Mi kellene az SG-nek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[HUN]FaTaL
Tisztában vagyok vele, elég nagy bug, csak a poén kedvéért írtam. 😊

Ha úgy mûködne, akkor lenne olyan funkció amivel mindenféle CSS-t tiltani lehet és minden topic úgy nézne ki, mint az alap fórum. 😄

http://goo.gl/gd6Zi5

Dzsini
Az egy dolog, de egy fórum mûködtetése nem úgy megy, hogy "Fatalt zavarja-e vagy sem" 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

[HUN]FaTaL
Érdekes, engem nem zavar. Nem nagyon van olyan dolog, amirõl nincs topic és legalább nem nyílnak idióta topicok. 😄

Büdös Bohóc
legalább barom topikok se nyílnak 😄 jó látni, hogy 4 napja semmi új topik 😄

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Dzsini
Azért remélem a topicnyitási problémát gyorsan javítja Robaj, az eléggé kritikus (legalábbis problémásabb, mint a középsõklikkes móka)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

immovable
Fõleg, hogy ez egy informatika és tudományos magazin. Itt különösen ügyelni kéne a mûködésre és az új dolgok bevezetésére. (ami mostanában egyre jobban meg is valósul<#eljen>)
Büdös Bohóc
Csodás ték volt ez egy igazán jó hozzászólással

immovable
Ennyi.<#eljen>
immovable
Hát a chrome már nem éppen egy új, alig használt böngészõ. Link
nekem a target=_fnew-val van bajom chrome-ban, mindig átvált az újfülre ha görgõvel nyomok linkre
miért van erre szükség egyáltalán?
Ability
Korrekt, köszönjük szépen! 😊
Dzsini
Nem tán élesedik az m.sg.hu/forum? 😊

Fel van már írva a listába, csak most más, nagyobb fejlesztés van elõtte. (lehet Dzsini mégis tud valamit 😉 ) Amint az készen lesz (remélem már jövõ héten), ez módosítva lesz, csak nem akarok egy évek óta mûködõ kódba teszt nélkül mókolni. (szerintem még ie5 és netscape korában lett írva így 😊 )

Dzsini
jogos, kihagytam a forrást

persze ez az adverticum statisztikája, így a reklámblokkolós felhasználók nem látszanak rajta, de az eléggé elenyészõ a teljes közösségbõl (fõleg úgy, hogy a Chrome tudomásom szerint csak elrejteni tud reklámot, de attól még betölti - de ebben lehet, hogy tévedek)

Ability
Legutóbb amit láttam stat, ott már éppen elõzte a Firefox-ot. Nem tudom az melyik régióra vontkozott, de tény, alaposan kinõtte magát, már számolni kellene vele.
Dzsini
A Chrome már nem marginális, 20% fölött van a részesedése Magyarországon, az FF mögött a második, az IE-t március óta megelõzi, tehát az oldalak készítõinek számolni kellene vele - az Operával nem, mert 2-3% körül jár, ha valami nem mûködik rajta, na bumm.

Ability
Írtam már. Árnyék, lekerekítés, stb. A TDU2 topikban háttérképpekkel van megcsinálva a lekerekítés, nem CSS3-mal.

SQJ: hát akkor eltér a véleményünk, nincs ebben semmi rossz, de én ragaszkodok a saját magam idealizált verzióhoz. Szerintem ez egy probléma, aminek szinte mindegy is mi a forrása, jelentkezik egy számosabb tömegben, illene javítani. Minden más csak mellébeszélés. Szerintem a "szenvedõk" száma eléri azt a kritikus pontot ahol már illene odafigyelni rájuk. A probléma forrása meg tény hogy az SG felépítése. Nem a böngészõé. De még ha ez nem is így lenne, akkor is illene valamilyen cross-browser megoldást találni. Semmi más nem számít. Van probléma, az érintett alanyok száma eléri a kritikus tömeget, foglalkozni kellene vele. Nem mondom hogy azonnal, nem is utasítok senkit, de egyszer egy szép napos reggelen valaki megcsinálhatná ezt a két perces melót.

Különben mi értelme van ennek a topiknak? Értem én hogy nem én dirigálok, de ez a topik mégis arra van fenntartva hogy hibát jelentsünk. Most is jelentettek egyet. Én meg utánajártam hogy mi a hiba oka. Tehát egyfajta módon még hasznos is a jelenlétem. Korábban még megoldást is írtam a problémára. Még segítek is a megoldásban, szóval valahol elvárná az ember hogy kapjon valamilyen pozitív visszacsatolást. Mert amit Te írsz az nem az. Ez nem hozzáállás hogy megy IE-ben meg Foxban és akkor minden jó.
Sir Quno Jedi
Most ezzel nem nagyon gyõztél meg, mert nem mond ellent annak amit írtam, sõt. 😄 Tök mind1 miért van és miért mûködik ie-ben és ff-ben. Ez abszolúte marginális probléma.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

[HUN]FaTaL
Biztosan nem a topic kódja szar, kevés neki a Q9400, nem inkább a simított görgetés bugos a Chromeban is?😊))

Pl. a tdu 2 topic továbbra is problémamentes, pedig az talán mégjobban skinezve van.

