27328
-
#22573 tekintve, hogy a kedves felhasználók aktivitását méri, nem pedig moderátori aktivitását :D
Utóbbi alapján tőlem is ugrana a gumimod cím :) -
#22572 #22571 néha megesik :o
Amúgy IP ban tényleg felesleges, pár pillanat megkerülni. -
#22571 aha
(hey, találtam egy bugot, nem csinál linket a hsz számból a fórum) -
Dodo55 #22570 Félreértesz, ez most nem a hozzáértőknek/illetékeseknek szólt akik a PPPoE csodáin felül nyilvánvalóan a proxy-k varázserejével is tisztában vannak, hanem azoknak a kevésbé hozzáértőknek / nem illetékeseknek, akik esetleg jöttek volna még érvelni a UPC (vagy egyéb hasonló gyakorlatot folytató szolgáltató) hosszúéletű lease-jeivel :) -
Dodo55 #22569 De egyben ez probléma is a nagyobb közösségek által fejlesztett rendszerekkel, mert amint kijön egy frissítés, abban a pillanatban ismert lesz mindenki számára a hiba amit javít. Így elég, ha egyszer nem jön össze a frissítés azonnali telepítése és máris ott tátong egy hatalmas lyuk órákig/napokig amiről nagyon sokan fognak tudni. Ráadásul akkor még "sokkal többen tesztelik segítő szándékkal, mint ahányan behatolni akarnak", tehát azért valljuk be, vannak azért olyanok is, akik csak ártó szándékkal bújják a forráskódot, ami ugye nyilvános...
Ellenben egy saját fejlesztésű rendszernél ha az alapvető dolgokra figyel az ember akkor a fenti két tényező hiányában már sokkal jobb a helyzet:
Az, hogy "egy komoly hacker csapat nekifeküdne", még nem jelenti azt, hogy nem a sötétben kéne tapogatózniuk. Ez nem csak azért jó, mert nehezebben találnak így (a forráskód nem ismerete esetén) bármit, hanem azért is, mert a sötétben nem csak tapogatózni lehet, hanem orra esni / észrevétlenül csapdába sétálni is :) -
#22568 #22398 -
Dodo55 #22567 Nem kell ide dinamikus IP sem, annak idején tőlem "fix" (jó ha évente változó) IP-vel sem tudtak szabadulni egy IRC szerverről:
Bizonyos játékosok másokat nagyban szopató visszaéléseire tettem panaszt már sokadszorra, az ottani üzemeltetők szokásuk szerint leszarták és próbáltak engem elhessegetni, mire végül elfogyott már a türelmem és megmutattam mennyire kellemetlen ember is tudok lenni.
Elkezdtek banolgatni, de percenként más és más IP-kkel tértem vissza.
A vége az lett egyébként, hogy ők unták meg, a legfelső szintre került az ügy ahol is elismerték az igazam és a kérésemmel összhangban tettek egy nagyon egyszerű technikai lépést ami azóta is lehetetlenné teszi az általam panaszolt visszaéléseket :) -
#22566 ráadásul még aktív is -
#22565 Nekem van egy "fő" (régebbi) regisztrációm, amit most már csak moderációra használok, és ott van a listán :) -
#22564 Most esik le, hogy akkor te bent se vagy az SG official listába (nem a pirosba :-D), mint mod ^^
Vannak még rajtad kívül modok akik ott nem szerepelnek? Vagy ez titok? -
#22563 100 megába? bőven. -
#22562 Elfér egyáltalán 500 privát a belső levelezőben? Oo -
#22561 Nekem a rekordom egy éjszaka alatt kapott több, mint 500 privát üzenet, közel azonos tartalommal - éjjel 1 és 4 között ezzel foglalatoskodott a drága egy adag büntetőpont után. -
#22560 :-DDDD -
#22559 Én módszerem a következő. Először letiltom privátból a felhaszálót, azután figyelmezetés nélkül banolom (hogy ne tudjon felkészülni). Ennyi. goto 10 összes regjével. Pár hét múlva ugyan ezekkel is visszajön és addig is bent lesz a többi titokregjével, de ennél többet nem lehet tenni.
