Mi kellene az SG-nek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jim Morrison
moderator @ sg.hu nem? azt írja elküldte. Mindenesetre küldtem még egyet hátha.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Dzsini
Mostanában nem jött oda olyan levél, ami alapján hg-t kellene adni valahova... <#fejvakaras>

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Jim Morrison
köszi ! Remélem jól írtam 😄 Pár napot azért várok mielõtt újra írok(még nem kaptam jogot), gondolom a modiknak is van más dolguk mint azokat a leveleket olvasgatni 😊

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Dzsini
Nem - ha a modtopicok fejlécében leírtak alapján jelentkezik, és a topic is megfelel a feltételeknek, akkor nem szoktuk elutasítani.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Jim Morrison
Ha valakinek elutasítják a házigazda jog kérését, akkor kap válasz emailt az illetõ, hogy miért?

Jim Morrison
nekem végül is mindegy, azért gondoltam megkérdezem 😄 am ne adj nekik ötleteket, a végén tényleg csak szilveszterkor fog lefutni<#ejnye1><#alien2>

SzirmosSzisza
Mivel ez annyira prioritás, hogy semennyire, szerintem örüljünk, hogy nem szilveszterkor fut le évente egyszer 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Jim Morrison
Most tûnt fel, hogy akkor hónap elején kapja mindenki a csillagot, nem pontosan akkor amelyik nap regisztrált. Ennek csupán az az oka, hogy elég havonta egyszer lefuttatni a scriptet ami ezt figyeli?

akyyy
abban a listában lehetne egy olyan "toplista", ahol azok szerpelnének akik még nem érték el a pernban határt.

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Calver
25 pontos permban határ fel lett emelve, vagy bug? mindenki kedvence, False egyik legfrissebb és legkreatívabb regje kapott elvileg egy ilyen adagot büntetõpont napló szerint, még is aktív még a reg.

"The trees move. Do you not see it?"

precision
engem is zavar, ráadásul nem nagyon izgat, hogy összesen hány új hsz érkezett a kedvencekbe, még akkor sem ha a szám helyes lenne... nem tudom, de szerintem ez egy felesleges információ

Bazinga!

Bocs, most nézem az aláírásod, a "Ha" szótól tekints el 😊
Ha Androidos a mobilod, nézz rá ezekre:
-Tampermonkey
-OilCan

Még nem próbáltam egyiket sem, de elvileg mindegyikkel megoldhatóak a userscriptek, az meg ebben az esetben egy jQuery szelekció + hide();
Mike
Tényleg nem lehetne a mobil verzióból kiszedni a lebegõ 38671 új hsz érkezett feliratot? Egyrészt nem igaz, másrészt fektetve belelóg az szerkesztõbe.

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Memóriával nincs problémám, van 2 giga. Inkább az a gáz, amikor 8 féle program fut egyszerre, és mindegyik idle állapotban is falatozgatja elég rendesen a procimat. Kb nem nyúlok semmihez, és 30% terhelés van rajta úgy is. Ilyenkor már eléggé vérzik a Firefox, modernebb JS és Flash tartalmaktól meg sokszor már ideális körülmények között is.

Chrome-al egyelõre egyik problémát sem tapasztaltam még, illetve az említett problémás tartalmak ezzel kifejezetten szépen futnak.
Dzsini
Kis teljesítményû gépeken (fõleg kevés memóriával) érdemes az Operának egy esélyt adni, meglepõen jól spórol az erõforrásokkal ha kevés van, 512 ramnál 8-10 fül még bõven használható tempóval megy.

Vegyétek úgy, hogy meg sem szólaltam, kicsit agresszívabb ez a Chrome-os AdBlock a kelleténél 😊

(Feltûnt, hogy kategorizálás sincs, kikapcsoltam és rögtön jó lett minden)
Lehet áttérek Chrome-ra, mert a Firefox kezdi kiütni a biztosítékot egy ideje a flash összeomlásai, meg az elmúlt fél évben kétszeresére növekedett teljesítményigényével (ami 6-8 futó programmal igen csak fájdalmas a P4-emnek).

Most próbálom belakni, ez az elsõ SG-s fórumozásom vele, és rögtön találtam egy bugot:
"Nincsen kedvenc új hozzászólással!"

