Mi kellene az SG-nek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"sudi jó, de a multireg büntetendõ, fõleg a ban megkerülés új regisztrációval.."
Most akkor vannak szabályok, vagy nincsenek?
Ha nincsenek, akkor ez a szabály sincs. Ha vannak, akkor hol van ez a szabály leírva?
Érdekes módon sokan hivatkoztak erre az alreges dologra, de soha senki sem válaszolta meg, hogy mi alapján tilos. Azémeeecsak. Okos. És mellesleg önkényes is, dehát ez úgy látszik senkit sem érdekel.
Na éppen ezért kellenének új modik, akik nem önkényeskednek, hogy ilyenek ne legyenek.
Coral Springs
Egy bug -ot jelentenék, logót nem lehet feltölteni. Már többször próbáltam de semmi.

All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope. Winston Churchill

"Mi kellene az SG-nek?"
"Mi kéne, hogy még jobb legyen?"
(Ez a két cím korántsem szûkíti le a topik témáját "amolyan technikai jellegû"-re.)
Az én válaszom (ha egyáltalán ezt még szabad):
Leginkább új moderátorok, akik a jelenlegi szabályokat betartják. Persze új, normális szabályok sem ártanának, de azokat betartó moderátorok nélkül ez nem ér semmit. Lehet bármilyen gombokat, +/- rendszert csinálni, hókuszpókuszolni, de totál felesleges.
(Féloff, mert technikai vonatkozása is van: Ha meg nincsenek szabályok, akkor az alreg miért tilos?)
A másik, hogy a kitiltásnak is lehetnének fokozatai. Topikból, topikcsoportból, 1, 3 nap, 1, 2, 4 hét stb.
Kellene regtörlés is (hsz-ekkel együtt), mégpedig saját döntésbõl, felhasználó által.
MerlinW
Azt nézem, hogy a "szétbarmolt" topikom nincs szétesve.

[merlinw.org]

SzirmosSzisza
Igen ez igaz, egy egyszerû hasznos gomb hasznosabb lett volna, esetleg még mellé egy kisebb "jelentem a moderátoroknak" gomb. Másrészrõl mióta fórumozok kb 1 olyan embert láttam csak akinek mindig le voltak csukva a hozzászólásai és neki is csak azért, mert a fórumban mindenki leszavazta a hülyeségeiért, ráadásul Gumiban / Sajátban ha jól tudom nem is lehet szavazni, szóval ott lehet nyugodtan beszélni akármirõl.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Bronx South
Az pedig külön megérne egy misét, hogy a jelenlegi rendszer sokan trollkodásra használják.

Bronx South
Az a baj ezzel, illetve nem baj, hogy egy fórumon mindig lesznek olyan személyek akik tipikus közösség építõk, többen kedvelik õket, gondolok ezalatt Dzsini, is a hozzá hasonló emberek munkásságára. Õk nem nagyon irogatnak forróbb hangvételû helyekre, inkább a közösségibb topikokban vannak jelen. Õk valóban jól jártak ezzel a pontrendszerrel, de mi van azokkal akik a tipikus felhasználói egy fórumnak ? Ugye egy fórum a vélemények tárháza, itt szokták az emberek kifejteni a gondolataikat különbözõ témákban. A véleményekbõl adódó különbségek pedig indulatokhoz vezethetnek, ezt vagy megbeszélik a felek, vagy heves vitába megy a dolog, és az egymás pontozásába. Megvannak azok a témák amire ez nem annyira jellemzõ, viszont ott vannak azok a témák is ahol kimondottan felerõsödnek a határok, mint például a politikai jellegû topikokban lásd Hír topik, Közel kelet topik, etc. Itt már bõven elég egy mínuszhoz az, hogy valaki másképp látja a dolgokat mint a másik. És azt sem érdemes elfelejteni, hogy a negatív érzelmek mindig dominálnak, sokkal kevesebb kell ahhoz hogy valakit lepontozzunk, mint ahhoz hogy pluszt adjunk valakinek.

