Mi kellene az SG-nek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
...sose azt nézd...
E-mail cím cserénél nem nagyon érkezik meg a cseréhez szükséges mail a kóddal.
Valaki találkozott hasonlóval problémával?
...sose azt nézd...
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
A fals riasztásokat mint mondtam minimalizálni lehetne a feketelista alapos átgondolásával, esetleg elõtte egy kis statisztika, felmérés készítésével.
"csak azért, hogy pár emberke csak megkapja a lent említett gumicsontot"
Nem csak azért, írtam hogy ez a mindennapi problémás hozzászólások felfedését is elõsegíthetné, gyorsíthatná. Szerintem.
Virágnyelv: Na igen ez már valószínûleg meghaladná a technika határait, viszont talán nem is kéne ide technika, szimplán nem kéne nagy dobra verni, ha elkészülne a rendszer. Mert hogy a felhasználók mást nem vennének észre az egészbõl, mint hogy hatékonyabb lenne a moderáció, de ha senki nem közli velük miért, csak találgatások lennének, és kb ki is lenne röhögve, aki ilyeneket feltételez, hogy itt automatikus "megfigyelés" alatt áll a fórum 😄
Még egy kamu "Report to moderators" gombot is lehetne tenni elterelésként <#eplus2>#eplus2>
A fiam és én 1 e-mail címen regisztráltunk több éve.
A 2 regisztráció mûködik ezek után is errõl a 2 e-mail címrõl?
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
És akkor a körülírásokról, "virágnyelvrõl" szó sem esett.
Plusz ezt az egészet leprogramozni, folyamatosan javítgatni, a fals riasztásokat (is) végigolvasni... csak azért, hogy pár emberke csak megkapja a lent említett gumicsontot, és folyamatosan próbálgathassa a határait?
"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
semmi jutub értesítésrõl nincs szó, ahogy töröltem a mail címet nem engedett belépni
Pl. mert következõ oldal?
"Csak azt jelölöm kedvencnek, ami tényleg a kedvencem, vagy majd késõbb utána szeretnék nézni. Ez csak érdekel."
Ez a te dolgod, de mitõl olyan nehéz? Berakod kedvencnek, majd, amikor már nem érdekel / nincs komment, akkor kiveszed. Két kattintás.
Egyébként ott van felül a keresõ is, beírod, hogy Hitman és voilá. Bár tény, hogy megcsinálhatnák rendesen.
http://goo.gl/gd6Zi5
Nini, szeptember 09-re ugrott vissza..... Még sincs Hitman...! Legalább mûködne normálisan, arról nem beszélve, hogy egy logikai falt az egész! Miért "következõ"? ha épp az elõzõ napok hírei vannak rajta?
Másodszor: Nem fogok minden hírt csak azért kedvencnek jelölni, mert érdekel. Ez személyes felfogása mindenkinek.
Csak azt jelölöm kedvencnek, ami tényleg a kedvencem, vagy majd késõbb utána szeretnék nézni. Ez csak érdekel.
\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed
(És ez szerintem más esetekre is hasznos lenne)
Technikai oldalról így tudnám elképzelni:
-Üzenet küldésekor/módosításakor átfuttatni az üzenet szövegét egy regexpes (tehát ragozásokkal is könnyen elbánó) feketelistán, ha egyezést talál valamire, dob egy rekordot egy táblába a topic és hozzászólás id-jével, és egy 0-ás read flaget rá.
-A moderátoroknak lenne egy külön box, ott szerepelne, hogy X új (a 0 read flagesek) potenciálisan problémás hozzászólás, katt rá kijön egy lista a hozzászólások fõbb adataival, katt egy bejegyzésre, és behozza a topicot az érintett hsz-re fókuszálva (hogy a kontextus is világos legyen).
-A read flag 1-re váltana vagy rögtön a listából való megnyitáskor, vagy egy külön link/gombra kattintva a listában, esetleg a read-nek jelölést kiváltó moderátor bejegyzõdne egy read_by fieldbe.
A feketelistán lehetnének a pártok nevei és gúnynevei, politikusoké szintén, általános személyeskedésre gyakran használt szavak (anyád, nyomorék, stb), ismert online spam kategóriájú refereres url-ek, lehetõleg minimalizálva a false-flageket.
