27368
  • SzirmosSzisza
    Ha már úgyis a kódban vannak, akár kivehetnék teljesen is, mert lassan el lesz távolítva.
  • Dodo55
    Jó tipp lehet. mysql_real_escape_string() kell (azt használja továbbá mindenféle querybuilder is), két kihalófélben lévő karakterkódoláson kívül tudtommal nincs sebezhetősége és nekem még egyszer nem okozott ilyen bugokat.
  • SzirmosSzisza
    Akkor tippre mysql-es escapelést rontották el.

#21949: hg tud már törölni, illetve VIP is vissza tudja vonni a hozzászólást, csak utána nem irányítja át sehova.
  • Dzsini
    Egy fórum üzemeltetése soha nem fair, de ha egy moderátor/admin valamit mond, az úgy van, és nem érdemes visszakérdezni se nagyon - ahogy tapasztaltad. Itt is van olyan moderátor, aki kevesebbért is kivág, és van olyan, aki hosszasan hajlandó elbeszélgetni mindenféle témán.

És igen, van, amelyik önkényeskedő és ostoba, de amíg ő a kidobóember/főnök, addig hozzá kell alkalmazkodni. (erre próbáltam utalni a linkelt fórum etikettel)
  • Monoton
    Ha aposztróf (Shift+1) van a szövegben akkor csinálja.
  • Dzsini
    + már működik a válasz gomb
    + már lehet hsz-t szerkeszteni, nem új hozzászólásként küldi el (VIP)
    + már fel lehet a moderátori jogokat venni
    + már lehet topicot nyitni
    + már működik a topicban keresés
    + már lehet topikot kedvencekbe rakni sem törölni onnan
    + már lehet képet feltölteni
    + VIP-nél csak sms fizetés elérhető (jelenleg így marad)

- kicsit szétesett a fejléc több topicban és "Egyszerűsített fórum design" esetén is
    - a pontozás rapszodikusan (nem) működik
    - több topicból elveszett az elmúlt pár nap termése
    - nem működik a jobb alsó chat (kitörölte az összes ismerőst, nem lehet senkit felvenni)
    - nem lehet hsz-t visszavonni (VIP)
    - a moderátori eszköztár többé-kevésbé nem megy (IP, etc..)
    - topikon belül nem jelzi,ha új hozzászólás érkezik
    - Házigazdaként miután törölsz egy HSZ-t, nem tűnik el csak kiírja hogy törölve lett...
    - Nem működik a moderátori emailcím
    - néhány hozzászólás elküldés során nullázódik (karakterkorlát? #21933 )
  • Tinman #21948
    Ellenben sehol nem írtam, hogy "beszóltam volna" bárkinek is!

Egyszerűn érvekkel alátámasztottam, hogy mennyire nem fair ami történt, majd jött a warn, majd érdeklődtem, hogy miért kaptam warnt, erre a válasz a teljes kitiltás volt több évnyi regisztráció után. Ha ez fair eljárás, akkor nyilván az én értékrendemmel van baj.

Az ilyen nem moderátor, hanem egy önkényeskedő ostoba ember.

Akinek az igazságérzete helyén csupán elfojtott agresszió lakozik, az nem alkalmas moderátornak, továbbá erősen közösség romboló hatású a jelenléte.

Hozzá kell tegyem: NEM ismerek az SG-n ilyen moderátort!
    Olyat sajna igen, aki rémesen lassan reagál (napok).
  • Tinman #21947
    Pontozáshoz:

Van olyan user, akinek 999 negatívja van és vígan kommentel, mert a kamu regjével rendre visszapontozza magát ^^

- Az egyes hozzászólásoknál levő karakterlimittel (üres hsz) kérlek szépen csináljatok valamit lásd, iszonyat: #21926
  • Dzsini
    Pont az imént írtad, hogy mi történt veled egy másik fórumon - ezzel kapcsolatosan írtam, és linkeltem az összefoglalót.
  • Tinman #21945
    Hogy ezt miért nekem írtad az tán örök rejtély marad... soha nem szóltam be moderátornak sehol.
  • Dzsini
    "- Adminnak és moderátornak nem szólunk be, pláne nem durván. Hiába hisszük, hogy nekünk van igazunk, nincs. Ha mégis beszólunk, vállaljuk a következményeket, ami lehet egy enyhe rászólástól kezdve bármi, egészen a fórumról való letiltásig. Ha nem tetszik az adott fórum hangvétele, stílusa, szabályzata vagy bármi egyéb, lehet másikat keresni."
    ez egy ilyen dolog

De ezt is ezerszer kitárgyaltuk már ezer topicban az elmúlt tizensok év során, néhány havonta valamelyik moderátori topicban előkerül a téma (bármelyik fórumon, nem csak itt az SG-n). Mindig voltak, akik nyivákoltak amiatt, mert nem lehetett szabadon azt csinálni, ami nekik tetszik. Sehol nem lehet, és ezt marha nehéz elfogadni.
  • Tinman #21943
    Ebben igazságot tenni így utólag lehetetlen. Az igazság valahol középen lehet.

