27328
-
Robaj #20916 Mobile verzióban nincs js rárakva textarea-ra, sima üres textarea-s oldal nem laggol.
Ebből következtetek, hogy a böngésző dom kezelése lehet szar, gondolom a túl sok html tag miatt kiakad. Az érdekes az, h. anno input mezővel tesztelve nem volt lag.
Ha valaki talál workaroundot, szóljon és berakom. -
#20915 úgyszintén... -
#20914 Opera Mobile sokkal gyorsabb, mint a gyári fos. -
Dodo55 #20913 Böngésző a legfrissebb ami elérhető 2.3-ra, másikat nem akarok használni mert mind sokkal lassabb, Firefox meg Chrome kilőve mert csak armv6 utasításkészletű a procim, Firefox az van mondjuk rá kísérleti verzió de bugos eléggé.
Autocorrect ki van kapcsolva.
Ja és most nézem saját rendszerem admin felületén egy baszott nagy textarea-val tesztelve nem lassú egyáltalán. Amit látok hirtelen itt firebug-al hogy van egy wrap nevű attrib softra állítva sortörést szabályozza gondolom. A JS-t most nem állok neki bogarászni de még amire tudok gondolni, hogy rá van bindelve egy event ami minden billentyűleütéskor tüzel. Mert nem a soft keyboard lassú, hanem a render lagol. Ugyanis van az a kis nyilacska amivel lehet mozgatni a kurzort az teljesen reszponzív viszont a kurzor villogó vonala az késik. Illetve íráskor a billentyűzet feedbackje is rögtön felvillan, viszont a betűk késve jelennek meg. -
#20912 Egyszerű kisebb vs kisebb-vagy-egyenlő hiba lehet -
#20911 a 8k az még úgy számolva is 7.8 és nekem 7.4-es fájlra akadt ki az sg -
#20910 Sok éve a 4k logoméret 4000 byteot jelentett, lehet, hogy mostanában is így számolnak. -
#20909 Akkor nekem ezért nem laggol, mert nem a gyári keyboardot használom :) -
#20908 Ha egy fájl épphogy átlépte a 7 KB méretet, akkor miért dobja vissza az SG azzal az üzenettel, hogy 8 KB felett nem lehet feltölteni? És egyébként minden más fájlfeltöltésnél rosszul van kalkulálva a méret. -
#20907 Bár nem mindenkinek segített, de:
"This issue is easily fixable by the user. I had the same problem.
If you go into the main settings, Language, and disable autocorrect, the lag goes away.
Doing this does NOT eliminate autocorrection...there are two places to turn on autocorrect. As long as it is still turned on for the Android Keyboard settings, turning the main autocorrect off from the Language settings fixes this." -
#20906 Naja, csak mindig fura, hogy sehol máshol nem jön elő csak itt :) -
#20905 Ott van a link Robajnál a bugtrackerre, nem csak SG-n jön elő, és nem csak a régi Androidon (van, aki ASUS Transformerrel panaszkodik). -
#20904 Igazság szerint nem android bug, hanem egyes telefonok romjai szarok, mert nekem nem csinálta a gyárival sem. És, ha csak az SG-n jön elő, akkor meg különösen gyanús. -
#20903 #20335 - nem SG, Android bug - ha tudsz, frissíts vagy használj másik böngészőt. -
Dodo55 #20902 Nekem meg belassul a szövegbevitel amikor írok (Android 2.3 gyári böngésző) -
#20901 a hiba az ön készülékében van :D nekem még nem fagyott ki soha (opera minivel) :) -
#20900 Mobil verzió alatt, mikor hozzászólást akartam írni fogta magát és kifagyott a böngésző. -
#20899 Forrai mester imába fogja ezért foglalni a neved. -
#20898 Látom eközben hosszú vita alakult ki,így nem csoda hogy a mobilon nem bírtam görgetni..-.- -
#20897 Értékelést nem lehet visszavonni?
