Mi kellene az SG-nek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

akyyy
Kedves Béla : áthúzott Kedves Gedeon : aláhúzott

PARÁZS
ÁRNYÉK

Szöveg megfordítása
Vertikálisan (függõlegesen): MEGFORDÍTVA
Horizontálisan (vízszintesesen): MEGFORDÍTVA

Chrome-ba ezek nem lesznek javítva. vagy müködnek még ezek egyáltalána mostani böngészõkkel?

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Jim Morrison
pedig biirtam hogy akárhogy be tudtam lépni, sosem tudotam hogy nagy vagy kisbetuvel van e a kodom 😄

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Piloss
2012.05.09. (R)
- Bugfix: kisbetûs jelszóval is ment a belépés, most már pontos egyezés kell
- Hosszú beszúrt programkód esetén scrollozás nem jelent meg, javítva
- Hozzászólásba beírt #HSZ szám automatikusan link lesz, rákattintva alá betölti a topicon belüli adott sorszámú hozzászólást.
- Chrome alatt reload() nem küldi el a post adatokat, így 15 mp-en belüli hsz küldésnél üres postot adott tovább annak lejárta után
- Áthúzott szöveg makró

ezaz, köszönjük 😊

Life is too short to remove USB safely Samsung Galaxy S S4 LTE-A (i9506) (CM12 nightly)

kifli
gondolom be van állítva, hogy csak azokat a topikokat mutassa a kedvencekbe, ahova érkezett új üzenet. Az a topik pedig akkor is látszik, ha nincs új üzenet.
Errõl tudnál bõvebb infót adni? Képernyõkép? Nem igazán látom a problémát. 😊

Sir Quno Jedi
banyek, két hozzászólással alattad egy mohus kép belinkelve ugyebár... 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

georgesmatyas
Assszondja: a kiszolgáló tanúsítványa hiányos (magyarorszag.hu)
csak ebben a topicban
WTF?

A halat horoggal, az ostobát szavakkal fogják. Autodesk Inventor Spezialist, CAD/CAM/CIM/PLC

SzirmosSzisza
Most már itt is

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Nekem megy.

https kivéve mert hibát írt ki némely böngészõben, de lehetett beszúrni https képet.

Böngészõ?

Lásd: #20644

"Chrome alatt nem jelenik meg az a kis ablak ami mutatja ki adott pozitív vagy negatív pontozást az adott hsz-re."
Chrome 18 alatt nekem jó.

Büdös Bohóc
persze ez mondjuk legyen azért low prio, mert a fenti cuccok sokkal több figyelmet érdemelnek 😄

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Büdös Bohóc
Most vettem észre egy kis bugot: bent van a kedvencekben a sedózájos topik (gumiszoba, szép kék színû topikcím) és hiába nincs benne új üzenet, nálam a fõoldalon maga a cím most is látszik. IE8 (fujj fujj, de most ezt tudom csak használni)

Büdös Bohóc
3. ponttal teljesen egyetértek, a legtöbb fórumon ez megy, küld egy e-mailt a rendszer, hogy pár nap múlva törlés lesz, ha nem leszel aktív és ennyi.

pxxl
meg illene kivenni az a feature-t hogy nincs különbség a kis- és nagybetûk között a usernév és jelszó beírásánál. nem kicsit könnyíti meg a regfeltörést...

All hail the double x!

Sir Quno Jedi
Oda is figyelek, ha rajtam múlik betiltatom, de legalábbis eltüntetem az fõoldal(am)ról.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Amíg egy reg jelszava kitalálható szimplán a nicknevébõl, vagy valami triviális jelszó, addig semmit.

- Ha tudnánk véglegesen banolni, akkor nem szivárgona adott nick-ekkel mindig vissza, hanem elsõ próbálkozásnál azonnal kinyírnánk õket.
- Ha valami programmal átnéznék a fejlesztõk az adatbázist (elég a pár hónapnál régebben belépettekre), hogy a jelszó egyezik-e, vagy triviláisan kitalálható a nick-névbõl és letiltanák ezeket a júzereket.
- Ha letilanák az olyan júzereket is, akik egy évnél régebben léptek be, vagy regiztek x éve és nincs hozzászólásuk, esetleg 200-nál kevesebb. Aki ugye hosszú évek alatt sem termelt 200 hzsz.-t és nem lépett be egy éve, azt nyugodtan ki lehet vágni.

