Mi kellene az SG-nek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Engem érdekel a hozzászóló személye, azaz aktivitása. Ha valaki akkora marha, hogy nekiáll kozmetikázni a statisztikáit, akkor kozmetikázzon - egymás statisztikáinak kozmetikázását most is elvégzik páran egymás között. Ezt úgyse tudod megakadályozni és majd úgyis megunja mindenki.

Én egyébként alapvetõen a saját adataimra lennék kíváncsi. Teljesen mindegy hogy brahiból pontoznak fel/le vagy sem, érdekes látni a pontokat. Magamat meg nincs értelme becsapnom, én azt akarom látni, hogy én eddig hányszor tartottam értékelésre érdemesnek egy hozzászólást, akár negatív, akár pozitív irányban.

Az oda nem illõ témák eltûnésében meg ne bízz. Lehet pont az derülne ki az új rendszer által, hogy azok a témák igenis oda illenek. A lényeg az, hogy kiderülne végre. Ezért támogatom azt, hogy a hozzászólásnál azonnal jelenjenek meg az értékelések. (Segítség lenne az egyébként kapacitáshiánnyal küzdõ moderátoroknak is - vagy õk azonnal látják az értékelést?) De ez attól független, amit én javasoltam.

De az alapprobléma ugyanaz. A brahiból le-, illetve felpontozás nem különböztethetõ meg a normális pontozástól: semmiben sem különbözik az, hogy valaki bosszúból pontozza le a másikat attól, hogy a pontozó 5 különbözõ topikban, különbözõ hozzászóló különbözõ hozzászólását pontozta le. Illetve mennyivel lesz valakinek megbízhatóbb a véleménye attól, hogy elõássa a fórum özömvíz elõtti topikjait, majd kiszór több tucat pluszt pusztán a statisztikája javítása végett?

A jelenlegi rendszerben azáltal, hogy a hozzászóló lapján azonnal látszanak a plusz-mínuszok, viszont a hozzászólásnál csak egy limit után, a hozzászóló személyének minõsítése felé terelõdik el az egész. Én mondjuk azt csinálnám, hogy egy adott hozzászólásnál ha nem is az összes, de mondjuk az utolsó 5-10 minõsítés látszana, az adatlapról meg leszedném a minõsítést, viszont az elrejtést meghagynám, a beállítási lehetõséggel együtt (vagyis hogy a profilomon felül tudom bírálni az elrejtés ponthatárát); a modik természetesen látnák továbbra is a pofiloldalon levõ pontokat, csak úgy miheztartás végett. Ezzel rendszer szerintem inkább szólna a posztokról, mint a hozzászóló személyérõl, és egy adott topikban meg lehetne oldalni, hogy az oda nem illõ témák eltûnjenek, ugyanakkor megadva az esélyt a renitens posztolóknak is azáltal, hogy a topik témájába esõ hozzászólásaik megmaradjanak.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Engem sem az értékelõ személye érdekel, mert azt úgyis kb. tudom. :-) Hanem az érdekelne azonnal, hogy mely témákat tartja egyáltalán értékelésre méltónak a közösség, és ezen belül pozitív vagy negatív ez az értékelés.

Jó amit mondasz, csak én nem errõl beszélek. Én annak megítéléséhez adtam volna eszközt, hogy az adott fórumozó beállítottságát meg lehessen ítélni. Tehát aki szinte csak mínuszt ad, attól ha kapok egy mínuszt az kb. annyit is jelent. És ha az annyit is jelent, akkor ez a többségében mínuszt osztó ember magatartására is hatással van.

Ettõl függetlenül tetszik az az ötlet is, hogy legyen azonnal látható, ha egy hsz értékelést kapott.

Ezt már régebben többen javasoltuk, mert így látható lenne, hogy melyik hozzászólással nem elégedett valaki. Még akár az is jó lenne, ha öt értékelésig anonim lenne, csak az jelenne meg, hogy milyen az értékelése a kommentnek.

