27328
  • Tinman #22493
    +1
  • Dzsini
    Gondolod, hogy egy teljesen más alapokra épített, 24 millió hozzászólással rendelkező fórumot csak úgy pikk-pakk át lehet konvertálni egy tökéletesen idegen rendszerre egy szál domby közreműködésével?
    Úgy, hogy az első néhány évben például a hozzászólók regisztrációja se létezett, és később több évig nem is volt kötelező - ezt mind lekezelni nem olyan egyszerű.

Az elmúlt hónap csuklásai csak arról szóltak, hogy legalább a tizensok éves rendszert egy kicsit rugalmasabbá, használhatóbbá tegyék - pl. legyen hozzászólásokban kereső rendszer, ne legyenek cleartextben tárolva a jelszavak meg ilyesmik.
    Az, hogy az élő anyagon megy a hekkelés néha tényleg egészségtelen, de valószínűleg ők is abból főznek, amiből tudnak.
  • Monoton
    Nekem sincs semmi bajom a designnal, egyszerű, letisztult, átlátható, könnyen kezelhető.
  • 355
    Meghekkelni a CIA honlapját is lehet. A kódot emberek írják, azok is tesztelik, szóval lehet benne hiba.

Gugliztam egy kicsit forum software security issue ügyben de mostanában nem láttam semmi érdemlegeset.

Tény, hogy oda kell figyelni és a frissítéseket azonnal telepíteni. A nagyobb közösségek által fejlesztett rendszereket sokkal többen tesztelik segítő szándékkal, mint ahányan behatolni akarnak, így az esetleges rések betömése egy frissítéssel sokkal hamarabb megtörténik, mint hogy az széles körben gondot okozna.

Nem'tom hányan dolgoznak az sg rendszerén (a mások által emlegetett régi, de meglévő hibákból úgy tűnik, hogy túl kevesen), de ha egy komoly hacker csapat nekifeküdne, biztos ezt is padlóra tudnák küldeni és akkor eltartana egy ideig, mire újra talpra állna.
  • Coral Springs
    Nem kéne phpBB fórum, csak annyit kéne változtatni, hogy ne legyen egy időutazással egyenlő belépni az sg -re. Egy kis modernizáció ráférne.
  • precision
    ok, akkor működjön rendesen, és lehessen ki/be kapcsolni, vagy legalább ne másszon utánam, maradjon az oldal tetején
  • Tinman #22487
    Engem pl. abs. érdekel, hogy hány új HSZ érkezett a kedvenceimhez. Ha 0 rá sem nyomok.
  • kifli
    nem szerkesztésért fizetek, vagy visszavonásért. Csak ennyi belefér az oldal támogatásába...
  • [NST]Cifu
    Nézd egy kicsit a másik oldalról, ha komolyabb phpBB fórumot nézel, akkor biztos találkoztál már olyannal, amikor valami kiderült bug/exploit miatt a fórumot valaki fejreállítja. Nem tudom manapság persze mennyire jellemző ezekre az eféle dolog, de anno láttam pár szépen feltört fórumot...

A design-nál nekem egy bajom van csak, a responsive stílus hiánya. Amúgy viszont átlátható és tud mindent, amire egy átlag fórumnak szüksége van. Én például bármennyire is szeretem a nagy logókat, azért lássuk be, hogy rohadt idegesítő, amikor azért dől ki az egeredből a görgő, mert az egy soros hozzászólások mellett 300x300 pixeles avatárok vannak, a hsz.-ek alján meg még három sorban 120 pixeles képek, feliratok. Elsőre jó poén az ilyen szintű személyre szabhatóság, de ha valaki a saját személyiségét akarja ilyen mélységekben kifejezni, az nyisson egy DevianArt fiókot szerintem... :)

Ami az adatbázisok konvertálását illeti viszont, szerintem alábecsülöd a munka nagyságát. :)
  • precision
    már 1 éve "sírok" miatta de nem csinálnak vele semmit... eleve nem értem kit érdekel hogy összesen hány hozzászólás érkezett a kedvenceihez... totál lényegtelen információ