Mobilon most simán lepontoztam 3 usert is rossz tapicskolással... -
#20896 Mert nem működik, régen szóltunk még mikor beindult mobilverzió, de nem nagyon történt semmi. -
#20895 Ha már HG:Miért nem tudok hszt törölni normálisan opera
miniben(7.0)?
Mert 404-esel visszautasítja ezt a kérést. -
#20894 LOOL,akkor nem vagyok ezzel egyedül.... -
remark #20893 "... az ő [a házigazda] panaszára, tanácsára természetesen jobban odafigyelnek a moderátorok, mint egy átlagos fórumozóéra. Ez a felelőssége a házigazdának, ..."
Én vagyok az NWO topik házigazdája. Valamivel kapcsolatban a moderátorokhoz fordultam, hisz ez az én feladatom/felelősségem. Elvileg erre amit én írtam, "jobban odafigyelnek a moderátorok". Mégis úgy érzem, hogy érdemi reakciót nem kaptam. Ez pontosan az a helyzet, amit már leírtam a moderátorokkal való kommunikációval kapcsolatban.
Szóval akkor ha minden igaz minden marad a régiben. Bár a topik áthelyezés kérdését még megbeszéljük.
Arra a konkrét kérdésemre azért jó lenne ha válaszolnátok, hogy az NWO topik jelenlegi működésével kapcsolatban van-e valami észrevételetek. -
#20892 Sikerült jól megrágva a gittet oda eljutnod, amit már sok hozzászólással ezelőtt leírtam: "... az ő [a házigazda] panaszára, tanácsára természetesen jobban odafigyelnek a moderátorok, mint egy átlagos fórumozóéra. Ez a felelőssége a házigazdának, ..."
Ügyes vagy, megmagyaráztad a semmit. -
remark #20891 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Azért az NWO topic nagyon távol állt attól, hogy szét legyen verve
Mikor a 6 évvel ezelőtti törzsgárda nagy része lelépett, arra emlékszel-e? (Cifu biztos emlékszik.)
Ha szét lett volna verve, be lett volna zárva, nem kell egy bolhából elefántot csinálni :)
Arra céloztam, hogy a topik már többször be lett zárva, az elmúlt 7 évben, mióta követem az eseményeket.
És továbbra is azt állítom, hogy fordítva ülsz a lovon: a moderátornak nem kell "megtennie" dolgokat egy topic érdekében - a moderátornak a teljes fórum nyugalmát kell kell megőriznie
Leírtam pontokba szedve #20876 -ban, hogy a moderátori tevékenységnek mik a keretei.
Mikor azt írtam, hogy a moderátornak foglalkoznia kellene a #20876 -ban felsorolt pontokkal, akkor nem a vágyaimat fogalmaztam meg, hanem leszögeztem a tényt, hogy amennyiben a moderátor ezt nem teszi meg, akkor áll az amit írtam, miszerint az adott problémás topik bezárásra kerül egy "és akkor mi van?" felkiáltással.
Még egyszer: nem várok el a moderátoroktól másféle magatartást, mindössze leszögeztem, hogy ha egy moderátor nincs tisztában az adott probléma körülményeivel, akkor a döntése hasraütésszerű - azaz egyéni preferencia szerinti - lesz. (Az egyéni preferenciákat pl. Cifunál olvashatod.)
Nem akarom, hogy ez máshogy legyen, nem reklamálok, és nem várok el senkitől semmit. De a fentiek tények, ezt akartam leszögezni számotokra.
Más házigazdának ez sikerült, és nagyobb probléma nélkül sikerült olyan tűzfészket is gyakorlatilag problémamentesen megtartani, mint egy Valóvilág topic - tehát ez a házigazdák oldaláról csupán akarat kérdése.