Természetesen a triggerelés önmagában nem csinálna semmit, csak jelezne, minden esetben a moderátorok járnának el belátásuk szerint, viszont:
-Hamarabb értesülhetnének a problémás hsz-ekrõl, mert nem kéne egyenként lesegetni a topicokat
-Mindegyikõjük értesítve lenne, így jobb lenne a reakcióidõ, rögtön bármelyikõjük erre jár világítana pirossal a szemébe mint az új pü-d érkezett jelzés
Plusz esetleg ki-be kapcsolható lenne fórumfõtémák vagy akár topiconként a rendszer.
http://goo.gl/gd6Zi5
Plédának okáért:
A Hitman -Absolutionos cikk már nincs is, ott, pedig szerintem nagyon sokan várjuk azt a játékot és
helyette Bag Piggs van! A kurva életbe mááár! Nem most fordult elõ elõször, de most már nagyon felbaszott!
-Vagy csináljátok hosszabbra azt a kibaszott rovatot,
-vagy legyen visszalapozható
Köszöntem!
De ezekszerint ennyire nem fontos senkinek, ha nem adják a szájába a gumicsontot, magától nem megy el érte.
Ha mutatsz egy olyan független és pártatlan házigazdát és/vagy moderátort, aki minimum napi 12 órát (de inkább többet) ott tud elõtte ülni, és minden problémás esetet azonnal kigyomlálni, akkor esetleg meg lehetne gyõzni róla a fõszerkesztõt is, bár kétlem, ennyi szenvedést nem ér meg pár ember önfeledt anyázásának biztosítása.
A régi topicban többször megpróbálkoztunk vele, nem sikerült, és nincs is rá reális esély.
Sok olyan hírt olvasok ugyanis mostanában, amivel kapcsolatban lenne 1-2 gondolatom hirtelen, de ott helyben nincs hozzászólási lehetõség, itt az SG-n pedig ugye általános hír topic nincs már, maga az adott hír pedig sok esetben különbözõ okokból itt nem szerepel a hírek között.
Plusz ugye már csak azért is szívesen vetném fel ezeket a gondolatokat itt, mert elég koncentráltan vannak jól tájékozott és értelmes emberek még mindig a fórumon, sõt az utóbbi hónapokban mintha kezdenének ismét fölényben lenni aktivitás terén a noob/vér istván/harcitroll felhasználókkal szemben, mint a régi szép idõkben 😊
Moderátor/ok által felügyelve és szigorú szabályok alapján.
Vélemény?<#awink>#awink>
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Köszi!
KoЯn
Megkaptam a belépés módosulásáról szóló mailt, viszont van egy óriási problémám. Amikor 2001-ben regisztráltam, még létezett a gyaloglo.hu-nak e-mail szolgáltatása, azóta sajnos (szerintem már rég) megszûnt. Próbálkoztam az e-mail megváltoztatásával a menüben, viszont ott a régi (nem létezõ) mailre küld el egy kódot, amit vissza kellene írjak.
Viszont a mail cím már nem él, így nincs honnan visszaírjam. Mi a teendõ ilyenkor? Remélem, nem úszik el a regisztrációm, szép kis idõt húztam le itt 😊
KoЯn
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
"The trees move. Do you not see it?"
Kamionosjoe: Rossz az aki rosszra gondol 😄 Nekem reflexbõl az ugrott be, hogy írtam valakinek és bejelöltem hogy visszaigazolást kérek az jött meg. Aztán leesett nem is írtam mostanában senkinek 😊
én is értesültem a rendszerüzenetrõl!
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Egyébként, mi fog történni, az átálás után, azokkal a regekkel, amiknél ugyanaz a pw és a mail? Melyik be lép be?
Köszönöm a tájékoztatás, él az e-mail címem!
★★★★★
Megszûnik a reg feltörõ hadjárat végre.
Úgy érzem azok hõzöngenek akiknek több alreg is van. 😊)
amúgy tényleg, új beírásnál felajánlja, hogy mentse-e 😊
All hail the double x!
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Amúgy 2 privit, 2 emailt kapott akinek ilyenje van, szóval aki nem módosítja email címét, az vessen magára. 😊
All hail the double x!
Azonos email és jelszó esetén kilistázza a szûrésnek megfelelõ regeket ha több van, és ki kell választani. Mivel az email és a jelszó is egyezik, a tulajdonjog 99.9%-ban fent áll az összes regre.