27368
  • SzirmosSzisza
    Ignorálnátok?

j0nNyKa képzeld azt, hogy zippo :D
  • niitaka
    Nem, hanem az önkényes, szabályokat semmibe vevő moderátori hozzáállással és tevékenységgel.
  • niitaka
    "baromkodsz"
    Igen. Ha vétesz a ház szabályzata (aminek konvergálnia kell a hatályos jogszabályokkal), vagy a jogszabályok ellen. Ha nem ezért dobnak ki, vagy nem engednek be, akkor a tulaj megütheti a bokáját. Ismerünk ilyen esetet, nem is keveset.
    Úgy látom - ne haragudj meg érte, de - nagyon nem érted a dolgot. Arról szól a dolog, hogy a kidobók, pincérek (modik) kidobják a szabályokat nem sértő, de nekik nem tetsző vendéget (felhasználót, reget). Ez pedig nem szép dolog, ráadásul nem is jogos.
  • j0nNyKa
    a hisztivel? igen, de azt hittem, ezt nélkülem is tudtad :)
    már hogy ugye mindent tudsz, tehát ezt is.
  • niitaka
    Ezt is köszönöm. Íme ismét egy tipikus megnyilvánulás. Köszönöm, hogy ismételten megmutattad, hogy hol van a probléma.
  • Szabi #21989
    ha egy szórakozóhelyen baromkodsz akkor is kidobnak, utána ha 28 másik névvel vissza mész sírni attól még ugyanúgy kidobnak.. szerencsésebb esetben már be se jutsz..
  • Bronx South
    Ezt már nem egy ember kérvényezte itt, mindig jött valami félreduma.
  • j0nNyKa
    a folyamatos értelmetlen hisztizésnek is megvan a helye, úgy hívják, hogy bölcsöde, nem úgy, hogy sg fórum.
  • niitaka
    Ez pontosan az a tudatlan mentalitás, amiről írtam. Vártam ilyen reakciót, köszönöm. Itt ugyanis nem ez a helyzet. A fórum egy szolgáltatás. Fórumszolgáltatást nyújt reklámért cserébe (már ha éppen normálisan működik a fórum). NEM zárt, hanem bárki által elérhető. Hogy világos legyen: egy szórakozóhelyre is be kell engedni mindenkit, ha nem zártkörű a buli. Nem lehet fajra, nemre, bőrszínre, vagy bármi másra hivatkozva valakit be nem engedni, vagy éppen kidobni, ha nem tesz olyat, ami a házszabályzattal és a hatályos törvényekkel ellentétes. Ez a fórum pontosan ez a kategória. Nem a tulajdonos (szolgáltató) kénye-kedve, hogy kit enged be, vagy kit dob ki.
    Vannak olyan fórumok, ahova csak meghívóval lehet bejutni és csak tagok láthatják. Ez lenne a "saját házadba is azt engedsz be akit akarsz... " kategória.
    Szörnyű, hogy elvileg felnőtt állampolgárok ennyire nincsenek tisztában saját jogaikkal...
  • Austin Bailey
    a honlapodnak nem az a jogi státusza, mint a házadnak, mivel a honlap nyilvános.
  • Szabi #21984
    a saját házadba is azt engedsz be akit akarsz...

de nyugodtan pereld be géza122-t mert kitiltja mind a 28 alreged..
  • IMYke2.0.0.0
    Bizony - rendkívül dühítő volt 3-szori próbálkozásra rájönnöm erre. :(
  • niitaka
    A legnagyobb probléma szerintem az, hogy a fórumozók nincsenek tisztában a jogaikkal. Nem igaz az, hogy a modi mindent megtehet mindenféle kontroll nélkül. Az internet nem elválasztható az azon kívüli élettől, tehát a "kinti" jogok megilletnek mindenkit itt is. Ez alól semmi sem mentesít. Attól, hogy valaki nincsen tisztában a jogaival és a jogtalan modiműködést szó nélkül hagyja, elfogadja, nem jelenti azt, hogy az jogos is lenne. (Hozhatnék erre történelmi példákat, de azt hiszem felesleges lenne.)
    Én nem hagyom magam, mert tudom, hogy a modik itt minden kontroll nélkül követhetnek el (akár törlés elmulasztásával hagyhatnak jóvá, kvázi legitimálhatnak) jogsértéseket. Ha egyedül teszem, akkor is. A sok birka meg tűrjön...
  • Austin Bailey
    legalább 4 moderátorral van probléma. (pontosabban én 7-et találtam, de nem tudom, hogy a maradék 3 itt van-e még. És ez még csak felületes vizsgálat volt)
  • SzirmosSzisza
    Nyomkodhatja, de úgy néz ki nem nagyon csinálják. Ha megnézed az olyan emberek profilját akik általában értelmesen szólnak hozzá a témához, sokat segítenek a fórumon különböző topikokban, akkor látszik, hogy a pozitív szavazatok bőven elnyomják a negatívokat.
  • Ironman2
    Szerintem az elejétől kezdve marhaság ez a pontozási rendszer.Ki kell venni örökre egyszersmind aztán kész! Bárki nyomogathatja a piros gombokat csak úgy brahiból,a másik kárára,úgy hogy észre sem veszi közben mennyi minusza van ártatlanul.Moderátorok majd végzik a dolgukat,azért vannak!
  • SzirmosSzisza
    Itt az a probléma, hogy az emberek nagyobbik részének semmi baja nincs a modikkal, 1-2 embernek van 1-2 modi ellen személyes vendettája és ennyi, nem éri meg ilyennel foglalkozni.

