Olimpia 2004 Athen

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MrSpock
Szerintem Magyarországot ne is engedjék olimpián résztvenni!
Pekingben nem indulunk!
Minek?
Ez röhelyes,hogy Annusnak mintát kell adnia megint?
Az egész egy nagy rakás szar.
Ez az olimpia amúgy is valahogy zsenge,görögök valahogy nemtudják ezt igazából megrendezni.
Nincsenek felkészülve,meg úgy egészében.

Go Jeff Go!!!!

lwb
miért, õt nem csekkolták le a helyszínen a verseny után? ezexerint nem szoktak vizeletmintát venni minden érmestõl közvetlen az eredmény után?

lwb
asszem most egy nemzet szorít Majorosnak, hogy sikerüljön a pisi.

ha nem egy aranyunk bánta volna még vicces is lenne a helyzet ... így csak tragikomikus.

Hentes Bill
Annusnak újra mintát kell adnia!
NSO, 2004-08-25 18:28

Az Info Rádió értesülései szerint a Magyar Olimpiai Bizottságnak ma estig közölnie kell a nemzetközi szervezettel Annus Adrián jelenlegi tartózkodási helyét, és a magyar kalapácsvetõnek vasárnap éjfélig újra doppingmintát kell adnia, ellenben elvehetik tõle az olimpiai aranyérmét.

pfffffff

Boldog Karácsonyt!

Bandee1987
Gratula Majorosnak!
És ha nem lenne ez az igazságtalan eset Fazekassal, már 5 aranyunk lenne...

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

MIMACSKA
gratula!!!

www.extragyongy.hu

Hentes Bill
IGEEEEN!

Boldog Karácsonyt!

lwb
gratula neki!

(remélem nála is marad. eddigiek fényében nem vagyok biztos. ejj, de elbaszott egy olimpia lett ez a görög.)

[Jakuza]
Ugye nem lesz ovas ?
Mert akkor szetvagom oket.
Farkastol mar vettek el Budapeti EB-n aranyermet egy torokkel szemben labhasznalatert.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

[Jakuza]
Megvan emberek. 😛

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

MrSpock
Megvan az arany!Majoros!

Go Jeff Go!!!!

Hentes Bill
Vízilabda: magyar-orosz a döntõért
NSO, 2004-08-25 16:58

Az orosz férfi vízilabda-válogatottal mérkõzhet meg a Kemény Dénes szövetségi kapitány által irányított magyar együttes augusztus 27-én 17.15 órai kezdettel az elõdöntõben, miután a negyeddöntõben az oroszok rendkívül magabiztosan verték a csoportban a görög és spanyol gárdát is legyõzõ németeket.

Athén, vízilabda, férfiak, negyeddöntõ:
Oroszország-Németország 12-5

Boldog Karácsonyt!

genRob
Láttam. Szánalmas volt. Reméli, hogy Fazekas viselkedése nem árnyékolja be a többi sportoló teljesítményét és lelkesedését...

\"Nem a katonák döntik el mikor harcolnak!\" A. O. E.

MrSpock
A sportdiplomáciánk egy nagy szar.
Ez van,sosem volt jó.
Alant olvasva,hogy miért csak nagy országok rendeznek,mert ott adott az infrastruktúra.
A kicsinek meg neméri meg az olimpia,az ország belebukhat.
Mi is minek pályáznánk?Mibõl?
Szar a gazdaság,meg minden,vagy évekik fizetni akarjátok?
A görögöknek sem jön ki szerintem nyereségesre,sõt aztmondták valszeg az elsõ veszteséges olimpia.
Ez van,ezt gazdaságilag bírni kell,létesítmények meg satöbbi.
Még egy rendes stadionunk sincs.
Amíg az emberek nagyrésze minimálbéren tengõdik,nemlehet is semmit csinálni.
Ha lenne is,nemtudná az átlagember megfizetni sem.
Ez van.
Rendezze csak olyan ország ahol jók a körülmények,meg egy igazán látványos olimpia lehet.
Mivel ez nagyrész a pénzrõl szól.
Kína feltörekvõ ország,pár év,sõt mikor majd megrendezik,már nemfog annyira rosszul állni.
Sok ember,baromi sok,nagy kapacitás,és csak úgy áramlik oda a pénz,gyorsan fejlõdik.
Biztosan jó lesz.
Nekünk egyenlõre az uniós átlagot kellene elérni.