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Semmit nem ér, mert ahogy van brahiból lepontozás, ugyanúgy van brahiból felpontozás, melyek közös jellemzõje, hogy a minõsítésnek semmi köze a hozzászóláshoz, hanem pusztán a hozzászóló személyének szól.
Az igazi transzparencia akkor valósulna meg, ha a minõsítõk személye a kezdetektõl látszódna, nem pedig csak 5 után: ez a limit ugyanis bõven elég ahhoz, hogy a teljesen érdektelen, amúgy minõsítésre sem érdemes hozzászólásokat sutyiban megszórják úgy, hogy az 5-ös limitet az életben nem éri el a minõsítések száma.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Úgy képzelem ahogy több másik fórumban is láttam, hogy az adott fórumozó avatarjának adatlapján ott van hogy hányszor köszöntek meg neki hozzászólást és õ hányszor köszönte meg más hozzászólását. Az sg-n mindez ugye úgy jelenne meg, hogy a fórumozó adatlapján szerepelnének ezek a számok, és nem csak az hogy hányszor köszönte meg más hozzászólását, de az is hogy hányszor minõsítette le a másik hozzászólását.
Ez is jó mércéje annak, ahogy írod is, hogy kit kell komolyan venni, és kit nem kell komolyan venni. Szerintem jó ötlet, és erõsítené az emberek önmoderálási hajlandóságát.

Efreet
Nem jó helyre írtad, minden fõcsoport topiclistáján felül van egy-egy Moderátor figyelmébe nevû topic, ott kell az ilyesmiket jelezni. (amúgy a képen a kutya magától ugrik ki)

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

SzirmosSzisza
VIP-eknek kivenni a 15 másodperces korlátot ? Gondolom az újraküldések miatt van benne, de azt úgyis tudjuk törölni.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

mNzJean
Sziasztok , nem tudom jó helyre írok e de a battlefield3 topic-ba beszúrt mozgó kép nálam nagyon kiveri a biztosítékot #38005 . / egy kutyát kidobnak egy száguldó autóból / Szerintem ez egyáltalán nem vicces és nem való egy játékokkal foglalkozó topicba . Beteg lelkü ember aki ezt viccesnek találja , szeretném ha törölnétek a hozzászólását . Köszönettel .

http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1192029268

xfire:Jeanhungary www.jcsr.hu www.uleshuzat.info

Dzsini
Én sem vagyok döntéshozó helyzetben, a fõszerkesztõ mellett St és Robaj döntik el, hogy mi hogy legyen - az ajánlatokat ide beírtuk, hogy mi lesz (lett) belõle, abba nincs érdemi beleszólásunk.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Régebben volt szó róla, hogy megjelenik jobb oldalt, a fórumstatiszikához hasonlóan. Azt az ötletet elvetettétek?

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Dzsini
Moderátoroknak (hasonlóan a hozzászólásszámhoz) van lehetõség arra, hogy a 100 legtöbb plusz és mínuszpontot adók listáját megnézzék - az nem látszik, hogy kinek adott, csak a kiosztott pontok száma - ez alapján már le lett tiltva néhány olyan felhasználó, akik sok éve nem szóltak hozzá sehol, és vagy ezer (fõleg mínusz) pontot kiosztottak, a munkásságuk nyomtalanná vált..

(ugyanígy van lista a legpozitívabb/legnegatívabb értékeléssel rendelkezõ felhasználókról)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

<#eljen> Legalább kiderülne, ki sugároz "sötét energiát"! <#eplus2>

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Bocs ha már lett volna ez az ötlet, de jó dolog lenne ha egy felhasználónál nem csak a kapott mínusz/plusz látszana, hanem az adott mínusz/plusz is. (Köszönet Bucsernek az ötletért.)