Az üzemeltetésnek jobban megérni banolni azt az 1-2 embert, mint új modikat keresni :)
  • niitaka
    Ezzel sohasem fogok egyetérteni. Ami nyilvános, az így nem működhet. Ha zárt, kívülről nem látható a fórum, aminek feltételeit a felhasznál elfogadja, akkor talán, de enélkül ilyen nincs.
  • niitaka
    Én nem is azt kértem, hogy tegyenek igazságot, csak a rágalmazás törlését kértem.
    "Megvédtem, ő is repült meg én is. Sajnos van ilyen :-/"
    Én meg azt mondom, hogy nincs. Mert létezik fórumszabályzat. Ha az sérült, akkor jogos, ha nem, akkor jogtalan, a modi meg menjen a ...

A fórumszabályzat nem szokásjogból áll, hanem tételesen leírt dolgokból. Pl. alreg miatt anyáznak, pedig sehol sincs leírva, ezek viszont igen:
    "Hozzászólások törlése:
    Mások szólásszabadságának csorbítására alkalmas hozzászólások, fenyegetés, személyeskedés, rágalmazás, emberi méltóság megsértése, a vitapartner lejáratása, szidalmazása, minősíthetetlen hangnem."
    És ez is:
    "A moderátorok szerkesztési, törlési, és tématörlési jogkörökkel vannak felruházva. Munkájukat a szerkesztőség felkérése alapján szabadidejükben, a közösségi munka keretein belül végzik. A munkájukat kötelesek pártatlanul, és személyes indíttatások nélkül végezni."

Tehát jöhet nekem bármelyik modi olyannal, ami nincsen a szabályzatban, leszarom, de rettentő magasról. A moderátor nem isten, hanem szolga. Feladata a szabályzat betartása és betartatása, nem más. Szokásjog márpedig nincsen. Ha belekerül a szabályzatba, az más. Addig az alregmegállapítás alapján bármit tenni pedig visszaélés a felhasználó adataival.
    Az általános (IRL, alkotmány, BTK, PTK stb.) jogoknak a fórumon is érvényesülniük kell, ezek felett egyetlen magát istennek képzelő ... (ide most egy nagyon csúnya szót kérnék elképzelni) moderátor sem állhat.

Új modik meg azért kellenének mindenestől, mert akik megszokták ezt a rendszert, azok csak komoly fenntartással lehetnének modik egy normális rendszerben.
  • tommygear
    gyorsítótár ürítés megoldotta :D
    #21971: köszi a tippet
  • j0nNyKa
    ja hát 80as években még viszonylag elfogadott hiba volt
  • Tinman #21973
    Király vagy! tényleg az aposztrófra allergiás!

SHIFT + 1

bárhol van bármekkora szövegbe, üres hsz jelenik meg.
  • Szabi #21972
    1920x1080-ban nem változott semmi, csak szélesebb lett a fehér rész

de itt van 1440x900-as felbontásnál:
  • SzirmosSzisza
    Nálam is szét volt esve 1-2 napja, próbáld meg üríteni gyorsítótárat.

#21966: értem én, de azért mégiscsak félmegoldás :D
  • tommygear
    gondolom akkor képernyő felbontástól is függ, 1440x900 alatt szét van peregve az egész
  • Szabi #21969
    nálam nincs szétesve semmi, csak szélesebb lett a fehér rész
  • j0nNyKa
    nálam sehol, szóval ez baromság
  • tommygear
    nálam mindenhol szét van esve... nem csak a topikokban, szóval ez baromság
  • ldavid
    úgy értettem hogy mobilon a www.sg.hu-n jelenkezel be, aztán átírod m.sg.hu-ra és bent vagy :)
  • SzirmosSzisza
    Jó, de mobilon mobilról fogok bejelentkezni, azért van :D
  • ldavid
    desktop felületen jelentkezz be, utána megy a mobil is

ez szélesség amúgy most maradni fog?
  • SzirmosSzisza
    Mobilról én nem tudok bejelentkezni, simán visszadob ugyanoda, mindenféle hibaüzenet nélkül (ez akkor is igaz, ha rossz jelszó/e-mailt írok be)
  • Szabi #21962
  • tommygear
    szándékosan kúrták el az oldalt?
  • Szabi #21960
    mivel nem véletlen hanem szándékos.. :D
  • tommygear
    ilyen nagy feladat ezt a szétcsúszást megcsinálni...?
  • Dzsini
    de, csak nem működik május óta :)
  • Fabio Capello
    a modmail az nem csak egy egyszerű levelezőlista, ami továbbküldi az oda érkező maileket a moderátorok mailcímére?
  • Malakai
    Jap, az nem lenne rossz egyébként, hogyha már érkezett másik hozzászólás a topicba utána, akkor tegye oda, hogy szerkesztve lett x időpontban.
  • Narxis
    Mezei user szerkeszthet majd valaha is hozzászólást(nyilván a sajátját)? Hogy ne csorbuljon a VIP-ek joga ők dupla annyi időt kaphatnának szerkesztésre. A másik meg, hogy automatikusan jelezze a szerkesztett hozzászólást időponttal, hogy ne legyen bonyodalom belőle.