Go Jeff Go!!!!

Ramore
A magyar sportdiplomácia nem csak most fog csõdöt mondani, 4 évvel ezelött is többször szükség lett volna rá, de mégiscsak a pofára esés maradt. Nevetséges....
Ezek után kiváncsi vagyok hogy mien lessz a Nõi/Férfi kézi/zizilabdameccs... Hogyan fognak fujni a bírók

Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...

Punkerwork
nem, mi volt?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Hentes Bill
láttam, hallottam

Boldog Karácsonyt!

David2
Láttátok "kedves" Smidt Pál nyilatkozatát?

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

Egysezrûen nem hiszem el, hogy ezt megtehetik, elment a kedvem az egész Olimpiától. És igaz, ha ezt így hagyják nem utazok én sem.
genRob
Ámen barátom! Szépen megfogalmaztad mindazt ami bennem kavarog. De a mérhettelen elkeseredéstõl és dühtõl nekem nem ment. Köszönöm.

[Jakuza]
Javitom magam: "amik nem csak a sportolokra koltenek"

amiket nem csak a sportolokra koltenek

[Jakuza]
Ez van.
Es ezert utalom a sportvezetoket, amikor elkezdik a mostani idoket osszehasonlitani, a regiekkel, hogy idezem : azert nem lehet mar sohasem annyi ermunk mint regen, mert "sok az uj tagallam, resztvevo" stb dumajukat szajkozzak.
LOFASZT.
Azert nem lehet, mert annyira eluzletiesedett a sport, hogy a pontozok es birok azokat az orszagokat segittik, ahonan a szakszovetseg vezetoje kerul ki, valamint ahonnan a szponzorok fizetnek.
Mar regesregen vege az olimpiai eszmeknek, hiaba hangoztatjak a megnyitokon a mocskos vezetoik.
Mert igenis mocskosak, nem veletlenul robbantak ki akkora botranyok a kozelmutban, mind a teli, mind a nyari olimpiai jatekok korul.
Eroltetik az uj amerikai szar sportokat, mig a tradicionalis sportagakat egyre jobban teszik tonkre.
Kerdem en hol az egyenloseg elvenek a megitelese pl a rendezesi jogban ?
Sehol.
Oriasi orszagok meg egyszer sem rendeztek Olimpiat, mig pl az USA mar 24bol 4szer es meg van pofaja New York-nak a 2012esre palyazni.
Foleg azt figyelembe veve hogy a 100eves rendezest nem adtak Athennak oda.
Szal elszalad az az ido, amikor egyenlo esellyel merik a sportolokat, es ez tartom a legnagyobb szegyennek azert, mert sokak erre teszik fel a fel vagy egesz eletuket, es lehet hogy tobbszor annyit edzenek mint az ellenfel, de nem csak a sajat korlataikkal es kitartasukkal kell megkuzdeniuk, hanem a "NAGY" nemzetek dollarmilliardjaival, amik nem csak a sportolokra koltenek, hanem az eredmenyek erdekeben a "zsebekbe" csusztatnak.

Fazekas közleményt adott ki

Szombathely, augusztus 25., 13.55 A sportoló harcol az igazáért.

