Mi kellene az SG-nek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ability
Mondtam má': tiltani kell a kontroll nélküli külsõs scripteket, az inline féléket meg könnyen lehet szûrni olyan stringre mint "cookie" vagy az "indentid" és egyéb kulcsok. Megmarad a scriptelhetõség (még ha kicsit körülménysebb is lesz) és ki lehet szedni az IP ellenõrzést biztonsági kockázat nélkül. Nem egy nagy meló megvalósítani. Aztán ott vannak az "X" HTTP fejlécek is, amikbõl pont a régi IE (7-8 körüli verziók) hoztak be párat pont ilyen célokra (tehát azokban is megy). Nem mondom hogy ez egy jó ötlet, csak példa hogy *vannak lehetõségek*.
Dzsini
Nem csak a Föld, az egész Világegyetem, sõt, Multiverzum!

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

tommygear
a föld összes weboldala közül csak az sg-n? 😄 hát akkor gratulálok ismét
tommygear
én nem értek ehhez, de igen biztos van erre valami értelmesebb megoldás, sehol nem használnak ilyet, de itt olyan amatõr hibák voltak/vannak még mindig, hogy az nem igaz, pl ezek a regfeltörések is miért mentek vajon évekig? azért ilyet se láttam még sehol, hogy a felhasználóneved megegyezhet a jelszavaddal, pár éve a szkriptekkel történõ reglopások is mentek itt bõven, nem egy moderátort feltörtek, szóval egy kalap szamócát nem ér ez a megoldás se, szerintem ha valaki komolyabban ráfeküdne, meg ha lenen valami értelme 2 perc alatt átvenné az oldal felett az uralmat 😄
Dzsini
Tökmindegy, csak az SG-n lehet szabadon külsõs scripteket futtatni mindenféle ellenõrzés nélkül egy-egy topicban, és lehet pl. olyasmit kialakítani SG-oldali segítség nélkül, mint a szavazótopic vagy akár a játékos témák közt látható rendkívül látványos és nagytudású fejlécek.
Ez az ára, sok éve el lett döntve, hogy ez legyen itt a módi.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

zsoltioregon
"(gondolj csak bele, hogy valaki pont a sniffer scriptet tartalmazó oldalon fejezi be a böngészést, majd nem végez újabb tevékenységet elég hosszú ideig ahhoz, hogy az identity theft akcióba lépjen)"

Ilyesmin én még nem gondolkodtam<#idiota>

\"9mm-es ellen hiába gyúrsz!\" \"Az árulás és a megtévesztés világában a félelem tartja életben az embert.\" \"Fac sapias et liber eris.\"

Gyökér megoldás? Te tudsz ennél jobb session/login id lopásgátlót?

Ugrókód sajnos nem játszik, párhuzamos requesteknél könnyen sérülhet a konzisztenciája, ha meg engedsz neki visszamenõlegesen újrafelhasználást azzal nagyban rontod a hatékonyságát (gondolj csak bele, hogy valaki pont a sniffer scriptet tartalmazó oldalon fejezi be a böngészést, majd nem végez újabb tevékenységet elég hosszú ideig ahhoz, hogy az identity theft akcióba lépjen).
Hegi90
tökmindegy, csak az sg-n van ez, sehol máshol

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

tommygear
tökmindegy, biztonság technikailag egy nulla az oldal, ez sokszor bebizonyosodott
[HUN]FaTaL
Máshol nem is nagyon raksz scriptet meg mindenféle szart a fejlécbe.

http://goo.gl/gd6Zi5

tommygear
de ez is csak ennek a fapados oldalnak a betegsége, sehol nem láttam még ilyen gyökér megoldást
[HUN]FaTaL
Akkor dinamikus ip-d van. 😊 Csak kábelnetnél ritkán változik (az én szolgáltatómnál pl. 8 óra a címbérlet, ha 8 óráig kikapcsolom a routert/modemet, akkor változik csak).

zsoltioregon
Nincs fix IP-m. Operán rányomok a kulcs ikonra, vagy simán a FF belépésre oszt csá.

\"9mm-es ellen hiába gyúrsz!\" \"Az árulás és a megtévesztés világában a félelem tartja életben az embert.\" \"Fac sapias et liber eris.\"

precision
igen, és egy nem otthoni gépen a legegyszerûbb megint proxyt beállítani 😄

Bazinga!

SzirmosSzisza
Nem csak otthonról SG-zik a legtöbb ember, de amúgy a jelszó megjegyeztetés tökéletesen mûködik.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

precision
jujj bazzeg... ez a legegyszerûbb megoldás azt mondja 😄 komoly 😊
meg kell jegyeztetni a jelszót a böngészõvel és annyi 😊

nekem fix ip -m van (legalább is fél évente cserélõdik kb. csak) szóval ilyen gondom nincs

Bazinga!

Dzsini
...és úgy van beállítva a modem / router, hogy ne bontsa a kapcsolatot, ha nincs forgalom.

Szabi
de ezek szerint fix ip-d van 😄

modemes netnél pl. elég ha nem kapcsolod ki a modemed 😄

"Nulla tenaci invia est via"

zsoltioregon
Én megjegyeztetem a böngészõvel a fn-t és jelszót.
A tiedhez képest ez túl egyszerû<#zavart1>

Keress valami megbízható és gyors magyar vagy közeli országbeli proxy-t (pl: http://www.freeproxylists.net/ van választék bõven, tesztelgesd végig õket amíg nem találsz megfelelõt), esetleg egy bõvítményt a böngészõdhöz amivel egy url mintára tudod szûkíteni (hogy más url-eket ne befolyásoljon, pár mbps sávszél elég a böngészéshez de letöltéseknél illetve médiatartalmaknál érezhetõen lassabb lenne), és akkor jó ideig egy azon IP-n leszel az SG szerverének szemszögébõl, tehát nem fog kidobálni.

Ez a legegyszerûbb megoldás amit tudok erre.
Sir Quno Jedi
Nem változna folyton az ip-d, nem kéne. Nekem sem kell pl.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Dzsini
A szerveren tárolják IP alapján a bejelentkezést, különben a fejlécekben szabadon futtatható scriptekkel bárki bejelentkezését könnyen el lehetne lopni. Sok éve volt egy döntés, hogy vagy ez, vagy a fejléceket korlátozzák le.

Hegi90
azt megkérdezhetem, hogy mi a faszért nem lehet megcsinálni 10 éve, hogy ne kelljen minden egyes alkalommal bejelentkeznem erre az oldalra, ha kikapcsolom a gépet?

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

tommygear
nekem eszembe nem jutna lájkolni
A DB hozzáférés valóban problémás lehet jogilag külsõ fejlesztõk számára, viszont a forráskód kiadása szerintem nem (persze szerzõi jogok és biztonsági kockázatok miatt egy titoktartási arra is indokolt lehet, de véleményem szerint ez jogilag max polgárjogi kérdés, nem adatvédelmi).

Ha meg forráskód már van, ahhoz bõven elég lenne egy személyes adatoktól mentesített kompakt változata is a DB-nek.

Csak azért mondom, mert úgy fél éve amikor több szabadidõm volt én is felajánlottam a segítségem, de választ (ahogy ha jól értem mások sem) nem kaptam.
Sir Quno Jedi
Naja titoktartási nélkük szóba sem állhatnak senkivel.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Dzsini
Én ennél azért magasabbra tenném a legalább heti rendszeres látogatók számát, inkább olyan 5-8000 lehet, és sokkal magasabbra, akik pár havonta idetévednek, de nem számítanak aktív fórumozónak.

Nagyon sokan használják a fórumnak csak a hírek alatti részét - ott nem találkoznak a facebook gombbal, plusz reklámszûrõk, "nem nyomok likeot", és hasonlók miatt a 60% szerintem túl magas arány.

A külsõ hozzáférést fejlesztési célból azért sem biztosíthatják bárkinek (bármennyire megbízhatónak tûnik), mert az adatbázisban érzékeny, személyes adatokat is meg lehet találni fórumozókról (emailcím, telefonszám, stb.), azt pedig formális szerzõdés nélkül nem fogják láthatóvá tenni akárki számára.

Sir Quno Jedi
Ez egy cég, nem dolgozhatnak neki "ingyen" lelkes amatõrök, mert úgy megbassza a NAV õket, hogy a szemük kiesik. Ne beszéljünk már zõldségeket.

tigeroo
ahhoz képest hogy az fórum kies (és mûveletlen, gondozatlan) mezején még mindig burjánzanak a vérpistik, vérnyulak, vércsék az azért szép teljesítmény <#idiota>

gondolom ha foglalkoznának az oldallal akkor többen is lehetnének..

amúgy pont jó ez, megnéztem hirtelen a gamestar fórumát hogy ott hányan lehetnek (a számaidhoz összevetve) és eszembe jutott hogy miért hagytam ott 2002 körül a picsába (az a design, úristen.)

az sg fórum felülete egyszerû, lényegretörõ, letisztult még mindig, és ez a lényeg.
zsoltioregon
Jó pár "megbízható" lelkes user van/volt itt, akinek adhatnának hozzáférést a tulajok, mert olyan tudása, hogy javíthatná a búgokat. Legtöbbjük ingyen fejlesztgetné az oldalt (jó nagy hülyék ezért)

Csak, ha valaki dob egy emailt a tulajkáknak kb. kurvára leszarják. Sõt még ha egy mod dob egy emailt már sztem azzal se foglalkoznak érdemben. Lehet el se olvassák.