Ability
Akkor a vassal is van gond, mert nálam tökéletes. Viszont azt tartom, hogy Opera sebességben nem tündököl annyira mint ahogy a szintetikus tesztek alapján azt gondolná az ember. Az animációk nem olyan szép folyékonyak, stb. Lehet hogy maga a JS nagyon gyors, de a render lemarad tõle.

De ez ne itt vitassuk meg, értelmetlen is, nem azért írtam hogy megtérítselek.
[HUN]FaTaL
Na most megnéztem és Chromeban is akad a topic, akkor az is fejletlen?😊

Ability
Nincs igazad, járj utána, nézd meg inspectorral a hibát. Értesz hozzá, tudom. Itt egyértelmûen tervezési hiba van. Amikor középsõ klikkel kattintanak egy témára, akkor 2 esemény zajlik le. Az elsõ a default browser submission, ami megnyitja új lapon a topikot, ahogy az elvárható. A második esemény egy csatolt click esemény a parent TR elemen. Van rajta egy JS ami átirányítja a felhasználót a topikba. Ezt azért csinálták meg így, hogy ne csak a link legyen kattintható, hanem a TR csík egész felülete. Gondolom arra számítottak, hogy senki sem akarja majd a háttérben megnyitni a lapot, jó ez így, kattint, átirányítja. Csakhogy itt képbe jön a középsõ, háttérben nyitós klikk esemény. Így a böngészõ elõször megnyitja új lapon ahogy az várható, majd lefut a második, csatolt klikk esemény, ami meg az aktuális lapon irányítja tovább a böngészõt. Szóval inkább az a meglepõ, hogy a többi böngészõben ez hogyan mûködik helyesen, amikor egy hatalmas logikai csapda az egész.

A Chrome meg nem éppen egy tucat böngészõ a sok ismeretlen közül, lassan beelõzi a Firefox-ot is. Ráaádul pont a Chrome mûködik úgy, ahogy annak lennie kellene. Lehet hogy ez esetben a többi böngészõ mûködése tûnik helyesnek, ez akár egyfajta hibatûrési funkció is lehetne, de ettõl még nem így kellene mûködniük. Itt egyértelmûen az SG-ben van a hiba. Egy tervezési hiba. Nem a böngészõk inkompatibilitásáról van szó, ez itt rossz ahogy van. Legutóbb már írtam tippen hogy hogyan lehetne megcsinálni jól mûködõre úgy, hogy közben megtartjuk az egész TR-re kiterjedõ felületet. Még Robaj is írt valamilyen tippet.

Egyébként én nem követelek semmit, de ez is egy olyan hiba ami miatt már sokan panaszkodtak és illene javítani. Már csak azért is, mert 1-2 perc lenne az egész, semmi bonyolult nincs benne.
Sir Quno Jedi
Namost ie-n és ff-en jól mûxik, ennyi szvsz., pont még sok is a jóból. Ha hetente jön ki egy-egy újabb böngészõ, akkor hetente kéne átírni és újratesztelni az egész rohadt engine-t?!? Naneee... Ez nem SG hibája, ergó nem "sgbug". Az más kérdés, hogy ha lehet, akkor javítható és ha van idejük rá, miért ne, de számon kérni igazán nem lehet rajtuk (avagy legalábbis pofátlanság).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

[HUN]FaTaL
Más oldalon is elõfordul (max nem jársz rajtuk, ahogy én sem), különben nem lenne kiegészítõ, ami pontosan ezt javítja. 😊

Ability
Valóban SG bug, már korábban leírtam az okát, még Robaj is félig elismerõen szólt hozzá. Persze változás nem történt ezek szerint, pedig volt ötletelés hogy hogyan lehetne áthidalni.
Büdös Bohóc
<#eljen>

immovable
Inkább sg bug - más oldalakon jó -, de azért kösz.
[HUN]FaTaL
Chrome bug, tedd fel a middle click mini kieget, az javítja.

Büdös Bohóc
jajj te kis csacsi hisz tudod, hogy ez a Chrome hibája és nem kell csinálni semmit <#law>

immovable
A középsõ gombbal csináljatok vmit, hogy úgy mûködjön ahogy kell. Nyisson új fület és mellette ne nyissak meg az aktuális fülön is.
tomsolo
Nem, igaza lesz tényleg nem lehet minden hova.