- Aki meg sír, hogy kivágták, annak kell egy aktiváló mailt küldeni és addig nem tud belépni, míg az abban lévõ linkkel nem aktiválja újra az accát (pl. lehetne egy másik fajta státusz az így letiltottakra, akár külön mezõbe, így tudjuk, hogy ezek automatikusan tiltódtak, ergó ha mégis 1x be akar lépni és nem megy neki, akkor ott lehet egy gomb, amivel az újraaktiváló mailt megkaphatja a mailcímére, amivel regizett). Így a passzív júzereket parkolópályára tesszük és nem lehet velük csak úgy betörni.

Büdös Bohóc
Már nem azért, de ha meg moderátor vagy, neked is dolgod lenne odafigyelni a chatre is nem? 😄

pxxl
Mobilos verziòbòl nem lehetne kivenni ezt a sok csillagot meg koronàt ami mutatja, hogy miòta tagja a user a fòrumnak?

All hail the double x!

SHADOWEYES7
Ezt a szardarabot nem lehetne kiírtani a földrõl is.
Robaj, regisztrációk feltöréséért mit kaphatna jogilag ez a féreg?

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

[HUN]FaTaL
Bespammelnének valami hülyeséget, aztán gyorsan lemínuszolnák a hozzászólásokat.

http://goo.gl/gd6Zi5

Hm, hirtelen beugrott egy új ötlet erre az értékelõsdire:
Csak abban a topicban értékelhetnél, ahová már írtál.

Ez szerintem kiküszöbölné a Dzsini által említett 10 trollos példa problémáját.
[HUN]FaTaL
Rossz szekcióban van, ez a mobilra vonatkozik:

- A kedvenceidez érkezett x új hozzászólás érkezett résznél bug: minden komment elolvasása után mínuszt ír ki.

Ez így nem teljesen igaz, rosszul számol, ez magával hordozza azt, hogyha mindent elolvastál, akkor negatívba fut (mint a te esetedben is ez lenne) 😄

pxxl
csak azt láttam h "kikapcsolható legyen" 😊 bár az is megoldaná ezt a hatalmas problémát 😄

All hail the double x!

[HUN]FaTaL
Ott van már a listában.

Büdös Bohóc
fasza lista!

pxxl
m.sg-n nem jòl számolja az "új hsz érkezett" dolgot. most is 17040et ír holott csak 1 topikban van 17200... 😄DD

All hail the double x!

"Remélem 1x valaki jól feljelenti az SG-t emiatt(is)"

Mert mi miatt jelentették fel? 😮
Az érettségi kiszivárogtatás régen volt már...
77.242.153.158
(77-242-153-158.giganet.hu)
ÖTLET a chathez!

MI lenne ha a gumiszobába áttennétek a chatet, oda akárki úgy sem mehet be?!
Így gyerekek nem látnák a mocskolódást.
Sir Quno Jedi
Köszönöm!!!!!!!

Dzsini
Pontosabban az a fõcsoporton belül listázott témák száma, amit most állíthatsz (az mûködik is), a témán belül megjelenített hozzászólások számát viszont már sok éve nem lehet állítani, és az maradt úgy, ahogy elõzõleg volt (szemben a mobilos felülettel, ahol most állítható).

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

SzirmosSzisza
Yay, újítás. Igazából csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy az elsõ rész legyen a hangsúlyos, achievmentek ráérnek még :p

Illetve még esetleg, hogy a Téma karbantartása alatt nagyobb textarea és alárakni a makrók között található kódkiemelést.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Köszi az eddigi javításokat. Létszíves javítsátok azt, hogy az egy oldalon lévõ hsz számot lehessen állítani a beállításokban. Elég szar mert nálam 250re volt állítva és hiába állítom bármennyire, mivel buggos ezért nem csinál semmit és feleslegesen tölt be elég sok hsz-t amiért belassulok pár topik nyitása közben. Köszi elõre is.
Rage47
Ezzel egyetértek teljesen, rég el kellett volna helyezni már onnan a chatet.
Igaz, erre nem gondoltam hirtelen.