Holott van ott jelen pillanatban 9 topic is, aminél van új hsz. Szûrõ mód bekapcsolva. Firefox alatt nem tapasztaltam ilyet eddig, ezért JS/AJAX problémára gyanakszom, fõleg hogy mostanában úgy vettem észre AJAX-al frissül a lista magától.
[HUN]FaTaL
Akkor állítsd be az adblockod.

http://goo.gl/gd6Zi5

kifli
f5-re sincsenek

Ability: Nem volt itt cirkusz. Fõleg nem a bõvítmény miatt. Az az egyéni banlista miatt került csak képbe. De arra az nem jó megoldás, amire a js-t használják most bizonyos topikokban.
Az hogy nem mûködik benne valami, csak egy körülmény volt. (oda is írtam, hogy btw, majd ez lett kiemelve, mint fõprobléma...)

Hogy miért nem a topikjába írtam, arra meg az a válasz, hogy mivel félreértettem a beszélgetéseteket fatalal, és õis a kedvencek listára panaszkodott, azhittem, hogy mostanában nem lesz update semelyik verzióhoz sem.
[HUN]FaTaL
Ez elõfordul, nyomsz egy frissítést (f5) és máris vannak. FF alatt viszont egyáltalán nem frissülnek a kedvencek.

Ability
Nekem meg nem is mutat kategóriákat, ez csak most tûnt fel. De most itt a cirkusz helyett csak annyit kellett volna tenned hogy bemész a bõvítmény topikjába és beírod a problémádat. Mindig is foglalkoztam a visszajelzésekkel, javítva lett volna ha hamarabb tudom. De egyébként meg nem egy olyan probléma ami bármi kárt is fog neked okozni, valszeg csak annyi történt hogy módosítottak egy osztálynevet vagy valamit és a bõvítmény szarul ismeri fel a kategóriák elemeit.
kifli
Azért gondoltam operára, mert már több helyen is olvastam, hogy te azt használsz, így nem is gondoltam, hogy ff-el lenne bajod.

Nekem pl most épp sport kategória alatt vannak a sport, és a játék topikok is. Játék kategória meg nincs...
[HUN]FaTaL
Most operat hasznalok de idõnként megnézem merre fejlõdik az FF. Akkor pont az volt fent par napig, azért kérdeztem abilityt az updaterol, mert láttam, hogy bugos FF alatt és írta, hogy lehet, hogy frissíti, ennyi. Operában minden ok a kieggel 😊

kifli
akkor valamit nem értek, fatal tudtomal operát használ, nem arra panaszkodott, hogy nem mûködik a topik frissítés?

De egyébként a lényegen továbbra sem változtat, ugyanis chrome-al sem mûködik együtt a dolog rendesen...
(Legalábbis nálam a kedvenceknél a topikok nem a nekik megfelelõ kategória alatt vannak.)

Illetve az elgondolás továbbra sem jó, az egyéni bannolgatással kapcsolatban.

SzirmosSzisza
Arra gondoltam, hogy külsõ oldalról ugyanúgy be lehet szúrni szemetet, de ja, sütikhez legalább nem fér hozzá 😊

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Ability
Iframe nem fér hozzá a parent dokumentumhoz. A cross-domain kijátszása meg nem jelent semmit, mert a túlsó oldalon is lennie kell egy figyelõ scriptnek, ami jelen esetben nem fog hozzáférni a sütikhez ha ki lehet szûrni. Már ha erre gondoltál.
SzirmosSzisza
Akkor meg ott az iframe 😊

Ability
Mondjuk lenne mód ezt is kijátszani, különbözõ entitásokat használni amit elvileg értelmez a böngészõ, vagy a tömörítési és titkosítási eljárások is csinálhatnak érdekes dolgokat. Át kellene gondolni, nyilván nem ennyire egyszerû, csinálni kellene pár tesztet az ilyen eljárásokkal hogy milyen eredményt adnak.
[HUN]FaTaL
"plusz letiltani a külsõ forrásból betöltött JS-t"

Ja én azt gondoltam, hogy alapból errõl van szó. Persze a topicba ágyazott js-sel nincs gond, azt lehetne szûrni szerveroldalon. Én az innen-onnan behúzkodott js-re gondoltam, hogy ki kéne tiltani a fejlécbõl.

[HUN]FaTaL
Talán olvasd el az elõzményeket, te szerencsétlen.

Ability
Amúgy én is a JS maradása mellett szavazok. Plusz annyit hozzátennék, hogy ezt a sütis problémát meg lehetne oldani sima kereséssel a kódban, plusz letiltani a külsõ forrásból betöltött JS-t (amit nyilván nem lehet szûrni ugye). Ha nem lenne fix IP-m, szerintem nem jönnék fel többet, hülyét kapnék az állandó belépéstõl.
Ability
Firefoxról volt szó az elõzményekben. Minden böngészõben kivéve a Firefoxot hibátlan a bõvítmény tudomásom szerint. A Firefox verzió fejlesztése leállt, azért vált elavulttá, a többi böngészõt ez nem értinti.
kifli
Mutass már rá nekem, hogy hol említi ITT az ff-et.