Fazekas Róbert a nyugat.hu internetes oldalon elõször írt az utóbbi két nap eseményeirõl:

Fazekas Róbert közleménye

Elõször is szeretném megköszönni azt, hogy a hozzám eljutott információk szerint a magyar közvélemény egy emberként kiáll mellettem, és maximális támogatásáról biztosít. Külön köszönöm. Az engem ért méltánytalanságról elõször egy szombathelyi sajtótájékoztatón szerettem volna beszélni, ám a rengeteg kósza hír és információ miatt úgy döntöttem, nem várok, és a nyilvánosság elé tárom gondolataimat.
A diszkoszvetés döntõje után valóban nem sikerült a szabályban elõírt mennyiségû vizeletet produkálni, ugyanakkor a WADA helyszínen tartózkodó ellenõre az általam leadott mennyiségû vizeletet lezárta és szabályos körülmények között tárolta. Ekkor úgy gondoltam, hogy a minta megvizsgálása után nem veszik el az olimpiai aranyérmemet. A Magyarországon megjelentekkel ellentétben nem próbáltam csalni. Aki egy kicsit is ismeri a doppingvizsgálatok menetét, az tudja, ez lehetetlen. Csalás, vagy annak kísérlete nem szerepel a vizsgálat jegyzõkönyvében. Mint ahogy nem szerepelt az eddigi több száz doppingvizsgálatom jegyzõkönyvében sem. Alaptalan minden erre utaló vádaskodás, ezek részei annak az akciónak, aminek végén annak ellenére zártak ki, hogy vizeletem vizsgálata során negatív eredmény született. Azt hiszem, ilyen még soha, egyetlen sportágban sem fordult elõ.
Természetesen élek fellebbezési jogommal, nem fogadom el a döntést. Az IAAF fõtitkára, Gyulai István támogatásáról biztosított, és segít a szükséges lépések megtételében. Biztos vagyok benne, hogy a fellebbezés után korrekt döntés születik, és az olimpiai aranyérem visszakerül ahhoz, aki valóban megnyerte ezt a versenyszámot.A hírekkel ellentétben klubtársammal, Annus Adriánnal nem menekülünk, a távozásra engedélyt kértünk és kaptunk. Úton vagyunk hazafelé. Csütörtökön 14 órakor a szombathelyi városháza házasságkötõ termében sajtótájékozatót tartok, ahova minden érdeklõdõt várok. A jövõmmel kapcsolatban még nem hoztam döntést, de komolyan gondolkodom azon, hogy mit tegyek. Jelenleg úgy érzem, nem sok értelme van annak, hogy ilyen körülmények között sportpályafutásomat folytassam.

HAJRÁ MILAN MANUTD BARCELONA

genRob
Még vmi ezzel (#1614) kapcsolatban. A Románok és akik nem kerültek be az unióba azért utálnak mert mi bekerültünk. Akik meg bent voltak eddig is meg azért mert most mi is bekerültünk. Gondoljunk csak a fergeteges magyar ffi kard csapat elsõ (és utsó) USA elleni meccsére. Ahol is egy frankó román bíró volt. No comment.

genRob
Sziasztok!
Én azt mondom az összes olimpia szervezõ kapja be a f...t! Imádtam Görögországot, az embereket meg mindent ami ott van. De én a büdös k...a életbe nem megyek többet oda az tuti. Rohadjanak meg! Bezzeg ha ez egy amcsival történik már az összes diplomáciai csatornán basztatnák a Görögöket.
Ez nem olimpia már hanem egy kib...ott hugyozó verseny! Picsába... UNDORÍTÓ. off

lwb
"A Magyar Rádió értesülése szerint Kovács hajnali 3/4 3 tájban távozott az orvosi szobából. Ezután azonban nem Fazekas taktikáját követte, hanem hajnali 4 környékén a szakvezetõkkel együtt megjelent az olimpiai falu poliklinikáján. (Az elõírások szerint az a versenyzõ, aki az ellenõrzõ helyiségben képtelen mintát produkálni, átmehet a poliklinikára, ahol addig kell tartózkodnia, amíg nem sikerül pisilnie.) A rádióban közölt verzió szerint a kilinkáról négykor azzal küldték el Kovácsot, hogy reggel 8-kor térjen vissza. A magyar olimpikon ezt megtette, ám újra csak azzal fogadták, hogy 11-re várják vissza. 11-kor viszont már azt közölték vele, hogy délután négykor meg kell jelennie a vizsgálóbizottság elõtt." (index)