gergely1991
De ha nem haladja meg az általad említett 2000 hsz-t,akkor nemhiszem. 😊
Jobban átgondolva mondjuk a spamvédelem kérdése(#20221) csak a nem publikus fórum kategóriáknál lenne megoldva.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

kifli
ha idõhöz kötöd akkor megint az lenne mint mos, a többéves használatlan lopott regekkel nyílnának az idióta topikok...
gergely1991
Esetleg még azt hozzátenni hogy minden ilyen visszautasítás egy figyelmeztetést kap "Rendszerüzenetben" hogy ez a topik már létezik legközelebb használd a keresõt stb. . Öt ilyen visszautasítás után jár egy büntipont automatikusan. Vagy a durva/reklám topikok miatt pedig hozzátenni a perban vagy 5 pontos ban lehetõségét. Mondjuk nemcsak hsz-hez kéne ezt kötni hanem a regisztráció idõpontjára is (mondjuk 1-2 hónap). A törölt illetve a nem nyílt topikok hozzászólásai(gumi,saját) ne számítsanak bele ebbe a 2000-be. Így spamvédelem is megoltódhat.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

kifli
szerintem ezt úgy lehetne megoldani, hogy akinek nincs meg a 2000 hsz, annak a topikja, csak moderátori jováhagyás után nyílik meg, a többieknek azonnal.

Így az újregek topikjai már ki sem kerülnének ha az baromság.
Dzsini
Pláne úgy, hogy sokan azért regisztrálnak, hogy valamit megkérdezzenek (persze ott vannak az általános segítségkérõ topicok, de nem minden fedi le azokat, sok esetben jogos az új téma nyitása).

#"Csak az nyithat új témát akinek 2000 hsz-e van. "

ez megbukott mert van aki pár alkalommal szól hozzá adott témához , õ neki soha a büdös életbe nem lesz meg a 2000hsz-a. és mivan ha 200 hsz után szeretne egy topicot nyitni?... veszett ötlet.
kifli
enmnél sokkal jobb, hogy az sms-ben kapott kódot kell beírni valahova, és nem az usernek fizetni. Bár ez a fórumnak kerül pénzbe...
N o N a m e
semmi esély...
byzhouse
lol mikor te vagy alreg 😄

________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ &#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;

Dzsini
"A regisztrációkor az email-re kapna az illetõ egy kódot, amit nem emelt díjas sms formájában kellene visszaküldenie az SG-re."

Ezzel lendületbõl elijesztenél bármilyen jószándékú új regisztrálót - inkább megy a többi, ingyenes fórum valamelyikére, minthogy itt kérdezzen meg valamit, ahol fizetnie is kellene érte.

Másik apróság, hogy a kitiltott "problémás" alregek túlnyomó többsége legalább 1-2, de gyakran 5 vagy még több éves elfekvõ regisztráció, tehát még kevesebb haszna lenne, mint gondolnád, visszamenõlegessé téve pedig ezrével hagynák el a fórumot az egyébként aktív, hasznos tagok is. Esetleg meg lehet fordítani a dolgot, de az SG sem fog kifizetni néhány tízezer SMS küldést csak azért, hogy egy csomóan elhagyják a fedélzetet..

Az adatkezelési problémákról, jogosultságokról nem is beszélve (komolyan utána kell nézni, hogy milyen adatbázist lehet vagy szabad építeni a telefonszámokból, ki és hogyan férhet hozzá, stb.), keveseknek lenne kedve egy ilyen fórumot használni, még kevesebbeknek hirdetni rajta.

jackoneill90
Akkor olyat írok, hogy: Ugrás az utolsó olvasatlan üzenethez alatt az is állhatna: Téma olvasottnak jelölése.

http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.

georgesmatyas
Alreg áradat ellen:

A regisztrációkor az email-re kapna az illetõ egy kódot, amit nem emelt díjas sms formájában kellene visszaküldenie az SG-re.
Így egy telefonszámról 1 ember tudna felregelni és csak a SIM kártyáinak száma döntené el, hány rege van, nem az, hogy mennyi emailt csinál.

