27328
  • Seth
    Csak androidról tudok nyilatkozni, azon be van halva
  • j0nNyKa
    iphone / iosről a mobil ezsgé működik népek?
  • Tinman #26917
    Köszi, okés!
  • j0nNyKa
    nezz ra legyszi hogy megszunt-e letezni az uzenet, thx
  • Tinman #26915
    Tökre ráér, csak gondoltam jelzek :-)
  • j0nNyKa
    de ki kéne..

.. holnap jonny problémája, vasárnap van panki, ne basztass :D
  • Tinman #26913
    "A VIP regisztrációd 2 napja lejárt!"

Ezt nem kéne kivenni?
  • j0nNyKa
    ha valaki ma delelott ota nem lat kepeket a topicokban, uritsen cachet es megjavul, sorry erte
  • Papa01 #26911
    Köszi a magyarázatot! :)
  • j0nNyKa
    mert tulterhelt (pl szeretnek ddos-szal probalkozni, azert hogy te ezt userkent ne vedd eszre, a kereso letezese fugg a szerver terheltsegtol, merthogy nem kis adat kozott keres)
  • Papa01 #26909
    Sziasztok!

Az miért van, hogy a kereső nagyon sűrűn a következő hibaüzit dobja, (az 1. keresés után):
    "A kereső túlterhelt, kérlek próbáld később!" Pl, most is... valóban túlterheltek a szerverek?

Köszi a választ! :)
    Utoljára szerkesztette: Papa01, 2019.08.06. 02:01:57
  • ozimak
    Én megírtam neki, hogy nem lett jóváírva. Ezt a választ kaptam:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

"Kedves István!
    Mi banki utalással biztos nem tudunk visszautalni semmit, hiszen az befizetett összeg nagy része a mobilszolgáltatónál „landol”, ill hozzátenném azt is hogy nem nekünk fizetett tehát mint 3. fél a folyamatban nem tudunk visszautalni ha nekünk nem is utalt közvetlenül.
    Utána néztem és jeleztük nekik a törlési kérést és vissza is kaptuk hogy „intézés alatt”, ezért csak azt tudom ígérni, hogy utána nézetek hol akadhatott el a folyamat és visszajelzek.
    Türelmét addig is köszönöm!
    Tisztelettel:
    Szabó Tamás"

Majd a mai napon ezt:

"Kedves István!

Megint azt a jelzést kaptuk vissza hogy intézés alatt, ezért valószínűleg később lesz csak jóváírva.

Addig is türelmét köszönjük!"

Gyanús, hogy időt húznak, de nem gond mert én is megyek a békéltető testülethez ha nem intéződik. Persze előtte megkeresem a Telenor-t is ezzel, mert nyilván valaki megkapja az összeget és nem ragad bent a mobilszolgáltatónál. Mert én hiába írtam nekik, hogy náluk landolt a pénz, erre ugye látható volt a reakció...
    Utoljára szerkesztette: ozimak, 2019.08.02. 18:12:17
  • Aquir
    békéltető testület
  • Tsityu
    Várható volt, hogy nem kaptad vissza a pénzedet. Nekem már fel sem ajánlották azt az opciót, amit neked. Nekem 3.050 Ft bánja. A #26903 hozzászólásban olvasható véleménnyel teljesen egyetértek. Az SG csak annyiban hibás, hogy nem frissítette az adatokat. Pár felhasználó ezáltal félre lett vezetve. Egy olyan szolgáltatásért fizetett előre, ami már nem elérhető. Vásárlók félrevezetése. A Netfizetéshez vándorol a megrendelt szolgáltatás ellenértéke. Ettől függetlenül legyen szerencséd, hogy visszautalják a pénzedet.
    Utoljára szerkesztette: Tsityu, 2019.08.02. 12:06:06
  • RelakS
    Wow!
    Most néztem, hogy valami nem stimmel, mintha a logóm visszaállt volna a korábbi méretére.

Ez megmagyarázza
  • ozimak
    Természetesen nem írták jóvá az összeget. Úgyhogy írtam még egy e-mailt nekik. Kíváncsian várom a választ tőlük a megoldásra. Felajánlottam a számlaszámomat...
  • Malakai
    Habár sg hibája is, hogy a nem működő szolgáltatást továbbra is reklámozta, de a pénz visszautalást ide hárítani badarság.
    Ha a sok visszautalás miatt ők akarnak pénzt visszakapni utána, akkor intézzék le külön az SG-vel, ne a végfelhasználón leverni.

