Mi kellene az SG-nek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jackoneill90
torrent a letöltésekhez. vagyis seedszervert

http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.

Javítva, elkerülte a figyelmem eddig, thx.

pxxl
Ezt mondom én is 😄

All hail the double x!

Pont hogy az általánosnál nincs ilyen probléma, a többi viszont mind ilyen:

Ja, azt meg most vettem észre, hogy a galériában meg a képnézõ modal vissza linkje nem megy.
pxxl
m.sg-n olyan bug van, hogyha a forum.php-t nézem és az Általános fórumok utolsó hozzászólója pl pityuka, akkor az összes alatta lévõ topik utolsó hozzászólója pityuka.

All hail the double x!

tommygear
ott foglalkoznak is az oldallal
pxxl
<#whatever><#nevetes1>

All hail the double x!

Azon gondolkoztam már én is, hogy az sg felületének jelenlegi faék állíthatósága helyett, lehetne 3-4 választható skin a fórumra.

(Nem tudom hogy itt ki használ Ncore-t, de aki igen az tudja mire gondolok.)

A pixxel meg amúgy is unatkozik munkaidõben, így legalább lefoglalná magát. <#alien>

jackoneill90
a cset lenne maga a kapu

jackoneill90
Lehetne egy csillagkapus sg felületet gyártani?

pxxl
Mobilra nem lehetne olyan gombot gyártani, hogy csak azokat a kedvenceket listázza, ahol új üzenet van?

All hail the double x!

[HUN]FaTaL
Semmivel nem rosszabb, mint a gyári, a JS gyorsabb, HTML5 meg szinte lófasz helyen nincsen használva. Érdekes módon mégis a gyári böngészõ bugos itt is. 😄

http://goo.gl/gd6Zi5

Lehet, csakhogy JS-el és HTML5-el eléggé vérzik.
Center tag-en belül van a textarea ami deprecated HTML 4.01 óta 😊
Mivel HTML5 markuppal készült a mobilverzió, nem tartom kizárhatónak hogy ez problémát okozzon.

De nem okoskodom inkább látatlanba, hanem majd ha lesz egy kis idõm lementem az oldalt és kísérletezgetek vele, aztán szólok mire jutottam.
Mobile verzióban nincs js rárakva textarea-ra, sima üres textarea-s oldal nem laggol.
Ebbõl következtetek, hogy a böngészõ dom kezelése lehet szar, gondolom a túl sok html tag miatt kiakad. Az érdekes az, h. anno input mezõvel tesztelve nem volt lag.
Ha valaki talál workaroundot, szóljon és berakom.

gergely1991
úgyszintén...

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

[HUN]FaTaL
Opera Mobile sokkal gyorsabb, mint a gyári fos.

Böngészõ a legfrissebb ami elérhetõ 2.3-ra, másikat nem akarok használni mert mind sokkal lassabb, Firefox meg Chrome kilõve mert csak armv6 utasításkészletû a procim, Firefox az van mondjuk rá kísérleti verzió de bugos eléggé.

Autocorrect ki van kapcsolva.

Ja és most nézem saját rendszerem admin felületén egy baszott nagy textarea-val tesztelve nem lassú egyáltalán. Amit látok hirtelen itt firebug-al hogy van egy wrap nevû attrib softra állítva sortörést szabályozza gondolom. A JS-t most nem állok neki bogarászni de még amire tudok gondolni, hogy rá van bindelve egy event ami minden billentyûleütéskor tüzel. Mert nem a soft keyboard lassú, hanem a render lagol. Ugyanis van az a kis nyilacska amivel lehet mozgatni a kurzort az teljesen reszponzív viszont a kurzor villogó vonala az késik. Illetve íráskor a billentyûzet feedbackje is rögtön felvillan, viszont a betûk késve jelennek meg.
Lazarus
Egyszerû kisebb vs kisebb-vagy-egyenlõ hiba lehet
Büdös Bohóc
a 8k az még úgy számolva is 7.8 és nekem 7.4-es fájlra akadt ki az sg

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Dzsini
Sok éve a 4k logoméret 4000 byteot jelentett, lehet, hogy mostanában is így számolnak.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

[HUN]FaTaL
Akkor nekem ezért nem laggol, mert nem a gyári keyboardot használom 😊

Büdös Bohóc
Ha egy fájl épphogy átlépte a 7 KB méretet, akkor miért dobja vissza az SG azzal az üzenettel, hogy 8 KB felett nem lehet feltölteni? És egyébként minden más fájlfeltöltésnél rosszul van kalkulálva a méret.