Ha ez az SMS kicsit drágább lenne, akkor bizonyos idejû VIP mellé az SG-n keresztül hozzáférhetne fizetõs adatbázisokhoz (SG szerzõdne velük és SMS díjába építené bele) és az SG maga is összeállíthatna egy dokumentum adatbázist: játék FAQ-okkal, felirat fájlokkal, free és shareware szoftverekkel, magyarosításokkal egyéb legális cuccokkal.

A fórumtémáknál a Sanoma egyik nagy állásportáljainak hirdetésire is tematikusan elérhetõek legyenek. Hardver fórumnál a regisztráltak hirdetést adhatnak eladó számítógép+ egyéb cuccaikat illetõen.

Aki SG tag az kedvezményt kap szoftvervásárláskor (hogy hány % azt kitudja) és egyéb kedvezményekre jogosítaná fel.

Válaszható téma desing-ok. Pl ha lehetne én a TDU topic stílusában nézném az egészet. De megmaradna a mostani letisztult is.

A szövegbeviteli boxban a betûtípus választás/kiemelés/szín stb nem ezzel a lassú makrós dologgal történjen, hanem a Hajrá a cset-hez hasonló (nem pont az) word-höz hasonló stílusban.

A fórumok nem mindegyikében számolja a hozzászólásokat, de minden tag összes hsz-e listázható lenne.

#Csak az nyithat új témát akinek 2000 hsz-e van. Egyben õ szerkeszthetné a fejlécet stb.
#Minden hsz-nél lenne egy gomb, ami -azt- problémásnak jelöli és a probléma jellegét is meg kellene adni. Így nem kell fórumkategóriánként mindenhova mod topic. A problémás hsz-ek listáját pedig csak a modik látnák.

A büntetõpont rendszer jellege, zsánere maradva kivéve, hogy megszûnne a permbann. (ezt az elsõ pont küszöbölné ki). 3-4 hét után re...

Egyes témákról egyes fórumozókat le lehessen tiltani.

Minden topicnak saját chatfal több napos visszakeresési lehetõséggel.

A bõvítményekben a letiltást kiegészíteni, hogy: "a fórumtagok értesüljenek, hogy kit tiltottál le" illetve letiltáskor nem csak én nem lássam õt, hanem õ sem engem funkció.

Évente egyszer nyereményjáték, sorsolással. Ehhez valamit venni/csinálni a tagoknak évközben.

A halat horoggal, az ostobát szavakkal fogják. Autodesk Inventor Spezialist, CAD/CAM/CIM/PLC

Guren
akkor utalj

SzirmosSzisza
Kellemetlen.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

jackoneill90
Nagyobb képméretet szeretnék betenni. De sms-t nem akarok küldeni.

http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.

Lyukasbogrács
"kivették", ahelyett, hogy lekorlátozták volna arra, hogy csak a tulajdonos láthassa a hozzászólásai számát, így mindenki boldog lett volna, ehelyett meg megy sírás, hogy miért nincs.

SHADOWEYES7
Miért nem tudsz leállni az okoskodással?<#bohoc>

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

[NST]Cifu
Én nem következtettem semmit, de ha te ezt látod bele, akkor biztos így van. <#bohoc>

BTW az eredeti tétel, miszerint kinek hány hsz.-e van egyéni izlés kérdése. Az mondjuk szerintem is furcsa, hogy amíg a hozzászólások hasznossága jelzõje ott van a publikus adatlapon, a hozzászólások száma nincs...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Büdös Bohóc
a következtetési lánc odáig vezet ezek szerint, hogy az sg-t látogató emberek idióták

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

[NST]Cifu
Ha jól tudom a gumi és a saját fórumok itt sem számítanak bele...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

LaliK
Az egyik fórum ahová járok már több mint 8 éve, ott ugyanez volt aztán tanácsoltam olyat, hogy ne mindenhol számolja a hozzászólásokat. Pl. a gumiszobában meg saját fórumban nem kellene, csak a fõbb kategóriákban. Ha nem oda tartozik vagy spam, valaki úgyis törli.
Minden megnyitott topik (elvileg) a helyes kategóriába kerül, ha valaki elnézi (vagy átmegy flém/spam topikká) akkor át lehet helyezni.

