Mi kellene az SG-nek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én egyébként alapvetõen a saját adataimra lennék kíváncsi. Teljesen mindegy hogy brahiból pontoznak fel/le vagy sem, érdekes látni a pontokat. Magamat meg nincs értelme becsapnom, én azt akarom látni, hogy én eddig hányszor tartottam értékelésre érdemesnek egy hozzászólást, akár negatív, akár pozitív irányban.
Az oda nem illõ témák eltûnésében meg ne bízz. Lehet pont az derülne ki az új rendszer által, hogy azok a témák igenis oda illenek. A lényeg az, hogy kiderülne végre. Ezért támogatom azt, hogy a hozzászólásnál azonnal jelenjenek meg az értékelések. (Segítség lenne az egyébként kapacitáshiánnyal küzdõ moderátoroknak is - vagy õk azonnal látják az értékelést?) De ez attól független, amit én javasoltam.
A jelenlegi rendszerben azáltal, hogy a hozzászóló lapján azonnal látszanak a plusz-mínuszok, viszont a hozzászólásnál csak egy limit után, a hozzászóló személyének minõsítése felé terelõdik el az egész. Én mondjuk azt csinálnám, hogy egy adott hozzászólásnál ha nem is az összes, de mondjuk az utolsó 5-10 minõsítés látszana, az adatlapról meg leszedném a minõsítést, viszont az elrejtést meghagynám, a beállítási lehetõséggel együtt (vagyis hogy a profilomon felül tudom bírálni az elrejtés ponthatárát); a modik természetesen látnák továbbra is a pofiloldalon levõ pontokat, csak úgy miheztartás végett. Ezzel rendszer szerintem inkább szólna a posztokról, mint a hozzászóló személyérõl, és egy adott topikban meg lehetne oldalni, hogy az oda nem illõ témák eltûnjenek, ugyanakkor megadva az esélyt a renitens posztolóknak is azáltal, hogy a topik témájába esõ hozzászólásaik megmaradjanak.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Ettõl függetlenül tetszik az az ötlet is, hogy legyen azonnal látható, ha egy hsz értékelést kapott.
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Az igazi transzparencia akkor valósulna meg, ha a minõsítõk személye a kezdetektõl látszódna, nem pedig csak 5 után: ez a limit ugyanis bõven elég ahhoz, hogy a teljesen érdektelen, amúgy minõsítésre sem érdemes hozzászólásokat sutyiban megszórják úgy, hogy az 5-ös limitet az életben nem éri el a minõsítések száma.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Ez is jó mércéje annak, ahogy írod is, hogy kit kell komolyan venni, és kit nem kell komolyan venni. Szerintem jó ötlet, és erõsítené az emberek önmoderálási hajlandóságát.
"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1192029268
xfire:Jeanhungary www.jcsr.hu www.uleshuzat.info
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
(ugyanígy van lista a legpozitívabb/legnegatívabb értékeléssel rendelkezõ felhasználókról)
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Jobban átgondolva mondjuk a spamvédelem kérdése(#20221) csak a nem publikus fórum kategóriáknál lenne megoldva.
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Így az újregek topikjai már ki sem kerülnének ha az baromság.
ez megbukott mert van aki pár alkalommal szól hozzá adott témához , õ neki soha a büdös életbe nem lesz meg a 2000hsz-a. és mivan ha 200 hsz után szeretne egy topicot nyitni?... veszett ötlet.
________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Ezzel lendületbõl elijesztenél bármilyen jószándékú új regisztrálót - inkább megy a többi, ingyenes fórum valamelyikére, minthogy itt kérdezzen meg valamit, ahol fizetnie is kellene érte.
Másik apróság, hogy a kitiltott "problémás" alregek túlnyomó többsége legalább 1-2, de gyakran 5 vagy még több éves elfekvõ regisztráció, tehát még kevesebb haszna lenne, mint gondolnád, visszamenõlegessé téve pedig ezrével hagynák el a fórumot az egyébként aktív, hasznos tagok is. Esetleg meg lehet fordítani a dolgot, de az SG sem fog kifizetni néhány tízezer SMS küldést csak azért, hogy egy csomóan elhagyják a fedélzetet..
Az adatkezelési problémákról, jogosultságokról nem is beszélve (komolyan utána kell nézni, hogy milyen adatbázist lehet vagy szabad építeni a telefonszámokból, ki és hogyan férhet hozzá, stb.), keveseknek lenne kedve egy ilyen fórumot használni, még kevesebbeknek hirdetni rajta.
http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.
A regisztrációkor az email-re kapna az illetõ egy kódot, amit nem emelt díjas sms formájában kellene visszaküldenie az SG-re.
