Mi kellene az SG-nek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Moderátorok számára nem lehet valahogy megoldani, hogy a Házigazdák által törölt hozzászólások láthatóak maradjanak?

Jelenleg ha egy HG törli a delikvens hsz.-ét, akkor utána az olyan, mintha nem is létezne a Modi számára, pedig lehet, hogy az alapján bõven ki lehetne / kellene tiltatni.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Dzsini
Meg egy junk az általánosba azoknak a topicoknak, amik nekem nem tetszenek, meg a játékokba a Facebookos játékoknak, meg a mobilokba külön az okostelefonoknak, külön az Androidnak és külön az iPhone-nak, meg a ...

pont az lenne a lényeg, hogy nem kell szétszabdalni használhatatlanul kis darabokra a fõtémákat, ezért lett átnevezve a tudományos, mert ha szigorúan vesszük a nevét, akkor 3 topic maradt volna benne, amibõl 1 aktív.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

immovable
Kéne egy ilyen junk részleg a tudományoson belül, ahova mehetnének az nwo-s, hüllõ lényes, ufo-s, stb topikok. 😊 Ezek pedig csak belépve látszódnának.
bertino
nos, a rovatok cikkeit eltekintve, ahol mar csak szandekos elirasokkal es totalisan felrevezeto cimekkel tudjak vonzzani a kattintasokat, sztem reg kimondhatjuk, hogy evek ota elsorvadt, elen a fimes resszel, meg a jatekossal.

a forum az jo, mert egyszeru atlathato, de a tobbi... talan tudomanyos reszt erdemes olvasgatni meg.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Desiderata
jó, igazatok van, csak szomorú hogy az SG lassan elsorvad 😞
a fejlesztéseknek most már a fórumozók számának növelésére kellene összpontosulni
[NST]Cifu
Engedelmeddel, a tudományos fórumrészben nézd meg, hogy mennyi "pörgõ" tudományos topic van.

Én örülnék a legjobban, ha valóban a tudományról szólna a fórumrész, de sajnos nem ez a realitás. Hidd el, hogy nem rajtam múlik. Anno azt hiszem Pheel-el beszéltem arról, hogy a Haditechnika topicot rakjuk át az általánosba, végül az elõbb már Dzsini által említett okokból maradt.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Dzsini
Akkor lett volna ott 2-3 félig halott topic, pont ez volt az ötlet mögötte, hogy kibõvíteni a témát, legyen élet benne, mert azok esetleg felélesztik a többit is. Halott fõtémának elég a mobil fórum.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Desiderata
eddig is tele volt szemetelve a tudományos, NWO, haditechnika, miegymással
inkább az oda nem illõ topikokat kellett volna áttenni, nem pedig bõvíteni
így már teljesen elveszti az értelmét a tudományos kategória
jazzy
Nálam olyan gond van, hogy amikor olvasom a twittert a telefonon (Samsung Galaxy S) és megnyitok egy SG-s tweetet, akkor az elsõ max második alkalommal helyesen átirányít az m.sg.hu-ra, viszont utána elfelejti és sima sg.hun marad. Ha manuálisan átírom akkor jó, de nem irányít át. Nálam van a probléma?
Dzsini
Nagyon sok az olyan téma, ami pl. háborúkkal, gazdasági konfliktusokkal foglalkozik, és a "tudományos eszmecsere" névben nehezen fértek meg. Cifuval beszélgettünk róla, és úgy gondoltuk, hogy ha simán Tudomány és technika lenne, akkor túl kevés topic maradt volna meg benne - így át lehetett zsuppolni pár olyan témát az általánosból, ami talán egy kicsit nagyobb életet teremt ott. Tehát részben névpontosítás történt (eddig is voltak például haditechnikai topicok ott), részben pedig egy módosítás, hogy néhány ott mûködõ topic a továbbiakban is ott maradhasson, és kicsit növeljük a befogadható témák sorát (az NWO például egyértelmûen oda való így, egyébként át kellett volna tenni mondjuk az Általános eszmecserébe).

