónap hozzászólója - 2011 november" plakett 😊
A fórum fõoldalán a szülinaposoknál elfér egy havi szinten frissített lista - aktuális, naprakész nem kell (hogy ne legyen az, hogy rászállnak valakire, aki épp nyerésre áll), de az elõzõ hónap díjazottjaival.

Büdös Bohóc
ja hogy most már 1 nap 1 mínuszt ér 1 embertõl egy emberre a mínuszpont? okk

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Dzsini
Ha nem ül a gép elõtt a moderátor, akkor tök mindegy, hogy közvetlenül megy hozzá, vagy a moderátori topicban jelenik meg, vagy emailben.

Valamint szerinted bármelyik moderátor nekiállna esetleg egy éjszakai anyázás után kiválogatni 50+ ilyen üzenetet, vagy megnézi a moderátori topicot, hogy van-e ott jelentés?

Ez a rendszer nem a moderátoroknak szól, hanem egymásnak, a közösségnek - az más kérdés, hogy esetleg másra IS használható lesz.

Büdös Bohóc
nem t udom észrevette-e valaki, hogy hiába van fent a change historyban, az Istenért nem lehet oldalakon át elõzõ hozzászóláshoz ugrani. Még tegnap délelõtt ment, ma semmi, miért kellett kivenni az egyetlen értelmes funkciót, ami be lett rakva?...

Dzsini
Mivel önmagadra nem nyomhatsz, ráadásul 1 emberre 1 nap egyszer van hatása, egy hozzászólásra pedig összesen egyszer, hogy gondoltad a megvalósítását ennek az ötletnek?

SzirmosSzisza
Volt mikor humorosban napokig ment a flame vagy valami kitalált történet is túl sokáig ott volt.

A report meg menne közvetlenül a moderátorhoz, akár mint nekünk a PÜ.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Peter1
Lehet? Mert nekem olyan, hogy nincs sem +, sem - a saját hozzászólásomnál.

Ide mit lehet írni?

Büdös Bohóc
dejó most akkor meg mindenki majd saját magát fogja +olgatni ezerrel <#wow3>

Dzsini
Rendszeresen - amikor itt van egy moderátor, akinek van oda joga, megnézi, mert benne van a kedvencekben (többeknek RSS-ben is).

Továbbra is a kérdés, hogy a reportnál mit és hogy gondoltál el másképp, mint ahogy most van?

SzirmosSzisza
Az a baj ezzel, hogy a moderátorok a nekik szánt topikot se nézik rendszeresen, kicsi esélyt látok rá, hogy a toplistákat böngészik majd, hogy kit kéne banolni.

Amúgy Gumiszoba kivétel jó ötlet volt 😊

Dzsini
A hasznos gomb ott van (rá van írva), a sok (-)-os hozzászólásokat/felhasználókat pedig látják majd a moderátorok, tehát a haszontalan tulajdonképpen a report - mennyiben lenne más a mostaninál az elképzelt?

Már csak a felhasználókat kellene rávenni, hogy úgy használják, ahogy rá van írva, és ne szimpátiaroham keretében csépeljék. A humorosaranyosban például kezd mûködni, felpontozott vicces képek/videók, lepontozott mellédumálások (hiszen az a hozzászólás nem hasznos a topicban).

SzirmosSzisza
Hja, report + hasznos gomb tényleg jobb lenne.

Amúgy adott fórumban X user hozzászólásainak listázására van valami törekvés vagy nincs rá kapacitás ? <#idiota>

immovable
Ezt gondolom még kevesen mondták. Nekem tetszenek az új fejlesztések, jó lett. Köszi. 😊
kifli
nagyobb külföldi fórumokon, inkább report, és thanks gomb van.

Szerintem vagy csak thanks gomb kellene, vagy valami rendszer, hogy ne mindenki minuszolhasson, csak az értelmesebbje, aki érti, hogy mire is való...

Én még mindig ahhoz kötném, hogy ki kapott sok + vagy ki kapott sok - pontot, hogy oszthat-e ki - pontokat. Esetleg mennyiségbeli korlátozás, amit te mondasz. Akinek sok - pontja van, kevesebbet oszthat ki, mint akinek kevés. De a kapott - és + pontok aránya is meghatározhatja, hogy ki mennyit oszthat ki.

A reg idõpontot nem érdemes idekeverni szerintem.
Bronx South
De ez milyen büntetés tulajdonképpen ? Jelentõsége nincs csak hiteltelen számok, teszem azt egy vitában (pl politikai) a minuszt rá lehet nyomni egy olyan hszre is, amiben lévõ véleménnyel nem értek egyt pl. És akkor most megbüntettem az illetõt mert más szemszögbõl nézi a dolgokat (?) pedig nem egy kalap a trollkodással.

Teszem azt esetleg most nem értesz egyet velem, nyomsz egy dislikeot ? Teljesen hülyeség, valami értelmesebb rendszert is ki lehetne találni.

Rengeteg külföldi fórumban jól mûködik az userek által vezérelt büntetõpont-rendszer. Egy jelentõsebb fórumot enélkül ma már nem is lehet müködtetni.