Engem a régi Endless oldalról sok év reg után azért vágott ki egy modi, mert egy másik user mellé álltam, aki azért kapott warnt, mert nem 3, hanem 7 képet tett be a felöltéséhez.

Megvédtem, ő is repült meg én is. Sajnos van ilyen :-/
  • Tinman #21942
    Nagyon egyetértek!
  • j0nNyKa
    ne válaszolj neki plz, sosem fogja abbahagyni így.
  • Dodo55
    "Ki kell vagdalni a modikat, teljesen új alapra kell(ene) helyezni a fórumot."
    De ha neked egyetlen modival volt problémád, akkor miért akarod kivágatni az összeset? Ezt nem értem, és szerintem a többiek sem.
  • SzirmosSzisza
    Esetleg valami alternatíva lesz SMS fizetésre? Akár PayPal is jó lenne, csak franc se akar SMS-t küldeni, meg gondolom ott tőletek is sokat húznak le.

Illetve a másik kérdésem az lenne, hogy a mostani design az marad ilyen? Mert akkor átszabom a fórumban a designt, de ha pl 2 nap és változik akkor várok még :)
  • Dzsini
    - a beállításokban kapcsold be az "egyszerűsített fórum design"-t, és utána nézd meg a fejlécet.
    - pl. Garfield topicból több, mint 2 nap hozzászólásai tűntek el - #23504-#23511
    - a pontozás pedig egy dolog, hogy nem vált be (erről az elmúlt két évben eleget beszéltünk), de most nem is működik, néha nem veszi be a pontozást, néha meg elfelejti, hogy már rányomtam (újra lehet pontozni 1-1 hozzászólást)
  • niitaka
    Az esetemben teljesen más volt a helyzet. Nem értettem egyet egy topikgazdával a topik játékáról. Erre többször megrágalmazott. Kértem a modit, hogy törölje a rágalmazó hozzászólást. Nem tette. A vége az lett, hogy kitiltottak. Részrehajló volt a modi, ráadásul mindezt bunkósággal fűszerezve adta elő, persze a többiek melléálltak. Nem 16 éves nyikhaj fórumozó vagyok, aki vérpistike módjára szamurájkodik. Remélem ez a fajta moderáció megszűnik. Ki kell vagdalni a modikat, teljesen új alapra kell(ene) helyezni a fórumot. Rendes felhasználási feltételek kellenének és azokat komolyan vevő modik. Enélkül vicc az egész.
    Persze az őket kompromittáló hsz-okat kitörlik, az egészet úgy tudják beállítani, mintha ők ma született bárányok lennének. Komolytalan bagázs. Komolyan mondom, hogy a tulaj is gondatlan, mert ebből ő is megüthetné a bokáját, mert még törvénytelenségek is vannak.
  • Mortimer
    "kicsit szétesett a fejléc több topicban és "Egyszerűsített fórum design" esetén is"
    Hol? Persze nyilván a széthúzás miatt van, szóval az adott topicok házigazdáinak kéne ránéznie.

"a pontozás rapszodikusan (nem) működik"
    A pontozás rendszere egyébként sem az igazi. Feladata a közösségi moderáció (lenne), ezáltal levenni a terhet a moderátorokról, azonban amíg pl. a YouTubeon tökéletesen működik, itt nem mondható teljes sikernek.

"több topicból elveszett az elmúlt pár nap termése"
    Melyikből?

"VIP-nél csak sms fizetés elérhető"
    Ez szándékos, nem bug, még Ádám kérte hogy vegyem le.

"nem lehet képet feltölteni"
    Megy.

A többi (és egyebek) folyamatban.
  • Papa01 #21935
    Sziasztok!

Az üres hsz-es hibával kapcsolatban azt vettem észre, ha törlöm az üres üzeneteket, akkor megjelenik a hozzászólás.