Büdös Bohóc
Csak egy példa: elég tárolni egy id-t, ami egy szerver oldali session objektumhoz köthetõ és timeout is tartozik hozzá, tehát egy idõ után amúgy is érvénytelen lesz + néznének ip-t stb.

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Desiderata
új fórumkategória: Tudomány, technika és gazdaság

a gazdaság nem tudom miért jó, hogy odakerül pl. PayPal topik
Ability
SID-nek nem kell megmaradnia, generál újat az oldal, amúgy is van egy idõtúllépés rá. Te szerintem az auth sütire gondolsz.

Tomsolo: Tisztában vagyok vele. De ez most nem értem minek kevered ide, nem változtat semmin, az SG-rõl volt szó.
SzirmosSzisza
Máshogy nem igazán marad meg böngészõ bezárás után 😊

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

tomsolo
Sessiont nemcsak sütiben lehet tárolni. 😊

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

SzirmosSzisza
Mobil alatt úgy tûnik nem jó a tag lezárás (pedig annak szerveroldalinak kéne lennie). Skyrim topikban egyik oldal full zöld volt 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Büdös Bohóc
Van egy jó ötletem, amikor beregisztrál valaki, akkor a kezdõoldalon várja pár példa, tutorial: kiírja, hogy na uzsgyi menj topikot nyitni, ott a normál ablak várja, megmondja neki a gép, hogy mit nyisson mit írjon be. Aztán nem nyílik topik valójában, továbbdobja õt a program egy elõre elkészített elkülönített nem hozzászólható topikra, ami úgy néz ki mintha õ nyitotta volna, majd pár csúnya hozzászólás meg pár moderálós hozzászólás, hogy nem szabad nyitni topikot, ha az már létezik. Aztán a tutorial továbbvezeti õt a keresõhöz, késõbb pedig még pár netikettet is be lehetne így mutatni a júzernek. Mindez persze kötelezõen végigjátszandó dolog új regisztrációkor 😊)

Büdös Bohóc
a közelmúltig e-mailt akár lehetett könnyen váltani ajax js-el és ezzel reget lopni 😊

Dzsini
Ahogy a hozzászólásoknál csak 5 ponttól, a hozzászólóknál 50 pontozástól számít - tehát lehet valaki -80-ban, ha ez 40 szavazatból jött össze, akkor még nem számít.

DarkSector
Csakhogy nem a hsz-at méri a rendszer hanem az egéni embereket.

Ha a hsz-kat mérné, akkor nem a profilomba figyegne az a mérce.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Desiderata
azt is lehetne,
de ha már van akkor jó lenne látni azt amiért készült: látni a hasznos hozzászólásokat
látni amik megosztják az embereket,...
DarkSector
Meg lehetne törölni az egész rendszert a pi..ába...

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Desiderata
ötlet: a fórum utolsó 3 nap pozitív hozzászólásainak listája
meg lehetne legtöbbet értékelt, stb...
biomage
eh ki mondta hogy jsel lopja el, olvasd el a 20136 hsz is ....

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Ability
Ezt most úgy írod mintha valami brutál szerveroldali hackrõl lenne szó. A JS egy kliensoldali nyelv, nem tud beleszólni a szerveroldali kiszolgálásba. Ha a szerveroldalon védve vannak a dolgok, akkor a JS-sel szart sem tudsz csinálni. El tudod lopni a session sütit, el tudod lopni az auth sütit, de egyikkel sem tudsz semmit kezdeni, mert szerveroldalon IP ellenõrzés van. Nem tudosz ajax-szal jelszót váltani, mert ott meg bekérik a régi jelszót. Be vannak ezek védve, nem olyan egyszerû mint ahogy a fejedben megfogant.
biomage

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

immovable
FORMA1 topikban, hogy hogy nem mûködik a +/- rendszer?
Büdös Bohóc
Megkérdezném a kedves fejlesztõket egyébként, hogy mire van ez a +/- rendszer, ha még csak nem is mûködik? Én már szinte nem is láttam olyat, akit elrejtene, pedig -50-re van állítva a threshold...

