Mi kellene az SG-nek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[HUN]FaTaL
És? Akkor szét kell gányolni a fórummotort? 😄

Tudtommal egy gép arrébbmozgatásától még semmilyen forráskód nem módosul.

http://goo.gl/gd6Zi5

Szabi
vasárnap 23órakkor nagy változást ne várj 😄

"Nulla tenaci invia est via"

tomsolo
Mert költözött.

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

[HUN]FaTaL
Ha nem fejleszti senki ezt a retkes fórumot, akkor mi a ráknak kellett hozzányúlni? Komolyan vicc.

http://goo.gl/gd6Zi5

Frissítettem a cuccot közben, már nem kell vele baszakodni, elég egyszer berakni és nem romlik el szerkesztéskor: http://pastebin.com/Xs2tpcJ7
Itt van akkor a workaround az aposztrófos bugra:
http://pastebin.com/SduipKS3

A topicok fejlécébe kell berakni valahova (mindegy hova), illetve arra kell nagyon figyelni, hogy minden szerkesztésnél felezõdnek a kódban a backslash-ek (a replace függvény második paraméterében), így minden szerkesztésnél vissza kell írni a hiányzókat, összesen 8 darab kell a megfelelõ mûködéshez!
Dzsini
nyugodtan beírhatod te is a javítottat 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

SzirmosSzisza
Frissíthetnétek amúgy, párszor már írtam itt is, hg-ként törlés megy, illetve VIP-es visszavonás is, pontosabban

"- hozzászólás visszavonása után nem irányít vissza a topicba, hanem marad a moderalas php3-on"

#22042: az direkt van amúgy, pl a logout php-s linkek elkerülése érdekében 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

- a téma karbantartása ablak nem rendelkezik HTML fejléccel => a karakterkódolás nem meghatározott, ha a böngészõ alapértelmezése UTF-8, akkor hibás karakterek jelennek meg
- az új téma nyitása ablak is szét van csúszva

- szétesett a fejléc "egyszerûsített fórum design" esetén
- a pontozás rapszodikusan (nem) mûködik
- több topicból elveszett az elmúlt pár nap termése
- nem mûködik a jobb alsó chat (kitörölte az összes ismerõst, nem lehet senkit felvenni)
- nem lehet hsz-t visszavonni (VIP)
- a moderátori eszköztár többé-kevésbé nem megy (IP, etc..)
- topikon belül nem jelzi,ha új hozzászólás érkezik
- Házigazdaként miután törölsz egy HSZ-t, nem tûnik el csak kiírja hogy törölve lett...
- Nem mûködik a moderátori emailcím
- Ha a hozzászólásban aposztróf karakter van (shift+1), akkor az üres hozzászólásként jelenik meg
- hozzászólás visszavonása után nem irányít vissza a topicba, hanem marad a moderalas php3-on
- hozzászólás szerkesztése után (ez mintha nem mindig lenne így ?!) nem irányít vissza a topicba, hanem marad a newmessage php-n
- ha a fenti két pontban a newmessage és a php, illetve a moderalas és a php közé raknék pontot, nem küldené el a hszt, hanem kapnék egy köcsögöt és egy felkiáltójelet (nem viccelek 😄D)

(Félkövérrel jeleztem amiket hozzáírtam)
Dzsini
Azért az eléggé valószínûnek tûnik, hogy holnap megint neki fognak ülni és javítani egy vödör dolgot, például az aposztrófos gikszert.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

SzirmosSzisza
Legcélszerûbb lenne valami általános hirdetmény, kb akkorában, mint az új hozzászólás érkezett üzenet a topikokban, benne hasznos infókkal 😊

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Igaz, de pl. a házigazdáknak lehetne szólni valamilyen hatékony úton-módon, hogy egy jQuery-s workaroundot (form submit eventre bindelt replace) addig dobjanak be, és akkor a forgalmasabb topicok fixelve lehetnének addig így.