és ja, idegesítő, bugos, zavaró, értelmetlen

de biztos nagyon nehéz lehet kikapcsolni :P
  • [HUN]FaTaL
    Nem lehetne már letiltani mobilon ezt a lebegő szart, ami ráadásul rosszul is mér? :D
  • precision
    én inkább vagy úgy hagyom a. hibás hszt (egy kis nyelvtani baki belefér), vagy ha valami code-ot vagy linket rontok el akkor írok egy javító hszt

inkább mint hogy alap dologért fizessek :) a VIP dolog többi része pont nem érdekel
  • kifli
    énis arra várok, hogy paypal, vagy banki lehetőség lehessen. Mobilról nem fogok vip-et fizetni...
  • Tinman #22480
    +1
  • Tinman #22479
    SMS only?

Eddig banki átutalással szoktam mindig... nem-e-lehetne-e? Esetleg PayPal? :-)
  • 355
    Okay, látom, hogy VIP-ként lehet hsz-t szerkeszteni, csak fizetős. Eddig azt hittem, hogy a VIP státusz a hsz-ok mennyiségétől, minőségétől vagy valami hasonlótól függ...
  • Blum
    Damn,akkor valami atmeneti hiba volt.
  • Blum
    Teszt

Szerkeszt
  • Blum
    HSZ szerkesztes csak nalam nem mukodik?

Szerkesztem a HSZ-t,elkuldom de nem latszik a modositas. Pedig ismet megprobalva ott van a szovegablakban de ha elkuldom akkor nem latszik.
  • 355
    Ott a pont, a hsz szerk. (még időkorláttal is) kimaradt a listámról, de jó lenne. Szerintem a hsz-ok 10%-a olyanokra megy el, hogy kimaradt valami (ékezet, kötőszó, stb.), vagy hogy fcuk = fuck.
  • 355
    Nnna, örülök, hogy nem talált teljesen süket fülekre a dolog :-)

A phpbb-n nem akarok lovagolni. Egyszer dolgoztam vele, nekem tökre bejött, de pl. gyakran olvasom (és néha írom) a DiecastXchange oldalt, ami asszem a fizetős IP.boardon megy és az is tetszik.
  • j0nNyKa
    ja mondjuk egy ckeditor nem lenne rossz, csak nem tudom az működik-e ezekkel a csoda bb code-okkal, főleg hogy vannak egyediek is
  • precision
    én egy hsz előnézetet (vagy esetleg wysiwyg text areat) és egy hsz szerkesztést tartok jó ötletnek
  • Szabi #22469
    én pont emiatt az egyszerű és átlátható kinézet miatt szeretem az sg-t, ha megváltozna olyanra mint a többi, akkor csak egy átláthatatlan tucatszar lenne ez is..

a felsorolásodból az egyetlen ami hasznosnak tűnik, hogy több címzettje lehessen egy privát üzenetnek, na ez néha hasznos lenne :D
  • kifli
    pfejj, nemkell a phpbb, az sg így számomra sokkal használhatóbb, mint egy phpbb fórum, vagy egy hozzá hasonló (rohardver pl)

topik banner, scriptelhető topik, hg sbt. Ezek mind mind jó dolgok.

valószínűleg annó, nem véletlen nem lett phpbb-hez hasonló rendszer megalkotva. Én sosem szoktam mondjuk egy adott fórum témát (játékosok fóruma etc) megnyitni, és ott nézegetni, hová írtak utoljára stb. Erre ott vannak a kedvencek, a többit nem is akarom látni. Az újonan nyíló topikokat mind látom, ha érdekel favolom, ha nem akkor nem látom többet.
  • SzirmosSzisza
    Az a baj, hogy az SG az SG, phpBB meg phpBB, biztos át lehetne migrálni az eddig dolgokat, csak a, minek b, nem hiszem, hogy phpBB alatt sok több GB-s adatbázis fut.

