27328
-
#21516 https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/text-link/
ezt felrakod a firefoxhoz és minden sima szöveges link duplakattinthatóvá válik, nem kell copypastelni
biztos van a többi böngészőhöz is hasonló kiegészítő/plugin ha nem firefoxot használsz -
#21515 a youtube linkek kattintható válása létezik a cset ablakban? -
#21514 Nem tudok vipet venni bankkártyával. -
#21513 amúgy van még egyáltalán moderálás ezen az oldalon? -
#21512 -
#21511 azt megoldja magának a hg ha nagyon akarja ;) -
Dodo55 #21510 Személyazonosító igazolvány másolat is kéne, nem? -
#21509 :ASDASD:ADADASD?ASD:ADA:DA?DA:DASD -
#21508 user névvel, ip címmel együtt jó lenne :) -
Rotcsa #21507 Azt meg tudnátok oldalni, hogy kijelezze egy topic, h hányan jelölték kedvencnek?
Szerintem jó lenne, ha a házigazda látná, hány ember követi. -
#21506 jó sok követ vetett az ártatlanka :D -
kocsisambrus #21505 1. SHADOWEYES7 (11169 pont)
2. [NST]Cifu (4781 pont)
3. Efreet (4242 pont)
ban az elsőnek -
boleron #21504 :DD -
#21503 ne nekem hőbörögj :D
szarnak a fórumra, mind a tulaj mind a fejlesztők(?), ezért nem fog megvalósulni, alap funkciók hiányoznak még mindig erről a fórumról, az is le van szarva -
#21502 Én is az átláthatóság miatt szeretem. De a legjobb fórum (legalábbis IT és mobil témában) szerintem a prohardver család. -
Dodo55 #21501 Pedig a mai napig van két elég nagy előnye a többi fórummal szemben:
-Nagyon jó a hozzászólások megjelenítésének módja (előfordul máshol is horizontális comment fejléc, de közel sem ennyire kontrasztos és eltalált arányú mint itt), nagyon kényelmesen és átláthatóan lehet őket olvasni
-Jól informált emberek járnak ide a mai napig, nagyon sok témában hamar eljutnak ide a hírek
Én ezek miatt a mai napig a legjobb magyar fórumnak tartom az SG-ét, ki lehetne belőle szerintem még sok mindent hozni.
Persze a plusz reklámokért* cserébe nem ártanának tényleg komolyabb és a közösség igényeivel megfelelően összehangolt fejlesztések, illetve magát a fórumot is lehetne valamilyen jó hatékonyságú módon reklámozni kicsit.
*Az adblock pluginok nagy elterjedtsége miatt gondolom szarabbul is jön be belőlük, de erre pl tudok egy nem is olyan bonyolult megoldást, kb. 1 éve még elég hatékony volt, azóta nem teszteltem, de szerintem még most sem egyszerű kijátszani, és egyáltalán nem ilyen "kapcsold ki az adblock-ot, addig ne tovább" jellegű megoldás, annál sokkal jobb :) Meg szerintem összetettebb JS megoldásokkal még szebb eredményeket is el lehetne elérni ilyen téren, még annyira nem merültem bele, de így is fejben a nagy részét el tudom képzelni mit hogyan, annyira nem is kell bonyolult elvekre gondolni. -
#21500 Mert a fórum nem hoz nekik elég pénzt és a fejlesztésekből ítélve az oldal se nagyon :D -
boleron #21499 Igen, ez is nagy probléma. Nem csak itt, hanem minden fórumon. A kitiltott userek simán regisztrálnak újra egy másik nicknéven, és folytatják ott, ahol kitiltották őket. -
boleron #21498 OK! Jó ötlet...és ennyi. Miért nem valósulhat meg? Miért van, hogy más szolgáltató, üzemeltető meg tudja valósítani? Tudom, hogy némi beruházást igényel, kell hozzá megfelelő szoftver.....de megéri, mert sokkal nagyobb a forgalma és látogatottsága annak a mindössze három olyan fórumnak, amelyik hajlandó némi korszerűsítésre.
Nem tudom, hogy érezné magát valaki egy könyvesboltban, ahová a tudomány számos területével foglalkozó könyvek be lennének szórva kategórizálás nélkül a Tudomány c. polcokra...
Egy fórum hasonló egy könyvesbolthoz, vagy inkább egy könyvtárhoz, ahol élőben és egyenesben jelennek meg a könyvek, azaz a hozzászólások. Csak sajnos nem a megfelelő helyen, vagy módon.
Sajnálom, ha ilyen jellegű igény vagy lehetőség akadályokba ütközik. Élvezhetetlenné teszi a fórum használatát, akkor is, ha több százan használják mégis, és 'kénytelenek' megelégedni vele.
Köszönöm a választ.
Üdv:boleron -
Dodo55 #21497 Nem hamisításról beszéltem, hanem valós domainekről amik szerveroldalon kommunikálnának egymással.
