27328
-
Dodo55 #22613 Volt pont egy eset nemrég. XY alapvetően normális és segítőkész fórumozó bármiféle ok nélkül elég durván beszólt valakinek, hogy kösse fel magát, csak mert olyan kedve volt. Én ennek szemtanúja voltam, de nem tettem semmit, mert:
- Ez volt az első ilyen megnyilvánulása az illetőnek, amivel én találkoztam (illetve volt már egy korábban is, de az okkal és nem ennyire durva), tehát a közveszélyes troll szintet nem ütötte még meg a szememben
- Nem ellenem intézte és mivel nem vagyok moderátor sem hogy minden szabálysértés ellen dolgom legyen fellépni, így inkább nem jelentettem, mert nem szerettem volna, ha utána majd mindenki rám mutogat, hogy én egyből árulkodok...
Ennek ellenére úgy éreztem egyértelműen megérdemelt volna egy-két büntipontot, ha modi lennék ezt gondolkodás nélkül meg is adtam volna neki, hiszen akkor csak a munkámat végeztem volna, de szimpla userként egyszerűen nem hiányzott, hogy utána én legyek az árulkodó jópár ember szemében...
Csak azért mondom, mert valószínűleg közrejátszhat ez is abban, hogy nem jelentenek sokszor, illetve mondtad, hogy "akad néhány olyan eset is, ahol nagyon elgurult pár emberke gyógyszere, vagy éppen túl sokat enged meg magának", erre is jó példa ez egyúttal.
Mondod a híreket is, hát igen, miután ennyire téma lett ez a lepontozás el is csodálkoztam rajta, hogy én hogy úsztam meg csupán 23 negatívval eddig, miután többször állást foglaltam jópár vitában a híreknél... Mondjuk általában én érvekkel próbálok jönni, nem csak dobálózok össze-vissza, talán ez segíthetett kicsit :)
A több modi biztos segítene valamennyire a helyzeten, de lehet nem ártana pár razzia féleség sem, amikor is előre megszervezetten a lehető legtöbben lennétek jelen egy kis ideig és nagy erővel szétcsapnátok a problémásabb helyeken elrettentésképp. Csak ötlet. -
#22612 Nagyon nem értek egyett. Alapvető probléma, hogy sok esetben nem is jelentik a problémákat a felhasználók, mondván a modik ugyse csinálnak semmit, vagy eleve nincsenek is tudatában annak, hogy a modik nem olvassák 7/24-ben az összes topicot szimultán, és ha valami szélsőséges dolog történik, akkor meg kéne látogatni a moderátor figyelmébe topicot.
Az is általános probléma, hogy érzésem szerint kevés a modi, és ne mondja senki azt, hogy ha megnézni a büntetőpont listát, akkor miért én osztogatom a legtöbbet mostanság. Egy jó részük persze troll / alreg, de akad néhány olyan eset is, ahol nagyon elgurult pár emberke gyógyszere, vagy éppen túl sokat enged meg magának. De komolyan, csak velem jönnek szembe az ilyenek mostanság?
Ami a pontozást illeti, én nem lennék ellene, ha az alreges leminuszolgatókat kezelné valahogy automatikusan a rendszer. De így jelen állapotában erősen visszás vele a helyzet.
Ami viszont a hírek kommentjeinek moderálását illeti, én nemes egyszerűséggel kimaradok abból. A jelen moderációs eszköztárral, a jelen rendszer mellett nem lehet ott rendet tartani. Ha van állandóan legalább egy modi, aki figyelemmel követi azt, akkor lehetne valamit tenni... -
Dodo55 #22611 "a fórum nagy százaléka az eddigi tapasztalataim szerint balos érzelmű, és erősen szkeptikus"
Esetemben egyik sem igaz, de nézd meg az adatlapom... :)
(Vagy a kivétel erősíti a try blokkok szükségességét szabályt?) -
#22610 És tényleg, kössz a tippet!:) -
#22609 Dehogynem, csak mivel nem akarsz bejelentkezve maradni, ezért rögtön ki is léptet :) Csak a leírásnak megfelelően viselkedik, hol a probléma? -
#22608 Ha nem pipálom be a bejelentkeztetve marad pipát akkor nem léptet be :/ -
#22607 Ezt tudtuk eddig is, ettől még maradhat amíg nincs más helyette. -
#22606 Alapvetően a rendszer nem rossz, a youtubeon is ugyanez van, de oda olyan emberek irkálnak akik egy adott témában nem ismerik egymást. Ergo csak az kerül lepontozásra ami tényleg haszontalan, és csak azt pontozzák fel ami hasznos. Amire viszont én akarom a hangsúly rátenni, hogy ez egy olyan közegben ahol minimálisan is de ismerik egymást az emberek nem működik, vagy ha működik is az a részben igen csak részben. -
#22605 én kérek elnézést -
#22604 Mindig is voltak érzékeny emberek. Véleményem szerint a pontozást csak az SG bővítményben található banlist válthatja le. A pontozás szerintem nem teljesen felesleges, részben bevált ha nem is teljesen. Viták meg ezen a fórumon mikor nincsenek? -
#22603 Megnéztem az utóbbi oldalt ebben a topikban, rajtad kívül még 1 ember volt mínuszban. Szerinted nem működik jól, szerintem igen. 1-1
Egyébként olyan hatalmas viták nem szoktak kikerekedni a pontrendszer körül. Néha-néha idetéved valaki, akit lepontoztak, duzzog kicsit majd továbbáll.
Az, hogy nem jön ide valaki és írja be, hónapról-hónapra, hogy jó a pontrendszer, még nem jelenti azt, hogy nemjó. Csak nincs értelme beírni. -
#22602 Nem kellett sokáig keressek egy olyan vitát, ami szintén a pontrendszer miatt alakult ki. De biztos van még több is, meg van aki inkább beleszarik, én például nem azért irkálok ide mert kocafelhasználó lennék itt. -
#22601 A pontozás indoka mindenkinek a magánügye tetszik vagy sem. Ha valaki csak arra tart regeket, hogy le vagy felpontozzon az úgy láttam kitiltást von maga után. Régóta panaszkodsz itt emiatt, de értsd meg nem lesz megváltoztatva. Legalábbis eléggé úgy tűnik. -
#22600 Értem tehát innentől kezdve pontozzunk le valakit csak mert a Fideszre szavazott, és utálja a Gyurcsányt, vagy éppen nem hiszi el a WTC mesét, ráadásul a véleménye mellett még nyomatékosan ki is áll. Én pedig a véleményemet anno kifejtettem akár a trollfészek Best of -ban is ha arra volt szükség, ez meg nem túl sok embernek tetszett, arról nem is beszélve hogy a fórum nagy százaléka az eddigi tapasztalataim szerint balos érzelmű, és erősen szkeptikus. Amit pedig leírtál, szvsz, nonszensz. Pont ezen tényezők miatt felesleges a pontrendszer, csak további viták fogják övezni a létét. Továbbá csak a trollok eszköztárának bővítésére szolgál. A youtubeon random emberek közt lehet hogy működik, itt hülyeség. -
#22599 keresés a topikban ékezettel még mindig nem tökéletes -
Elolvastam a kérdéses hozzászólást, és annak tudatában írtam, azt amit. Vagy nem merült fel benne, hogy esetleg más a véleményem a pontrendszerrel kapcsolatban mint neked?
Miután a pontozás nemcsak egy adott hsz-re vonatkozik, hanem magát a hsz íróját is pontozzák vele (lévén, hogy megjelenik az adatlapján), így nem csak az adott hozzászólás hasznosságának pontozására, hanem a hozzászólás írójának pontozására is szolgál. Ezt az is alátámasztja, hogy aki sok negatív pontot gyűjt be, egy idő után alapértelmezetten eleve összecsukva jelenik meg a hozzászólása anélkül, hogy bárki pontozná.
Az hogy te korábbi balhék miatt kapod a negatív pontokat, szerintem csak a te sarad. Nem kellett volna korábban balhézni. Ilyen az amikor az ember kialakít egy képet magáról mások szemében, és utána nem érti, miért kapja csak a negatívumot. -
#22597 Az meg hogy engem miért pontoznak le, már párszor megemlítettem itt. Hír topik balhék, NWO topik balhék, de az már régen volt. -
Ezt a hozzászólást eleve megspórolhattad volna, ha elolvasod a kérdéses hozzászólást. A pontozórendszer a hozzászólások hasznosságának jelzésére lett kitalálva, és nem az egyéni sérelmek megtorlására. De még a véleményeltérések se hozhatók fel indoknak, vagy most én téged le kéne pontozzalak ? -
#22595 nem működik a moderálás
rossz a pontozási rendszer
rossz a jobb alsó chat
-
#22594 akkor majd valaki hámozza ki az utolsó 100-200 topicból a bugreportokat :P -
#22593 Beállítások:
"E-mail értesítő: E-mail értesítés küldése privát üzenet érkezésekor."
Pár éve már használom :) -
#22592 azért lett lepontozva, mert nem tetszik az ötleted valakinek, vagy azért mert tettél érte korábban, hogy kapd a minuszokat. Csak úgy senki nem lesz lepontozva valamilyen indok nélkül. Indok lehet az, hogy nem tetszik valakinek a hsz, más a véleménye, vagy csak nem bír téged, korábbi sérelmek stb... -
#22591 Szerintem mostanra már épp hogy arra használják amire való. Nemegyszer lett reklám, vagy gusztustalan kép, értelmetlen hsz eltüntetve a segítségével. A kezdeti trollkodás már megszűnt. Ha sok negatívat kapsz lehet nem másokban van a hiba... -
#22590 Ez mondjuk igaz, hogy egy pm egy aktív felhasználónak, és máris szétcsaphat a kívánt helyen, míg egy inaktívnak lehet küldözgetni gazdagon, nem történik semmi.
Ezt mondjuk meg lehetne spékelni olyannal, hogy e-mail pm érkezése esetén, és így akiknek külön van modis felhasználói fiókuk, azok is kapnának értesítést. Lehet mondani, hogy napi egyszer ugyan ránézhet a fiókjára, de ha utána indul a fesztivál? Egy guglis e-mail esetén jöhet a felbukkanó ablak, hogy leveled jött, aztán körülnéz modként, hogy mi van. -
Dodo55 #22589 Igen, de a pótkerekes példád rossz, mert a helyzet inkább úgy néz ki, hogy hiába nincs ott a pótkereked amikor kéne, attól még semmi értelme a kialakított helyét (legyen az a motortérben a példa kedvéért, oda nem pakolnál mást nagyon, vannak olyan autók) megszüntetni, mert nem zavar sok vizet, viszont jól jöhet ha egyszer mégis beszerzel oda egyet (= újra aktíválja magát a modi). -
#22588 Naja majd megoldják ha akarják.. btw Nekem is kell ^^ -
#22587 Nem értek hozzá, ez jutott először az eszembe. -
#22586 Még mindig több értelme van olyanoknak adni, akik jelen vannak, mint akik évek óta felé se néznek. -
Dodo55 #22585 "Továbbá tárhelyet is spórolna a fórum."
10 gigás VPS-em van INGYEN... Ezt csak azért hoztam fel most példának, mert szerintem manapság a tárhely már nem szűk keresztmetszet, legalábbis ilyen mértékben biztos nem, hogy a gumi bármit is osszon vagy szorozzon.
Maximum karbantarthatósági és teljesítmény szempontokból lehet jelentősége. -
#22584 Mod joggal pont annyi vizet zavarnak mintha elvennék tőlük. -
#22583 Én a gumiszobát úgy ahogy van bezáratnám. Csinálnék egy kisebb, dühöngő opciót mint ahogy a legtöbb fórumon van, max 2-3 topik bele, és ennyi. Felesleges a sok szemét kiteregetve egy akkora felületen min a gumiszoba, akinek meg arra van ingere, annak jó lesz sűrítve is. Továbbá tárhelyet is spórolna a fórum. -
#22582 Attól még jelen vagy, ha ellenállást érzékelsz lecsapsz.
Erről szól a lista.
Aki évek óta az SG környékén se járt, annak szvsz(!) szükségtelen a moderátori jog, mert pont olyan, mint a durrdefektkor bekövetkező pótkerék nélküli helyzet...
Mondjuk a gumiszoba sokad rangú, ott eddig is ment az agymenés, szvsz nem számít. -
#22581 Jogos. De az egyedi rendszerek fejlesztése gyakran nem valami költséghatékony. Ráadásul ha kevesen dolgoznak rajta, előfordul, amit a valamelyik lenti hsz-ban láttunk, hogy egy-egy hiba túl sokáig megvan.
Az sg gondolom kitart az egyedi rendszer mellett, én meg itt be is fejezem erről az eszmecserét. Ha lesz valami új szolgáltatás azok közül, amiket írtam, akkor hurrá, ha meg nem, hát nem. És pont. -
#22580 itt azon van a lényeg, hogy ugyan be vagyok lépve, de a mod jogokat az isten sem tudja, mikor vettem fel utoljára ;) -
#22579 (még ha ezért a hsz-ért tiltóra kerülök is)
Johnnyka, olvassál már b+. Ki a tokom írta itt, hogy ez kopipészt lenne..? Annyit írtam: biztos megoldható lenne.
Egy pillanatig se fikáztam domby munkáját, ne csináljunk már úgy, mintha ezt tettem volna... -
#22578 Ez a hozzászólás például demonstrálja amit leírtam benne. Le lett pontozva, de a lepontozók közül egy-két mondatban megtudná fogalmazni valaki, hogy miért is lett lepontozva ? Azonkívül hogy van akinek a nickemről a régi Hír topikos viták jutnak eszébe, mint az egyik főszereplő.
http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1080392254&no=21998 -
Dodo55 #22577 Jogos kérdés, mert valóban egy ideje bedob egy http autentikációt a moderálás link.
Bár az is lehet, hogy csak többrétegűen biztosítva lett, mert régen volt olyan, hogy rányomtam véletlenül, erre felbukkant a főoldalon egy link az újonnan regisztráltak listájával (jelentettem, javítva is lett akkor) -
#22576 Rosszul fogalmaztam: nincs ezerFÉLE felhasználó.
Az a 350.000 felhasználó mind ugyanazt csinálja. Ha jól sejtem két és fél szerepkör van összesen: modi és sima meg vip júzer. -
#22575 Belépés nélkül is lehet moderálni? -
#22574 Szerintem meg azt kéne kitalálni már végre, hogy a pontrendszer egy értelmetlen hülyeség, sose fogja itt azt a célt szolgálni aminek létre lett hozva, egy eleve megbukott ötlet, felesleges foltozgatni.