Ha ugyanis pl. nem tiltod le privátból, akkor azonnal jön szemétkedni, hazudozni, alkudozni, megtéveszteni, fenyegetőzni stb. Hihetetlen dolgokat tudnak ám kitalálni a kis rohadékok. Mióta sg modi vagyok, asszem egy életre meggyűlöltem az embereket és a teremtőjüket is. Van miért. DE legalább már nincsenek illúzióim arról, mire képesek ezek a csótányok (elnézést ha ezzel most megsértettem a szegény valódi csótányokat). -
#22558 A megoldás egy tabula rasa lenne, normálisabban felépített szabályokkal, pontozási rendszerrel, ilyesmikkel. -
#22557 A pontozás bevezetése (ami egy elvekben jó ötlet volt: "közösségi moderáció") óta öntjük ide az ötleteket és a kritikát, hogy hol hibás a rendszer és hol lehetne rajta javítani, és milyen változásokra lenne szükség, hogy ne lehessen vele visszaélni.
Ennyit sikerült 2 év alatt elérni, hogy már két hétnél régebbi hozzászólásokat nem lehet pontozni. -
#22556 De akkor elérkeztünk oda, ahonnan indult az egész. Az értelmetlen táblázathoz.
Több modi, több munkaerő, gyorsabb hatékonyabb szankció. -
Monoton #22555 Erre a megoldás, hogy a userek ne láthassák ki adott nekik pontot. Modik láthatnák, fejlesztők láthatnák a visszaélések elkerülése végett és ennyi. -
#22554 Értelek, jogos. -
#22553 A fejem lehet, hogy ott van, de használom. Erre lehet írni szűrőt, mely pl. azt vizsgálja, hogy adott nap ki kapott kimagaslóan sok mínuszt és, hogy jogos-e? Moderátornak küldd egy automatizált üzit, az meg jól kivizsgálja. Ha jogos, szankcionál.
Nem a középkorban élünk. -
#22552 Olyan van több is, aki ha bármilyen "publikus" (értsd: általános eszmecsere és környkéke) felületen megszólal, azonnal 5-12 mínuszt kap MINDEN EGYES hozzászólásához, ugyanazoktól az egyébként passzív felhasználóktól.
Az IP ban azért nem működik már elvileg sem, mert letiltod mondjuk a t-home A.B.C.D IP címét, ő újracsatlakozik és folytatja másik címmel a többi 30 regisztrációjával, viszont ha később Ártatlan Józsi megkapja az A.B.C.D címet, akkor néz bután, hogy miért nem tud belépni. -
#22551 Meg ugye pandúr maroknyi, rabló meg csillió. -
#22550 A legtöbb modi sima júzerből lett modi, de ha nem is, akkor is kiderül ki ő valójában (melyik az eredeti nick-je). Arról nem beszélve, hogy az átjelentkezősdi sem könnyíti meg a dolgot. -
#22549 Na jó, de te most a múltról beszélsz, amikor valóban lehetett ezer éves hsz-eket is pontozni. A jelen szerencsére nem ez. Gondolom ilyen ügyetek azóta nem volt. -
#22548 Vagy homoerotikus novellákat ír rólad, mint sedóról. Meg megkeres facsén, iwiwen stb. és az ismerőseidet veszi célba, azokat zaklatja, meg azoknál márt be hazugságokkal/fenyegetésekkel, mert tudja, hogy neked ezzel árt a legtöbbet. A vicces az, hy ügyesen cisnálja, méga meódból is kirúghatnak, vagy legközelebb mikor felvennének valahova és a HR-es utánad kutat kicsit, akkor mész a lecsóba.
Ha megszerzi a személyes adataidat, jelszavaidat stb. akkor már akár pénzügyi és egyéb kárt is tud neked okozni. Tudják, hogy semmit sem lehet csinálni ellenük, így sosem adják fel.
Én nem véletlen nem vagyok fent szinte sehol, ahol elérhetnek. -
#22547 IP ban. Az ilyen szintű versenyzők nem hiszem, hogy az OTP bank egy kliens gépéről alázzák a modikat. Bejön az ajtón, kirúgod, bejön az ablakon onnan is.
Ez pontosan olyan, mint a rendőri meló. Véget nem érő küzdelem, de a "rabló" előbb feladja, mint a "pandúr", mert utóbbinak ez a dolga.
Egyébként pedig egy modnak szvsz nem árt semleges nick, mittomén: "CleanerDroid".
Oszt' erre keressen rá, meg a családjára. Esélye sincs.