DarkSector
Ja a késsel is lehet ölni vagy szalámit vágni a vajaskenyérre. 😊

Ha valakit megszavaznak Moderátornak eléggé picike az esélye hogy utána hirtelen gonosz kis manó lesz és elkezdi hekkelni a tagokat.

biomage
tudom hogy mit csinál, én most nem a pontozás hackelésre értetem a hozzászólást, hanem hogy bármilyen jst berakható a bannerba, ami nem 1 bölcs döntés hagyni.

tudom hogy ez így patt helyzet a sok troll miatt, de én nem szeretek házi készítésû banneres topikba bemenni, nem tudhatom mi van berakva abban a pillanatban a bannerben akár 1 vírust is letölthetek vagy keylogert.

DarkSector
Nem hack, és különbség van attól ha a felhasználók javára moddolsz vagy a felhasználók kárára.

Majd ha több troll lesz mint normális felhasználó, akkor lehet hogy ez káros lesz de addig a többséget védi. Én így érzem.

SzirmosSzisza
El vagy te tévedve. A kivevés annyiból áll, hogy nem jelenítik meg a plusz / mínusz képet. Abilityjé is szerintem erre épül, csak lefut, akkor is, ha megnyomsz egy válasz X üzenetére gonbot.

biomage
Akkor mostantól ez lesz modi?
Ti csináltok valamit, és mások meghackelik? a pontozásról beszéltek.
Látok pár topikot ahol nem lehet pontozni senkire mert a bannerbe beírtak egy javascriptet, emlékszem valakit régen ki lett bannolva mert meghackelte a privát üzenet küldõ rendszert, mindenki kapott egy reklám levelet a rendszertõl, 😊 és ki lett banolva, kíváncsi leszek mikor jöttök rá hogy a banneren keresztül bármit meglehet oldani, csak még nem történt megy, vagy nem vettétek még észre.
mondom pár ötletet
-account lopás mostanában ez divat ugye? 😄
-kártevés vírussal egy rossz akarótól
-moderátor jogok ellopása

Desiderata
vagy legalább azt amibe videót, képet szúrtak be
az gyorsan átfutható, hogy épp mirõl megy a témázás SG-n
DarkSector
Amúgy tök értelmetlen, mert átlép egy másik topikba, és ott lepontoz.

Amúgy kib..ottnagy baromságnak tartanátok ha a pontrendszerben nem naponta lehetne egyazon embert ontozgatni hanem CSAK egyazon embert egy fehasználó csakis 1x pontozhatná???

Vagy + vagy - és kész ennyi...ne naponta 1-et mert ez ugyanúgy változatlan baromság mint a pontozórendszer elején, csak most naponta kapnak egy negatívot a trolloktól a felhasználók...

És ezmiatt ugyanúgy lóf..zt sem ér mivel egy hét alatt 1 ember egy másiknak 7 negatívot tud osztani.

Még ha csak véglegesen egy jelölést lehetne csak adni emberenként, akkor is baromság lenne de legalább 1 troll 1 embernek 1 accountal csak 1 negatívot adhatna, asszem hamarabb megunná.

Elkéne már egy frissítés az Sg-re.Nagyon akadozva jönnek be megint az oldalak,és van amikor nem lehet elküldeni hozzászólást is.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

precision
akko' nemtom...

iphone 2G -vel próbálkoztam

Bazinga!

ez fura , nekem sima www.sg.hu volt a könyvjelzõbe aztán mikor felléptem rá simán átírányított az m.sg.hu-ra
jazzy
Én is ezért szeretném tudni, mert nem gyakran szólok be, vagy lehet csak én nem érzem annak, esetleg ha látnám tudnék változtatni, mert lehet ami nekem nem bántó, másnak igen.
immovable
Értem. 😊
chhaya
Az érdekel inkább, hogy melyik hsz-m ellenszenves/hülyeség, amit feltétlen le kell pontozni, hogy ki volt az, igazából kevésbé izgat... de az is lehet, hogy tudat alatt zavar. Kikapcsolnám nálam ezt az egészet, ha júzerenként lehetne.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