Lehet mindjárt össze is dobok egyet, azt akkor csak be kell másolni.

A hatékony értesítésre is van közben ötletem, az új topicokat gondolom sokan nézik, moderátori beleegyezéssel/közbenjárással lehetne egyet nyitni, ha kellõen életképesnek és szükségesnek tartják a lépést.
j0nNyKa
jóhát mire elmagyarázod az átlag usernek hogy escapeljen... 😊
''

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

Ugyan a bug még mindig fent áll, de backslash-el escape-elve lehet aposztrófot írni!

>>>>> ' <<<<<
j0nNyKa
- nem mûködik a jobb alsó chat (kitörölte az összes ismerõst, nem lehet senkit felvenni)
- Házigazdaként miután törölsz egy HSZ-t, nem tûnik el csak kiírja hogy törölve lett...
- Ha a hozzászólásban aposztróf karakter van (shift+1), akkor az üres hozzászólásként jelenik meg
- hozzászólás visszavonása után nem irányít vissza a topicba, hanem marad a moderalas php3-on
- hozzászólás szerkesztése után (ez mintha nem mindig lenne így ?!) nem irányít vissza a topicba, hanem marad a newmessage php-n
- ha a fenti két pontban a newmessage és a php, illetve a moderalas és a php közé raknék pontot, nem küldené el a hszt, hanem kapnék egy köcsögöt és egy felkiáltójelet (nem viccelek 😄D)

Kíváncsi lennék a véleményedre errõl:
"Semmi bajom nem volt a moderációval kb nyolc évig, amikor megrágalmaztak a fórumon. Semmi mást nem kértem, csak a rágalom törlését. Nem tették meg, mert "védett" reg tette. Most akkor év nagyok a rossz, mert én nem fórumoztam rendesen? Remélem ezt nem gondoltad komolyan."
SzirmosSzisza
Lehet már törölni hozzászólás házigazdaként és VIP-el is ...

Maximus4
Én jelölöm ki neked az utat?Egy egyszerû kérdésre sem tudsz világos,egyértelmû választ adni.De inkább nem folytatom,nekem ennyi elég volt.

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

Dzsini

én értettem, hogy ezt kérdezted, de ezek szerint te nem értetted, amit válaszoltam. <#nemtudom>. Az volt a válaszom lényege, hogy makd én kitalálom egyedül, hogy mihez akarok kezdeni, és nem kell az, hogy te jelöld ki nekem az utat.

SzirmosSzisza
Miért nem ignoráljátok õket ? 😞

<#nezze> niitakával beszéltem arról, amiben egyetértek vele, hogy szerintem is jobb lenne tõle az sg. Szerintem inkább az a kofliktuskeresés, amikor valakik hárman rárepülek egy másikra, aki nem is szólt hozzájuk, és ráadásul eleve tudják róla, hogy más véleményen van.

Maximus4
Akkor megfogalmazom mégegyszer.
A szavaidból azt vettem ki,hogy írtatok a szerkesztõnek a gerinctelen,részrehajló,korrupt (csak magamra értem,a többiektõl elnézést kérek) moderálással kapcsolatban.És erre vonatkozott a kérdésem,hogy kaptatok-e a szerkesztõtõl választ?

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

nem tudom miért gondolod, hogy itt valaki választ akar kapni. A válaszokat már megkaptuk.

j0nNyKa
2011 óta tényleg nem nagyon regisztrált senki ide
nem haragszol meg, ha a... túl alacsony szint miatt én most így kiszállok?
átfogalmazom: igazából magasról telibe, hogy haragszol-e, nekem ez most így már mentálisan fáj, úgyhogy ajánlom maximus ajánlatát, szaladj ügyvédhez, rendõrhöz, a lényeg: innen el. 😊

Dzsini
Naponta 20-50 új regisztráció van, 2011 óta nem te vagy a "legújabb".