Az, hogy te az NWO-t a Valóvilággal hasonlítod össze ez a "probléma nem értésének" egy jó példája. Azt mutatja, hogy a moderátorok nem tudják megkülönböztetni a két topikot. "Egyik is egy balhés topik és a másik is." És ugye arra utalsz, hogy mindkettő ugyan amiatt balhés. Pedig én inkább hasonlítanám az NWO-t és problémáit az "A magyar őstörténelem" topikéhoz.
De nem akarom ezt ragozni, mert nem tudnám máshogy megfogalmazni a dolgot mint ahogy azt már megtettem az előzőekben, így nyilvánvalóan nem tudnám érthetőbbé tenni. Esetleg annyit megjegyzek - és most elnézést a direkt megfogalmazásért - hogy egy NWO topikban a trollnak több esze kell azért legyen, mint egy Valóvilág topikban. Nem tudom érthető-e hogy hova akarok kilyukadni?
Aki nem szól, azzal nehéz kommunikálni, néma gyereknek...
Most is épp "szólok". Nem tudom, szerinted merre tart a kommunikációnk?
Másrészt pedig honnan tudná a házigazda, hogy mire készül a moderátor? Hogy szóljak én előre? Nem látom, hogy mit csinál, hogy épp mivel foglalkozik, mely topikot készül bezárni, kinek mennyi büntetést készül kiadni... A moderátori topikokat se feltétlen olvasom mindig, így azt se feltétlen veszem észre, ha valaki felnyom valaki mást.
Az pedig, hogy szerinted nem működik, igazából mindegy - a fórumozók és a házigazda érdeke az, hogy működjön, az ő szívügyük egy-egy topic, és annak az életben maradása, hogy ők ott megbeszélhessék a dolgaikat, és beszélgethessenek minden arrajáróval
Igen, én szeretném az NWO topikot nyílt topikként megtartani, de egyáltalán nem mindegy, hogy működik-e a kommunikáció a topiklakók és a moderátorok között vagy sem, és egyáltalán nem mindegy, hogy a #20876 -ban felsorolt pontok alapján a moderátor tényleg inkompetens-e egy adott probléma eldöntésében vagy sem. Mert ha úgy van ahogy írom, akkor a legjobb szándék ellenére sem tudom a topikot nyílt topikként megtartani. Mindig lesz aki egy sérelmet a moderátorokig visz, mindig lesz egy moderátor, aki a körülmények ismeretének hiányában hoz majd egy, a topik számára kedvezőtlen döntést.
Én két utat látok: vagy megyünk a saját topikok közé (amit nem szertnék), vagy valamelyest közelednek egymáshoz az álláspontok. Ez utóbbi feltételezi, hogy legalább valami átmegy abból, amit leírok. Ha a moderátorok maradnak az évekkel ezelőtti álláspontjuknál, akkor én is maradok az évek alatt kialakított taktikámnál. Eddig működött.
Ha nem tesznek meg mindent azért, hogy egy problémás helyzetet jól kezeljenek, akkor én azt úgy értelmezem, hogy annyira nincs szükségük a topicra, arra a közösségre
Utaltam arra, hogy egy NWO-s trollnak kell legyen némi esze. (Az egyszerű megfogalmazásért így másodszorra is elnézést.) És ha van esze, akkor megtalálja a fogást a másikon. Sokan a trollkodás művészetét gyakorolni járnak az NWO topikba. Ezzel most egyrészt arra utalok, hogy nem lehet minden topiklakótól elvárni, hogy immunis legyen a trollkodásra, másrészt ha a moderátor akar rendet tartani, akkor a moderátornak képesnek kellene lennie átlátni a szitán. Ha nem lát át, akkor történik az, amit írtam, miszerint a troll úgy lesz képes szétverni a közösséget, hogy a moderátorok ehhez aktívan asszisztálnak.