Ott ez bevált, nem spammelnek mert tudják hogy semmi értelme, mert törölve lesz vagy nem számít bele a HSZ számba.
Persze gondolom ezzel a sok áthelyezgetéssel, törléssel lenne egy kis tennivaló...

"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."

[HUN]FaTaL
Régebben lehetett, és mindenki spammelt miatta, ezért kivették.

http://goo.gl/gd6Zi5

Calver
régebben lehetett látni az adatlapon, az ok amiért eltûnt, hogy ne legyen e-peen méregetés belõle.

"The trees move. Do you not see it?"

LaliK
Amióta járok SG-re mindig azon gondolkoztam hogy miért nem lehet megnézni a hozzászólásaim számát?
Igazából ez az egy olyan fórum ahol csak a modik látják. Bár nem tudom mennyi munka lenne vele, vagy lassulna-e valamit...
De a 'Top fórumozók' topikot is erre használják.

"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."

akyyy
Mi lenne ha lenne olyan nézett, mint mikor rámegyek az általános eszmecseére, vagy valamelyik kategóriába, és ott az összes kedvenc topik szerepelne, és igy lehetne modositani az idõrendi sorrendbe hol szóltak utoljára hozzá, összesítve.

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Dzsini
Persze, de addig is amíg bevezetik (ha bevezetik) ezt használhatod.

Bronx South
Nem vagyok biztos benne hogy ez mindig eszembe fog jutni ha eddig nem jutott eszembe mikor szerkesztettem. De csak egy ötlet volt, nem több.

Dzsini
írd bele a hozzászólásba, hogy "Szerk: ez meg az" - aki elolvassa, az látja ezt is, aki nem olvassa el utólag, az az automatikus kiírást sem olvasná el.

Bronx South
Egy olyat vagy hasonlót mint ami a lenti példában van be kéne vezeti a VIP fórumozóknak, ugyan is egy pörgõsebb eszmecserében semmi nem utal arra ha esetleg én hsz-t javítok, vagy átírok, így a szerkesztés ténye legtöbb esetben szerintem figyelmen kívül marad. Tehát két példa:

Szerkesztve Bronx South által ekkor 2011-12-01 00:00
Szerkesztve ekkor 2011-12-01 00:00

Ezek a hsz aljára kerülhetnének automatikusan ha szerkesztve lett egy hsz, elválasztva valami csíkkal, vagy belesimítva a fórum hátterébe,
vagy ahogy gondoljátok.

Dzsini
Csak akkor mûködik helyesen, ha az URL-ben az elsõ helyen van a video ID, ha elõtte van más is, akkor nem tud vele mit kezdeni.

Büdös Bohóc

SzirmosSzisza
Videó beszúrással mi lett ?

Büdös Bohóc
Soha nem értettem, hogy miért olyan nagy tragédia, mikor elír valaki valamit (kivéve talán mikor a youtube beágyazás van elszúrva), mindig mennek az emberek sírni a modtopikba, hogy jajj lécci javítsátok már ki a hsz-emet és kb 1 szó van elrontva, EZÉRT ROHANGÁLNAK MODTOPIKBA? 😄DD

más: chrome alatt (más alatt nem néztem még) ha egy cikkre rámegyek, a betöltés után a cikk aljáig legörget a nézet. MINDEN cikknél. Nem lehetne ezt javítani, mert kurva idegesítõ?

banok
Ez azért is jó lenne mert ha elírok valamit akkor megkérhetem a moderátort vagy a hg-t, hogy írja át.

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

RelakS
Nem-e lehetne-e, hogy a házigizdáknak törlésen kívül módosítási joguk is lenne? Ilyenkor megjelenthetne, hogy ez-és ez módosította a hozzászólást.
Néha nem akarnám az egész hozzászólást törölni, hanem csak berakni mondjuk egy szpojler tag-et, vagy kicsillagozni ezt-azt, és szép piros betûkkel beleírni, hogy nem warezolunk, stb.

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE