27328
-
#23216 Hat akkor remelem Tibiek olvassak ezt a topikot, bar miert ne tennek nem csak az O erdekuk hanem mindenkie 350 nemtudom hany ezer forumozo biztos nem fog ide irni. 10 eve jarok ide rendszeres olvasgatni, szerintem annak meg van az oka pedig nem szokasom unatkozni.
Nem mintha surun jarnek FB-ra, de pl osszam meg a cikket amikor meg el sem olvastam... erdekes. Szerintem ez csak bemeligito amolyan tobb szem tobbet lat. (alap kodolasi (szarvas) hibaktol eltekintve) -
#23215 "nem nagyon akad" =/= egyáltalán nem akad
Ne kelljen mindent szavanként megmagyarázni... -
clio1616v #23214 ha már igazi újításról beszélünk, akkor legyen teljesen új rá se lehessen ismerni -
#23213 "Onnan tudod, idehaza, hogy remek dolgot alkottál, hogy nem nagyon akad ellenvélemény, fikázó"
wat, fikázó mindig akad, nincs olyan, hogy valami mindenkinek tetszene. Nézz meg egy imdb top listát, az összesnél van 1 csillagos szavazat vagy esetleg ami valamivel közelebb van ehhez a témához: egy új játék megjelenését, a fórumra 90%-ban azok írnak akinek valami nem tetszik és fikázzák a játékot, közben általában a nagyobb többség nyugodtan játszik vele és nem kommunikálja le, hogy neki mennyire tetszik. -
clio1616v #23212 így van én azt várom, hogy a dizájn megegyezzen a főoldaléval és teljesen újuljanak meg a fórumban eddig megszokott funkciók, hogy még véletlenül se lehessen magától értetődően megtalálni őket, kell a frissítés most már ne hagyjátok meg a régi elavult klasszikus funkciókat -
#23211 Igen, ez az építő jellegű kritika (és ez az, amit szerintem köszönettel fogadnak is, a hibajelentésekkel együtt) - ami azért komolyan különbözik a hisztitől.
Ha valakinek van rá ideje összeszedhetné egy hozzászólásba a ma reggel óta befutott ilyen jellegű hozzászólásokat (betűtípus gondok, színkódolás kiterjesztése, stb.)
-
#23210 Szerintem valami buborékban élsz.
Nem csak idehaza, mindenfele a világon a változást bizony negatív reakciók követik tömegében, ahol nem az a ritka kivétel és többségében nem túl aktív felhasználóbázist takar.
Ez mindenfele így megy és attól független, hogy milyen a változás, csak annak mértékétől függ. -
#23209 No, ezt azért nem merném ilyen kategorikusan kijelenteni, hogy minden változás ellenérzést hoz magával. Azért volt már több ezer példa arra a nagyvilágban, hogy valami jobban nézett ki, mint a korábbi verziója. És itt nem is tárgyakról (autók, mobilok stb.) beszélek ahol simán lehetne ellenpéldát találni, hanem weblapokról.
"Ha egy-két hónap múlva se tetszik az új, akkor az már a megszokott környezetben egy megalapozott állítás lehet."
Még egyszer mondom, nekem "pusztán" a vizuális megjelenéssel van bajom. Speciel a korábbi SG-k sem tetszettek, de mivel információs szempontból használható, ezen túl tudtam tenni magam. Ugyanez igaz lehet az új verzióra is. Megszokom, használom, nem verem az asztalt, de ettől még meg van/lesz a véleményem erről dizájnról évek múlva is. -
#23208 Pontosan!
Onnan tudod, idehaza, hogy remek dolgot alkottál, hogy nem nagyon akad ellenvélemény, fikázó. A jól seperc alatt elfogadják és természetesnek veszik, a rossz ellen meg ágálnak.
Ellenben a #23205 fényében tárgytalan amiről beszélgetünk.
Ez van. Ezt kell szeretni. Kész. -
#23207 Szerintem jó a dizájn. Fórumot is hasonlóra. -
#23206 Ok, de te most már az alapvetően pozitív változás lehetséges hátrányait ecseteled.