A trollok is legyõzhetõk a rendszerben, pl. korlátozni kell a kiosztható mínuszok számát (regisztrációs idõhöz - napi x db., hozzászólásszámhoz stb.), napi kiosztható kvótát megállapítani, vagy arányítani valamihez, pl. a likeok és a dislikeok aránya nem haladhatja meg az 1:5-öt, és ez fokozatosan nõ.

kakimakifsz
A moderátorok itt szinte kivétel nélkül userek is és userbõl alakultak át modivá<#miaz>
tévedek?

. .Yo soy el más fuerte! Voy a matar a todos mis enemigos! Sin piedad! .

Laza
Úgysem lehet igazságos, userek által vezérelt 'büntetõ' rendszert kitalálni ...

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

kakimakifsz
Ez az egész csak poén nem kell túl bonyolítani 😊
Most te az alapján ítélsz meg valakit, hogy hány %-os?
Az itteni témák 90%-a csak kronológikus sorrendben olvasható, tehát még arra se jó ez a +/-, hogy a hasznosabb válaszok elõrébb kerüljenek.
Nevet rendelni minden szavazathoz az jó lenne. Valaki szerint ez gépigényes... pl.: "kifli (-1)kapta: kakimakifsz 2011.09.30 topic IDszáma/hsz száma" az kb 90byte...
csak kibírnák azok a szerverek😄

Laza
Senki ne tudjon mínusz jelet tenni, ne diszkrimináljunk. A hülyék egyébként is nap mint nap leteszik az asztalra névjegyüket, meg sem kell õket különösebben jelölni 😊
Máshol is ezer éve bevett szokás, hogy csak pozitívan, adott témában értékelhetõ hozzászólásra lehet pontot vagy +1-et tenni, ezzel értékelve a hozzászóló tevékenységét.
A mínusz osztogatása a hülye gyerekek olcsó játéka lesz ... és errõl sohasem fognak leszokni, úgy ahogy ugyanazok a hülye gyerekek nap-mint nap lenyilatkozzák a baromságaikat, és összevesznek mindenkivel ... messze van attól ez a fórum (meg nem is arról hírhedt), hogy többségben vannak a 'normális' emberek, akik tudnák, hogy egy ilyen gombot hogyan kell használni. Szóval ezt kiindulási alapnak tekinteni hiba.

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

kifli
illetve egy olyan rendszer, hogy bizonyos mennyiségû + jelölést kapott forumozók tudjanak - jeleket osztogatni.

Mondjuk ha valaki benne van a legtöbb + jelölést kapott felhasználók elsõ 20-30-40%-ában, akkor tud minuszolni.
A százalék attól függ, hogy hány százalék idióta sg-n 😊

Esetleg fordítva, aki benne van a legtöbb minuszt kapott userek elsõ 10-20-30%-ban az nem tud minuszt osztani.
kifli
javaslom, a minuszolós gomb levételét 😊

Valószínûleg a trolloknak hasznos ez a gomb.

Elég lenne 1db köszönöm gomb valahova, a válasz erre gomb környékére, hamár nagyon akartok ilyet...

Elég sok olyan topik van, ahova rengeteg agyilag éretlen személy jár, ezek fogják nyomkodni a - gombot....
Solten
Amugy ez a manapsag divatos plusszolas, lajkolas hogy mukodik eredmenyesen es jol, arrol meg lehet gyozodni az engadget.com -> disqus foruman.

Saor Alba

kakimakifsz
Újdonságot csináltatok, amit a többség lehurrogott.

Solten
Tisztelt developerek, lehetne valami ertelmes fejlesztest is eszkozolni, pl a forum mobil verzioja. Mert az m.sg.hu szuper.

Saor Alba

DarkSector
Igen fejlõdni kell, meg elõrelépni.
Sok ötletem/ötletünk lenne, de pl ez a civilizálatléansághoz vezet majd vissza, ez a baj. :S

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Laza
Na, amíg offline voltam kaptam ilyet is olyat is ... de hogy mire? Az rejtély marad 😊)

Solten
Hasznos hozzászólás.

Saor Alba

DarkSector
"De vágod milyen mikor fegyvert adsz az emberek kezébe és mondod nekik hogy van rendõrség, de inkább itélkezzetek ti."

Ez egy aranyköpés lehetne ide ebbe a témába, mert most ez történik! <#wink>

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

gergely1991
Olyan is megfordult (emlékeim szerint rajtam kívül) hogy a dislike-ot törölni a másik meg maradhat.Illetve hogy nálam megint nem lehet visszalapozni a galériában.A többi úgymond amolyan reklamálás jellegû.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

shaddam
Mi kéne hogy jobb legye?A facebookos like hülyeség kivétele.

PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete

[HUN]FaTaL
Vegyétek ki a dislikeot. Trollok játékszere, semmi egyéb.

http://goo.gl/gd6Zi5

St
bármikor nullázható a jelenlegi rendszer, ahogy ma már egyszer nulláztuk is, szóval ez lényegtelen.
SzirmosSzisza
Rakjátok be úgy, hogy ne legyen semmi hatása, aztán 1 hét után üljetek össze és elemezzétek a dolgokat.
(mit kéne finomítani (pl aki sokat lájkol ne érjen annyit / fordítva) etc)