Dzsini
Ha nem akarsz tárgyalni, akkor minek koptatod itt a billentyûzetet? Miért látogatsz egy olyan fórumot, ahol egy "vadidegen ember üzleti érdekeit" segíted elõ? Mi a fészkes fenét keresel te itt a konfliktuson kívül?

ehhez képet meg én vagyok itt az egyik legújab felhasználó. Gondolom ez neked még mindig nem árul el semmit.

Maximus4
Helyes.Ha nem vagyok indiszkrét,kaptatok már választ?

j0nNyKa
😊)
aranyos ahogy rage-elsz, de rohadtul nem nehéz mutatni bárkit: mindenkinek látszanak a hsz-ei, aki nem te vagy
gondolom ez neked még mindig nem árul el semmit? semmi következtetés, ilyesmi? átgondolni dolgokat? nem?

és nyilván nem fogok egy olyan szervezettel tárgyalkatni, aki erre nem hajlandó. Nekem nem kell az építõ javaslataimmal egy vadidegen ember üzleti érdekeit elõsegítenem.

bár mondjuk nem a multireges játékotok miatt

igen

mutathatnál egy-két új fórumozót is azért, hogy alátámaszd az állításodat.

Maximus4
Írtál már emiatt és az összes többi napokban felhozott dolog miatt a szerkesztõnek vagy esetleg megkerestetek már ügyvédet,bírót rendõrt vagy valami hasonló szervet a cimboráddal?

egyébként szerinted kinek van kedve veled beszélegtni, amikor egy multireg vagy, aki olyanokat megcsinál, mint amit a sim city topikban produkáltál? Mert nekemn biztos nem.

j0nNyKa
a sok új fórumozónak van agya, és felfogják maguktól, hogy hogyan kell viselkedni egy közösségben
érdekes, hogy az új fórumozóknak nem kell lenyitogatni a hsz-eit 😊
de feltételezem, hogy ebbõl te most így semmit nem tudsz / akarsz megérteni, amit leírtam.
jól gondolom?

és szerinted a sok ÚJ fórumozónak hogyan fog jól menni, ha nincs leírva?

Dzsini
Mégis milyen sok fórumozónak jól megy sok éve... biztos bennük van a hiba, és nem azokban, akik állandó szereplõi a büntipontlistának és a modtopicoknak.

ráadásul egymásnak ellentmondó ad hoc dolgokat határozgatnak meg, ami két perccel késõbb már nem úgy van, meg az egyikre máshogy van, mint a másikra, ráadásul rengeteg energiát csak arra fordítanak, hogy megtorolják azt, ha valaki valamit rajtuk számonkér.

Dzsini
Jó, ne érts egyet.

További jó fórumozást.

az a probléma, hogy mi az az "úgy", ha nincs leírva.

remélem a Dzsini-Efreet multireg is ki leszt tiltva akkor

Sir Quno Jedi
Me nem tanulsz látod-e. 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Tinman
Komolyan már...

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Ezzel soha sem fogok egyetérteni. Ez a mentalitás rettenetesen romboló, mind a fórumon, mind a társadalomban általában. Az internet és a fórum nem egy elzárt világ, ahol más szabályok érvényesek, mint IRL. Ezt nagyon meg kellene tanulni. Eddig nem sikerült sem a fórumozók többségének, sem a szolgáltatók többségének.
"kultúrált módon, értelmesen beszélget a többi hasonló fórumozóval"
Pontosan ezt lehetetleníti el a diktatúra. Képzeld el, nem az ujjamból szoptam ezt. Semmi bajom nem volt a moderációval kb nyolc évig, amikor megrágalmaztak a fórumon. Semmi mást nem kértem, csak a rágalom törlését. Nem tették meg, mert "védett" reg tette. Most akkor év nagyok a rossz, mert én nem fórumoztam rendesen? Remélem ezt nem gondoltad komolyan.
Dzsini
Látom azóta se sikerült megérteni, hogy minden (akár nyilvános, akár zártkörû) fórum mindig, minden körülmények között diktatúra, méghozzá a fõszerkesztõ és az általa megbízott moderátorok diktatúrája, szó sincs demokráciáról. Mert másképp nem lehet a névtelen, vesztenivaló nélküli bajkeverõk között valamilyen szintû rendet tartani az értelmesebb többség nyugodt fórumozása érdekében.
Az értelmesebbjének soha, semmilyen problémája nincs a moderációval (nagyobb részük nem is tudja, hogy létezik), mert eszébe sem jut, hogy nekiálljon rugózni és jogászt játszani, hanem kultúrált módon, értelmesen beszélget a többi hasonló fórumozóval. Nem nézegeti a moderálási elveket, mert nincs rá szüksége. A nyûglõdés azoknak az elfoglaltsága, akiknek nincs jobb dolguk.Te is nyugodtan beszélgethetnél akár ezen a fórumon, akár másikon ahelyett, hogy itt koptatnád a billentyûzetet.