Ellenben, ha többen is azt mondjuk, hogy egybefolyik a nagy fehérségbe a főlap, akkor emögött azért lehet valami. -
#23205 Csak jelezni szeretném,hogy a dizájnváltás nem közkívánatra történt és szó sem volt arról,hogy bárkinek is kikérnék a vélemyényét mielőtt bevezetik.Szóval lehet hőbörögni és topikokba írkálni,hogy vissza a régit,úgysem fog megváltozni semmi,el kell fogadni,hogy ilyen lett és hozzá kell szokni.És ez így van jól.Persze véleményeket lehet alkotni,de olyat úgysem tudtak volna csinálni Tibiék,hogy az mindenkinek megfeleljen.Az persze lehet,hogy minimális változások történnek még esetleg a betűtípusokkal vagy a mérettel,de kb. ennyi szerintem:)
Kíváncsian várom a fórum ráncfelvarrását is:) -
#23204 Mondta bárki, hogy nincs jogod hozzá? Más is megteszi, nem dől tőle össze a világ.
Én abban reménykedem, hogy a sok hozzászólás között az érdemi (bugreport, építő jellegű tanács) hozzászólásokat olvassák szerkesztői oldalról. -
#23203 ez szuper dolog (most megdicsértem a tényt, hogy dicsérsz), de azt te is látod, látnod kell, hogy ez egyáltalán nem gyakori dolog, 100x 1000x gyakoribb a másik véglet sajnos
én pl. a dizájneremmel kibeszéltem az előbb az új sg dizájnt programozó / designer szemmel, jócskán találtunk benne tüskét, de egy csomó dolgot "megdicsértünk", viszont odáig nem jutnék el, hogy akár a jó, akár a rossz dolgokat elmondjam az illetékeseknek (pedig lehet hogy tökre segítenék vele) -
#23202 Ez lehet a #23139 mögött akkor. -
#23201 Nézd meg az aláírásom...
De írtam a múlt héten egy IT cégnek is köszönő levelet, mert évek óta kiváló minőséget kapok tőlük, soha nem csalódtam még bennük.
Szoktam dicsérni, más lehet, hogy nem. -
#23200 Lépjünk tovább:
Elhisszük, hogy ki kell szolgálni a tapimániás látogatókat, de azoknak eddig is ott volt a mobil felület nem?
Nem.
Most itt van nekünk a felnőtt ujjnyi szélesség a címeknél, a pixeles, és hatalmas képek a főoldalon stb, mert a phableteseknek kell.
S mindezt az egész dizájn nyakönti egy kis szósszal.
Nyilván, a majom is megszokja, ha a kivágják a fát a ketrecében, és arrébb teszik... de hadd legyen már meg a joga őrjöngeni!
-
#23199 főoldalon kimaradt betű- és háttér színének megadása, így akinél más van beállítva mint az alap böngészőben, annak... elég érdekesen néz ki. -
#23198 Nagy átlag? 355599 fórumozó van és abból kb 10 panaszkodik itt, szerintem ez egész jó arány.
Igen tudom, hogy ennek 10%-a aktív kb -
#23197 Van egyaltalan valaki akinek ez bejon?
Sztem olyan mintha valami befejezetlen otvar munka lenne. -
#23196 ja mer amúgy a mai világban olyan rohadtul szoktak az emberek dícsérni dolgokat (lásd sg fórum plusz minusz rendszer) :)
nyilván a munkahelyen a 180 centis szőke bombázót megdícséred, de egy közösségi fórumon egy dizájnváltást... different story. -
#23195 100 négyzetméteres házban soha nem tudod mi van a ház másik végén, attól félsz, hogy ott bejön a tolvaj, a 30 négyzetméteresben mindig tudtad, hogy mi hogy történik.
Az új kollega jön, lehet, hogy szimpatikusabb lesz a főnökségnek, és vele kivételezni fognak?