Ez egyébként általánosságban is igaz, bomlasztó tevékenységet sokan sokféle formában fejtenek ki a világban, és a "rendfenntartók" sajnos általában nem értik, mi zajlik körülöttük, és hogy mihez asszisztálnak valójában.
ott van újra példának a Valóvilág, vagy akár a Hírek topic - az előbbinél a közösség összefogott, és kb. 1 napi bezárás és lenyugvási idő után minden trollt jól kezelt (nem válaszoltak nekik, nem mentek bele a játszmákba, jelentették a modtopicban)
E fele haladunk mi is, hisz ezt az elképzelésemet hangoztatom régóta, most már nyíltan is (lásd NWO topik fejléce). De ez nem olyan egyszerű folyamat, mint amilyennek ez kívülről látszik.
az ott anyázóknak nem volt annyira szüksége a témára, amíg volt egy gumicsont, azt szívesen rágcsálták, amikor nem volt, találtak más játékot, máshol. Ez is egy megoldás, ez is működik, moderátori szempontból ugyanúgy megfelelő.
Az NWO topik sokszor volt már zárva. Sokszor sikerült nekem is normalizálni a helyzetet. A trollok ettől függetlenül megjelennek újra és újra, mert az NWO topik az nem Valóvilág topik.
Ha nálad nem, akkor vagy változtatnod kell az elképzeléseiden, vagy találni másik fórumot az elképzeléseid kivirágoztatására.
Nekem tökéletesen megfelel a jelenlegi helyzet. Nem azért írtam ide nektek, mert bármit is meg akarok változtatni. Hanem pár kérdéssel kapcsolatban akartam veletek megosztani az álláspontomat, csak hogy lássátok mi a helyzet. Ne legyek már mindig "néma gyerek".
Nektek van-e bármi kifogásotok az NWO topik jelenlegi működésével kapcsolatban?
Ha nincs, akkor javasolnám azt, hogy ne kerüljön már minden második hónapban újra és újra terítékre, hogy akkor valamit azzal a bűnös NWO topikkal kellene már valamit kezdeni...
Felajánlom neked, mint házigazdának a választási lehetőséget, egy szavadba kerül, és átteszem a topicot a saját fórumok közé
Bár én ellenzem ezt, és ahogy írtam, nekem jó az ami most van, megbeszéljük a dolgot a topikban, aztán szólok, hogy mi legyen.
Ha nem élsz ezzel a lehetőséggel, akkor viszont fogadd el, hogy az megy oda a topicba, és az ír bele, aki csak szeretne...
Te pedig csak annak a lehetőségét próbáld meg megfontolni, hogy vannak olyan trollok, akik képesek elnyerni a moderátorok támogatását... Avagy: képesek túljárni az eszükön, képesek a topikok 90%-ánál működő szabályokat nemműködővé tenni.
Azaz egyes esetekben lehet, hogy a topik közössége jobban átlátja a helyzetet, mint a moderátor. Ez egy annyira elképzelhetetlen dolog lenne? -
#20890 akkor majd előkapsz egyet a minimum 3 másik reged közül
ellenben: lehetne valahogy javítani a topicugrálós hibát?
hogy ha újra megnyitok egy lapot (ctrl+shift+t), vagy feláll böngésző és kedvesen megnyitja nekem bezárás előtt nyitva lévő oldalakat, akkor fent a legördülő menü átpattan másik topicra, majd a böngésző is kedvesen követi... bosszantó tud lenni. böngésző jelen esetben Firefox 13.0.1, nem tudom h csak ez alatt játssza-e. -
remark #20889 Nem tudom feltűnt-e neked, de nem reagáltál arra amit felvetettem.
Pedig megpróbáltam részletesen, érthetően leírni a problémát.
Nos, ilyen a mi kommunikációnk, évek óta. Ezért nem fordulok a moderátorokhoz.
Részemről a vita veled lezárva. -
Interstate 95 #20888 Fogalmam sincs milyen összefüggés kéne legyen a kettő között, de inkább bele se megyek mert veled ellentétben engem banra vághatnak. -
#20887 Valóban nehéz észrevenni az összefüggést az NWO topik házigazdája és az NWO között... -
Interstate 95 #20886 Teszteltem hogy figyelsz-e.
