27328
-
#23257 Szerintem az egyszínű kifestés és a szögletes (nem lekerekített) négyszög már elég valakinek, hogy rásüsse a "Metro" jelzőt :) -
#23256 Mi az új oprendszer amit emiatt csinált az ms? És miért nem halottam róla?
Mondjuk én a "metro felület" (hivatalos nevén windows 8 ui) és az sg főoldala közt olyan nagyon sok egyezést nem látok. Konkrétan néztem minden szögből, de én nem látom a win8-am és az oldal közt az egyezést.
(lehet összevetni a kettőt, annak is akinek nincs win 8 telepítve)
Az pedig más téma, hogy valóban valamennyire ms stíusú lett, ők használják ezeket a színeket (kék-fehér-szürke) mostanában előszeretettel. Illetve nagy gombok, nagy betűk (de ez az érintő képernyő miatt van).
Az oldal úgy néz ki jelenleg ahogy, de nem magával a dizájnnal vannak a gondok, hanem azzal, hogy még nincs kész, és nincs rendesen összerakva, pozícionálva stb. Hogy miért került így beélesítésre az oldal, azt pedig Mortimer (az oldal tulajdonosa) leírta nemsokkal lejjebb. -
clio1616v #23255 tvn se működik -
clio1616v #23254 így van, megnézem tvn is; ott megy-e -
clio1616v #23253 nincs vele semmi gond, de fel sem merült bennem, hogy OSX-en használja a Chrome-ot -
#23252 8" tableten nálam az m.sg.hu jön be a főoldalra. Hiába megyek az oldal alján area hogy "normál oldal", mindig a mobilverziót tölti be. -
clio1616v #23251 iphone-on nem megy az új dizájnos oldal, még a régi jön be az m.sg.hu és alul a Normál oldalra válás nem működik -
sirpalee #23250 Hagyjad, csak mentegeti magát. -
#23249 De ő MAC-ről ír... -
#23248 Melyik az az uj oprendszer? -
#23247 Mi is a gond a Chrome-mal az OSX-en? Miért kell idiótán vihogni? -
#23246 jó mondjuk én vagyok hülye hogy etetem :) -
#23245 dehát neki ájfónja van! :) -
clio1616v #23244 te tényleg chromeot használsz OSX-en ?d: :D:D:DS: S:AS:
így már mindent értek -
#23243 gondolom az osx szóval még nem találkoztál életed során -
#23242 Szerintem olvasd el még egyszer... OSX alatt vannak gondok, nem windows alatt. -
clio1616v #23241 azt írod, hogy chromeban olvashatatlan, nálam olvasható -
sirpalee #23240 Elolvastad rendesen a hozzászólásom? Próbáld meg megint. -
clio1616v #23239 Chromeban:
-
#23238 Én kérek elnézést :) -
Coral Springs #23237 A dizájn túlzsúfolt, átláthatatlan, ráadásul erősen hajaz az egész a Metro felületre, amitől a hideg is kiráz. A hasonlósággal meg érdemes vigyázni, a Microsoft kiadott egy új op rendszert a Metro buktája miatt, ez elég jó statisztika arra hány embernek jön be. Nem véletlenül van itt lázongás. -
#23236 Használhatnátok normális, 1024x768 pixeles monitort vindózzal, nem ilyen hülyeségeket :D -
#23235 Egyszerre :D -
#23234 Ha OSX-en ki van kapcsolva a subpixel elmosás (amit szerintem sokan kikapcsolnak), akkor a következő képpen fest az főoldal:
http://cl.ly/image/3c1l1E1d451V/Screen%20Shot%202013-12-19%20at%2012.24.44.jpg
Ez most komoly? :D -
sirpalee #23233 Alul a képen osx 10.9 (rMBP) / chrome 31.0.1650.63, felette uaz a rendszer 7.0.1 es safarival. Egyszerűen olvashatatlan a chromeban megjelenő betűtípus, safaris pofás.
-
#23232 Ezt ki kellene rakni a nemlétező banner alá,kiemelt hozzászólásként a további lázongások elkerülése érdekében :) -
torreadorz #23231 Hát lenne még mit javítani ezen az új felületen.
Pl. mi is a logója ennek az oldalnak: sg.hu: Informatika és Tudomány
na most sikerült a tudományt a lap aljára helyezni fölé meg az ipon meg prohardver híreket... Most öszintén ha az érdekel akkor megnyitom azt az oldalt nem az sg-t. Az ipon és a prohardver kb. a 26. dolog amit itt akarok látni azokat alulra/oldalra kéne rakni. Mint ahogy ha megnyitom a prohardvert akkor meg nem az sg-s cikkeket szeretném a tetején látni...