Más: ha nem is tele br-ezni, azért egy pre tag mehetne föntre a lista köré, mert ez így nagyon ömlesztett 😊
Dzsini
Nem jó:
A lent említett 10 troll egymást fel, valakit pedig lepontoznak (mondjuk egy zárt saját topicban szólnak hozzá, ahol senki nem tudja õket mínuszolni) - mivel nem vesznek részt olyan topicokban, hogy sok pontozást kapjanak másoktól, így magas lesz a saját értékelésük, tehát az általuk kiosztott pontok is "súlyosabbak" - egymást erõsítve még hatásosabbak lennének, mint most.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Felírva: Ha texareában van a focus, akkor új hsz érkezésekor alá nyomja bele az új hozzászólásokat. (Azóta érkezett hsz-ek címmel)

Felhasználó értékelése alapján való súlyozása az általa leadott szavazatokra?

Max ezzel csak annyi baj lenne, hogy mindig az értékelés leadásakori személyes értékeléssel lehetne számolni, mert elképzelni sem tudom mennyire erõforrásigényes lenne, ha egy felhasználó által leadott összes értékelés súlya mindig változna, ha az adott felhasználó értékelése változik.

De azért valamilyen szinten szerintem így is hatásos lenne.
Ahogy mondod, régen volt.
Most már a # utáni szöveg szerver oldalon láthatatlan. A #68319 csak adott oldalon belül mûködne, pl most #20647

Sir Quno Jedi +Dzsini: St-vel egyeztetek a fórum kezdõoldali chat banner + pontrendszer ügyében.

Dzsini
"- adatlap: xyz felhasználó 265 pluszt és 27365 mínuszt szórt szét fórumozótársai között"

A pontozási rendszerrel visszaélõk megregulázása, a pontrendszer átgondolása valamilyen szinten?
Néhány tíz regisztrációval és egy kis kitartással bárkit egy-két hét alatt bõven mínuszba lehet pontozni úgy, hogy sok évvel ezelõtti hozzászólásait pontozzák le (erre van több példa is). Lekövethetetlen, letilthatatlan, kikerülhetetlen jelenleg, ráadásul egymás hozzászólásait felpontozva az összesítésen se látszik, hogy ki az, aki ezzel szórakozik. És ezen az sem segít, ha az adatlapján ki lesz írva, hogy õ ezer mínuszt osztott ki, maximum büszke lesz rá.
Vagy ne lehessen pár napnál régebbi hozzászólásokat utólag pontozni, vagy valamilyen módon újra kellene gondolni ezt a rendszert, mert így több, mint 7 hónap után látszik, hogy az elvárt mûködést (aktív közösségi moderáció) nem váltotta be. Kevesen használják, (5 felhasználó van 1000 kiosztott pont fölött), érezhetõen többen használják mínusz pontok kiosztására, és a többséget maximum csak zavarja, hogy egyes hozzászólásokat (hozzászólókat) ki kell nyitogatni, nem áll neki azzal szórakozni, hogy pluszokat (is) nyomjon aktívan.

Ötlet: ha a hozzászólás textarea-n van a fókusz, akkor az X új üzenet érkezett értesítés helyett kapásból meg is jelenhetnének az új üzenetek.

Azért csak hozzászólás írás közben, mert a topic olvasása közben nyilván idegesítõ lenne, ha magától lescrollozódna az oldal 😄

Viszont az új hsz textarea fentebb van, tehát az nem mászna el.

Szerintem azért lenne ez hasznos, mert ugyan az én kezemben benne van a CTRL+A CTRL+C mozdulata, ha parázok hogy eltûnik a form tartalma valami navigációs mûvelet miatt, de nem biztos, hogy mindenkinek, és erre most hirtelen nem emlékszem, de esélyesnek tartom, hogy az értesítéssel való topicfrissítés üríti a textarea-t. Azt meg ugye nem kell mondanom ez a feature pont azért jó, hogy ha valaki ír valamit, akkor közben értesüljön róla, hogy jött új hsz, és esetleg annak fényében újratervezze a mondanivalóját.
Sir Quno Jedi
Chat bezárása, vagy legalább beállításokba egy gomb, hogy szeretném/nem szeretném, hogy menjen... nincs tervben?!?! Pikkpakk megoldható gondolom...