Ráadásul pont te írtál rá választ. Az hogy változások vannak sg-n nem csak az ff verziót érinti.
[HUN]FaTaL
"btw ability legutóbb írta, hogy már szerinte se használjuk a bõvítményt mert már nem jó..."

Azt firefoxra írta.

Nálam semmi gond a bõvítménnyel, bár én Operát használok, meg jó pár funkciója ki van kapcsolva.

Lehet, hogy nem jó megoldás, de a rendtartásra nem a fejlécbe tuszkolt js a megoldás. Mint, ahogy egyik fórumon sincs ilyen, talán nem véletlen. Arról nem beszélve, hogy, mint a mellékelt ábra is mutatja óriási biztonsági rés.

kifli
chrome-ot használok...

És hiába kapcsolom ki a bõvítményben az automatikus összecsukást, akkor is szar. (ne nézz már ennyire hülyének légyszi, szerinted nem próbáltam már ki kb mindent?😄)
btw ability legutóbb írta, hogy már szerinte se használjuk a bõvítményt mert már nem jó...

Egyébként ha mûködne rendesen a kedvencek menü, akkor sem jó megoldás amit írtál...
[HUN]FaTaL
De mûködik, csak az ótvaros FF-ben nem 😄 Amúgy azt az egy funkciót kikapcsolod és a nagyrésze azért mûködik. A kedvenceknél az összescsukásra, meg van már beépített cucc.

Érdekes, hogy más fórumokon nincs szükség a fejlécbe épített javascriptekre, ahhoz, hogy rend legyen.

kifli
sg kieg már nem is mûködik jól sajnos. (nekem pl a kedvenceket teljesen elrontja)

És amúgysem jó megoldás. Mert hiába bannolom azt, aki generálja a flamet, neki az írásait másik topikban sem fogom látni, ahova lehet értelmes dolgokat ír. Illetve, mivel mások lehet nem bannolják, a probléma nem oldódik meg, mert látni fogom, ahogy a többi ember reagál az írásaira.

Ennyi erõvel akkor építsük be sg-be ezt a fícsört, és akkor moderátorok sem kellenek. Mindenki bannolja magának azt akit akar.
Nem oldaná meg a gondokat...
[HUN]FaTaL
SG kieg és mindenki egyénileg bannol.

kifli
pl topikbann lista nem csak sajátban kellhet.
[HUN]FaTaL
Semmi konkrét haszna nincs, csak a sajátban az idióta gombok, meg a süti lopkodás. Egy szaros bannerhez nem kell js, se a topicok cicomázásához.

kifli
de
[HUN]FaTaL
Szerintem eleve nem kéne js-t engedni a fejlécben.

DanielT
Értem, köszi a választ!
Dzsini
Azonos IP-nél a böngészõt bezárva és újranyitva nem léptet ki.

Régen megvolt a lehetõség IP változásokon keresztül megtartani a bejelentkezést, de az a fejlécekbe szabadon írható scriptek miatt elég könnyen lopható volt, így amikor jött a döntés, hogy vagy megszûnnek a scriptek a fejlécbõl vagy úgy lesz a bejelentkezés, mint most, így döntöttek.

SzirmosSzisza
Nem, az a lényege, hogy ha kilépsz a böngészõbõl akkor mikor újra megnyitod maradjon bent. De le lehetett nyúlni a sütiket a fejlécbe rakható JS miatt, szóval kivették.

DanielT
Akkor mi ertelme van? Johogy valtozik az Ip-m, hisz laptoppal maszkalok es mobilon is hasznalom.

Pont ez lenne a lenyege, hogy ilyenkor is maradjon bent.
Dzsini
Ha változik az IP címed, akkor már évek óta nem is szabad mûködnie.

precision
mûködik...

a pc -n a bejelentkezve marad van bepipálva
a tabletemen pedig a bejelentkezve marad régi

Bazinga!

DanielT
A "bejelentkezve marad" funkció mûködik valakinél? Nálam kb évek óta nem, pedig próbáltam már minden böngészõvel, "régi" és a normál módszerrel is. Állati idegesítõ, hogy folyamatosan be kell jelentkeznem.