3339
www.athens2004.com
  • [Jakuza]
    Az lehet, viszont nem az a szabaly.
  • SoDI---
    Fazekas elmondta, hogy az általa leadott vizeletmennyiség az ötszöröse annak, amennyi minimálisan szükséges a doppingvizsgálathoz

10 milliliter is kellhet egy vizsgálathoz. A C teszthez 3 vizsgálat kell. Ő 25-öt adott.
  • Hentes Bill #1932
    asszem most jön mingyá
  • [Jakuza]
    Most fog kezdodni 5 perc mulva.
  • Pontius #1930
    Hánykor lessz a magyar női kézi? Francia-Magyar
  • [Jakuza]
    Na ezekutan kivancsi vagyok, hogy Annus elmegy e vizelni.

"Fazekas Róbert Pekingben is harcba száll az aranyért

NSO, 2004-08-26 14:51

Szombathelyen befejeződött a doppingvétség miatt olimpiai aranyérmétől megfosztott diszkoszvetőnk, Fazekas Róbert sajtótájékoztatója. Világbajnoki ezüstérmes atlétánk bejelentette, hogy nem adja fel a harcot, és a helyzet alakulásának függvényében meg szeretné védeni, vagy vissza szeretné szerezni olimpiai bajnoki címét a 2008-as pekingi olimpián. Fazekas elmondta, hogy az általa leadott vizeletmennyiség az ötszöröse annak, amennyi minimálisan szükséges a doppingvizsgálathoz, valamint kiemelte, hogy utaztak rá az ellenőrök és rendkívül megalázó volt az egész mintavételi procedúra. Kalapácsvető olimpiai bajnokunk, a szintén gyanúba kevert Annus Adrián nem volt ott a sajtótájékoztatón, egy levelet viszont küldött, melyben bejelentette, hogy az őt és családját ért méltánytalanságok miatt befejezi sportpályafutását és a jövő héten sajtótájékoztató keretében válaszol az újságírók kérdéseire."
  • Punkerwork
    valaki megadná a linket ahol online közvetítik a kézi meccset
  • [Jakuza]
  • Hentes Bill #1926
    ehhhhhhhhhh
  • [Jakuza]
    Istenem ezt a makos szar Amerikai csapatot.
  • Punkerwork
    nem nyitok vitát, én így gondolom és kész
  • Breki33
    1. Az buzuki
    2. A birkózók kezdetben ágyékkötöt viseltek, késöbb, mint az antik olimpiák minden résztvevöje: teljesen meztelenül mérköztek. A sportversenyeket az ifjúság nevelése mellett a hadrafoghatóság fenntartásának fontos eszközeként kezelték. Valószínüleg ezért tiltották a nöknek még csak a jelenlétét is a versenyeken, nemcsak versenyzöként, de még nézöként is. Ezt olyan komolyan vették, hogy halálbüntetéssel fenyegették a szabály ellen vétöket, és hogy a nök álruhában, versenybírónak öltözve se játszhassák ki a tiltást, elrendelték: még a versenyzök közelében tevékenykedö bíróknak is meztelenre kell vetközniök. A tiltás nem a nök ellen irányult, amit az is bizonyít, hogy évente rendeztek külön nöi (elsösorban könnyü atlétikai és futó-) versenyeket és játékokat, söt Spártában rendszeresen tartottak versenyeket (még birkózást is) a serdületlen fiuk és lányok között.
    3 Ha te így olelgetsz hosszú fülű csajaid lehetnek.
  • Punkerwork
    nem azt mondtam hogy minden birkózó buzi
  • Punkerwork
    1. görögök mindig is szerettek buzulni
    2. régen nem ruhában csinálták
    3. szerintem nem normális ha 2 manusz a földön "ölelgeti" egymást

és ezt nem csak én gondolom így
  • Breki33
    Alul kik vannak? P

• PREMIERE1
    A legrégebbi olimpiai sportok egyike!!!
  • Breki33
    vigyázz együtt nyaraltam egy birkózóval

amúgyis hülyeség
  • Hentes Bill #1917
    hát nem tom, sztem te sem vagy százas :P
  • forzajuve
    WOW!
  • Mike