Így egy telefonszámról 1 ember tudna felregelni és csak a SIM kártyáinak száma döntené el, hány rege van, nem az, hogy mennyi emailt csinál.
Ha ez az SMS kicsit drágább lenne, akkor bizonyos idejû VIP mellé az SG-n keresztül hozzáférhetne fizetõs adatbázisokhoz (SG szerzõdne velük és SMS díjába építené bele) és az SG maga is összeállíthatna egy dokumentum adatbázist: játék FAQ-okkal, felirat fájlokkal, free és shareware szoftverekkel, magyarosításokkal egyéb legális cuccokkal.
A fórumtémáknál a Sanoma egyik nagy állásportáljainak hirdetésire is tematikusan elérhetõek legyenek. Hardver fórumnál a regisztráltak hirdetést adhatnak eladó számítógép+ egyéb cuccaikat illetõen.
Aki SG tag az kedvezményt kap szoftvervásárláskor (hogy hány % azt kitudja) és egyéb kedvezményekre jogosítaná fel.
Válaszható téma desing-ok. Pl ha lehetne én a TDU topic stílusában nézném az egészet. De megmaradna a mostani letisztult is.
A szövegbeviteli boxban a betûtípus választás/kiemelés/szín stb nem ezzel a lassú makrós dologgal történjen, hanem a Hajrá a cset-hez hasonló (nem pont az) word-höz hasonló stílusban.
A fórumok nem mindegyikében számolja a hozzászólásokat, de minden tag összes hsz-e listázható lenne.
#Csak az nyithat új témát akinek 2000 hsz-e van. Egyben õ szerkeszthetné a fejlécet stb.
#Minden hsz-nél lenne egy gomb, ami -azt- problémásnak jelöli és a probléma jellegét is meg kellene adni. Így nem kell fórumkategóriánként mindenhova mod topic. A problémás hsz-ek listáját pedig csak a modik látnák.
A büntetõpont rendszer jellege, zsánere maradva kivéve, hogy megszûnne a permbann. (ezt az elsõ pont küszöbölné ki). 3-4 hét után re...
Egyes témákról egyes fórumozókat le lehessen tiltani.
Minden topicnak saját chatfal több napos visszakeresési lehetõséggel.
A bõvítményekben a letiltást kiegészíteni, hogy: "a fórumtagok értesüljenek, hogy kit tiltottál le" illetve letiltáskor nem csak én nem lássam õt, hanem õ sem engem funkció.
Évente egyszer nyereményjáték, sorsolással. Ehhez valamit venni/csinálni a tagoknak évközben.
A halat horoggal, az ostobát szavakkal fogják. Autodesk Inventor Spezialist, CAD/CAM/CIM/PLC
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
BTW az eredeti tétel, miszerint kinek hány hsz.-e van egyéni izlés kérdése. Az mondjuk szerintem is furcsa, hogy amíg a hozzászólások hasznossága jelzõje ott van a publikus adatlapon, a hozzászólások száma nincs...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Minden megnyitott topik (elvileg) a helyes kategóriába kerül, ha valaki elnézi (vagy átmegy flém/spam topikká) akkor át lehet helyezni.
Ott ez bevált, nem spammelnek mert tudják hogy semmi értelme, mert törölve lesz vagy nem számít bele a HSZ számba.
Persze gondolom ezzel a sok áthelyezgetéssel, törléssel lenne egy kis tennivaló...
"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."
"The trees move. Do you not see it?"
Igazából ez az egy olyan fórum ahol csak a modik látják. Bár nem tudom mennyi munka lenne vele, vagy lassulna-e valamit...
De a 'Top fórumozók' topikot is erre használják.
"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Szerkesztve Bronx South által ekkor 2011-12-01 00:00
Szerkesztve ekkor 2011-12-01 00:00
Ezek a hsz aljára kerülhetnének automatikusan ha szerkesztve lett egy hsz, elválasztva valami csíkkal, vagy belesimítva a fórum hátterébe,
vagy ahogy gondoljátok.
más: chrome alatt (más alatt nem néztem még) ha egy cikkre rámegyek, a betöltés után a cikk aljáig legörget a nézet. MINDEN cikknél. Nem lehetne ezt javítani, mert kurva idegesítõ?
\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed
https://www.facebook.com/ferfiklubb/
Néha nem akarnám az egész hozzászólást törölni, hanem csak berakni mondjuk egy szpojler tag-et, vagy kicsillagozni ezt-azt, és szép piros betûkkel beleírni, hogy nem warezolunk, stb.
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE