27328
  • j0nNyKa
    hahahah :)
    egyébként mostmár én is nagyon kíváncsi lennék az aktív userekre
    eredeti játékaink az egy elég sűrűn látogatott topic, az alapján lehetne _nagyonnagyon_ megközelítőleg számolni (a napi látogatók az érdekesek, az olyan ~2-300 szokott lenni)
  • kamionosjoe
    Javaslom, hogy szavazzunk meg domby-nak 10% fizetés csökkentést, ha még ilyen alapvető dolgokat sem tud megoldani.
  • Dzsini
    Igen, ott egy évre írtam, és én is csak tippeltem, hátha úgy kapok valami konkrét választ :(
  • [NST]Cifu
    Szerintem reálisabb az 5000 aktív (napi belépő) reg...
  • 355
    De rohadt gyors vagy, ba+ :-)))
  • 355
    Mármint #22520...
  • j0nNyKa
    ez valami fekete-fehér vita :D
    vagy.. what? :D
  • 355
    Bakker, most kereshetem...

Bocs, a vita megvolt, de a szám Dzsinitől volt, saccra (#2250).

A nagyságrenddel egyet értek: én sem hiszem, hogy 5%-nál több lenne a rendszeresen írogató, de azért annyi meglehet.
  • j0nNyKa
    tutinem, fogalmam nincs hány aktív user van :)
  • 355
    Nem'tom, asszem Jonnyka vágta a fejemhez egy korábbi vitában :-)

Állítólag 350.000 regisztrációból 15.000 aktív.
  • Dzsini
    Naponta 10-20 új regisztráció van (ez néhány éve 30-50 volt!), ezeknek a túlnyomó többsége 10 alatti hozzászólással van, és / vagy legalább 3-10 éve nem lépett be.

A 350 ezres szám jó reklámalap.
  • Maximus4
    Attól még a rendszer tagokként kezeli őket,mivel itt nincs olyan,hogy inaktivítás miatt törlődnének.Amúgy Dzsini erre gondolt mivel a főoldalon ez van kint:
  • Tinman #23002
    A 350k már csak azért sem lehet igaz, mert nézd meg napról napra a fórumozók szülinapi részét.

Átlagban 70%-uk évek óta be sem lépett!
  • Tinman #23001
    Ez nekem is magas.

Tegyük fel holnaptól a fórum rész nem létezik, csak a hír rész... lehet olvasgatni, mint az Indexet. (Ok, indexnek is van fórumrésze, de nem közvetlenül a cikkek alatt.)

A látogatottság kb. tizedére esne vissza alsó hangon, ebben holt biztos vagyok.

Már csak ha azt nézem, hogy egy aktív fórumozó mennyi oldalletöltést generál, már az nem gyenge. (Csak én naponta simán 100-at! Ritkán reklámra is kattintok...)
  • Maximus4
    A 15 000,max pár ezer ha van.Abból is ki tudja mennyi az alreg.
  • Dzsini
    A 15000 mennyire hasraütéses szám (én soknak tartom, látva az elmúlt 6-8 év masszív visszaesését)? Én hiába kérdeztem többször, soha nem kaptam egyenes választ, jobb alul pedig egy 350 ezer feletti szám van.
  • immovable
    Azért vagy, hogy javítsd a statisztikát így jobb alkupocizóba kerül az oldal a reklámfelület értékesítésekor. Ezért nincs banhammer a modok kezébe sem, mert jelentősen csökkenne a regek száma. :)
  • 355
    24.000.000 hozzászólással, 15.000 aktív fórumozóval megtűrt nyűg vagyunk?!?
  • 355
    Két embernek napi 10-10 óra fejlesztőmunka > 400 óra havonta. Mi a ló…fül nem fér bele havi 400 órába?
  • Sir Quno Jedi
    A fórum csupán nyűg nekik, ezt régebben is megmondták. Meg vagyunk tűrve és ennyi. Jobb lenne nem ficeregni, me rosszabb is lehetne...
  • Dzsini
    Erről kérdezd meg Tibort.
  • Tinman #22993
    Hmmm... de a rengeteg kattintást nem a fórumozóknak köszönheti az oldal?
  • Dzsini
    Azért az oldal elsősorban hírforrás, a cikkek környékén is bizonyára van tennivaló (adminfelület, mittudoménmi - a tartalmi szempontot nem nézve), a fórum úgy néz ki hátsó lángra került, igaz elég furcsa hibák maradtak benne.
  • pxxl
    Ki mondta, hogy a fórumot fejleszti(k)? :)
  • 355
    Ha napi 16-24 órát fejlesztésre fordítanak, egy hónap alatt készen kéne lennie egy über-fórum rendszernek...
  • Dzsini
    Az, hogy be van jelentkezve, és betölti az sg.hu/forum.php -t, nem jelenti azt, hogy nézi a fórumot. Ez már frissíti a legutóbbi látogatást.
  • Dzsini
    Chaten azt állította, hogy "napi 8-10 órán át fejlesztjük az oldalt" (nem pontos idézet).

A többesszámra a topicjába másik hozzászóló 3 hozzászólásos VIP "web developer, sitebuilder" lehet a válasz...
  • SzirmosSzisza
    Pedig naponta nézi a fórumot, csak gondolom neki is szabad idejében kéne fejleszteni :)
  • Maximus4
    Az utóbbi időben túl nagy a csend a fejlesztés kapcsán,ha van egyáltalán :(
  • j0nNyKa
    bizonyára az fogja motiválni dombyt, ha az agyára mész :)
  • 355
    Ha elég sokat jelentgetjük, előbb-utóbb talán az agyára megyünk és megcsinálja.

Vagy nem.
  • Dzsini
    Hetek óta ismert és sokszor jelentett hiba, a fejlesztő jelenleg tojik rá valószínűleg fontosabb fejlesztésekkel van elfoglalva.
  • 355
    Ok, nem egészen ez történik. A fórum js scriptje úgy érzékeli, hogy a kód # (kettőskereszt) utáni része egy hivatkozás egy másik hsz-ra, linkké konvertálja és így már a böngésző rosszul jeleníti meg.

Ez a konvertálás máshol is felesleges, pl. a modellautósban bevett szokás a rajtszámos modelleket úgy jelölni, hogy pl. Ferrari 412P #220. És ha jól sejtem, most itt is egy link született a 220-ik hsz-ra.
  • j0nNyKa
    végre valaki jelentette a hibát
  • 355
    'reggelt!

Az egyik fórumba posztoltam pár árat euróban. A fórum script tároláshoz átkonvertálja HTML entities-be, de a megjelenítésből kimaradt a decode, úgyhogy a kód jelenik meg, nem az euró jel.

Példa: €99.99.
  • kamionosjoe
    Semmi szükség nem volt itt Edvard Snowdenre, hogy kiteregesse a szennyest, ha valaki megkért volna, hogy nyomjam meg a gombokat már régen kiderült volna itt minden. :D
  • j0nNyKa
    a phpt? a te ctrl + u-d durva
  • Micsu
    jó hát ilyen alapon akkor mindenki egyedül csináljon mindent
  • kamionosjoe
    Én ha megnyomom akkor a Ctrl+U gombokat akkor látom a forráskódot! :)
  • Dodo55
    Nem, dehogy, természetesen vannak köztünk gondolatolvasók, így annyira nem is nagy dolog forráskód nélkül dolgozni