Szerintem egy spontán hsz értékelõ rendszer jobb lett volna, tehát hogy csak pluszt lehetne nyomkodni, és mit tudom én X pont után a rendszer automatikusan kiemelne egy-egy hszt, lásd idokep.hu Elméletileg ez a pontozórendszer azért lett kitalálva hogy minõsítse a fórumozókat, erre ez is bõven megfelelne. A leminõsítés nagyon sok esetben nem fair.

tomsolo
Több hszt nem szeretnék ebben a témában látni tõled itt - ha nem tûnt volna fel ez amolyan technikai jellegû topik nem pedig a mûködési szabályzat - ami nincs is egyébként, nem mintha nem lett volna kérve 129 millió alkalommal - és egyéb dolgok társalgó rovata.

Ha nem tetszik vedd fel a kapcsolatot a szerkesztõséggel - email, privát üzenet Tibornak whatever - vagy ha ez se akkor elmész innen.

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Szabi
csudi jó, de a multireg büntetendõ, fõleg a ban megkerülés új regisztrációval..

#21994: most már igen, végre van valaki a tiltólistámon 😄

"Nulla tenaci invia est via"

j0nNyKa
done, sorry <#eljen>

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

SzirmosSzisza
Ignorálnátok?

j0nNyKa képzeld azt, hogy zippo 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Nem, hanem az önkényes, szabályokat semmibe vevõ moderátori hozzáállással és tevékenységgel.
"baromkodsz"
Igen. Ha vétesz a ház szabályzata (aminek konvergálnia kell a hatályos jogszabályokkal), vagy a jogszabályok ellen. Ha nem ezért dobnak ki, vagy nem engednek be, akkor a tulaj megütheti a bokáját. Ismerünk ilyen esetet, nem is keveset.
Úgy látom - ne haragudj meg érte, de - nagyon nem érted a dolgot. Arról szól a dolog, hogy a kidobók, pincérek (modik) kidobják a szabályokat nem sértõ, de nekik nem tetszõ vendéget (felhasználót, reget). Ez pedig nem szép dolog, ráadásul nem is jogos.
j0nNyKa
a hisztivel? igen, de azt hittem, ezt nélkülem is tudtad 😊
már hogy ugye mindent tudsz, tehát ezt is.

Ezt is köszönöm. Íme ismét egy tipikus megnyilvánulás. Köszönöm, hogy ismételten megmutattad, hogy hol van a probléma.
Szabi
ha egy szórakozóhelyen baromkodsz akkor is kidobnak, utána ha 28 másik névvel vissza mész sírni attól még ugyanúgy kidobnak.. szerencsésebb esetben már be se jutsz..

Bronx South
Ezt már nem egy ember kérvényezte itt, mindig jött valami félreduma.

j0nNyKa
a folyamatos értelmetlen hisztizésnek is megvan a helye, úgy hívják, hogy bölcsöde, nem úgy, hogy sg fórum.

Ez pontosan az a tudatlan mentalitás, amirõl írtam. Vártam ilyen reakciót, köszönöm. Itt ugyanis nem ez a helyzet. A fórum egy szolgáltatás. Fórumszolgáltatást nyújt reklámért cserébe (már ha éppen normálisan mûködik a fórum). NEM zárt, hanem bárki által elérhetõ. Hogy világos legyen: egy szórakozóhelyre is be kell engedni mindenkit, ha nem zártkörû a buli. Nem lehet fajra, nemre, bõrszínre, vagy bármi másra hivatkozva valakit be nem engedni, vagy éppen kidobni, ha nem tesz olyat, ami a házszabályzattal és a hatályos törvényekkel ellentétes. Ez a fórum pontosan ez a kategória. Nem a tulajdonos (szolgáltató) kénye-kedve, hogy kit enged be, vagy kit dob ki.
Vannak olyan fórumok, ahova csak meghívóval lehet bejutni és csak tagok láthatják. Ez lenne a "saját házadba is azt engedsz be akit akarsz... " kategória.
Szörnyû, hogy elvileg felnõtt állampolgárok ennyire nincsenek tisztában saját jogaikkal...
a honlapodnak nem az a jogi státusza, mint a házadnak, mivel a honlap nyilvános.

