Mi kellene az SG-nek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SzirmosSzisza
Ha már úgyis a kódban vannak, akár kivehetnék teljesen is, mert lassan el lesz távolítva.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Jó tipp lehet. mysql_real_escape_string() kell (azt használja továbbá mindenféle querybuilder is), két kihalófélben lévõ karakterkódoláson kívül tudtommal nincs sebezhetõsége és nekem még egyszer nem okozott ilyen bugokat.
SzirmosSzisza
Akkor tippre mysql-es escapelést rontották el.

#21949: hg tud már törölni, illetve VIP is vissza tudja vonni a hozzászólást, csak utána nem irányítja át sehova.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Dzsini
Egy fórum üzemeltetése soha nem fair, de ha egy moderátor/admin valamit mond, az úgy van, és nem érdemes visszakérdezni se nagyon - ahogy tapasztaltad. Itt is van olyan moderátor, aki kevesebbért is kivág, és van olyan, aki hosszasan hajlandó elbeszélgetni mindenféle témán.

És igen, van, amelyik önkényeskedõ és ostoba, de amíg õ a kidobóember/fõnök, addig hozzá kell alkalmazkodni. (erre próbáltam utalni a linkelt fórum etikettel)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ha aposztróf (Shift+1) van a szövegben akkor csinálja.

REAL MADRID

Dzsini
+ már mûködik a válasz gomb
+ már lehet hsz-t szerkeszteni, nem új hozzászólásként küldi el (VIP)
+ már fel lehet a moderátori jogokat venni
+ már lehet topicot nyitni
+ már mûködik a topicban keresés
+ már lehet topikot kedvencekbe rakni sem törölni onnan
+ már lehet képet feltölteni
+ VIP-nél csak sms fizetés elérhetõ (jelenleg így marad)

- kicsit szétesett a fejléc több topicban és "Egyszerûsített fórum design" esetén is
- a pontozás rapszodikusan (nem) mûködik
- több topicból elveszett az elmúlt pár nap termése
- nem mûködik a jobb alsó chat (kitörölte az összes ismerõst, nem lehet senkit felvenni)
- nem lehet hsz-t visszavonni (VIP)
- a moderátori eszköztár többé-kevésbé nem megy (IP, etc..)
- topikon belül nem jelzi,ha új hozzászólás érkezik
- Házigazdaként miután törölsz egy HSZ-t, nem tûnik el csak kiírja hogy törölve lett...
- Nem mûködik a moderátori emailcím
- néhány hozzászólás elküldés során nullázódik (karakterkorlát? #21933 )

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tinman
Ellenben sehol nem írtam, hogy "beszóltam volna" bárkinek is!

Egyszerûn érvekkel alátámasztottam, hogy mennyire nem fair ami történt, majd jött a warn, majd érdeklõdtem, hogy miért kaptam warnt, erre a válasz a teljes kitiltás volt több évnyi regisztráció után. Ha ez fair eljárás, akkor nyilván az én értékrendemmel van baj.

Az ilyen nem moderátor, hanem egy önkényeskedõ ostoba ember.

Akinek az igazságérzete helyén csupán elfojtott agresszió lakozik, az nem alkalmas moderátornak, továbbá erõsen közösség romboló hatású a jelenléte.

Hozzá kell tegyem: NEM ismerek az SG-n ilyen moderátort!
Olyat sajna igen, aki rémesen lassan reagál (napok).

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Tinman
Pontozáshoz:

Van olyan user, akinek 999 negatívja van és vígan kommentel, mert a kamu regjével rendre visszapontozza magát ^^

- Az egyes hozzászólásoknál levõ karakterlimittel (üres hsz) kérlek szépen csináljatok valamit lásd, iszonyat: #21926

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Dzsini
Pont az imént írtad, hogy mi történt veled egy másik fórumon - ezzel kapcsolatosan írtam, és linkeltem az összefoglalót.

Tinman
Hogy ezt miért nekem írtad az tán örök rejtély marad... soha nem szóltam be moderátornak sehol.