Athen 2004
  • Punkerwork
    miért? szerinted nem?
  • gpm
    Sztem meg egy kemeny ferfias sport
  • Hentes Bill #1912
    eszednél vagy?!
  • Punkerwork
    buzeránsoknak való sport
  • Breki33
  • PREMIERE1
    Én pl. ismerem és szeretem is, meg láttam is egyet élőben korábban, bár alig volt akkor action. :) (Dögunalom néha, de nem rossz sport!)
  • Hentes Bill #1908
    44-43 az usának félidőben
  • genRob
    Megy az USA - Spanyol kosár. 30-27
  • Davidus
    Mert sovány lenne a nézettsége. Gondolom az amcsiknak meg a japóknak közvetítik.
  • Punkerwork
    15:20
  • BADE
    a kézi mikor lesz pontosan?
  • Hentes Bill #1903
    lol, a 160 kilójával sztem brunyált vagy 2 litert :)
  • Hentes Bill #1902
    ly=j
  • lwb
    várjá' még neki hátra van a pisi.
  • Serpa
    hívjanak meg egy szakértőt.
    :)
  • KG21
    mert úgysem ismeri senki a szabályokat :P
  • Punkerwork
    muszály volt neki, ha nem sikerül otthon megkövezik
  • Hentes Bill #1897
    bazzeg, nem semmi ez az iráni súlyemelő csákó, 263.5 kg-val úgy felállt, mint egy kiló kenyérrel :P
  • PREMIERE1
    Pillanatra dopping tesztet olvastam ...

Mondjuk a bírókkal is elvégeztetném!
  • ricsi1
    ha már volt sry:()
    Annus Adrián még kedden, Fazekas Róberttel együtt autóval vágott neki a hazafelé vezető útnak, s a tervek szerint csütörtökön érkeznek vissza Szombathelyre, ahol az aranyéremtől megfosztott diszkoszvető 14 órakor a szombathelyi városháza házasságkötő termében sajtótájékoztatót tart.

Annus újravizsgálásának esetében érthetően nagy a közfelháborodás, hiszen a sportoló csak Athénban négy alkalommal esett át doppingellenőrző vizsgálaton, ezek mindegyike negatív eredménnyel végződött. Ám a NOB szabályzata értelmében az olimpia idején, azaz augusztus 29-én, vasárnap éjfélig az akkreditált sportolók mindegyike gyakorlatilag bármikor, akár többször is ellenőrizhető. Akkor is, ha már elhagyta az olimpiai falut és Athént.

Athéni információink szerint a WADA és a NOB orvosi bizottsága csütörtök délig (magyar idő szerint 11-ig) szabott határidőt a MOB-nak, adja meg Annus pontos tartózkodási helyét. Mivel a sportoló még nem érkezett haza, a sportvezetés Schmitt Pál elnökkel délután ötig (magyar idő szerint 16 óráig) kért haladékot. Amennyiben nem történik meg a "helymeghatározás", a NOB automatikusan elveheti a kalapácsvető aranyérmét.

Olimpiai háttérké-pek az [o]-mobilon

Olimpiai ajánlatok az [origo] bevásárló-központban
    A Magyar Rádiónak nyilatkozva Pál Gábor, a szombathelyi sportolók sajtótitkára elmondta, Annus megalázónak tartja azt, hogy a WADA közreműködésével a magyar média bemocskolja, befeketíti, és tönkreteszi a családját.

"Ismétlem Annus szavait, az, ha ő ad negatív mintát, mint oly sokszor adott, annak abszolút semmilyen belátható következménye nincs, hiszen Fazekas esete bizonyítja, hogy ez semmire nem garancia. Annus Adriántól négyszer vettek vizeletmintát az olimpia ideje alatt, és mind a négy negatív lett. Tehát annak valami oka van, hogy tőle még egyszer vizeletet akarnak venni, és ő semmire nem lát garanciát" - nyilatkozta Pál Gábor.

A Magyar Olimpiai Bizottság közben azt szeretné elérni a NOB-nál, hogy az illetékesek elemezzék ki a Fazekas által szolgáltatott vizeletmintát, hogy az ügy minden szempontból tisztázódjon. Az atlétát, mivel a versenye utáni ellenőrzés során az előírt 75 helyett csak 25 milliliternyi mintát adott, doppingvétség miatt kizárták az athéni olimpiáról, és megfosztották aranyérmétől.

"A magyar csapat nevében a következő kéréssel szeretnék önhöz fordulni. A sportszerető magyar közvélemény Fazekas Róbert kizárását nagyon nehezen tudja elfogadni. Éppen ezért tisztelettel arra kérném, hogy a versenyző által szolgáltatott 25 milliliter vizeletmintát analizáltatni szíveskedjék. Ez ugyanis hozzájárulna a helyzet tisztázásához, a hangulat megnyugtatásához és ahhoz, hogy kiderüljön, volt-e a versenyző szervezetében doppingszer vagy sem. Szeretném remélni, hogy e kérésnek eleget tesz" - áll a Molnár Zoltán csapatvezető által aláírt, Patrick Schamaschnak, a NOB orvosi és tudományos bizottsága elnökének címzett levélben.