Mi kellene az SG-nek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
az, hogy a gumiba lett számûzve... bah, nincs erõm most kreatív lenni, vegye mindenki úgy, h csak finoman céloztam rá: oda való, jó helyen van.
moderátorból meg valószínûleg igen egyszerû okból nincs több: nem látok így hirtelen túl sok olyan fórumozót errefelé, akinek lenne itt türelme moderálni, és nem vágna ki minden számára unszimpatikus egyént nagy sebességgel.
"The trees move. Do you not see it?"
Továbbá a HG -k nagy része se tudja hogy egyáltalán mi a feladata, csak van(!) tehát nem ártana azt is konkrétizálni. Vannak akik azt mondják hogy nincs idõm ennyi meg ennyi hsz végignézésére, vagy spontán nincs kedve azt szarik bele az egészbe, akkor mi a francnak lett HG ? A fórum etikettet se linkelgetni kell, hanem betartatni ! Én egy jelentõsebb topikban voltam és vagyok eddig HG, de ha ott azt mondtam hogy a fórumon nem chatelünk akkor nem chatelünk, és addig törölgettem a hszeit X Y -nak amíg megértette. Elvégre nem azért van a HG hogy díszelegjen a nickneve a fejlécen, hanem hogy egy topik szükségleteit ellássa, ha meg nincs ideje akkor meg ne vállalja el, ennyire egyszerû. Itt az alapvetõ probléma a tipikus magyar mentalitással van, inkább szarunk bele úgy se tudunk változtatni, ilyenkor csak az van elfelejtve hogy a nemakarásnak szarás a vége.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Nem lehet találni állandó (24 órás), független felügyeletet (akit a "másik oldal" nem küldene el rögtön a búsba mert részrehajló), aki csupán jószándékból (egyik moderátor sem alkalmazottja az SG-nek) rendet tart egy zsák egymást anyázó elmeroggyant között (tisztelet a kivételnek). A hír topic (és még régen a politika fõcsoport) pontosan jól megmutatta, hogy képtelenek az ott lakók normálisan kommunikálni, és a másiknak nem az elmeállapotát, hanem a gondolatait kritizálni.
Nincs erre szükség, és nem is lesz, akinek ilyen fájásai vannak, azok mehetnek sok száz másik fórumra, és ott kedvükre bohóckodhatnak.
"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"
\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed
nem túl forgalmas topikokban sokan "merészebben" szavazgatnak, mert tudják, hogy úgy sem látja senki (modikon kívül persze)
esetleg mindenki csak a saját hszénél tudná 1 szavazattól megnézni, aztán 5tõl már publikus lenne
Bazinga!
A PH-ba összehasonlíthatatlanul több pénzt raktad bele, és míg ott egy más jellegû, biznisz vonalat követnek addig itt a fórumot leszámítva minden csak egy plusz fícsör, még a portál rész is a maga híreivel.
Az ötletelésekrõl / fejlesztésekrõl meg annyit, hogy pl az SG Chat - ami szerintem tök jó dolog - is mint új funkció teljesen megosztotta a népet, de mondhatnám a mobil elérést is amit meg személy szerint én érzek tök feleslegesnek(nem csak itt).
A látogatottság meg mindenhol akadozik, - hála az fb-nek -, de az is jelent valamit, hogy van egy csomó ember aki majd tízéves regekkel aktívkodik itt és azért elég jelentõs a napi frissen regisztráltak száma is.
Ez pedig semmi más miatt nincs - és ezt semmilyen fejlesztés, design nem tudja pótolni - hogy létezik itt egy szerteágazó ám viszonylag egységes közösség (fórumozók) ami sokaknak bejön (másoknak meg nem, de hát visszajár még a fõ fõ fõ trollunk is). Még egyszerûbben fogalmazva az idejáró emberek miatt vagyunk itt nem pedig a szipiszupi fejlesztésekért vagy kinézetért.
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
Ja mert a:
- a facebook egy informatikai portál
- a facebooknak és a prohardvernek ugyanannyi a költségvetése, ne viccelj már
Ráadásul a facebook pont egy rossz példa, mert az oldal egy rakat szar, bughalmaz 😄 Még az SGnél is bugosabb.
http://goo.gl/gd6Zi5
De a tizen sok évvel ezelõtti állapothoz képest rengeteg a változás szem... valamint sok más oldallal ellentétben ez az oldal: még megy.
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
A Prohardvert viszont tudom ajánlani ellenpéldának, szerintem õk hasonló problémákkal nem küzdenek.