\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed

Efreet
Bár nem mindenkinek segített, de:
"This issue is easily fixable by the user. I had the same problem.

If you go into the main settings, Language, and disable autocorrect, the lag goes away.

Doing this does NOT eliminate autocorrection...there are two places to turn on autocorrect. As long as it is still turned on for the Android Keyboard settings, turning the main autocorrect off from the Language settings fixes this."

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

SzirmosSzisza
Naja, csak mindig fura, hogy sehol máshol nem jön elõ csak itt 😊

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Dzsini
Ott van a link Robajnál a bugtrackerre, nem csak SG-n jön elõ, és nem csak a régi Androidon (van, aki ASUS Transformerrel panaszkodik).

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

[HUN]FaTaL
Igazság szerint nem android bug, hanem egyes telefonok romjai szarok, mert nekem nem csinálta a gyárival sem. És, ha csak az SG-n jön elõ, akkor meg különösen gyanús.

Dzsini
#20335 - nem SG, Android bug - ha tudsz, frissíts vagy használj másik böngészõt.

Nekem meg belassul a szövegbevitel amikor írok (Android 2.3 gyári böngészõ)
pxxl
a hiba az ön készülékében van 😄 nekem még nem fagyott ki soha (opera minivel) 😊

All hail the double x!

SzirmosSzisza
Mobil verzió alatt, mikor hozzászólást akartam írni fogta magát és kifagyott a böngészõ.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

immovable
Forrai mester imába fogja ezért foglalni a neved.<#smile>
gergely1991
Látom eközben hosszú vita alakult ki,így nem csoda hogy a mobilon nem bírtam görgetni..-.-

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

tomsolo
Értékelést nem lehet visszavonni?

Mobilon most simán lepontoztam 3 usert is rossz tapicskolással... <#nemtudom>

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

SzirmosSzisza
Mert nem mûködik, régen szóltunk még mikor beindult mobilverzió, de nem nagyon történt semmi.

gergely1991
Ha már HG:Miért nem tudok hszt törölni normálisan opera
miniben(7.0)?
Mert 404-esel visszautasítja ezt a kérést.

gergely1991
LOOL,akkor nem vagyok ezzel egyedül....

"... az õ panaszára, tanácsára természetesen jobban odafigyelnek a moderátorok, mint egy átlagos fórumozóéra. Ez a felelõssége a házigazdának, ..."

Én vagyok az NWO topik házigazdája. Valamivel kapcsolatban a moderátorokhoz fordultam, hisz ez az én feladatom/felelõsségem. Elvileg erre amit én írtam, "jobban odafigyelnek a moderátorok". Mégis úgy érzem, hogy érdemi reakciót nem kaptam. Ez pontosan az a helyzet, amit már leírtam a moderátorokkal való kommunikációval kapcsolatban.

Szóval akkor ha minden igaz minden marad a régiben. Bár a topik áthelyezés kérdését még megbeszéljük.

Arra a konkrét kérdésemre azért jó lenne ha válaszolnátok, hogy az NWO topik jelenlegi mûködésével kapcsolatban van-e valami észrevételetek.

Efreet
Sikerült jól megrágva a gittet oda eljutnod, amit már sok hozzászólással ezelõtt leírtam: "... az õ panaszára, tanácsára természetesen jobban odafigyelnek a moderátorok, mint egy átlagos fórumozóéra. Ez a felelõssége a házigazdának, ..."

Ügyes vagy, megmagyaráztad a semmit.