Mondjuk az inkognitó mód terén igazad van, erre nem gondoltam hirtelen. -
#21496 Ennek nem igazán látom értelmét, egyszerűen indít egy inkognitó módot és ki van cselezve a süti. Arról nem is beszélve, hogy hamisítani a süti domainjét eléggé megkérdőjelezhető dolog. -
Dodo55 #21495 Halkan mondom, remélem nem szimatolnak épp itt :)
Szóval kell jópár domain, amelyek a neve nem utal az SG-re. Ban esetén elhelyezni ezekre a domainekre vonatkozólag cookiekat a tiltott egyén gépén, majd olyan módon ellenőrizni valahogy ezeket a cookiekat, hogy az egy böngésző fejlesztői eszközével nézve se nagyon virítson (gondolok arra, hogy a Chrome az erőforrások alatt mutat minden cookie-t, ami az oldalra érvényes, de szerintem ügyes XSS-el illetve az ellenőrzés lehető legminimálisabban való kliensoldali szerepeltetésével ez biztos kijátszható).
Persze minden cookie törlése azonnal megoldaná a problémát, de én ilyet mióta az eszemet tudom csak a legvégsőbb esetben szoktam csinálni, mert a lustaságomnak fáj ha jelentkezhetek be mindenhova újra :)
Más böngésző használata esetén is egyből tárgytalan a dolog ugyan, de ha még hozzájönne ehhez, hogy a megjelölt böngészőből más accountokba való próbálkozás azokra is rátenne annyi bant, mint amennyi a megjelölést okozó accounton van, akkor mire az egyén esetleg rájön hogyan tudja kicselezni a dolgot, addigra már jópár egyéb altja hidegen lesz, sőt lehet ez megkeveri, más böngészőben újra megpróbál ezekkel belépni, és onnantól már az a böngésző is "fertőzött" lesz rögtön. Ha így jár lehet ez akár annyira megkeveri, hogy teljesen elveti a cookie-k bűnösségének ötletét, és a törlésükkel meg sem próbálkozik :) -
#21494 Semmi nyivákolásról nincs szó,nem is szóltak senkinek miatta,csak jeleztem egy újabb hiányosságot. -
#21493 És ők is inkább nyivákolnak az 1 klikkes letiltás helyett? -
#21492 Akkor kitiltjuk azokat is,vagy mit tudom én.Most olvastam egy topikba,hogy az ott trollkodó egyén,aki ki van tiltva,folyamatosan irkál mindenkinek.
-
#21491 Jó lenne, de akkor csinál másik (tíz) regisztrációt és folytatja azzal :( -
#21490 Az kivitelezhetetlen,hogy aki bant kapott az ténylegesen a fórum közelébe se tudjon jönni?
Elég nevetséges,hogy kitiltás után be tud jelentkezni és ontja a privát üzeneteket.Persze le lehet tiltani,de ezzel akkor is kellene valamit kezdeni. -
#21489 wysiwyg -
KaBuTo666 #21488 De hát nem érted? Ő átlátja a káoszt! -
#21487 Azért lett a gazdaság is odapakolva az általánosból, mert így is van összesen 10-12 aktív topic (plusz jó esetben 30 olyan, ahova havonta csak néhány hozzászólás kerül) maximum 50, nagyjából állandó tagnak - ezt minek még jobban feldarabolni? Hány ember számára nem átlátható zsúfoltság miatt a jelenlegi állapot?
Amikor a mobil fórum le lett választva, akkor ott volt 30-40 napi szinten aktív téma, annak volt értelme (ráadásul szerteszét voltak az általánosban, a hardverben és a felhasználóiban - ez volt amúgy a másik indoka a gazdasági témák áthelyezésének, hogy egy kalap alá kerüljenek). A focit és az általános sportot szétválasztani volt értelme, mert majdnem olyan zsúfoltság volt benne akkoriban, mint a játékos főtémákban (mostanra a sima sport nagyjából kihalt, a focis úgy-ahogy aktív). Ezek egyike sem elmondható a tudományos főtémáról mostanság, és a fórumaktivitást tekintve nem is fog megváltozni a dolog - ha hirtelen lesz rengeteg új felhasználó, akik aktív, értelmes és folyamatos beszélgetést folytatnak rengeteg témában a tudományoson belül, akkor esetleg vissza lehet térni a dologra. -
#21486 ez jó ötlet, sajnos soha nem fog megvalósulni -
boleron #21485 Talán nem ártana egy átláthatóbb rendszer a topiktémáka területén. Még a Tudomány...ytb. főrovaton belül is jó lenne, ha lenne alrovat egyes témaköröknek, és azok alá lehetne nyitni a topikokat. Így ömlesztve van minden topik egy főrovat alá. -
#21484 adatlapon ha a linknél nincs aldomain, akkor hibásnak jelzi az adatlapon
sok sitenál (szerencsére) elhagyják a www előtagot, de itt muszáj megadni, mert a http://domain.tld-re hibajelzés van -
#21483 -
kamionosjoe #21482 Facebook-os bejelentkezés kellene!
(mert az a menő mostanában :)) -
#21481 Mobilrol meg mindig nem lehet torolni. -
#21480 Évek óta ismert probléma - a megoldás a szövegek, utána képek hozzászólásba helyezése. Cikkcakkban nem megy. -
#21479 a fórummotor néha bármilyen figyelmeztetés nélkül lenyeli hsz-ek egy részét, lásd itt, amitől én nagyon búúúús panda leszek. konkrétan első kép és utolsó kép között nyelt le MINDENT, oldal forrásában sem látszik.
itt van amit eredetileg be akartam szúrni -
#21478 nála megy, így nem kell -
Akkor megnézhetné a jelszóváltoztatást is, nem?