Ha megnyitott tabbal zárom a firefoxot(sg topik persze) és mikor újra megnyitom,akkor egészen más topikba irányít át.Érdekes...<#fejvakaras>#fejvakaras>
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Az SG-t is csak azé tudom használni valamennyire, mert nagyfõnök is használja (igaz nem a fórumot, szerencsére). Külöben a tartalomszûrõk mindent tiltanak, amiben game, játék, film, stb.-stb. van. Szóval gamer oldalakat eleve nem lehet elérni pl., de egy imdb-t sem. Plusz vírusvédelmes proxy szerver van, mindent oda tölt le elõször és úgy jön át hozzád. Namost ebbõl kifolyólag szinte semmit sem kapsz meg. 😄
Tunelek és spéci vpn-ek is tiltva vannak és szinte az összes protokol. HTTP proxy amúgyis elég jól levéd mindentõl.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
#20588: azért jobb helyeken simán letiltják:
a) a pendriveok felismerését
b) külsõ programok futtatását
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Jah, meg egy autoban, hogy ha lejár a banja és visszajön, azonnal banolja a program MEGINT (végülis ilyet is lehetne írni külsõ cuccot). Mondjuk megadom neki azt a pár száz/ezer nicket, amit automatikusan banolni kell és szépen megjegyzi mikor voltak banolva, lejár, banolja újra, nem lehet, mert végleg ki van tiltva, akkor lezárja a dolgot.
Meg kéne olyan proggi, ami végigpróbálja az összes júzert (monjduk egy idõszaknál régebben nem belépetteket), hogy a jelszava a nicknevébõl kitalálható-e (alapmódszerekkel), aztán aminél be tud valahogy lépni, ott random safe jelszót állít be. Ez az "acctörõs" trollok ellen jó.
Amúgy igazából nem is fejleszteni kénem, hanem jelenlegi rendszert megcsinálni rendszeresen. Pl még mindig bent van az 1000 éves hozzászólás kiütés, bejelentkezve marad régi, meg biztos van még több.
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
#20579: hát igen, aztán ez lett belõle... akkor volt is lelkesedés 😊
Így a topik elveszti az értelmét, mert sokan írnak ide, hogy mi lenne szerintük a jó erre mindig egy külsõs kiegészítõ ajánlása a válasz, ami lehet hasznos annak aki kérdezi, de magának az sg-nek inkább negatív reklám.
De mindegy is, nem offolok tovább, mert itt már egy ötlet is az.
"Nem unjátok már ezt az Ability sg bõvítmény tudja szöveget?"
Nem unjuk. 😊 Mint mondtam, közérdekû az info. Talán zavar minket is, hogy nem alap sg featureök ezek, de elfogadjuk az sg -t így ahogy van. Pláne nem szólunk be, ha valaki hasznos infot oszt meg itt.
Bazinga!
Robajnak van egy nagyobb listája (beszélt róla többször is), hogy mi mindent lehetne és kellene csinálni, de valószínûleg a valódi fizetõs vendégek (a Mediacenter ügyfelei) elsõbbséget élveznek egy maximum közepes látogatottságú fórum kalapálásával szemben. Ha jut ránk szabad munkaideje, akkor fog velünk foglalkozni, de biztosan nem vagyunk a prioritási lista elején, és vannak esetleg fontosabb fejlesztések is (ahogy az m.sg.hu is az volt), mint egy-egy ilyen apróság. Az új hozzászólásos kedvencek is elkészültek egy idõ után, ezek is lehet, hogy el fognak, de addig is lehet a bõvítményt használni.
A tipikus magyar mentaliti pedig rád is igaz akkor már, a szövegértelmezés gyatra az országban.
szabadidejében csinálja, ingyér kirakja, bugreport, fejlesztés, ötletmeghallgatás...mindent "realtime" és ingyen, a szabadidejébõl feláldozva
a többiek pedig egy teljesen közérdekû információt osztanak meg azzal, ha valaki keres egy feature -t, és az Ability-script pedig tudja
ha neked ez nem tetszik -fav, ha az nem tetszik, hogy maga az sg nem csinálja meg ezeket akkor egyrészt ne szóld le ha szóba kerül a bõvítmény, illetve kereshetsz más fórumot is akár
sry az offért.
Bazinga!
A halat horoggal, az ostobát szavakkal fogják. Autodesk Inventor Spezialist, CAD/CAM/CIM/PLC
http://goo.gl/gd6Zi5
A halat horoggal, az ostobát szavakkal fogják. Autodesk Inventor Spezialist, CAD/CAM/CIM/PLC