Már csak azért is, mert így mindig látják ha online vagy és a kedvencekben állsz, ami sérti a személyes jogaimat. Pl. rögtön kapok elmbetegektõl szenny priviket, ha meglátják, hogy online vagyok. Namost ez mire jó??? A chat egy rákfene itt, óvódások versenye, hogy ki mond trágárabb dolgokat. ÉN nem vagyok rá kíváncsi. Vagy a kedvenceket és a beállításokat stb. tegyétek máshová, vagy a tetves csetet...

Ha a gumi le van szabályozva és meg van moderálva (és nem mellesleg nem kell oda járni), ezt miért nem lehet megregulázni?!

Bárki bejön (családanyák, családapák, kisgyerekek is) rögtön azt látja hogy minõsíthetetlen mocskolódás megy non-stop a cseten. Ez mégis milyen képet fest az SG-rõl, vagy az itt regeltekrõl?! Konkrétan fel vagyok háborodva! Remélem 1x valaki jól feljelenti az SG-t emiatt(is) és akkor végre kiveszik ezt a rohadt csetet.

Calver
enyhe szóismétlés, második "hasonlóan"-t mindenki ignorálja...

"The trees move. Do you not see it?"

Calver
régebben volt egy ilyen funkció, hogy ha topic url-je után bedobta a kétlábú hsz számot, akkor kapásból arra a hozzászólásra ugrott, pl ez

http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1009326176#68319

Filmek topic #68319-as hozzászólására ugrana, hasonlóan az "ugrás utolsó olvasatlan üzenetre" gombhoz hasonlóan. ez valahol pár éve eltûnt, pedig szerintem hasznos dolog volt, fõleg ha az ember nem csak egy-egy hszt akart linkelni, hanem egy beszélgetést. nem tudom más hogy van vele, én örülnék a "visszatérésének" <#hawaii>

"The trees move. Do you not see it?"

A következõ hibák/tervek/módosítandó feladatok vannak felírva (+pár, ami nem publik 😊 ), akinek valami kérése van és ebbe nincs benne, írjon hsz-t:

- Chrome alatt ha megvárom, hogy lejárjon az idõ (már küldtél üzit szöveg), üzenetem üres-et ad és a vissza gombbal sem lehet visszalépni.
- vipeknek gumiba nem írja ki a téma nyitóját
- privi: Hozzáadás a címjegyzékhez funkció nem mûködik.
- IE9 nem rakja be a szmájlikat.
- szöveg áthúzás makró
- Chrome alatt nem jelenik meg az a kis ablak ami mutatja ki adott pozitív vagy negatív pontozást az adott hsz-re.
- Képbeszúrás nem megy https linkkel.
- Ha #hszszám - mal hivatkozok egy hozzászólásra az írásomban, akkor legyen kattintható, mint a Válasz "XY" üzenetére.
- keresésnél a topic leírásnál css és js tagek kiszûrése
- youtube parser frissítése (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ypIlKwHFa88, http://youtu.be/vL8x7LcA-Y4, http://www.youtube.com/watch?&v=hv6WzohsbRc)
- A kedvenceidez érkezett x új hozzászólás érkezett résznél bug: minden komment elolvasása után mínuszt ír ki.
- Ha hosszú a kódsor akkor levágja a végét, ha hosszabb, mint a hsz doboz.
- spolier gomb
- új rss képpel
- adatlap: xyz felhasználó 265 pluszt és 27365 mínuszt szórt szét fórumozótársai között

sg mobile
- moderálás
- Az sg fórumon belülre mutató hiperhivatkozás, az sg mobilos verziójára vigyen, mert ha valamelyik témában egy hiperhivatkozást szúrnak be egy másik témára a sg fórumon belül akkor a számítógépes változatot hozza be, a mobilos helyett.
- mobilos verzióban kedvencedhez x új hozzászólás érkezett felirat kikapcsolható legyen.
- ne léptessen ki, ha mobilról logolok be
- Mehet gomb lehetne picit nagyobb. (?)

St-vel egyeztetni kell még:
- achievementek (pl.: gyûjts össze 5 darab 100+-os hozzászólást 1 hónap alatt)
- már 1 szavazatnál lehessen látni, hogy ki és mit szavazott egy adott hsz –re
- Személyes ignore gomb, adott user hsz-einek összecsukása

Ahogy jön a nyár, több idõ lesz foglalkozni az oldallal, folyamatosan, amint lesz idõ, ez fel lesz dolgozva.