Dzsini
"- Adminnak és moderátornak nem szólunk be, pláne nem durván. Hiába hisszük, hogy nekünk van igazunk, nincs. Ha mégis beszólunk, vállaljuk a következményeket, ami lehet egy enyhe rászólástól kezdve bármi, egészen a fórumról való letiltásig. Ha nem tetszik az adott fórum hangvétele, stílusa, szabályzata vagy bármi egyéb, lehet másikat keresni."
ez egy ilyen dolog

De ezt is ezerszer kitárgyaltuk már ezer topicban az elmúlt tizensok év során, néhány havonta valamelyik moderátori topicban elõkerül a téma (bármelyik fórumon, nem csak itt az SG-n). Mindig voltak, akik nyivákoltak amiatt, mert nem lehetett szabadon azt csinálni, ami nekik tetszik. Sehol nem lehet, és ezt marha nehéz elfogadni.

Tinman
Ebben igazságot tenni így utólag lehetetlen. Az igazság valahol középen lehet.

Engem a régi Endless oldalról sok év reg után azért vágott ki egy modi, mert egy másik user mellé álltam, aki azért kapott warnt, mert nem 3, hanem 7 képet tett be a felöltéséhez.

Megvédtem, õ is repült meg én is. Sajnos van ilyen :-/

Tinman
Nagyon egyetértek!

j0nNyKa
ne válaszolj neki plz, sosem fogja abbahagyni így.

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

"Ki kell vagdalni a modikat, teljesen új alapra kell(ene) helyezni a fórumot."
De ha neked egyetlen modival volt problémád, akkor miért akarod kivágatni az összeset? Ezt nem értem, és szerintem a többiek sem.
SzirmosSzisza
Esetleg valami alternatíva lesz SMS fizetésre? Akár PayPal is jó lenne, csak franc se akar SMS-t küldeni, meg gondolom ott tõletek is sokat húznak le.

Illetve a másik kérdésem az lenne, hogy a mostani design az marad ilyen? Mert akkor átszabom a fórumban a designt, de ha pl 2 nap és változik akkor várok még 😊

Dzsini
- a beállításokban kapcsold be az "egyszerûsített fórum design"-t, és utána nézd meg a fejlécet.
- pl. Garfield topicból több, mint 2 nap hozzászólásai tûntek el - #23504-#23511
- a pontozás pedig egy dolog, hogy nem vált be (errõl az elmúlt két évben eleget beszéltünk), de most nem is mûködik, néha nem veszi be a pontozást, néha meg elfelejti, hogy már rányomtam (újra lehet pontozni 1-1 hozzászólást)

Az esetemben teljesen más volt a helyzet. Nem értettem egyet egy topikgazdával a topik játékáról. Erre többször megrágalmazott. Kértem a modit, hogy törölje a rágalmazó hozzászólást. Nem tette. A vége az lett, hogy kitiltottak. Részrehajló volt a modi, ráadásul mindezt bunkósággal fûszerezve adta elõ, persze a többiek melléálltak. Nem 16 éves nyikhaj fórumozó vagyok, aki vérpistike módjára szamurájkodik. Remélem ez a fajta moderáció megszûnik. Ki kell vagdalni a modikat, teljesen új alapra kell(ene) helyezni a fórumot. Rendes felhasználási feltételek kellenének és azokat komolyan vevõ modik. Enélkül vicc az egész.
Persze az õket kompromittáló hsz-okat kitörlik, az egészet úgy tudják beállítani, mintha õk ma született bárányok lennének. Komolytalan bagázs. Komolyan mondom, hogy a tulaj is gondatlan, mert ebbõl õ is megüthetné a bokáját, mert még törvénytelenségek is vannak.
"kicsit szétesett a fejléc több topicban és "Egyszerûsített fórum design" esetén is"
Hol? Persze nyilván a széthúzás miatt van, szóval az adott topicok házigazdáinak kéne ránéznie.

"a pontozás rapszodikusan (nem) mûködik"
A pontozás rendszere egyébként sem az igazi. Feladata a közösségi moderáció (lenne), ezáltal levenni a terhet a moderátorokról, azonban amíg pl. a YouTubeon tökéletesen mûködik, itt nem mondható teljes sikernek.

"több topicból elveszett az elmúlt pár nap termése"
Melyikbõl?

"VIP-nél csak sms fizetés elérhetõ"
Ez szándékos, nem bug, még Ádám kérte hogy vegyem le.

"nem lehet képet feltölteni"
Megy.

A többi (és egyebek) folyamatban.

Papa01
Sziasztok!

Az üres hsz-es hibával kapcsolatban azt vettem észre, ha törlöm az üres üzeneteket, akkor megjelenik a hozzászólás.

Remélem, jó topic-ba írtam! 😊

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Dzsini
+ már lehet topicot nyitni
+ már mûködik a topicban keresés
+ már lehet topikot kedvencekbe rakni sem törölni onnan

- kicsit szétesett a fejléc több topicban és "Egyszerûsített fórum design" esetén is
- nem mûködik a jobb alsó chat (kitörölte az összes ismerõst, nem lehet senkit felvenni)
- Házigazdaként miután törölsz egy HSZ-t, nem tûnik el csak kiírja hogy törölve lett...
- VIP-nél csak sms fizetés elérhetõ
- nem lehet képet feltölteni ( 20-ról 30-ra és 200-ról 300-ra jó lenne megnövelni a kép méretet 😊
- néhány hozzászólás elküldés során nullázódik (karakterkorlát? #21933 )

N o N a m e
lol hiba 😄
a hosszú szöveg spoileres lehet szóval aki nem látta a breaking bad korábbi részeit de szeretné majd megnézni akkor ne olvasson bele.
Tinman
+1

A 980-as széthúzás miatt néhány helyen keletkezett üres térközön kívül (amit azért szétesésnek nem neveznék)nálam semmi, Chrome 30.

CTRL+F5-öt ajánlom (ignore cache refresh).
Szabi
pff, már nem lehet pár percnél késõbb szerkeszteni hsz-t... <#rinya>

"Nulla tenaci invia est via"

adam46
Látom sikeres volt a karbantartás, szét van esve chrome alatt, mint a picsa
A moderáció kapcsán az a véleményem, hogy a moderátorok személyével és döntéseikkel szerintem sincs probléma. Említett itt valaki önkényességet (lehet csak poénból, de ez most nem érdekes), ami minimális mértékben szintén nem probléma szerintem, ugyanis visszatartó erõ tud lenni, kevésbé merik súrolgatni a határokat, ha tudják, hogy vannak modik akik nem szaroznak ha csúnya dolgokat látnak kibontakozni kezdeni. Lehet ezért most többen csúnyán néznek rám, de szintén priuszmentes userként így látom.

Ellenben a "szolgálati idõben" én is látok néha lyukakat. Ezt viszont egyszerûen megoldaná jópár új modi felvétele, természetesen a jelenlegiek mellé.

Aztán voltak itt moderátori oldalról is panaszok, hogy szükség lenne hatékonyabb eszközökre. Ezeknek a megvalósítása szintén könnyen segíthetne tisztán tartani a fórumot.

Mert sok a troll, de mai napig sok az értelmes, tájékozott, segítõkész fórumozó és aktív téma is, a hatékonyabb és nagyobb kapacitású moderáció megvédhetné még ezeket az értékeket.
Tinman
Tessék...

Tinman
Pont ez a baj.

Sok felhasználó abs. nem néz magába és személyeskedik, vagy olyan hangnemben oszt ismeretleneket, hogy az moderáció után kiállt.

Ilyen esetben csak akkor történik valami, ha 3/3-ast játszol... nem szeretem, de néha muszáj, ellenben a moderáció ilyenkor is 1-2 napot késik.