immovable
Annyi benne a katyvasz, hogyha nem zavar ha leszavaznak vagy fel, akkor miért akarod tudni, hogy ki volt az.
chhaya
A szavazósdinál nem lehetne bevezetni, hogy ne csak 5 értékelésnél jelezzen ki vmit a rendszer az adott hsz-nél? Mert az egy dolog, hogy nem látom, ki értékelt, de azt sem tudom belõni, hogy melyik hsz-emet... és már van egy rakás szavazatom, de lövésem sincs, mikre. 😄
(Nem mintha annyira a szívemre venném, csak a napokban néztem rá és meglepõdtem. Nem az zavar, hogy sokan leszavazgatnak vagy ellenszenvesnek tartanak vagy akármi, hanem hogy nem tudok utánajárni kinek és melyik hsz nem tetszett.
Meg gondolom, ha már az elsõ szavazásnál kiírná a rendszer az illetõ a nevét, akkor páran talán jobban meggondolnák a lepontozósdit... mert így átlag hsz-eknél szabadon garázdálkodhatnak, ha úgysem éri el az 5 értékelõt és nem jelez nevet, így biztos nem kell konfrontálódniuk.)
Sorry ha zagyva lett, kicsit káosz van ma a fejemben.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

SzirmosSzisza
Nekem nem lóg ki :o
Valami van a Javascripteddel.

precision
képek alatt természetesen a topikokba beszúrt képeket értem 😊

Bazinga!

precision
ha mobilról lépek fel a www.sg.hu -ra, nem irányít át automatikusan az m.sg.hu -ra (fórum esetén ugyanígy), pedig szerintem így lenne az igazi

valamint jó lenne ha a mobil verzióban a képeket "összenyomnátok" (persze arányosan), hogy ne lógjon ki (érintésre/klikkelésre) persze bejönne az eredeti méret

Bazinga!

0Fritz0
"Tojd le magasról a pontrendszert😊 Ahogy én is. Rá se nézek. Mert minek😊"

<#eljen>

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

MerlinW
Az ilyen troll-szûrésre van egy jó ötletem:
Tojd le magasról a pontrendszert😊 Ahogy én is. Rá se nézek. Mert minek😊

Ez egyébként nem trollszûrés, hanem önnyugtatás. Hiszen csak téged zavar ha a trollok nyomogatják a gombokat. Márpedig csak akkor zavar ha foglalkozol vele, de miután semmi köze a fórumozáshoz, nem kell vele foglalkozni😊

1, Ez a plusz-minusz dolog soha sehol sem mûködött jól, fõleg nem "casual" fórumokon, mint az SG.

2, Ha már van ilyen legalább úgy kellene csinálni, mint a prog.hu-n:
- csak az tud értékelni aki kérdezett és csak azt aki válaszolt rá, illetve kizárólag azt a válasz hozzászólást.

Magyarul nem a felhasználót értékeljük, hanem a hozzászólást, és azt is csak akkor tehetjük meg, ha elsõdleges kapcsolatban áll velünk, azaz mi vagyunk a társalgás elindítója.

[merlinw.org]

Jim Morrison
az a baj, hogy aki csak azért regisztrált, hogy segítséget kérjen és mondjuk csak 20üzicsere után kapja meg a választ, nem tudja plusszolni azt aki megérdemelné.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

gergely1991
Az ilyen troll-szûrésre van egy jó ötletem:
Minden frissen regisztrált fórumozó az adott topik kategóriában pl.: Általános eszmecsere,Zene fórum,stb(kivéve a Gumiszoba,Saját fórum hozzászólásai,) lévõ témáiba csak akkor értékelhet ha mondjuk legalább 100 hozzászólása van.Vagy a szûkítés érdekében(tudom ez durva de) az adott fórum kategóriában mondjuk a zene valamely témájába itt is mondjuk 100 hozzászólása van ugyan de csak a zene kategóriában értékelhet.Nincs más választás vagy ez vagy az.És az megvan oldva hogy aki BANNon van az ne értékeljen?
Ezt az ötletet a Fejlesztõknek is felvetném.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)