#20884: Már itt se vagyok főnök, bár olvasott embernek tartom magam. -
#20885 360 fok fordítással amúgy is ugyanoda jutsz matekzseni. -
#20884 Csodálom a bölcsességed másfél hónapos regisztrációval.
Egyébként most már elég legyen a nyavalygásból! -
Interstate 95 #20883 Azt elárulod nekem hogy most hogy jött képbe az NWO topik ? Mert eddig a beszélgetés tárgyában csak példa szinten volt jelen, csak hogy egy kicsit részletesebben is foglalkozni lehessen egy adott problémával. Erre jön egy tomsolo, azt valamilyen okból kifolyólag úgy érezte, hogy a témát 360 fokban ki kell fordítsa egy semmiképp sem tudatos beröfögéssel.
Nem hiszem hogy ebben a topikban bárkit is érdekel, hogy kinek mi a véleménye az NWO topikról. -
#20882 A poén az, hogy egyszer már ott voltunk, hogy kigyomláljuk a Tudományos topicot, többek között száműzve az NWO-t és társait. A vége az lett, hogy hagyjuk békén, aztán ha gond lesz, visszatérünk rá.
Most megint ott tartunk, hogy egyesek úgy gondolják, hogy az NWO topic a "szólásszabadság" helye, ami tévedés. Ha szabad kezet akarnak a topic felett egyesek, akkor át lehet rakni a saját topicok közé. Anno én is felajánlottam, nem lett foganatja.
Igazából a mai napig elég jól tűrjük az NWO topicot, de mégis mindig az a vége, hogy egyes topiclakóknak nem tetszik a rendszer, és jogokról meg szólásszabadságról hadoválnak...
Azért jelzem, hogy a mi türelmünk is véges... -
Ironman2 #20881 Hali! Nem lehet megoldani a VIP-eseknek,ha rámegyek a hsz szerkesztésre,akkor ne nyiljon meg új ablak a böngészőben,mert így nagyon zavaró lett.A régi módszer jobb volt -
#20880 ...és árapálytudomány :))) -
#20879 Nem fért volna ki a főcsoport nevének a "Tudomány, áltudomány, pszeudotudomány, technika és gazdaság" :) -
#20878 Az ugye megvan, hogy arról az NWO topikról beszélünk ami a „Tudomány, technika és gazdaság” szekcióban van és ahol olyan mélyigazságok reppennek fel az általad - mint házigazda - egyébként nagy tiszteletben tartott vezérszónok szájából, hogy a hold belseje üreges és lakott és ha nekimegy egy meteor, akkor kong mint egy harang?
Igazából csak azért nincs leírtva vagy áthelyezve a gumiszobába mert bízunk abban, hogy nem törtök ki a saját játszóteretekből, bár már most elkezdhetitek gyártani a konteókat, hogy milyen hüllők vagy zsidó/imperialista/harmadiktípusú hatalmak állnak majd amögött ha ez mégis megtörténik. -
#20877 Azért az NWO topic nagyon távol állt attól, hogy szét legyen verve - volt egy kis vita, elrepült pár büntetőpont, és ennyi. Ha szét lett volna verve, be lett volna zárva, nem kell egy bolhából elefántot csinálni :)
És továbbra is azt állítom, hogy fordítva ülsz a lovon: a moderátornak nem kell "megtennie" dolgokat egy topic érdekében - a moderátornak a teljes fórum nyugalmát kell kell megőriznie, és ha ez azzal jár, hogy bezárunk vagy eltörlünk valamit, ami folyamatos és állandó konfliktusforrás, akkor azt fogjuk tenni, nem pedig X vagy Y szerint igazságos ítéleteket hozni, vagy például sajnálni egy-egy téma látogatóit. Így lett 2004-ben eltörölve a teljes politika főcsoport több száz témával, most év elején pedig a hírek topic és mutációi.