A telefon szolgáltatóra dettó nem igazán lehet hárítani ezt, mert ők a mobilfizetést mint szolgáltatást csak üzemelik, azon belül, hogy te mit kapsz, azt megkaptad-e, sötöbö eseteknél nem illetékesek.

Legvalószínűbbnek azt tartom, hogy netfizetés.hu-nál az ügyfél-szolgálatos drónnak sose verték a fejébe, hogy ilyenkor mit kéne tennie, a kompúteren nem tudja megnyomni a megfelelő gombot, mert az SG-account már megszűnt, főnököt riasztani meg nem akarja, mert jaj, akkor valami olyan lesz, amit nem írtak le neki pontról-pontra, hogy hogyan és lehet lecseszik és jaj mi lesz...
  • j0nNyKa
  • Tinman #26901
    Légy szíves ne engedd el. Itt nem a pénz a lényeg, hanem az elvek. Én képes voltam 1 GBP miatt is hónapokig csesztetni egy céget, mert jogtalanul nyúlták le. Addig jártam a nyakukra, míg vissza nem adták.

Elvek: Ha veled megteszik, megteszik majd mással is. Neked pár ezer, másnak is pár ezer... sok kicsi sokra megy. A netfizetés.hu-nak nyugodtan pedzegesd meg a fogy. védelmet. Ha a pénzt a szolg. levonta, akkor az náluk fog kikötni.
  • Dzsini
    De azért az, hogy pár nap különbséggel tételesen mást állít, az nekem egy picit fura...
  • j0nNyKa
    ... :\ hat sajnalom, tre a szitu
  • Tsityu
    Adok-kapok a végeredmény. Rohadt dühítő a dolog, de sajnos el kell hogy engedjem. Nem ér annyit az egész. A személyes véleményem, hogy mindketten hibásak.
    Tisztelt Cím!
    Ez esetben akkor az oldalt üzemeltető SG.hu Kiadói Kft. felelőssége, mert velünk több hónapja megszüntette az együttműködést a cég.
    Elérhetőségeik itt találhatóak meg:
    https://sg.hu/impresszum
    Tisztelettel:
    Szabó Tamás
    Netfizetés.hu

Kedves István!
    Az SMS-ek ára nem hozzánk folyik be, így nem is tudok visszautalni semmit. A Netfizetés.hu-val valóban semmilyen üzleti kapcsolatban nem állunk, és pénzt sem utal számunkra. Nem teljesen értem, hogy a telefonszolgáltató miért vonta le Öntől az összeget, de mi velük nem álltunk kapcsolatban soha.
    Szóval szívesen segítenék, de sajnos nem tudok mit tenni. Nem ülünk senki pénzén, hozzánk semmi nem folyik be sajnos.
    Nyerges Tibor
  • Szabi #26897
    én májusban jártam így :D
  • j0nNyKa
  • ozimak
    Pár napon belül kiderül! 24-25.-e körül jön az új számla, majd abban lesz...
  • j0nNyKa
    na, helyes, és vissza is ment a pénz rendesen?
  • ozimak
    Nekem is ez volt de csak 1x alkalommal. Én kapásból nekik írtam e-mailt. 4 nap múlva jött a válasz:
    Tisztelt Cím!

Az sg.hu üzemeltetője megszűntette az emelt díjas SMS szolgáltatást a weboldalán, ezért kapta vissza a hibaüzenetet.

Jelezzük a mobilcég felé hogy az elküldött SMS árát írják jóvá Önnek.

Türelmét és megértését köszönjük!

Tisztelettel:

Szabó Tamás

Netfizetés.hu
  • j0nNyKa
    nincs mit, szamolj majd be legyszi, kivancsi vagyok mit reagalnak
  • Tsityu
    #26887 hozzászólásomban a teljes email tartalmat idéztem, amit 18-án, 12:24-kor küldtem a [email protected] címre. Talán rossz helyre küldhettem. Mindegy. Megoldást keresek a problémámra. :-) Problémámmal keresem a Netfizetés.hu-t. Köszönöm.
  • j0nNyKa
    nem tudom ki szamit illetekesnek, de en pl tuti nem talalkoztam a leveleddel - mindenesetre a netfizetes.hu az illetekes, hogy ok meg mennyire valaszolnak meg milyen gyorsan, az az o saruk
    nalunk nem landolt a penzed, tehat visszaigenyelni sem itt tudod, hanem odaat
  • Tsityu
    Itt olvastam a hozzászólást, hogy megszűnt a VIP. Negyedikén még nem tudhattam, hogy mi a dörgés. Múlt héten csütörtökön a már nem működő telefonszám még mindig látható volt a VIP hosszabbításnál. Emailt írtam az illetékeseknek. Szerinted, válaszoltak?
  • Dzsini
    Egyrészt igen, a VIP megszűnt. #26863 -as hozzászólásban vannak a részletek.

Másrészt a jó édes anyukáját a netfizetésnek, hogy nem szüntette meg a telefonszámot - követeld vissza a pénzed, hiszen nekik már nem szabadott volna ezt a szolgáltatást nyújtani, ezért pénzt kérni.
  • Tsityu
    Tiszteletem!

Július 04-én (10-13 óra között) szerettem volna az SH-hu fórumához a VIP státuszomat (2019.07.20-ig még érvényes volt) meghosszabbítani. A gondom az, hogy az sms-ben való vásárlás már nem működik. 3x próbáltam. Mindhárom alkalommal egy válasz sms jött vissza, hogy technikai probléma lépett fel. Felhívtam a Netfizetés.hu Kft munkatársát. Tájékoztatása szerint az oldal üzemeltetője felmondta a Netfizetés. hu Kft-vel a szerződést, ami miatt az sms-sel való VIP státusz hosszabbítása már nem fog működni. Mindhárom kísérletnél viszont a díj ( 3x 1016 Ft / 8 hónap ) levonásra került. Ebben az esetben mi a teendő?

Utoljára szerkesztette: Tsityu, 2019.07.22. 11:14:06
  • TBTPumpa
    Igen, én is így vagyok ezzel. De sebaj, találunk más módot a támogatásra. Köszönjük az eddigi lehetőséget!
  • Borg
    Ez más oldalaknál miért nem szokott probléma lenni? Ott mit csinálnak másképp?
  • j0nNyKa
    az ötlet nem süket, teljesen valid lenne, de 3 infó ehhez:
    - hidd el, hogy ha te gondoltál rá, jó eséllyel én is
    - a reklámok magassága nem tudom, milyen skálán változik, lehet hogy holnap lesz olyan felhasználó aki 3000px magas reklámot kap, ekkora üres helyet meg csak ne rakjak már oda
    - valami nagyon béna/lassú/fura javascripteket szoktak nekünk a reklámhelyeinkre berakni a reklámcégnél, ami úgy vettem észre, hogy miután (igen lassan) betöltött, magasságtól meg fix helytől függetlenül odairányítja a böngésző fókuszt, ergo odaugrik, ez az amit páran tapasztalnak, hiába van ott fix magas div

szóval... nem tudom.
  • Dzsini
    Igen, erre írta le régebben a választ.
  • ximix #26882
    Már mint pl:
    felül lenne jelen esetben egy 500px magas üres ablak ami mindig fix,
    azaz 500px magas és ebbe az ablakba olyan reklám lehetne ami csak akar villódzhat, animálhat, nyílhat . . .
    ha ép 300px magas csak a reklám, mindegy belefér max marad egy kis szegély,
    de a fix ablak magasság miatt, nem tolná-húzná magával fórum felületét .

Tehát nem dinamikusan változna a magassága az adott reklámhoz igazodva,
    hanem fix lenne a magassága és majd a reklám betöltődik a számára fenntartott helyre, amikor betöltődik,
    nem "zavarná" fórum ablakát.
    Ha (megint) félreértettelek vagy nagyon süket az ötlet akkor bocsika
  • j0nNyKa
    de, működne, és nem írtam le tegnap IS hogy miért nem :(
  • ximix #26880
    Ha fix ablak mérete és helye volna a reklámoknak az nem működne ?
    Tehát amikor frissítek egy oldalt vagy másik topikba lépek, akkor a betöltésnél már nem "ugrálna" a reklám méretétől függetlenül a topik.
    Aztán ha egy kisebb felületű reklám nem tölti ki ezt az ablakot az nem olyan zavaró, mintha a változó méret és betöltés miatt "ugrál".