Szabi
a saját házadba is azt engedsz be akit akarsz...

de nyugodtan pereld be géza122-t mert kitiltja mind a 28 alreged.. <#idiota>

IMYke2.0.0.0
Bizony - rendkívül dühítõ volt 3-szori próbálkozásra rájönnöm erre. 😞

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

A legnagyobb probléma szerintem az, hogy a fórumozók nincsenek tisztában a jogaikkal. Nem igaz az, hogy a modi mindent megtehet mindenféle kontroll nélkül. Az internet nem elválasztható az azon kívüli élettõl, tehát a "kinti" jogok megilletnek mindenkit itt is. Ez alól semmi sem mentesít. Attól, hogy valaki nincsen tisztában a jogaival és a jogtalan modimûködést szó nélkül hagyja, elfogadja, nem jelenti azt, hogy az jogos is lenne. (Hozhatnék erre történelmi példákat, de azt hiszem felesleges lenne.)
Én nem hagyom magam, mert tudom, hogy a modik itt minden kontroll nélkül követhetnek el (akár törlés elmulasztásával hagyhatnak jóvá, kvázi legitimálhatnak) jogsértéseket. Ha egyedül teszem, akkor is. A sok birka meg tûrjön...
legalább 4 moderátorral van probléma. (pontosabban én 7-et találtam, de nem tudom, hogy a maradék 3 itt van-e még. És ez még csak felületes vizsgálat volt)

SzirmosSzisza
Nyomkodhatja, de úgy néz ki nem nagyon csinálják. Ha megnézed az olyan emberek profilját akik általában értelmesen szólnak hozzá a témához, sokat segítenek a fórumon különbözõ topikokban, akkor látszik, hogy a pozitív szavazatok bõven elnyomják a negatívokat.

Szerintem az elejétõl kezdve marhaság ez a pontozási rendszer.Ki kell venni örökre egyszersmind aztán kész! Bárki nyomogathatja a piros gombokat csak úgy brahiból,a másik kárára,úgy hogy észre sem veszi közben mennyi minusza van ártatlanul.Moderátorok majd végzik a dolgukat,azért vannak!

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

SzirmosSzisza
Itt az a probléma, hogy az emberek nagyobbik részének semmi baja nincs a modikkal, 1-2 embernek van 1-2 modi ellen személyes vendettája és ennyi, nem éri meg ilyennel foglalkozni.

Az üzemeltetésnek jobban megérni banolni azt az 1-2 embert, mint új modikat keresni 😊

Ezzel sohasem fogok egyetérteni. Ami nyilvános, az így nem mûködhet. Ha zárt, kívülrõl nem látható a fórum, aminek feltételeit a felhasznál elfogadja, akkor talán, de enélkül ilyen nincs.
Én nem is azt kértem, hogy tegyenek igazságot, csak a rágalmazás törlését kértem.
"Megvédtem, õ is repült meg én is. Sajnos van ilyen :-/"
Én meg azt mondom, hogy nincs. Mert létezik fórumszabályzat. Ha az sérült, akkor jogos, ha nem, akkor jogtalan, a modi meg menjen a ...