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Azért az NWO topic nagyon távol állt attól, hogy szét legyen verve

Mikor a 6 évvel ezelõtti törzsgárda nagy része lelépett, arra emlékszel-e? (Cifu biztos emlékszik.)

Ha szét lett volna verve, be lett volna zárva, nem kell egy bolhából elefántot csinálni 😊

Arra céloztam, hogy a topik már többször be lett zárva, az elmúlt 7 évben, mióta követem az eseményeket.

És továbbra is azt állítom, hogy fordítva ülsz a lovon: a moderátornak nem kell "megtennie" dolgokat egy topic érdekében - a moderátornak a teljes fórum nyugalmát kell kell megõriznie

Leírtam pontokba szedve #20876 -ban, hogy a moderátori tevékenységnek mik a keretei.
Mikor azt írtam, hogy a moderátornak foglalkoznia kellene a #20876 -ban felsorolt pontokkal, akkor nem a vágyaimat fogalmaztam meg, hanem leszögeztem a tényt, hogy amennyiben a moderátor ezt nem teszi meg, akkor áll az amit írtam, miszerint az adott problémás topik bezárásra kerül egy "és akkor mi van?" felkiáltással.
Még egyszer: nem várok el a moderátoroktól másféle magatartást, mindössze leszögeztem, hogy ha egy moderátor nincs tisztában az adott probléma körülményeivel, akkor a döntése hasraütésszerû - azaz egyéni preferencia szerinti - lesz. (Az egyéni preferenciákat pl. Cifunál olvashatod.)
Nem akarom, hogy ez máshogy legyen, nem reklamálok, és nem várok el senkitõl semmit. De a fentiek tények, ezt akartam leszögezni számotokra.

Más házigazdának ez sikerült, és nagyobb probléma nélkül sikerült olyan tûzfészket is gyakorlatilag problémamentesen megtartani, mint egy Valóvilág topic - tehát ez a házigazdák oldaláról csupán akarat kérdése.

Az, hogy te az NWO-t a Valóvilággal hasonlítod össze ez a "probléma nem értésének" egy jó példája. Azt mutatja, hogy a moderátorok nem tudják megkülönböztetni a két topikot. "Egyik is egy balhés topik és a másik is." És ugye arra utalsz, hogy mindkettõ ugyan amiatt balhés. Pedig én inkább hasonlítanám az NWO-t és problémáit az "A magyar õstörténelem" topikéhoz.
De nem akarom ezt ragozni, mert nem tudnám máshogy megfogalmazni a dolgot mint ahogy azt már megtettem az elõzõekben, így nyilvánvalóan nem tudnám érthetõbbé tenni. Esetleg annyit megjegyzek - és most elnézést a direkt megfogalmazásért - hogy egy NWO topikban a trollnak több esze kell azért legyen, mint egy Valóvilág topikban. Nem tudom érthetõ-e hogy hova akarok kilyukadni?

Aki nem szól, azzal nehéz kommunikálni, néma gyereknek...

Most is épp "szólok". Nem tudom, szerinted merre tart a kommunikációnk?
Másrészt pedig honnan tudná a házigazda, hogy mire készül a moderátor? Hogy szóljak én elõre? Nem látom, hogy mit csinál, hogy épp mivel foglalkozik, mely topikot készül bezárni, kinek mennyi büntetést készül kiadni... A moderátori topikokat se feltétlen olvasom mindig, így azt se feltétlen veszem észre, ha valaki felnyom valaki mást.

