Mi kellene az SG-nek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bronx South
Ha vannak egyaránt moderátorokra és fórumozókra érvényes szabályok akkor nincs olyan hogy egy moderátor kivágja aki nem szimpatikus, a fórumozó meg X pont után tudni fogja a rendet mert ha nem megy a levesbe. Kifogásból azt hiszem már Dunát lehetne rekeszteni, de még a törekvés apró jeleit sem látom a változásokért, akkor mirõl beszélünk ?

Calver
íme a nagy ok, amiért nincs politika sok-sok fórumon, sg-t is beleértve
az, hogy a gumiba lett számûzve... bah, nincs erõm most kreatív lenni, vegye mindenki úgy, h csak finoman céloztam rá: oda való, jó helyen van.

moderátorból meg valószínûleg igen egyszerû okból nincs több: nem látok így hirtelen túl sok olyan fórumozót errefelé, akinek lenne itt türelme moderálni, és nem vágna ki minden számára unszimpatikus egyént nagy sebességgel.

"The trees move. Do you not see it?"

Bronx South
Ez tudod miért van ? Mert egy homályos elven kívül semmi nem utal arra hogy ez a fórum moderálva van. <#hehe> Ha valami újonc regisztrál ide azt hiszi hogy itt szabadon írhat bármit, vannak akik X év után se tudják a rendet, az értelmesebbje meg azt mondja oké, köszönöm szépen ennyi elég volt, pofont adva ezzel a látogatottságnak. Az elvet nagy piros betûkkel ki kéne emelni, létrehozni egy táblázatot hogy ezért meg ezért ennyi pont jár, további dolgokat pontokba szedni és betartatni ! Én már a #20608 -ra is kiosztottam volna pontot, mert egyrészt offol pedig ki van írva a fejlécbe hogy NE, másrészt személyeskedik. Az elv megváltoztatása ellen viszont lázadnak a moderátorok, és lázadnak a moderáció lehetõségeinek korlátai miatt is, de nem ártana eldönteni hogy egyáltalán mit is akartok.

Továbbá a HG -k nagy része se tudja hogy egyáltalán mi a feladata, csak van(!) tehát nem ártana azt is konkrétizálni. Vannak akik azt mondják hogy nincs idõm ennyi meg ennyi hsz végignézésére, vagy spontán nincs kedve azt szarik bele az egészbe, akkor mi a francnak lett HG ? A fórum etikettet se linkelgetni kell, hanem betartatni ! Én egy jelentõsebb topikban voltam és vagyok eddig HG, de ha ott azt mondtam hogy a fórumon nem chatelünk akkor nem chatelünk, és addig törölgettem a hszeit X Y -nak amíg megértette. Elvégre nem azért van a HG hogy díszelegjen a nickneve a fejlécen, hanem hogy egy topik szükségleteit ellássa, ha meg nincs ideje akkor meg ne vállalja el, ennyire egyszerû. Itt az alapvetõ probléma a tipikus magyar mentalitással van, inkább szarunk bele úgy se tudunk változtatni, ilyenkor csak az van elfelejtve hogy a nemakarásnak szarás a vége.

Dzsini
Egy akkori politikus meggyilkolására utaló kép/szöveg jelent meg a fórumon.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

kifli
Még egy feljelentés? Ez érdekel, miért lett feljelentve sg? 😄
Efreet
Politika nem lesz a fórumon, mert egyrészt a fõszerkesztõ egyértelmûen azt mondta, másrészt pedig marhára nincs szüksége az SG-nek még egy feljelentésre.
Nem lehet találni állandó (24 órás), független felügyeletet (akit a "másik oldal" nem küldene el rögtön a búsba mert részrehajló), aki csupán jószándékból (egyik moderátor sem alkalmazottja az SG-nek) rendet tart egy zsák egymást anyázó elmeroggyant között (tisztelet a kivételnek). A hír topic (és még régen a politika fõcsoport) pontosan jól megmutatta, hogy képtelenek az ott lakók normálisan kommunikálni, és a másiknak nem az elmeállapotát, hanem a gondolatait kritizálni.
Nincs erre szükség, és nem is lesz, akinek ilyen fájásai vannak, azok mehetnek sok száz másik fórumra, és ott kedvükre bohóckodhatnak.