#21569 : A fõoldali FB gomb most 1367-en áll és nem nagyon megy felfele. 5 bõl 3 ember itt fent van a Fb-on és valszeg rá is kattintanak. 2100 fórumozó van kb (igen, ez messze van a 352727-tõl)<#gonosz1>aki legalább belép olvasni. Ebbõl lejönnek a csak olvasgatók/alregek. A maradék meg nem olyan sok ember, akik az SG-hu-n megjelenõ reklám alapján vásároltak (látszik egyáltalán, hogy a reklám, honnan irányította át a vásárlót a reklámozott weboldalra?)
A VIP-bõl befolyó pénzbõl pedig egy komolyabb biciklit se lehet venni, nem, hogy házat stb... Kb a szerverek üzemeltetesi költségeire elég 😄
Nem haldoklik az oldal, de nagyon nem lehet nyereséges.

Dzsini
Nem ellent mondtam, kiegészítettem. 😊

Sir Quno Jedi
tehát tartom az elõzõ megállapításomat... 😄

Dzsini
* dedikált fejlesztõ - Robaj is csak "szabad" munkaidejében foglalkozott az SG-vel, õ elsõsorban az anyacég supportját látja el.

Sir Quno Jedi
fejlesztõ nélkül nehéz azé

Azert az,hogy haldoklo kicsit tulzas. Aktiv tag es tema van boven,megbizhato is az oldal...nincs itt problema csak a fejleszteseket -ha lassan is- de kene csinalni.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

De érted, a jelszóváltoztatást nem képesek megcsinálni már hónapok óta, ezenkívül még egy csomó más hiba is van ami régen jelezve lett. Ilyen amatõr dolgok más oldalon legalább mûködnek. Ha úgy látom kapok valami pluszt is cserébe amiért érdemes fizetni akkor befizetek, de egy haldokló oldalba nem fogom szórni a pénzt.

★★★★★

tigeroo
de azért fórumozol rajta, tiszta sor <#wow3>
Én inkább nem égetem magam azzal, hogy ennek a nyomorult oldalnak még pénzt is fizetek.

★★★★★

zsoltioregon
Ha a politikát visszaengednék és a VIP-esek VIP szobában okoskodhatnának dõlne itt a lóvé.
Igazságot/konkrétumot cikkekben sose keress. Most ha a 1000 kiló szart áttúrsz, nem örülsz 1 kiló aranynak?
Gondolj így a cikkekre is: túrod a szart, de minden 1000. nagyon sokat ér.

SzirmosSzisza
Szerinted kinek kell egy ilyen oldal ?😄

Viccek 90%-a vicc kategória (van valaki aki csinál nagyon jó sorozatokat, azok faszák, de kb az õ cikkei az egyetlen kivételek), szóval komoly oldal nem lehet, Blikk szinttõl meg szintén messze van. Bár, ha veszteséges lenne, gondolom már rég kihúzták volna a dugót 😊

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Dzsini
...ha már a legendás ferrari nem is 😊

tommygear
nem tudom miért nem passzolják el valakinek az egész oldalt, bár gondolom az sms-ekbõl összejön a heti benzinpénz
zsoltioregon
Itt is lehet VIP-et lopni, de mi a rákra jó?!
Semmire...

gergely1991
A HG is 3 hónapja volt itt szóval...

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Ability
Mentek a privátok, innentõl kezdve engem hagyjatok ki. Most már a ti felelõsségetek a dolog, engem nem érdekel. 😊 Engem meg mielõtt bárki megerõszakszexuálna: a hiba lett már jelentve többször is (meglepõ hogy sokan nem ismerték), a híres kapacitásotokat inkább arra az 5 percre szánjátok amíg javítjátok azt.
[HUN]FaTaL
Én is 😄

tigeroo
tán pisztolyt fognak a fejedhez hogy megvedd?😄
Fabio Capello
lolwut?

Maximus4
Csatlakozom 😛

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

pxxl
én is 😄

All hail the double x!