27328
  • Dzsini
    chates linkké alakító:
    00:24 bujcsik555: http://www.baszont.com/wp-content/uploads/2013/09/032.jpg

a kötőjelnél elvesztette a fonalat
  • Sir Quno Jedi
    Van ahol egyáltalán nem is lehet magáncélra internetezni (mintahogy telózni sem). Elvileg itt sem, de van akikkel elnézőbbek, mer melójához kell a net. Így is megszorongathatnának az sg-zésért. És egy szót sem szólhatnék, mert jogilag fedve vannak.

Amúgy nálunk sem lehet cd/dvd romot, pendriveot, külső hdd-t, usb-t semmit sem használni, midnen tiltva van, csakis engedélyezett céges eszközök használhatóak regisztrálva. Wifi tiltva, 3G tiltva stb. Védett végpontok, vpn, folytassam?!

És ez a minimum. Kellenek a durva policyk, ez előírás ugyanis, meg iso, meg faszom. Első ellenőrzésnél elharapják a torkunkat, ha bármi nem klappol.
  • pxxl
    teljesen normális egy nagy cégnél.
    előző helyemen a rendszergizda agya elborult mert túl sok jogunk volt (tudtam szivatni pl egy programmal, kinyitottam becsuktam a cd tálcát, kikapcsoltam a gépét stb) és olyan policyt írt, hogy nem volt jogunk a saját gépünkre menteni :D
    ami egy nyomdai stúdióban elég komoly probléma tud lenni :D
  • Dzsini
    Amíg olyan értékű dolgokkal játszanak bent, amit meg kell védeni (például a konkurenciától), addig erre szükség van.

Nem a kukkolás a cél, hanem a cég adatainak biztonsága.
    Ismerős mikor kilépett egy IT cégtől, akkor aláírattak vele egy olyan nyilatkozatot, hogy X évig nem lehet munkavállaló a konkurenciánál, különben irgumburgum. Ez nem ritkaság.
  • pxxl
    hát ez igaz :)
  • kamionosjoe
    Ez nekem elég hátborzongatóan hangzik, hogy ennyire meg akarnak figyelni.
    Lehet egy normálisabb munkahelyre kéne váltanod. :)
  • Sir Quno Jedi
    Az maximum otthon jelentene megoldást. Ahol sem a biztonsági beállításokhoz nem buzerálhatsz hozzá, sem a böngészőbe nem telepíthetsz bele mindenféle szart, plusz http proxy van (amin ez a szar pont átjön), meg külön szeróra megy minden letöltés és csak víeus stb. ellenőrzés után jön át kliens gépre, tartalomszűrő van (méghozzá elég agresszív)... soroljam...

SG is csak azért jön át, mert vannak főnökök, akik használják (no nem a fórumot). ÉS itt sem minden.
  • Dzsini
    Céges böngészőbe (és gépre) normálisabb helyeken semmit nem telepíthetsz, plusz ahogy írta minden adatforgalom keresztülmegy egy tartalomellenőrző szerveren, logolva. Egy élmény lehet olvasni kívülálló számára, ha valakinél elgurul a pöttyös a chaten.
  • pxxl
    Adblock?
  • Sir Quno Jedi
    ??? egy pucuka, egy mező, egy if és haller?!
  • domby
    Kitalálunk rá valamit, mihamarabb.
  • kamionosjoe
    Támogatom!
  • Monoton
    Na ezt megszavazom én is
  • Sir Quno Jedi
    Mester! Nem lehetne-e egy ügyes kis pucukát tenni a profilba, amivel a fő chat-et is le lehetne tiltani, mer murva idegesítő. Évek óta kérjük, hogy le lehessen kapcsolni. Főleg cégeknél nem tolerálják, hogy a létező összes vulgáris kifejezést átküldik rajta pár percenként és ezt logolják is. Szóval ez a világ szégyene és akkor finoman fogalmaztam. Ha a gumi meg lett rendszabályozva (és ki lett véve a keresőkből), akkor ezzel is kezdeni kéne valamit. Akinek kell ez a szar, mert ez a színvonala, az bekapcsolva hagyja, aki nem kér belőle (ide kiskorúak is járnak ugyebár), az kikapcsolja.

Plíz!
  • domby
    A 2005-ös fórumuk újra elérhetőek, de a MySQL tábla sérült, így a ma reggeli mentésből sikerült visszatenni -> ami 6.30 után volt hozzászólás/módosítás/törlés, az sajnos nincs már meg.

A chat újra működik - mindenki a profiljában tudja bekapcsolni. (Dzsini a hibákat nézzük igen)

Köszönjük megértéseteket, türelmeteket, és a _konstruktív_ jellegű javaslataitokat!
  • Monoton
  • Dzsini
    új emberek felvétele / csoportosítása is egész rapszodikus egyelőre...

megjelenik a futófény, és 10 perc után se csinál semmit, ha frissítem az oldalt elfelejt minden kiadott utasítást.
  • Dzsini
    Hogy lehet olyan személyt felvenni chatre, akinek speciális karakter (pl. szögletes zárójel) van a nevében? a barátkereső a szövegkezdetre keres, és semmilyen speciális karaktert nem vesz figyelembe.
  • domby
    A 2005-ös topicok nagy része elérhetetlen, várhatóan estére elérhetőek újra.
    A chat újra működik.
    A fórum hozzászólásokban történő keresés hamarosan újra életképes lesz.
  • Maximus4
    Ez már tényleg vicc kategória,ahogy a fórum "működik" :(
    De az is,hogy államtitokként van kezelve a fórum jövője.