Az pedig, hogy szerinted nem mûködik, igazából mindegy - a fórumozók és a házigazda érdeke az, hogy mûködjön, az õ szívügyük egy-egy topic, és annak az életben maradása, hogy õk ott megbeszélhessék a dolgaikat, és beszélgethessenek minden arrajáróval

Igen, én szeretném az NWO topikot nyílt topikként megtartani, de egyáltalán nem mindegy, hogy mûködik-e a kommunikáció a topiklakók és a moderátorok között vagy sem, és egyáltalán nem mindegy, hogy a #20876 -ban felsorolt pontok alapján a moderátor tényleg inkompetens-e egy adott probléma eldöntésében vagy sem. Mert ha úgy van ahogy írom, akkor a legjobb szándék ellenére sem tudom a topikot nyílt topikként megtartani. Mindig lesz aki egy sérelmet a moderátorokig visz, mindig lesz egy moderátor, aki a körülmények ismeretének hiányában hoz majd egy, a topik számára kedvezõtlen döntést.
Én két utat látok: vagy megyünk a saját topikok közé (amit nem szertnék), vagy valamelyest közelednek egymáshoz az álláspontok. Ez utóbbi feltételezi, hogy legalább valami átmegy abból, amit leírok. Ha a moderátorok maradnak az évekkel ezelõtti álláspontjuknál, akkor én is maradok az évek alatt kialakított taktikámnál. Eddig mûködött.

Ha nem tesznek meg mindent azért, hogy egy problémás helyzetet jól kezeljenek, akkor én azt úgy értelmezem, hogy annyira nincs szükségük a topicra, arra a közösségre

Utaltam arra, hogy egy NWO-s trollnak kell legyen némi esze. (Az egyszerû megfogalmazásért így másodszorra is elnézést.) És ha van esze, akkor megtalálja a fogást a másikon. Sokan a trollkodás mûvészetét gyakorolni járnak az NWO topikba. Ezzel most egyrészt arra utalok, hogy nem lehet minden topiklakótól elvárni, hogy immunis legyen a trollkodásra, másrészt ha a moderátor akar rendet tartani, akkor a moderátornak képesnek kellene lennie átlátni a szitán. Ha nem lát át, akkor történik az, amit írtam, miszerint a troll úgy lesz képes szétverni a közösséget, hogy a moderátorok ehhez aktívan asszisztálnak.
Ez egyébként általánosságban is igaz, bomlasztó tevékenységet sokan sokféle formában fejtenek ki a világban, és a "rendfenntartók" sajnos általában nem értik, mi zajlik körülöttük, és hogy mihez asszisztálnak valójában.

ott van újra példának a Valóvilág, vagy akár a Hírek topic - az elõbbinél a közösség összefogott, és kb. 1 napi bezárás és lenyugvási idõ után minden trollt jól kezelt (nem válaszoltak nekik, nem mentek bele a játszmákba, jelentették a modtopicban)

E fele haladunk mi is, hisz ezt az elképzelésemet hangoztatom régóta, most már nyíltan is (lásd NWO topik fejléce). De ez nem olyan egyszerû folyamat, mint amilyennek ez kívülrõl látszik.

az ott anyázóknak nem volt annyira szüksége a témára, amíg volt egy gumicsont, azt szívesen rágcsálták, amikor nem volt, találtak más játékot, máshol. Ez is egy megoldás, ez is mûködik, moderátori szempontból ugyanúgy megfelelõ.

Az NWO topik sokszor volt már zárva. Sokszor sikerült nekem is normalizálni a helyzetet. A trollok ettõl függetlenül megjelennek újra és újra, mert az NWO topik az nem Valóvilág topik.

Ha nálad nem, akkor vagy változtatnod kell az elképzeléseiden, vagy találni másik fórumot az elképzeléseid kivirágoztatására.

Nekem tökéletesen megfelel a jelenlegi helyzet. Nem azért írtam ide nektek, mert bármit is meg akarok változtatni. Hanem pár kérdéssel kapcsolatban akartam veletek megosztani az álláspontomat, csak hogy lássátok mi a helyzet. Ne legyek már mindig "néma gyerek".

Nektek van-e bármi kifogásotok az NWO topik jelenlegi mûködésével kapcsolatban?
Ha nincs, akkor javasolnám azt, hogy ne kerüljön már minden második hónapban újra és újra terítékre, hogy akkor valamit azzal a bûnös NWO topikkal kellene már valamit kezdeni...

Felajánlom neked, mint házigazdának a választási lehetõséget, egy szavadba kerül, és átteszem a topicot a saját fórumok közé

Bár én ellenzem ezt, és ahogy írtam, nekem jó az ami most van, megbeszéljük a dolgot a topikban, aztán szólok, hogy mi legyen.