Nincs kommunikáció a moderátorok és a házigazda között, ilyen vagy olyan okokból.
Más házigazdának ez sikerült, és nagyobb probléma nélkül sikerült olyan tűzfészket is gyakorlatilag problémamentesen megtartani, mint egy Valóvilág topic - tehát ez a házigazdák oldaláról csupán akarat kérdése. Aki nem szól, azzal nehéz kommunikálni, néma gyereknek...
Az pedig, hogy szerinted nem működik, igazából mindegy - a fórumozók és a házigazda érdeke az, hogy működjön, az ő szívügyük egy-egy topic, és annak az életben maradása, hogy ők ott megbeszélhessék a dolgaikat, és beszélgethessenek minden arrajáróval (ha csak egymás vállát akarják veregetni, akkor át lehet települni a saját fórumokba, ott nyugodtan ki lehet bárkit tiltani a topicból). Ha nem tesznek meg mindent azért, hogy egy problémás helyzetet jól kezeljenek, akkor én azt úgy értelmezem, hogy annyira nincs szükségük a topicra, arra a közösségre - ott van újra példának a Valóvilág, vagy akár a Hírek topic - az előbbinél a közösség összefogott, és kb. 1 napi bezárás és lenyugvási idő után minden trollt jól kezelt (nem válaszoltak nekik, nem mentek bele a játszmákba, jelentették a modtopicban), így gond nélkül létezett a téma, teljes nyugalomban (pedig elképzelheted, hogy jóval nagyobb nyomás volt rajtuk, mint az NWO-s témátokon). Az utóbbinál pedig a résztvevők sokszori figyelmeztetés és rengeteg büntetőpont kiosztása után csakis egymás szapulásával voltak elfoglalva, és a zárás után gyakorlatilag további kérdések nélkül lezárult az ügy: az ott anyázóknak nem volt annyira szüksége a témára, amíg volt egy gumicsont, azt szívesen rágcsálták, amikor nem volt, találtak más játékot, máshol. Ez is egy megoldás, ez is működik, moderátori szempontból ugyanúgy megfelelő.
Az pedig, hogy szerinted nem alkalmazható egy módszer maximum annyit jelent, hogy te ezekszerint nem akarod (vagy nem tudod?) alkalmazni, pedig a lehetőségek a rendelkezésedre állnak, és a fórum túlnyomó többségében (a házigazdás témák legalább 90%-a) működő rendszer azt mutatja, hogy ezek működnek, hatékonyak. Ha nálad nem, akkor vagy változtatnod kell az elképzeléseiden, vagy találni másik fórumot az elképzeléseid kivirágoztatására.
Felajánlom neked, mint házigazdának a választási lehetőséget, egy szavadba kerül, és átteszem a topicot a saját fórumok közé, ott gyakorolhatod olyan módon a házigazdaságot, ahogy csak szeretnéd - kitilthatsz embereket, szabadon törölhetsz, zárt körűvé teheted a témát a rendelkezésre álló scriptek bármelyikével. Ha nem élsz ezzel a lehetőséggel, akkor viszont fogadd el, hogy az megy oda a topicba, és az ír bele, aki csak szeretne, és ez azzal járhat, hogy igenis vitákat fognak szülni, ellent fognak nektek mondani - amit intelligens, a dialektikát ismerő emberek normálisan tudnak kezelni, viszont ezt nem lehet minden fórumozóról elmondani, bármelyik oldalt is nézzük.
ui.: A privát üzeneteket minden moderátor saját elvei szerint kezeli, én csupán azt írtam le, ahogy én szoktam. Nem fogom azt mérlegelni, hogy most épp aki írja a sirámait az megbízható-e ilyen szempontból vagy sem, nem fogom körbekérdezni a fórumozókat, hogy ugye ez az üzenet így hangzott el vagy sem. A privát üzenet a nevéhez illő módon privát, az csak arra a két felhasználóra tartozik.