-
Monoton #22546 Kedvencem mikor izompólós képet küldenek magukról, hogy akkor találkozzunk személyesen is. -
#22545 neked homokban lehet a fejed, az ultrazord-féle átlag ~10 reggel lepontozok mindenkit, aki nálam okosabb akcióval mi van? érted. -
#22544 Soroljam azokat a felhasználókat, akiket csak úgy "poénból" pár hét alatt kb. ezer mínuszolással áldottak meg csak azért, mert nem tetszett egy társaságnak valaki? (Cifu vágott is ki olyan felhasználócsoportot, ahol 5-10 csak pontozós alreg volt, amíg elég alacsonyak voltak a "legtöbbet pontozó" toplisták, addig ezek hamar feltűntek)
Ez ellen lett kitalálva, hogy 2 hétnél régebbi hozzászólásokat ne lehessen pontozni (egy 5-6 évvel ezelőtti hozzászólásnál az életben nem veszed észre, hogy 15 usertől kapja sorozatosan a mínuszokat), és az, hogy sokan letiltogatják a pontozógombokat a topicokban (ami félmegoldás, kikerülhető). -
#22543 Annyi az oka, hogy valamiben moderáltad őt, vagy rászoltól és ő úgy gondolja (naná), hogy ez igazságtalan volt. Ezekután megy is a levél a főszerkesztőnek, hogy fesszanak meg a moderátori jogaidtól, mert visszaéltél velük, sőt júzerként is tiltsnaak ki örökre az SG-ről és hogy mindenkit fel fog jelenteni a hatóságoknál, az ombucmannál stb. Plusz, mivel elmebeteg és ráér, nekiáll minden létező módon szivatni a modit. Trágár topic-okat nyit, százával küldi neki és másoknak a vulgáris és hazudozós privát üziket, lepontozza a hozzászólásait és háborút vív a modi ellen életre-halálra. Ha kell megkeresi egyéb elérhetőségeit, a címét és valódi kilétét, telefonszámát, családját, rokonait, barátait és mindet megtesz, hogy zaklassa és bajba hozza. Lényeg, hogy pokollá tegye az életét (meg is fenyegeti persze, akár halálosan is).
Van egy pár ilyen szintű versenyzőnk. És mindig akadnak újak is. -
#22542 IP ban semmire sem jó. Egész főiskolákat és cégeket tilthatsz ki vele (NAT vaze). Senki sem fog örülni neki és elérni sem érsz el vele semmit (pláne a dinamikusak miatt). -
#22541 Ez pontosan olyan, mint a kromofággal leöntött autók kérdése. Mi volt az oka?
Valószínűleg valakit nagyon felhúztál, ha ilyet tesz... emögött, elég komoly indulat/utálat húzódik meg, hogy valaki napi rendszerességgel, több kamu accal lehúzzon. -
#22540 Pedig van.Nem olyan régen ez nagy divat volt.Én például kaptam is erről PM-et egy ban után,hogy számítsak rá,megy a pozitív értékelésem a levesbe :) -
#22539 Nem okoskodtam, segíteni próbáltam, de ha nem tudom mi van a háttérben úgy nehéz. -
#22538 Látod-látod, legeslegelső feltétlezésednél mááár el is buktál. Ezért is mondom mindig, hogy látatlanban okoskodni isteni jó muri, mert szabadon szárnyalhat a fantáziád! :DDDDD -
#22537 Azt nyilván nem tudom milyen technikátok van, de azt feltételezem, hogy IP ban csak akad. Eleve kínos neki, ha kiteszitek az 5 éves accját. Sokan vannak fix IP-ről, utána már neki is körülményes trollkodni VPN-el, proxy-val. -
#22536 Ha emléxel, anno Borg-ék azért szálltak ki, mert a vezetőség nem adott elegendő eszközt a kezükbe a moderáláshoz. Végül ultimátumot adtak, leszarták őket, így kiszálltak. Én ennél sokkal nyugisabb/óvatosabb vagyok, bár volt régen pár eset, mikor én is majdnem feladtam (határeset). -
#22535 Nehezen tudom elképzelni, hogy van valakinek 5 kamuregje, hogy a kiszemelt célpontját lepontozza. A fordítottját inkább elhiszem, mert nem akarja, hogy a hsz-ek amiket elkövet "lenyithatóak" legyenek.
-
#22534 Ember, ha eleve van 175342 darab regje, akkor hogyan bünteted meg, mikor még rendes végleges banolást sem tudunk csinálni!??!?!? 1xűen technikánk nincs hozzá.