Aztán dátumozás vagy valami, mert most egy nagy katyvasz az egész, fogalmam sincs melyik cikk az újabb vagy egyáltalán... Az egyes linkek nem különülnek el jól, a háttér összefolyik.
És itt nem arról van szó hogy új és az ellenállást vált ki, egyszerűen ez az új felület a jelenlegi formájában elvesztett egy rakás használhatósági funkciót. -
Matte #23229 nemnem. én mindent leszólok, ebben maximálisan igazad van, de ez tényleg ocsmány lett. -
#23228 Tabra illetve nagy képernyős mobilra a mobil felület nem jó. Illetve aki tabot vesz, nem biztos, hogy egy csökkentett funkciolanitású oldalt akar használni. Azét mert te kizárólag asztali pc-t használsz még nem biztos, hogy a felhasználók jelentős százaléka nem akarja tab-ról böngészni az oldalt. manapság ez a trend hogy így alakítják ki az oldalakat. Ezzel együtt kell élned, mert lassacskán minden ilyen lesz.
tizenpár utazási iroda weboldalának statisztikájának összesítéséből azt láttam, hogy a látogatások több mint negyede nem pc-ről érkezik. Ez egy it oldalnál szerintem csak nagyobb százalék lehet. -
clio1616v #23227 de érdekli őket és elkönyvelik annak, hogy igazából tetszik ez neked, csak mivel újdonságot divat leszólni, ezért teszed :D -
#23226 Gondolom van statisztikátok, mivel nézik az oldlakat. Így ti tudjátok, hogy mekkora igény van a touch kompatibilis oldalra. -
Matte #23225 Sziasztok!
Szerintem is borzalmas lett, olyan, mintha az origo és a 444 édestestvérek lennének és kettejük nászából született volna ez a korcs, összehányt rendszertelen igénytelenség. De nyilván ez sem érdekel senkit.
Sziasztok! -
clio1616v #23224 szerintem maradjon meg az új kinézet is és a régi is egy opcióként, betesztek egy linket és kész
és mindenki azt használja amelyiket akarja -
Mortimer #23223 Lesznek még finomítások, én is látom a hibákat. Muszáj volt most kirakni, hogy még idén kinn legyen.
A képek mérete már elég régóta mindenhol jóval nagyobb volt, mint nálunk, a 60x60-as aprócska bélyegekkel. A régi lap egy 7 collos tableten nem volt olvasható, és igenis figyelembe kell vennünk a növekvő arányukat. A kétkedőknek talán elég azt megemlítenem, hogy ebben a topikban is hány bejegyzés jött az előforduló mobilos problémák miatt (bejelentkezési, hozzászólási stb.). -
#23222 Sziasztok!
Nekem személy szerint nem tetszik az új kinézet, bár ez úgy sem érdekel senkit.
Sziasztok! -
#23221 -
#23220 Elgondolás jó a főoldalra
Némi (sok) finomhangolás gondolom még hátravan. Néhol el vannak csúszva szövegek, képek. Illetve valamivel jobban el kellene választani a kategóriákat. Kevésbé zsúfolttá tenni az oldalt. Illetve nem lenne rossz reszponzívvá tenni, és a külön mobilos verziót kiiktatni.
Fórum felújítást is várom :)
A hozzászólások kinézete azért remélem nem lesz annyira leegyszerűsítve, mint a cikkek alatti hsz-eknél :)
Ami a sok "hisztit" illeti, szerintem mindenki meg fogja szokni...
Emlékszem általános iskolában egyszer egy jópár tanár azért háborgott, mert új fénymásolót kaptak, és nem ugyanott volt rajta a gomb, meg nem ugyanúgy kellett használni. -
Hoz_Hun #23219 Hát nekem nem nagyon tetszik az új dizájn.
A cikkek kicsit jobban el kéne különíteni, hogy átláthatóbbak legyen. A fejléc elég minimalista, általánosságban meg az egész olyan fehér, hogy kifolyik a szemem.
Remélem a fórumon nem változtatnak. -
#23218 Kiralysag -
#23217 Olvassák, ha lejjebb körülnézel a "Mortimer" nevű felhasználó a főszerkesztő.