Ha nem élsz ezzel a lehetõséggel, akkor viszont fogadd el, hogy az megy oda a topicba, és az ír bele, aki csak szeretne...

Te pedig csak annak a lehetõségét próbáld meg megfontolni, hogy vannak olyan trollok, akik képesek elnyerni a moderátorok támogatását... Avagy: képesek túljárni az eszükön, képesek a topikok 90%-ánál mûködõ szabályokat nemmûködõvé tenni.
Azaz egyes esetekben lehet, hogy a topik közössége jobban átlátja a helyzetet, mint a moderátor. Ez egy annyira elképzelhetetlen dolog lenne?

Calver
akkor majd elõkapsz egyet a minimum 3 másik reged közül <#gonosz1>

ellenben: lehetne valahogy javítani a topicugrálós hibát?
hogy ha újra megnyitok egy lapot (ctrl+shift+t), vagy feláll böngészõ és kedvesen megnyitja nekem bezárás elõtt nyitva lévõ oldalakat, akkor fent a legördülõ menü átpattan másik topicra, majd a böngészõ is kedvesen követi... bosszantó tud lenni. böngészõ jelen esetben Firefox 13.0.1, nem tudom h csak ez alatt játssza-e.

"The trees move. Do you not see it?"

Nem tudom feltûnt-e neked, de nem reagáltál arra amit felvetettem.
Pedig megpróbáltam részletesen, érthetõen leírni a problémát.
Nos, ilyen a mi kommunikációnk, évek óta. Ezért nem fordulok a moderátorokhoz.
Részemrõl a vita veled lezárva.

Fogalmam sincs milyen összefüggés kéne legyen a kettõ között, de inkább bele se megyek mert veled ellentétben engem banra vághatnak.

tomsolo
Valóban nehéz észrevenni az összefüggést az NWO topik házigazdája és az NWO között...<#wilting>

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Teszteltem hogy figyelsz-e.

#20884: Már itt se vagyok fõnök, bár olvasott embernek tartom magam. <#eljen>

jazzy
360 fok fordítással amúgy is ugyanoda jutsz matekzseni.
SHADOWEYES7
Csodálom a bölcsességed másfél hónapos regisztrációval.

Egyébként most már elég legyen a nyavalygásból!

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Azt elárulod nekem hogy most hogy jött képbe az NWO topik ? Mert eddig a beszélgetés tárgyában csak példa szinten volt jelen, csak hogy egy kicsit részletesebben is foglalkozni lehessen egy adott problémával. Erre jön egy tomsolo, azt valamilyen okból kifolyólag úgy érezte, hogy a témát 360 fokban ki kell fordítsa egy semmiképp sem tudatos beröfögéssel.

Nem hiszem hogy ebben a topikban bárkit is érdekel, hogy kinek mi a véleménye az NWO topikról.

[NST]Cifu
A poén az, hogy egyszer már ott voltunk, hogy kigyomláljuk a Tudományos topicot, többek között számûzve az NWO-t és társait. A vége az lett, hogy hagyjuk békén, aztán ha gond lesz, visszatérünk rá.

Most megint ott tartunk, hogy egyesek úgy gondolják, hogy az NWO topic a "szólásszabadság" helye, ami tévedés. Ha szabad kezet akarnak a topic felett egyesek, akkor át lehet rakni a saját topicok közé. Anno én is felajánlottam, nem lett foganatja.

Igazából a mai napig elég jól tûrjük az NWO topicot, de mégis mindig az a vége, hogy egyes topiclakóknak nem tetszik a rendszer, és jogokról meg szólásszabadságról hadoválnak...

Azért jelzem, hogy a mi türelmünk is véges...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Hali! Nem lehet megoldani a VIP-eseknek,ha rámegyek a hsz szerkesztésre,akkor ne nyiljon meg új ablak a böngészõben,mert így nagyon zavaró lett.A régi módszer jobb volt

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11