A fórumszabályzat nem szokásjogból áll, hanem tételesen leírt dolgokból. Pl. alreg miatt anyáznak, pedig sehol sincs leírva, ezek viszont igen:
"Hozzászólások törlése:
Mások szólásszabadságának csorbítására alkalmas hozzászólások, fenyegetés, személyeskedés, rágalmazás, emberi méltóság megsértése, a vitapartner lejáratása, szidalmazása, minõsíthetetlen hangnem."
És ez is:
"A moderátorok szerkesztési, törlési, és tématörlési jogkörökkel vannak felruházva. Munkájukat a szerkesztõség felkérése alapján szabadidejükben, a közösségi munka keretein belül végzik. A munkájukat kötelesek pártatlanul, és személyes indíttatások nélkül végezni."

Tehát jöhet nekem bármelyik modi olyannal, ami nincsen a szabályzatban, leszarom, de rettentõ magasról. A moderátor nem isten, hanem szolga. Feladata a szabályzat betartása és betartatása, nem más. Szokásjog márpedig nincsen. Ha belekerül a szabályzatba, az más. Addig az alregmegállapítás alapján bármit tenni pedig visszaélés a felhasználó adataival.
Az általános (IRL, alkotmány, BTK, PTK stb.) jogoknak a fórumon is érvényesülniük kell, ezek felett egyetlen magát istennek képzelõ ... (ide most egy nagyon csúnya szót kérnék elképzelni) moderátor sem állhat.

Új modik meg azért kellenének mindenestõl, mert akik megszokták ezt a rendszert, azok csak komoly fenntartással lehetnének modik egy normális rendszerben.
tommygear
gyorsítótár ürítés megoldotta 😄
#21971: köszi a tippet
j0nNyKa
ja hát 80as években még viszonylag elfogadott hiba volt <#idiota>

Tinman
Király vagy! tényleg az aposztrófra allergiás!

SHIFT + 1

bárhol van bármekkora szövegbe, üres hsz jelenik meg.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Szabi
1920x1080-ban nem változott semmi, csak szélesebb lett a fehér rész

de itt van 1440x900-as felbontásnál:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

SzirmosSzisza
Nálam is szét volt esve 1-2 napja, próbáld meg üríteni gyorsítótárat.

#21966: értem én, de azért mégiscsak félmegoldás 😄

tommygear
gondolom akkor képernyõ felbontástól is függ, 1440x900 alatt szét van peregve az egész
Szabi
nálam nincs szétesve semmi, csak szélesebb lett a fehér rész

j0nNyKa
nálam sehol, szóval ez baromság

tommygear
nálam mindenhol szét van esve... nem csak a topikokban, szóval ez baromság
úgy értettem hogy mobilon a www.sg.hu-n jelenkezel be, aztán átírod m.sg.hu-ra és bent vagy 😊
SzirmosSzisza
Jó, de mobilon mobilról fogok bejelentkezni, azért van 😄

desktop felületen jelentkezz be, utána megy a mobil is

ez szélesség amúgy most maradni fog?
SzirmosSzisza
Mobilról én nem tudok bejelentkezni, simán visszadob ugyanoda, mindenféle hibaüzenet nélkül (ez akkor is igaz, ha rossz jelszó/e-mailt írok be)

Szabi

tommygear
szándékosan kúrták el az oldalt?
Szabi
mivel nem véletlen hanem szándékos.. 😄

tommygear
ilyen nagy feladat ezt a szétcsúszást megcsinálni...?
Dzsini
de, csak nem mûködik május óta 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Fabio Capello
a modmail az nem csak egy egyszerû levelezõlista, ami továbbküldi az oda érkezõ maileket a moderátorok mailcímére?

Malakai
Jap, az nem lenne rossz egyébként, hogyha már érkezett másik hozzászólás a topicba utána, akkor tegye oda, hogy szerkesztve lett x idõpontban.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Narxis
Mezei user szerkeszthet majd valaha is hozzászólást(nyilván a sajátját)? Hogy ne csorbuljon a VIP-ek joga õk dupla annyi idõt kaphatnának szerkesztésre. A másik meg, hogy automatikusan jelezze a szerkesztett hozzászólást idõponttal, hogy ne legyen bonyodalom belõle.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.