De amúgy:
    - online user lista: itt chat néven fut
    - ilyen van itt is
    - idézet van, többire ctrl+a, ctrl-c
    - ez nincs, kérdés kell-e egyáltalán kedvencek mellett
    - ennek így név alapján nem sok értelmét látom
    - ez SG-re hülyeség, nekem is van gravatar profilom, de a mostani rendszerbe nem illene bele az ottani méret
    - hát, ez soso, van m.sg.hu, de az tény, hogy jobb lenne reszponzívan.
  • j0nNyKa
    hm, korrekt
    így leírva engem is érdekelne domby májszter véleménye, hogy végülis milyen akadályai / hátrányai lennének egy esetleges átállásnak
  • 355
    Először is: nem akarom fikázni az sg-t. Nem rajongok érte, de elvagyok vele.

Attól, hogy egy majom is tud telepíteni egy fórummotort, attól az még nem feltétlenül rossz. Viszont nem kellene újra feltalálni a spanyolviaszt, meg ilyeneket odaírni, hogy "működik, kisebb hibákkal", hanem "csak úgy" működne.

Nem is beszélve a csillió funkcióról, amit ezek tudnak. Hogy pár dolgot mondjak, ami nekem hiányzik az sg-ből:

- online júzer lista, csoportok;
    - kép és link privát üzenetben, 1+n címzett, üzenet felh. csoportnak;
    - a hozzászólásokban idézet, draft mentése, TinyMCE, CKE vagy hasonló;
    - többszintű fórum-topik hierarchia, aktív fórumok listája, feliratkozás, új hsz-ról email értesítés;
    - "bejárt topkikok", á la Index Tasztal;
    - szabványos avatárok (pl. gravatar);
    - responsive design, kilépés a 960px-es korlátból.

Ezeknek egy kis része bosszantó hiány, a nagy részük nélkül meg simán el lehet fórumozni, de használnám őket, ha meglennének. A Vanilla, phpbb, IP.board (fizetős), XenForo mind tudnak ilyeneket, meg még ezer más dolgot, és nem csak a júzereknek, de az adminoknak és modiknak is többet adnak.

Ha nem retardált majmok pöckölgetik az sg fórumot (és gondolom, hogy nem), akkor meg tudják oldani az adatbázis konverziót. Vagy ismernek olyat, aki megoldja.
  • j0nNyKa
    az mitől lenne fejlesztés hogy egy x éve működő rendszert adatbázissal mindennel együtt kikukáznak, és feldobnak egy fórum keretrendszert, amit egy fél retardált majom is tud telepíteni? :)
  • 355
    Jó lenne hallani valami fejlesztésről, pl. phpbb vagy hasonló.

Úgy látom, hogy az újraindítás óta látható backslash kerül a hozzászólásokban lévő aposztróf elé. A modellautósban pl. a 257337-ben még nincs (2013-10-09), a maiban viszont látszik: 257371.
  • precision
    Esetleg valami hosszabb távú terv a fejlesztésekkel kapcsolatban van? Új funkciók, új design, vagy bármi ilyesmi? :)
  • domby
    Sziasztok,

összefoglalva a mai nap:
    - fórum cím-, és hozzászólás kereső működésre bírva (ékezetes hiba javítva - de csak hajnal 2-3 körül lesz ékezet barát, mert teljes újraindexelés kell hozzá)
    - a 18.00 körüli "kellemetlenséget" javítottuk, az adatbázis dobott egy hátast

Ami még várat magára:
    - privát chat tökéletesítése
  • Szabi #22460
  • domby
    kasza vagy kassza? :P
  • Szabi #22458
  • Tinman #22457
    Köszi szépen, hogy újra működésre bírtátok a hsz-ekben keresőt!

Királyok vagytok!
  • domby
    javítva. duplán
  • pxxl
    15:54 Vadnokedli: dobmy- Nem lehet HSZ-t szerkeszteni mostmár.
    15:56 domby: hát jól kell írni elsőre is
    :D :D

15:57 domby: a szerkesztés is jó lesz hamarosan
  • MerlinW
    Nem működik a hozzászólás módosítása.
  • Dzsini
    Ja, és a jobb alsó chat se működik megfelelően: jelen pillanatban tudom, hogy az egyik ismerős szintén online és én is, mégis nem mutatja, hogy elérhetők lennénk.

A "javítás" óta dombyval sikerült 3 sort váltani, tehát bizonyára nálunk van a hiba.