tomsolo
Ott a fõszerkesztõ beszéld le vele ezt.

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

"attól még úgy van"
Nincs úgy. Bármennyire úgy gondolja bármelyik modi. Ha úgy lenne, akkor sem államra, sem igazságszolgáltatásra nem lenne szükség, önkény honolna mindenhol. A demokrácia lényege az (lenne), hogy van egy mindenki által elfogadott, írásba foglalt norma, amit mindenki tiszteletben tart. Ha nem azért büntetést kap. Mindenki egyformán mérve, nem a bírók által szimpátia szerint pofára.
" aki sokáig pattog így, azt kivágják pihenõre"
Pontosan ezt a moderátori önkényt kifogásolom. Szerintem szörnyû lenne, ha így mûködne a világ. A "Befogodapofád, mert kib*szlak!" mentalitás önkény, diktátorság. Ha nincsenek szabályok, akkor anarchia van. Ha a szabályok nem mindenkire egyformán vonatkoznak, akkor diktatúra.
"ugyanezeket lefutottuk nem túl rég"
Igen. Amikor az érvek kimerültek, akkor jön az "ignore on", "unom", "nincs értelme tovább", majd a fenyegetés, végül a kitiltás, cenzúra. Ismerem a forgatókönyvet. Ott is ez volt. Meggyõzni nem, de kitiltani sikerült. Hát, gratulálok annak a rendkívül okos modinak.

Attól, hogy sok fórumozó ilyen "attól még úgy van" mentalitással birka módjára elfogadja a moderátori önkényt, még nem legitimálja azt semmi.

"ha rajtam múlna az egész moderálási alapelvek kimerülne egy "viselkedj úgy, hogy ne kelljen moderálni"-ban"
Ha rajtam múlna az egész moderátori utasítás kimerülne egy "moderálj úgy, hogy ne legyen rád panasz"-szal. Nem pedig úgy, hogy "itt az lesz, amit ti mondtok"-kal.

Érveket továbbra is várnék. De érveket, nem fenyegetést, kitiltást. Persze egyszerûbb elfogadni az önkényt, mint tenni ellene.
Dzsini
A kedvemért olvasd már át mondjuk a Játékosok fóruma moderátori topicját, ott szó szerint ugyanezeket lefutottuk nem túl rég, és akkor se érdekelt senkit a jogászkodás. Az eredménye az szokott lenni, hogy aki sokáig pattog így, azt kivágják pihenõre, amíg meg nem érti, hogy attól, hogy valami nincs betû szerint leírva, attól még úgy van.

Ha minden le lenne írva, akkor abban keresgélnétek a kibúvókat, így felesleges "mindent" leírni. Nem találtad fel a spanyolviaszt, és nem fogod megváltani a világot. Inkább menj normálisan fórumozni, minthogy itt rugózol értelmetlenül.

(ha rajtam múlna az egész moderálási alapelvek kimerülne egy "viselkedj úgy, hogy ne kelljen moderálni"-ban, azzal szórakozhatnának a szövegbúvárok)