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

Bronx South
Igazad van barátom, már megyek is beutaltatni magam. Ám mielõtt ezt idevésted, elolvashattad volna a fejlécet.

Büdös Bohóc
Neked nem poltopik kéne, hanem ideggyógy. Egyébként is, semmi aktuálisból nem állsz meg a haverjaid, hanem folyamatosan összeesküvés-elméletekbõl.

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Bronx South
Ehhez én azért hozzáfûzném, hogy ki lehetne alakítani egy politikai, vagy hír részleget is a fórumnak. Én viccnek tartom és teljesen szánalmasnak hogy a gumiban megy a politizálás egy improvizált hír topikban, a normál hír topik meg be lett zárva csak mert nem bírják a rendet fenntartani a moderátorok. Akkor minek vannak ? A moderátorok fele miért inaktív ? Miért nem vesznek fel még vagy 10-20-30 moderátort (Lenne rá jelentkezõ !) ? Egy külön hír részleg létrehozása növelné a látogatottságot szinte nulla befektetéssel, ahol témázás is lenne rendesen (Lásd.: hír topik eléggé aktív volt annó.), ahol meglennének a politikának is a topikjai, a sima híreknek a topikjai legyen az bulvár, tudományos, felfedezések, stb. Ehhez viszont félre kéne tenni az ellenszenveket, és alkalmazkodni a 21ik században megkívánt normákhoz, mert a kifogások nem állják meg a helyüket.

precision
már 1 szavazatnál lehessen látni, hogy ki és mit szavazott egy adott hsz -re
nem túl forgalmas topikokban sokan "merészebben" szavazgatnak, mert tudják, hogy úgy sem látja senki (modikon kívül persze)

esetleg mindenki csak a saját hszénél tudná 1 szavazattól megnézni, aztán 5tõl már publikus lenne

Bazinga!

tomsolo
Nem vicceltem, de az sg-nek nem konkurenciája a ph, ezért akár az fbvel is lehet ennyi erõvel hasonlítgatni 😊

A PH-ba összehasonlíthatatlanul több pénzt raktad bele, és míg ott egy más jellegû, biznisz vonalat követnek addig itt a fórumot leszámítva minden csak egy plusz fícsör, még a portál rész is a maga híreivel.

Az ötletelésekrõl / fejlesztésekrõl meg annyit, hogy pl az SG Chat - ami szerintem tök jó dolog - is mint új funkció teljesen megosztotta a népet, de mondhatnám a mobil elérést is amit meg személy szerint én érzek tök feleslegesnek(nem csak itt).

A látogatottság meg mindenhol akadozik, - hála az fb-nek -, de az is jelent valamit, hogy van egy csomó ember aki majd tízéves regekkel aktívkodik itt és azért elég jelentõs a napi frissen regisztráltak száma is.

Ez pedig semmi más miatt nincs - és ezt semmilyen fejlesztés, design nem tudja pótolni - hogy létezik itt egy szerteágazó ám viszonylag egységes közösség (fórumozók) ami sokaknak bejön (másoknak meg nem, de hát visszajár még a fõ fõ fõ trollunk is). Még egyszerûbben fogalmazva az idejáró emberek miatt vagyunk itt nem pedig a szipiszupi fejlesztésekért vagy kinézetért.

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Bronx South
<#eljen>

Bronx South
Ez gyenge kifogás, ha még kevesebb lesz a látogatottság akkor meg nem fog menni, ugyan is pár ember miatt felesleges üzemeltetni egy fórumot. Az sg hatalmas átalakításokra szorulna, haladni kell a korral, már 2012 -t írunk. Elhiszem hogy még 6-7 éve nagyobb volt a látogatottság.

[HUN]FaTaL
"Ennyi erõvel a facebookot is ajánlhatnád... 😊"

Ja mert a:

- a facebook egy informatikai portál
- a facebooknak és a prohardvernek ugyanannyi a költségvetése, ne viccelj már

Ráadásul a facebook pont egy rossz példa, mert az oldal egy rakat szar, bughalmaz 😄 Még az SGnél is bugosabb.

http://goo.gl/gd6Zi5

tomsolo
Ennyi erõvel a facebookot is ajánlhatnád... 😊

De a tizen sok évvel ezelõtti állapothoz képest rengeteg a változás szem... valamint sok más oldallal ellentétben ez az oldal: még megy.

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Bronx South
Én abból indulok ki hogy ha egy weboldal jó, akkor azt sokat látogatják (a pozitív hírek is gyorsan terjednek). Valami oka biztos van hogy megcsappant a látogatottság, én tudom is hogy mi állhat emögött de tartok attól hogy túl sokan ugranának nekem ha leírom.

A Prohardvert viszont tudom ajánlani ellenpéldának, szerintem õk hasonló problémákkal nem küzdenek.

gergely1991
Gondolkodtató :
Ha megnyitott tabbal zárom a firefoxot(sg topik persze) és mikor újra megnyitom,akkor egészen más topikba irányít át.Érdekes...<#fejvakaras>

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Sir Quno Jedi
Már hogyne lenne. Sima halandóknak nincs, de aki azzal melózik (mint én), annak van. Bár ugye zónásítva vagyunk a tûzfalak is, a VPN egyedileg van beállítva hogy mely ip-krõl mely ip-ket lehet elérni és mikor stb.

Az SG-t is csak azé tudom használni valamennyire, mert nagyfõnök is használja (igaz nem a fórumot, szerencsére). Külöben a tartalomszûrõk mindent tiltanak, amiben game, játék, film, stb.-stb. van. Szóval gamer oldalakat eleve nem lehet elérni pl., de egy imdb-t sem. Plusz vírusvédelmes proxy szerver van, mindent oda tölt le elõször és úgy jön át hozzád. Namost ebbõl kifolyólag szinte semmit sem kapsz meg. 😄

Tunelek és spéci vpn-ek is tiltva vannak és szinte az összes protokol. HTTP proxy amúgyis elég jól levéd mindentõl.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

SzirmosSzisza
Akkor gondolom távoli asztal sincs 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Büdös Bohóc
jobb helyeken nem tiltják le az olyan munkatársaknak, akiknek amúgyis muszáj extra stuffot rakni a gépükre az ofísz és az alap windóz mellé.

Sir Quno Jedi
Régen írt itt valamék srác delphi-ben egy kedvencek olvasó programot, ami megy a háttérben, belép az GS-re és idõnként megnézi vannak-e új kedvenceid és megjeleníti, ha vannak. Így be sem kell mászni. Csak a HTTP proxy-n nem jutott át, szal. én akkoriban átírtam kissé, hogy nálunk is kijusson. 😄 Pl. el tudok képzelni egy ilyen programot, hogy megjegyzi mennyi volt egy-egy kevencnél az utolsó állás és szól. ha az változik. Így ha már láttamoztad, akkor annak ellenére, hogy nem láttad, õ úgy csinál, mintha nulláztad volna.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

precision
csak halkan jegyzem meg, hogy az Ability féle sg bõvítmény tudja ezt is

Bazinga!

Sir Quno Jedi
Registry editorok tiltva vannak központilag, installálni csak komoly engedélyezési procedúra UTÁN installálhatsz (ha van lokáladmin jogod különleges engedéllyel), ha nincs akkor azt a szerviz installálja neked. Ez a FREE szovftverekre is vonatkozik.

Fabio Capello
én speciel egy "Összes kedvenc olvasottá tétele" gombnak örülnék 😊

Sir Quno Jedi
USB is tiltva van hé! És mindent monitoroznak, ezt is, amit ide írok. Maileket olvassák és durván büntetnek is ha kell (volt rá példa).

Dzsini
De. És egy részét nem is látod a dolognak.

#20588: azért jobb helyeken simán letiltják:
a) a pendriveok felismerését
b) külsõ programok futtatását

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Sir Quno Jedi
Mondjuk nekem a tömeges törlés hiányzik (asszem csináltam rá magamanak anno programot, akkori verzióra jó volt, szépen kitakarított egy-egy totyikot visszamenõleg, akár évekre), meg a júzer valamennyi hozzászólásnak megkeresése, listázása, törlése, letiltása stb.-stb.

Jah, meg egy autoban, hogy ha lejár a banja és visszajön, azonnal banolja a program MEGINT (végülis ilyet is lehetne írni külsõ cuccot). Mondjuk megadom neki azt a pár száz/ezer nicket, amit automatikusan banolni kell és szépen megjegyzi mikor voltak banolva, lejár, banolja újra, nem lehet, mert végleg ki van tiltva, akkor lezárja a dolgot.

Meg kéne olyan proggi, ami végigpróbálja az összes júzert (monjduk egy idõszaknál régebben nem belépetteket), hogy a jelszava a nicknevébõl kitalálható-e (alapmódszerekkel), aztán aminél be tud valahogy lépni, ott random safe jelszót állít be. Ez az "acctörõs" trollok ellen jó.

SzirmosSzisza
Pendriveról biztos fut a króm ;D

Amúgy igazából nem is fejleszteni kénem, hanem jelenlegi rendszert megcsinálni rendszeresen. Pl még mindig bent van az 1000 éves hozzászólás kiütés, bejelentkezve marad régi, meg biztos van még több.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

immovable
Ok. Akkor sry, lehet nyers voltam. Kicsit olyan érzése van az embernek - akik régebb óta regisztráltak - mintha elengedték volna a fórum kezét. Nem?
Büdös Bohóc
Nagyon fasza cég lehet, ha elvileg fejlesztõ (?) létedre nem buzerálhatod a saját géped. Nálunk se lehetne a rendszerinstallt bántani az alkalmazottaknak, de a fejlesztõk, stb rendszergazda jogot kaptak a gépre, mert õk azért csak tudják mit csinálnak (kiegészítve mondjuk egy tiltólistával, hogy mit NE rakjunk fel a gépre kb).

Dzsini
Ezt nem vitatom, de igazából onnan kezdõdött a dolog, hogy te azt szóltad le, hogy ajánlottam Ability bõvítményét egy hiány orvoslására. Ettõl még mint hiány megmarad, és ha egyszer valamikor Robaj vagy St erre jár, akkor felvehetik a fejlesztési listájukra, ahogy megtették más funkcióval is. De a bõvítmény ajánlását nem kellene leszólni, mert itt egy kérés miatt nem fognak pár napon belül beépíteni / megjavítani egy funkciót.

Sir Quno Jedi
Naugye. Cégtõl még az IE BEÁLLÍTÁSAIT sem buzerálhatom kényemre kedvemre, mert úgy megb@sznak, hogy pislogni sem fogok tudni. Eleve szinte minden tiltva van (nem lehet csak úgy garázdálkodni).

immovable
De muszáj vmi negatív kritikát megfogalmazni, hogy mozduljanak nem? 😊 Ha ide mindenki azt írná, hogy mekkora jó minden - van sok jó azért - akkor még ennyi fejlesztés sem lenne. Gondolom.
Dzsini
IE alatt nem is tudnád használni 😄

Sir Quno Jedi
Õszintén szólva, bármilyen fasza is egy-egy bõvítmény, én aztán nem használom az biztos. Nekem amit az alap sg tud, az úgy jó, ahogy van. Ha valamit nem tud, akkor megtanulok élni vele és kész (amúgy nem haltam még bele semmibe sem, nem okoz fizikai fájdalmat sem). Minek bonyolítsam az életemet?!?! 😄

Dzsini
Már egy ideje elvesztette az értelmét az ötletelés, ez a topic akkor "élt" igazán, amikor St még fõállásban itt beszélgetett velünk, és voltunk pár ezren a fórumon. És hogy negatív reklám - szerinted egy ilyen trend mellett számít egy olyan topic, amit maximum pár száz ember látogat, és még kevesebb olvas aktívan?

#20579: hát igen, aztán ez lett belõle... akkor volt is lelkesedés 😊

Fabio Capello
Itt csak az a gond, hogy St annak idején azt mondta, hogy Robaj direkt az fórumfejlesztésre lett felvéve, mivel neki a Médiacenteres ügyfelek miatt nincsen rá ideje.

immovable
Ezt én mind értem, csak azt mondom, hogy egyenlõre egy user menti a mundért, ami egy infós! oldalon elég gyatra eredmény, fõleg, hogy alap dolgokért - pl. post szerkesztés - fizetni kell.
Így a topik elveszti az értelmét, mert sokan írnak ide, hogy mi lenne szerintük a jó erre mindig egy külsõs kiegészítõ ajánlása a válasz, ami lehet hasznos annak aki kérdezi, de magának az sg-nek inkább negatív reklám.
De mindegy is, nem offolok tovább, mert itt már egy ötlet is az.
precision
értem én, hogy mit mondasz...

"Nem unjátok már ezt az Ability sg bõvítmény tudja szöveget?"

Nem unjuk. 😊 Mint mondtam, közérdekû az info. Talán zavar minket is, hogy nem alap sg featureök ezek, de elfogadjuk az sg -t így ahogy van. Pláne nem szólunk be, ha valaki hasznos infot oszt meg itt.

Bazinga!

Dzsini
#20550 - szerinted van reális esély arra, hogy az elmúlt 4-5 évben felvetett ötletek nagyobb része belátható idõn belül be lesz építve?
Robajnak van egy nagyobb listája (beszélt róla többször is), hogy mi mindent lehetne és kellene csinálni, de valószínûleg a valódi fizetõs vendégek (a Mediacenter ügyfelei) elsõbbséget élveznek egy maximum közepes látogatottságú fórum kalapálásával szemben. Ha jut ránk szabad munkaideje, akkor fog velünk foglalkozni, de biztosan nem vagyunk a prioritási lista elején, és vannak esetleg fontosabb fejlesztések is (ahogy az m.sg.hu is az volt), mint egy-egy ilyen apróság. Az új hozzászólásos kedvencek is elkészültek egy idõ után, ezek is lehet, hogy el fognak, de addig is lehet a bõvítményt használni.

immovable
Szerintem félreértetted a mondandóm. Nem Ability kiegét szapulon, hanem az sg hozzáállását. Valaki ír be egy ötletet, erre rendszerint az a válasz, hogy a kieg tudja. Nem a kieg tudja, hanem az sg, mivel ez egy infós fórum, nem?

A tipikus magyar mentaliti pedig rád is igaz akkor már, a szövegértelmezés gyatra az országban.
precision
tipikus magyar-mentality...

szabadidejében csinálja, ingyér kirakja, bugreport, fejlesztés, ötletmeghallgatás...mindent "realtime" és ingyen, a szabadidejébõl feláldozva

a többiek pedig egy teljesen közérdekû információt osztanak meg azzal, ha valaki keres egy feature -t, és az Ability-script pedig tudja

ha neked ez nem tetszik -fav, ha az nem tetszik, hogy maga az sg nem csinálja meg ezeket akkor egyrészt ne szóld le ha szóba kerül a bõvítmény, illetve kereshetsz más fórumot is akár

sry az offért.

Bazinga!

immovable
Nem unjátok már ezt az Ability sg bõvítmény tudja szöveget? Mi kellene az sg-nek, erre kérnek itt ötleteket nem? Az, hogy valaki önszorgalomból megcsinál vmit, amit egy info oldalnak "alapból" tudni kéne, nem tudom mit számít. Az sg tudja, ne egy user önszorgalma mentse a mundért.
Ability
Hát Opera lassú a DOM mûveletekben, szóval egy kicsit megfogja szegényt, de összeomlania nem kellene. A többi böngészõben viszont tényleg semmi probléma nincs vele.
georgesmatyas
ezen gondolkodtam én is, de mikor felraktam elkezdte, mikor leszedtem elmúlt 😞

A halat horoggal, az ostobát szavakkal fogják. Autodesk Inventor Spezialist, CAD/CAM/CIM/PLC

[HUN]FaTaL
Nekem nem omlik az Opera, sem ettõl a bõvítménytõl sem másiktól. Ott valami más gond lehet 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

georgesmatyas
SG.hu bõvítmény tud ilyet. Müxik is, de a bõvítmény miatt gyakran omlik össze az Opera. Más alatt lehet, hogy jó...

A halat horoggal, az ostobát szavakkal fogják. Autodesk Inventor Spezialist, CAD/CAM/CIM/PLC

Dzsini
Ability SG bõvítményében van erre lehetõség.

tommygear
igen egyszer nekem is megjelent úgy, de azóta semmi
Rage47
nekem legutóbb még megjelent, csak a képernyõ tetejére csúszott