Remélem, jó topic-ba írtam! :)
  • Dzsini
    + már lehet topicot nyitni
    + már működik a topicban keresés
    + már lehet topikot kedvencekbe rakni sem törölni onnan

- kicsit szétesett a fejléc több topicban és "Egyszerűsített fórum design" esetén is
    - nem működik a jobb alsó chat (kitörölte az összes ismerőst, nem lehet senkit felvenni)
    - Házigazdaként miután törölsz egy HSZ-t, nem tűnik el csak kiírja hogy törölve lett...
    - VIP-nél csak sms fizetés elérhető
    - nem lehet képet feltölteni ( 20-ról 30-ra és 200-ról 300-ra jó lenne megnövelni a kép méretet :)
    - néhány hozzászólás elküldés során nullázódik (karakterkorlát? #21933 )
  • N o N a m e
    lol hiba :D
    a hosszú szöveg spoileres lehet szóval aki nem látta a breaking bad korábbi részeit de szeretné majd megnézni akkor ne olvasson bele.
  • Tinman #21932
    +1
  • Dodo55
    A 980-as széthúzás miatt néhány helyen keletkezett üres térközön kívül (amit azért szétesésnek nem neveznék)nálam semmi, Chrome 30.

CTRL+F5-öt ajánlom (ignore cache refresh).
  • Szabi #21930
    pff, már nem lehet pár percnél később szerkeszteni hsz-t...
  • adam46
    Látom sikeres volt a karbantartás, szét van esve chrome alatt, mint a picsa
  • Dodo55
    A moderáció kapcsán az a véleményem, hogy a moderátorok személyével és döntéseikkel szerintem sincs probléma. Említett itt valaki önkényességet (lehet csak poénból, de ez most nem érdekes), ami minimális mértékben szintén nem probléma szerintem, ugyanis visszatartó erő tud lenni, kevésbé merik súrolgatni a határokat, ha tudják, hogy vannak modik akik nem szaroznak ha csúnya dolgokat látnak kibontakozni kezdeni. Lehet ezért most többen csúnyán néznek rám, de szintén priuszmentes userként így látom.

Ellenben a "szolgálati időben" én is látok néha lyukakat. Ezt viszont egyszerűen megoldaná jópár új modi felvétele, természetesen a jelenlegiek mellé.

Aztán voltak itt moderátori oldalról is panaszok, hogy szükség lenne hatékonyabb eszközökre. Ezeknek a megvalósítása szintén könnyen segíthetne tisztán tartani a fórumot.

Mert sok a troll, de mai napig sok az értelmes, tájékozott, segítőkész fórumozó és aktív téma is, a hatékonyabb és nagyobb kapacitású moderáció megvédhetné még ezeket az értékeket.
  • Tinman #21927
    Tessék...
  • Tinman #21925
    Pont ez a baj.

Sok felhasználó abs. nem néz magába és személyeskedik, vagy olyan hangnemben oszt ismeretleneket, hogy az moderáció után kiállt.

Ilyen esetben csak akkor történik valami, ha 3/3-ast játszol... nem szeretem, de néha muszáj, ellenben a moderáció ilyenkor is 1-2 napot késik.

Ha nem ér rá a modi, tessék átadni olyannak, aki sokat van itt.

HIBALISTÁHOZ:

Bizonyos mennyiségű karakterszám után ÜRES HSZ-t jelenít meg! Demonstrálom!
  • kamionosjoe
    na kedvencek már működnek
  • Fabio Capello
    én egyet, azt is poénból gabbertől, még vagy 4-5 éve
  • MerlinW
    A topikgyáros grebber-nek sikerült topikot nyitnia..:)
  • MerlinW
    Szerintem semmi baj nincs a moderációval. Én speciel 10 év alatt soha nem kaptam egy büntipontot sem. Az felhasználóknak kellene magukba nézniük és kulturáltan viselkedniük.
  • Kandurex
    m.sg.hu még mindig karbantart :(
  • tomsolo
    hüje VIP-ek :P
  • Szabi #21918
    átszerkesztetted amit írtam még utána :D
  • tomsolo
    :)
  • Szabi #21916
    - Nem működik a keresés sem. Adott témába belépsz, alul ott a kereső sáv, beírsz egy szót és még a témából is kidob, a fórum elejére.
    - jelen pillanatban pl nem enged új topikot nyitni!
    - VIP-nél csak sms fizetés elérhető
    - nem lehet topikot kedvencekbe rakni sem törölni onnan
    - nem lehet képet feltölteni ( 20-ról 30-ra és 200-ról 300-ra jó lenne megnövelni a kép méretet :)
  • niitaka
    Köszönöm :-)
    Ha normális moderátorok lennének, akik betartják a szabályokat, egyenlő mércével mérnek, elfogulatlanok nem pedig önkényesen moderálnának, akkor alregre sem lenne szükség. A moderátori önkénnyel jelenleg csak így lehet küzdeni.
  • Eneff
    könyvajánló

Csak, hogy végre el tudjátok kezdeni a javítást.