Mindenhol meg lehet találni azokat a pontokat, amik a kényelmetlenség forrásai lehetnek, az már egyénfüggő, hogy ezek közül melyik kire milyen hatással van. Van, aki egy luxusnyaralás (ami csupa pozitív dolog) első napjain képtelen jól aludni, mert idegen ágyban, idegen környezetben van, idegen hangok veszik körül. A szokatlan, az új mindig félelmetes. Az már az ember saját dolga, hogy ő a félelmet hogy kezeli - menekül ("sose jövök erre az oldalra többet"), harcol ("hisztizik a fórumon / trollkodásba kezd"), stb. Nem vagyunk egyformák ezen a téren sem. -
#23194 Tökéletesen egyetértek, de csak abban az esetben, ha a változás negatív!
Gondolj bele... egy 30 m2 házból egy 100m2-es költözöl. Az idegbeteg kollégád kirúgják, jön helyette egy 180 centi szőke bombázó. Etc.
Ha a design baromi jó lenne és a nagy átlagnak bejönne, akkor nem lenne az amiről most beszélgetünk, hanem a dicséreteket kellene itt olvasgatni... -
#23193 Minden változás alapvetően ellenérzést vált ki az emberekben (és az állatokban is), mert a megszokott környezet biztonságérzetet nyújt. Ha valami szokatlan történik (jelen esetben dizájnváltás), akkor ösztönös reakciók indulnak be. Ez alap pszichológiai tény, szó nincs arról, hogy "tetszik" vagy "nem tetszik" az új dolog. Más, mint amit megszoktam, ezért ellenségesen/félve közelítek hozzá.
Ha egy-két hónap múlva se tetszik az új, akkor az már a megszokott környezetben egy megalapozott állítás lehet. Most, az ösztönös reakció szinte biztos, hogy nem annak szól. -
#23192 Ez egyértelmű, mivel megszokja az újat(kénytelen megszokni), pár hónap múlva a régi dizájn emléke is lassan elhalványul és már a kutya sem fog emlékezni rá. Ez törvényszerű. De annak nem kéne törvényszerűnek lenni, hogy az új dizájn már eleve ne is tetsszen a többségnek, de az Sg sosem a tetszetős grafikai megoldásokról volt híres. -
#23191 Így van - "újságosabb". -
#23190 Én úgy gondolom, az csak jót jelent, ha egy felhasználó / látogató "hisztizik".
Tudod miért?
Mert magáénak érzi az oldalt.
Ha valaki apatikusan fogad ekkora volumenű változásokat, az érzelmi szegénységet is takarhat akár... -
#23189 Szerintem egész szép lett az új főoldal. Annyi a gondom vele, hogy kicsit zsúfoltnak hat, nincsenek elválasztva az egyes blokkok egymástól. -
#23188 sokkal összeszedettebb az első
-
#23187 hú olyan rég volt? nem tegnap?!
/nosztalgia on -
#23186 Most meg igen, a következőnél meg majd eldöntöd :) Ez egy ilyen sport. -
#23185 (az utolsó vicces, azon felnevettem ) -
#23184 Ha így fogalmazok, akkor már Te vagyok :) -
#23183 Én például nem hisztiztem az 5-6(?) évvel ezelőtti váltáskor. -
#23182 Nem értem a problémád :) -
#23181 Hiszti. -
#23180 A közönségesség még csak érintve sem lett általam. Szóvá tettem a felháborodásomat. A magyar nyelv érdekes, kifejező és nézőpont kérdése, de tud nagyon durva is lenni - ha te a "közönségességet" láttad benne, akkor úgy akartad látni.
Szokatlan?
Nem vitatom - de nem vagyok robot. -
#23179 Szerintem meg lehet szokni, hogy nincsen annyi kép (én csak annyi különbséget látok), ovis koromban is sikerült az átszokás a képes könyvekről :+ -
#23178 true :)
egyébként az utóbbi dizájnváltásnál mintha nem lett volna ekkora hisztihullám, vagy csak megszépítette az idő.. :)
nálam egyébként ez sokkal jobban kibassza a biztosítékot, minthogy mennyire áttekinthető / az embereknek tetsző a design (tekintve hogy pont ugyanúgy leszarom az sg főoldalt, mint itt sokan, bánom is én ha nem áttekinthető) -
#23177 Súgok:
S ez csak egy cikk volt.