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Dzsini
Próbáld meg a helyben tárolt tartalmakat törölni, az új fajta spoilerek hibás mûködésénél az segített másnak... (aztán lehet, hogy hülyeséget ajánlok, de ez legalább nem ártalmas 😊 )

biomage
igazad van, van pár ami megy, itt a lista 😊

Általános eszmecsere jó
Tudományos eszmecsere rossz
Fiúk, lányok, kapcsolatok jó
Tv, Mozi, DVD rossz
Zene fórum jó
Sport fórum / Általános jó
Sport fórum / Labdarúgás jó
Autó-motor Jó
Gumiszoba jó
Saját fórumok jó
Játékosok fóruma rossz
Konzolosok fóruma rossz
Hardware fórum rossz
Mobil fórum rossz
Felhasználói programok jó

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

tomsolo
Érdekes, én tudok mindenhova 😮

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

biomage
Sehová nem tudsz topikot nyitni 😛

Mármint kipróbáltam pár másik fórumot, és mindnél csak üres lapot töltött be.

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

DjDano
Kérdésem az lenne, miért nem tudok új topikot nyitni a Mobil fórumba? Csak egy üres képernyõ jön elõ semmi más.

kifli
tdu2 topikba ráadásul van egy gomb a skin kikapcsolására...
Ability
Felül, de tiltani csak akkor fogja tudni ha kiteszik a CSS külsõ állományba. Override CSS-t meg nem sokan fognak írni, ahhoz érteni kellene. Viszont ez adott egy jó ötletet a bõvítményhez, lehet írok egy ilyen CSS-t hozzá. 😄

Fatal: én sem annak szántam.
Dzsini
Akkor az oldalon saját CSS betöltésével felül lehet bírálni a dolgokat.

[HUN]FaTaL
Érdekes, hogy a szarrá skinezett tdu2 topicban pl. semmi probléma.

Gondolom szabványos kód van alatta, hogy ilyen remekül mûködik. Nem nagyon érdekel, hogy mennyire van elmaradva mikor tud mindent, ellentétben a többi böngészõvel.

Az FF méglassabb (fõként a GUI), a Chrome meg buta. Többit meg hagyjuk.

De nem böngészõháborút akartam kirobbantani.

Jim Morrison
Igen azt tudom. Legközelebb pontosan fogalmazok 😊

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Ability
Nem tudod letiltani, mert inline CSS van benne. Az tesz árnyékot, lekerekítést, egyéb dolgokat, amiatt lassú szerintem. Minden esetre jól demonstrálja az Opera lemaradását. Jönnek a hangzatos szintetikus tesztek ahol az Opera szárnyal, a valóságban azonban csúnyán elvérzik pár ilyen helyen. Annyit tudsz tenni, hogy megkéred a HG-t hogy tegye ki külsõ CSS-be, akkor le fogod tudni tiltani.
[HUN]FaTaL
Finom scroll nélkül is szaggat az egész, pes topicról van szó egyébként.

Csak fogalmam sincs, hogy mit kéne letiltani. 😊)

Dzsini
Opera alatt 2 mozdulat letiltani (vagy átírni ízlés szerint) a külsõ CSS-eket 😊 (vagy ha a fix elementekkel van baj, akkor kikapcsolni a finomscrollozást)

Dzsini
Én nem dolgozok (semmi közöm a fórum fejlesztéséhez), de azt mondták készül - ha már van fõoldal és cikkek is, akkor elõbb-utóbb lesz fórum is 😊

Jim Morrison
hoppá hoppá akkor dolgoztok rajta? zsír.
(ha régi hír akkor bocsi 😄)

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

[HUN]FaTaL
Szóltam neki, de azt mondta nem azért szenvedett vele órákig, hogy kivegye, és gondolom az Opera sem érdekli túlságosan. 😄

Dzsini
Ez mondjuk elsõsorban a házigazda hibája, az õ orrára kell rákoppintani, ha elszalad vele a ló.

(persze, böngészõben simán ki lehet iktatni a külsõ css meg scriptek betöltõdését, de az nem elegáns, tényleg lehetne egy egyszerûsített felület - remélhetõleg ha elkészül a fórum mobil felülete, az erre is jó lesz)

[HUN]FaTaL
Na ezt nagyon tudnám díjazni, némelyik topic borzalmasan lassú a sok berakott designelem miatt.

SzirmosSzisza
Topikokba alapértelmezett mód, ilyenkor nem veszi számba a dolgokat amiket hg beírt (topic design, etc)

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás