27328
-
#21876 btw csak sms fizetés van vip-nél? -
#21875 állt, mostmeg kicsit szétcsúszott az oldal, valami történik :O -
Austin Bailey #21874 mi volt ez a leállás? -
#21873 nincs kanál -
Austin Bailey #21872 szerintem sokan vannak, akik szerint ez így van! -
#21871 és akkor magaddal beszélsz
mármint magammal beszélek
mármint.. ? -
Blum #21870 Lehet,hogy az egesz SG egy nagy alreg -
Austin Bailey #21869 itt a felső vezetésig elérő alregmaffia van -
#21868 Nem csak ott :) Lásd: #21844 -
#21867 Itt vagy Dzsini ad minden kommentre pozitív szavazatot vagy valami rossz :D -
#21866 Én csak kipróbáltam hogy működik-e -
Austin Bailey #21865 nem kell engem lepontozni. Dzsininek meg külön megköszönöm a felpontozást. Bár ami azt illeti jelen pillanatban itt pont ő az alreg De különben semmi bajom az alregekkel. Kicsit kiérezhettétek volna az iróniát. -
#21864 tényleg, chatet évek óta nem használtam már, fel sem tűnt :D -
#21863 bal oldalt látod, hogy be van jelentkezve, középen pedig, hogy bejelentkezést kér a chat. -
#21862 itt mi a gond? -
#21861 ó, jól van köszönöm! :) -
#21860 Valaki valahol már panaszkodott, jelentkezz ki és lépj be újra... ha jól emlékszem az segített rajta. -
#21859 wat
-
Austin Bailey #21858 Jó lenne, ha végre működne a lepontozó, mert soha nem írja jóvá, ahogy lepontozom a csúnya alregeket -
#21857 #21783 és #21788, senki nem tudja, hogy Tibor olvassa-e a topicot egyáltalán. -
#21856 -
#21855 Felvetném (talán nem először), hogy ha elküldött kommentjét csak VIP kommentelő módosíthatja, akkor legalább legyen lehetőség a komment előnézetére a nem VIP fórumozónak, mielőtt elküldi. Ezzel az adminok vagy moderátorok dolga is kevesebb lenne. -
#21854 nem lehetne VIP képfeltöltésnél a 200 Kbyte-ot 300 Kbyte-ra növelni ? :D -
#21853 -
#21852 Utolsó látogatás időpontja: 2013. 09. 04. 13:53
viszont legalább múlt héten bejelentkezett egyszer :) -
#21851 Írni kell Tibornak. -
#21850 A jobb alsó chat is megzakkant ahogy nézem, nem lehet új csoportot / ismerőst hozzáadni, kitörölte az alap csoporton kívül az összeset a benne levő ismerősökkel együtt... -
Communist #21849 Erre itt mindig van példa! -
Austin Bailey #21848 na tessék, most meg nem frissül a kezdőfelület. Ha megnyitok egy témát és elolvason az üzeneteket, aztán kilépek, akkor továbbra is olvasatlannak jelöli -
Austin Bailey #21847 kollaboráció, ufóösszeesküvés, moderátorbűnözés!!! -
#21846 Raktam rá 5 mínuszt, de nem látszanak :(
Aztán ugyanazokkal 5 pluszt, de a negatívok nem jelennek meg (mondjuk ez még akár elkönyvelhető featurenek is :D) -
#21845 Tényleg, én is adtam rá 2 pluszt D: Így most 7 -
#21844 Szórakoztatóan nem működik a pontozórendszer :) Egy hozzászólásra nyomok egy pluszt, kipipálja. Újratöltve a topicot, vagy később visszatérve újra megjelenik a plusz és mínusz jel, tehát megint pontozhatok. Ekkor újra kipipálja... persze nem mindig, van, amikor úgy marad (egy időre).
Van olyan hozzászólás, amire valószínűleg én adtam ötször pluszt, így 100-on áll, és én vagyok az egyetlen a felugróban, mint pontozó :) -
Dodo55 #21843 Így, hogy említetted a közösségi felületeket, megfordult a fejemben pár gondolat.
Kezjük ott, hogy sokan nincsenek oda a közösségi oldalakért (teljesen érthető okokból), ráadásul itt az SG-n akad bőven az ilyen userekből (pl. saját magam is). A fő probléma az "ide lőjjetek" jelenséggel van, azaz, hogy nicknév és egyéb opcionális adatok helyett az ilyen rendszerek a fél életed kiteregetésére próbálnak rávenni minden lehetséges eszközzel.
Itt álljunk meg egy pillanatra, tisztában vagyok vele, hogy nagyrészt pont ezért kívánatosak az ilyen oldalak a hirdetők számára, a hatékony célozhatóság miatt ezen adatok alapján.
De rendelkeznek ezen oldalak nem rossz funkciókkal is, amelyek egy klasszikus nicknév alapú és kevésbé a valós életbeli kapcsolati hálóra kihegyezett rendszerben is megvalósíthatók lennének. Tematikus közösségek vannak szép számmal itt a fórumon (gyakorlatilag egyes topicot rendszeres látogatói), ez pedig egy jó irány lehetne.
Olyan fejlesztésekre gondolok tehát, amik megtartva a fórum klasszikus jellegét kiegészítenék azt közösségi oldalakon bevált információközlési (pl. személyes üzenőfal, de inkább mikroblog jellegű), kényelmi, és a tematikus közösségek működését segítő (jobb topicfelügyeleti eszközök, cross-topic funkciók, mikrocsoportok külön feed-ekkel, stb) funkciókkal.
Egy ilyen rendszer már lehetne talán annyira jó, hogy érezhetően jobb látogatottságot produkáljon, illetve kényes személyes adatok nélkül is a felhasználó tematikus érdeklődése alapján már talán lehetővé tenne egy bizonyos fokú hirdetéscélzást és dinamikus tartalommegjelenítést.
Mondjuk az nem kérdés, amennyi troll van már így is, elég nagy erőforrásokat igényelne majd a moderáció. -
#21842 Saját pénzből bárki üzemeltethet oldalt, mindenkinek kell egy hobbi, amire a felesleges pénzét elverheti :) -
#21841 Ettől függetlenül van olyan hely ami - bár hányatott módon - de 94 óta folyamatosan üzemel - btw egy darab reklám nincs rajta ;) -
#21840 Prohardveren is panaszkodnak ha szóba kerül, kérdezd meg Parcit. -
#21839 2001 után 2005-6ra világszinten a korábbi felére esett vissza a reklámokra költött összeg. 2008-ban a válság újabb feleződést hozott, plusz az interneten a reklámozás súlypontja átkerült a közösségi felületekre, mert annak van látogatottsága. Ezt pedig az összes reklámokból élő honlap komolyan megsínylette, nagyon sok bezárás volt mindenhol a világon - innen messziről azért nem látod ezt, mert te a keresőben maximum az első 1-2 találatot nézed meg külföldi fórumokon, a további ötvenezer kisebb fórummal nem foglalkozol, míg magyarul sokkal nagyobbat merítesz. -
#21838 Azt azért tegyük hozzá, hogy amit leírtál nagyrészt Magyarországon érvényes. Külföldön nem hiszem hogy problémát okoz egy fórum üzemeltetése, ez a színvonalukból is jól leszűrhető. De nincs mese, meg kell kérdezni a Prohardveres srácoktól, ők hogy csinálják. -
Dodo55 #21837 Az a baj, hogy:
- Túlnyomórészt reklámokból lehet bevételt termelni egy hagyományos, nem világmegváltóan egyedi szolgáltatást nyújtó weboldalon
- Manapság azokból sem olyan jól, mert közvetlenül vagy közvetve mindenkit érintő válság van (amíg nem kis cégek tulajdonosai/részvényesei panaszkodnak nekem szimpla ismerősi, nagyrészt üzleti ügyektől független, tehát bármiféle befolyásolási szándéktól mentes beszélgetések keretein belül, hogy az átlaglakosság rossz fizetőképessége miatt láncreakciószerűen zuhannak a bevételeik, addig megkérdőjelezhetetlenül az van)
- Az előző ponthoz még hozzátesz az Adblock nevű, manapság igen elterjedt csodaszer is :)
- Reklámbevételek terén az oldal hírmagazin része valószínűleg nagyságrendekkel hatékonyabb, mint a fórum
- A fentiek összessége miatt a fórum fejlesztése tehát az üzemeltetők számára nem a legjobb befektetés a jelenlegi viszonyok között
Persze ettől függetlenül sokan örülnénk neki, de mint mondtam most ott tart szinte mindenki, hogy ahol tud spórol és nem fektet be olyan dolgokba, amik rövid távon nem biztosítanak érezhető hasznot.
Az más kérdés, hogy én pl. pont a fórum miatt kezdtem el ide járni, aztán az évek alatt ráálltam a hírek olvasására is. Biztos sokan vannak még így vele, tehát hosszú távon igen is megérné a dolog, csak mondom manapság jó ha valaki középtávig mer egyáltalán gondolkodni ezekben a nehéz időkben.