RaZoK
vissza a régi logot 😊

idestova - 7 - éve regisztráltam, nem jár ilyenkor valami süti ?

Dzsini
Csak bankkártyás és SMS-es fizetési lehetõség van, ha rányomsz a kártyás fizetésre, akkor leírja a részleteket.

papi08
Sziasztok!
Nem tudom, jó helyre írok-e, de VIP jogokat alertpay-en keresztül lehet fizetni?
Köszönöm 😊

13 éve itt. Szép idő.

Ability
Ezekkel tisztában vagyok, ezért is írtam amit. De nem ez a fõ probléma. Túl tudom tenni magam azon, hogy nem olyan fejlesztések vannak amit én látni szeretnék. És szerintem itt az én véleményem kicsit jobban releváns mint az átlagé, mert a bõvítmény miatt én ismerem az igényeket is. Engem az zavar hogy már a többiek is ignoránsak maradtak az ötletekkel kapcsolatban. Persze, nem minden ötlet jó ötlet. De attól még ötlet. Annak is kellene kezelni. Vagy megvalósul, vagy nem. De mi szükség van arra hogy mindenki leszavazza és elküldje az illetõt pont abból az apropóból hogy úgysem csinálják meg? És ez a topik mindig is errõl szólt. Ismét, nem a mostani esetrõl van szó. Csak felkúrtam magam azon, hogy ebben a topikban az SG magja mindig minden ötletet számûztek azon indokkal hogy "mehetsz ha nem tetszik". És azt vártam volna hogy ez legalább változik. Hogy legalább a bõvítmény mutatja hogy lehet rajta változtatni. Hogy nem kell követni St és a többiek mentalitását. Aztán bejöttem ide és megláttam hogy megint "mehetsz ha nem tetszik". És oké, nem volt egy jó ötlet a polifórum, értem én hogy ha akarnátok sem lehetséges, csak azt hittem már kinõttünk ebbõl. És újra írom: nem veled van a baj, Te normálisan leírtad mi az akadálya. Engem az zavar hogy bejönnek random emberek akik megmondják a tutit. És akkor ehhez vegyük hozzá azt is hogy a topik lényegében értelmetlenül üzemel. Valahogy ez a kombó ezt váltotta ki belõlem. Valahol azt vártam volna hogy ha már St és a többiek szarnak ránk, akkor legalább a topikot látogató réteg tartson össze és ne kövessük a "megszoksz vagy megszöksz" mentalitást.

Amúgy Robajra rátérve, velem rendes volt. Nem lett volna kötelessége szívességet tenni, de megtette. Igaz nem is kértem tõle olyat amit fél perc alatt ne lehetne megcsinálni. De ugye gesztus a fontos. Szóval ne úgy képzeljétek el hogy én szánom az SG vezetését. Értem én hogy nekik is van prioritásuk és a többi. Csak ez a topik már nem egészen azt a funkciót látja el amit jópár éve.

Egyébként megbántam hogy ezt leírtam ide. Semmi extra nem történt igazából, volt 1-2 komment ami beleillik az általam leírt képbe, de semmi nagy megmozdulás. Az a baj hogy mindig is ez volt a véleményem. Mindig volt olyan aki még engem is elküldött a picsába. És amikor azt látom hogy nem vagyunk képsek túllépni ezen... hát bosszant.
georgesmatyas
OFF
Ez van amikor lehetõség adatik variálni<#zavart1>
Két példa: Filmkatalógus.hu, és Facebook (utóbbi valami közösségi portál)
Egyikben sincs kívánságmûsor. Vagy elfogadják, ahogy van/kinéz/müxik, vagy el lehet takarodni. (elõbbinél a hüllõembereket egy szó nélkül 5 perc alatt kivágták a vérvezérlésükkel együtt)
Ha bezárod ezt a topicot valszeg el is múlik a probléma, mert le kell nyelni a békát, hogy ilyen lesz és kész.
U.i.: Valaki(k) pl. soha nem a Fórumból navigálnak egy-egy témához, hanem a hírekhez közvetlen kommentelnek, így azt se tudták, hogy lehet logója, VIP-je stb...
ON

A halat horoggal, az ostobát szavakkal fogják. Autodesk Inventor Spezialist, CAD/CAM/CIM/PLC