Ha nem ér rá a modi, tessék átadni olyannak, aki sokat van itt.

HIBALISTÁHOZ:

Bizonyos mennyiségû karakterszám után ÜRES HSZ-t jelenít meg! Demonstrálom!

na kedvencek már mûködnek<#eljen>

★★★★★

Fabio Capello
én egyet, azt is poénból gabbertõl, még vagy 4-5 éve <#idiota>

MerlinW
A topikgyáros grebber-nek sikerült topikot nyitnia..😊

[merlinw.org]

MerlinW
Szerintem semmi baj nincs a moderációval. Én speciel 10 év alatt soha nem kaptam egy büntipontot sem. Az felhasználóknak kellene magukba nézniük és kulturáltan viselkedniük.

[merlinw.org]

Kandurex
m.sg.hu még mindig karbantart 😞

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

tomsolo
hüje VIP-ek 😛

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Szabi
átszerkesztetted amit írtam még utána 😄

tomsolo
😊

Szabi
- Nem mûködik a keresés sem. Adott témába belépsz, alul ott a keresõ sáv, beírsz egy szót és még a témából is kidob, a fórum elejére.
- jelen pillanatban pl nem enged új topikot nyitni!
- nem lehet topikot kedvencekbe rakni sem törölni onnan
- nem lehet képet feltölteni ( 20-ról 30-ra és 200-ról 300-ra jó lenne megnövelni a kép méretet 😊

Köszönöm :-)
Ha normális moderátorok lennének, akik betartják a szabályokat, egyenlõ mércével mérnek, elfogulatlanok nem pedig önkényesen moderálnának, akkor alregre sem lenne szükség. A moderátori önkénnyel jelenleg csak így lehet küzdeni.
Eneff
könyvajánló

Csak, hogy végre el tudjátok kezdeni a javítást. <#hehe>
tomsolo
Én javaslom niitaka polgártársat moderátorként! Ilyen erõshangú biztos kéz kellene ide, nem pedig vmi városi lámpapuculó csibész.

Az elérhetõsége mind a 219 adatlapján fel van tüntetve.

Leginkább új, tisztességes modik kellenének.
Remélem ráncfelvarrják ezt az ezeréves fórumot technikailag is, de ha nem, legalább a modikat kivágják és itt kezdõdik a megújulás. Már ez is eredmény lenne.
j0nNyKa
nem birod, nem mûködik

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

tomsolo
Tibor biztos nem. 😛

Dombyt nem ismerjük, de lemínuszozzuk ha megjelenik valahol. 😄

Sir Quno Jedi
Dede, pénzen nem válthatod meg a szalvációdat (szép magyar szóval).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

- nem mûködik a válasz gomb
- nem lehet hsz-t szerkeszteni, új hozzászólásként küldi el (VIP)
- nem lehet a moderátori jogokat felvenni
- Nem mûködik a keresés sem. Adott témába belépsz, alul ott a keresõ sáv, beírsz egy szót és még a témából is kidob, a fórum elejére.
- jelen pillanatban pl nem enged új topikot nyitni!
- nem lehet topikot kedvencekbe rakni sem törölni onnan

#21904 Ámen!

★★★★★

Tinman
Nem élõsködünk... sokan nem ;-)

Sir Quno Jedi
És nekünk persze ehhez kb. semmi, de semmi közünk, mert mink csak it halandóskodunk a fórumon, de hogy az Olümposzon kik is trónolnak éppen, az nekünk édesmind1. 😄 Mi csak élõsködünk itt a bundájukon-e.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Dzsini
Se St, se Robaj nem dolgozik már az SG szerverein. Valószínûleg Tibor (Mortimer) és talán domby igen.

Sir Quno Jedi
Álljunk körbe, fogjuk egymás kezét pógártásak/testvéreim és imádkoddzzunk a JóIstenhez, adjunk neki hálát, hogy valaha megadta a mindennapi SG-nket nekünk és az életünk azóta is merõ kéjhömpöly! ÁMEN!