Dzsini.Jöhetnek a következő tippek,hogy mi sz@rik még be,mert ma is előjött a lapozásos mizéria,eltűnnek a topikok/témák,kedvencek és a bejelentkezési hibák már unalmasak.Mondj valami újat :D
  • j0nNyKa
    főleg azért jó, mert ugye csak és kizárólag androidos készülékek vannak a világban :)
  • kifli
    nem
  • Narxis
    hahaha az év vicce :D am. miért nem jó a mobilos felület?
  • DarkSector
    Üdv.

lesz SG android app? :)
  • SzirmosSzisza
    Nálunk pl nyílt a wifi és mac szűrés van, emiatt eléggé para. Iskolai gépek meg minden indításnál törlődnek, szóval attól nem félek, hogy baj lenne.
  • j0nNyKa
    mer ugye ha pl. munkahelyen keylogger kerül a gépedre, az sg jelszavad az első dolog, amit védeni kell
  • Dodo55
    Azért nem is netkávézókra gondoltam, hanem inkább iskola, munkahely, stb...

De már leesett, mondta Cat, hogy a wifikre gondolt :)
  • j0nNyKa
    dude senki nem ül már be netkávézóba, amikor minden létező zsebedből meg testnyílásodból wifis kütyü áll ki
  • Dodo55
    Ja, bocs :)
  • SzirmosSzisza
    Publikus hely alatt publikus wifit értek.
  • Dodo55
    Az ellen meg ugye semmit nem ér :)
  • Dodo55
    Szerintem nem sokat érne, ugyanis egy keylogger sokkal valószínűbb ilyen helyeken, mint egy packet sniffer.
  • SzirmosSzisza
    Bejelentkezést nem akarjátok átrakni SSL alá? Publikus helyen jobb lenne úgy bejelentkezni.
  • j0nNyKa
    van ilyen Batch delete scriptem, kombinálva a felhasználónév alapján való keresésemmel egész gyorsan pusztítható az ilyesmi
    bár én azt mondanám, várjuk meg, merre halad az sg hivatalos fejlesztése, aztán ha akkor is szükséges lesz, szívesen leporolom
  • Smithwarden
    Nagyjabol tisztaban vagyok a mostani nem tul rozsas sg-s moderatori es egyeb helyzetekkel, problemakkal.
    Viszont ha mar a HG-k kezebol ki lett veve a tilto/ban script (amit reszben megertek az esetleges visszaelesek miatt), akkor legalabb jo lenne tobb moderator aki tud intezkedni a nap minden szakaszaban.
    Peldaul adott egy kitartobb elmebeteg troll, 20-30+ accounttal, akire idonkent szisztematikusan rajon az agybaj es elkezdi spammeli a topikot folyamatosan.
    Jelentve lesz a modi topikban, de tobb oran, nem egyszer fel nap / 1 napig nem tortenik semmi (nyaron volt, hogy tobb napon keresztul), mert nincs online moderator.
    Kozben nem egyszer olykor tobb szaz anyabaszos, nacizos, kommunistazos, stb hsz-t kell torolni a megadott agyatlan trolltol, mert most mar mas lehetoseg ugye nincs a HG kezeben tudtommal.
    Nem lenne rossz valami megoldas erre vagy tobb moderator.
  • Malakai
    Mondjuk nem feltétlen kéne, de ez mellékes, azért írtam, mert azt írtad a lapozás újra elérhető ezért visszalőttem a kiegészítőt.
  • domby
    ha index=1 akkor már lapozásnak számít. ilyen ez.
  • Malakai
    Most is kaptam témában "A lapozás átmenetileg nem érhető el" üzenetet, ráadásul nem lapozáskor, hanem csak mert bent volt az index=1 a query stringben (sg bővítmény autómatikusan hozzáadja, legalábbis kedvencekből), utána visszalépve ki voltam léptetve és belépéskor jelezte, hogy nem jó az email/jelszó, amit lastpass töltött ki speciel, azért másodjára beléptetett vele, teszem hozzá ugyanazzal az email-jelszó párral.
    Utána jövök ide kedvencekből és kapom a téma nem elérhető üzenetet, frissítve behozta.
  • SzirmosSzisza
    SMS-ben ?:c

Amúgy más: néha van spammer a fórumon, aki benéz minden topikba és ír valami baromságot, általában le lesznek szavazva / banolva, de a hülyeség ott marad, lehet ilyen globális törlés dolog (mondjuk valami extra biztonsággal, hogy pl 2 modi beleegyezése kell, nehogy visszaéljenek vele)
  • Tinman #22327
    "A keresést pedig napokon belül fixáljuk."

10 éves VIP-re fizetek elő, ha végre jó lesz :-D