ez a fair bánásmód? fentiek tükrében lehet a Fazekast se mentette volna meg, ha mégis elmegy arra a kórházi vizeletvételre ... nagyon pikkelnek a mi fiainkra ott. 😞

gpm
A gorog bajnok, Kenterisz(aki vitte az olimpiai megnyiton a zaszlot) edzojenel egy raklapnyi kokszot talaltak.
Errol nem szolt a fama?
Az olimpiai a doppingbotronyokkal van tele minden ,de a gorogok vhogy mindig megusszak, pedig paran kozuluk tenyleg megerdemelnek a "KOKSZ PLAY" díjat!

Sony VAIO notebook pcg-K33, Xbox+Samsung 43\" 1080i HDTV SP-43T8HL

[Jakuza]
Igy igaz, emlexem, azt akartak elerni ezzel, hogy ott lehessen venni toluk mintat.
"Biztos nem lett volna manipulalva" a pisi.

Ráadásul egy fiktív balesetre hivatkozva kerültek kórházba fiktív sérülésekkel...

[Jakuza]
Visszaterve a Kovacs esetre.
Ugyanezt nem lehetett volna megcsinalni a Fazekassal? Foleg ugy, hogy o megnyerte a szama kuzdelmeit ?

"Kovács Zoltán sem produkált mintát!

NSO, 2004-08-25 14:15

Molnár Zoltán, a MOB igazgatója, a magyar olimpiai csapat vezetõje beszélt Kovács Zoltán esetérõl is, aki sérülés miatt visszalépett a 105 kilós súlyemelõk versenyétõl, majd szintén nem tudott doppingmintát produkálni. Hajnali kettõig hiába várt, ezt követõen elment. Információk szerint a városba. A MOB vezetõk, akik hajnali három értesültek a történtekrõl, itt azonban már rutinosak voltak Fazekas esete után, s Kovácsot nem engedték hazautazni, hanem egybõl elvittték a falu klinikájára, ahol azonban hajnali négykor már senkit sem találtak. Reggel nyolckor és délelõtt tizenegykor is mentek, mindhiába. Kovácsnak 16 órakor a csapatvezetõvel meg kell jelennie a NOB végrehajtó bizottsága elõtt. Ezt kellett volna tenni Fazekas esetében, de Molnár elmondta, hogy a diszkoszvetõi problémáiról õ csak akkor értesült amikor már késõ volt."

gpm
Erre gondoltam ne is , ok tobb nap haladekot kaptak...

[Jakuza]
En csak arra utalnek vissza, hogy a ket futojuk miket hazudoztak osszevissza a gorog olimpiai bizottsag segedletevel, csak hogy minnel kesobb tudjak leadni a mintakat.
Kesz rohely ami zajlik manapsag a sportban.
Semmi masrol nem szol mar az egesz csak a penzrol.

Breki33
Valóban a versenyek legutolsói nyújtják a leggyengébb teljesítményt?

Eric Moussambani nyomában

NSO, 2004-08-25 13:06

Emlékeznek még Eric Moussambanira? O volt az egyenlítoi-guineai "úszó" a Sydneyben rendezett
olimpiai játékokon, aki a 100 méteres gyorsúszás során majdnem elsüllyedt, de 1:52.72-es
eredménnyel végül sikeresen abszolválta a távot.

Erik Moussambani, az Angolna. Valamiért sokáig emlékezni fogunk rá... Az elso elofutamban
indult harmadmagával, nigériai és tadzsik ellenfele azonban kiugrott, így egyedül kellett
leúsznia a száz métert, ami komoly kihívást jelentett számára - de elért a medence partjáig.
Mint utólag kiderült, egy szálloda 20 méteres medencéjében készült az olimpiára, és alig egy
évvel a játékok elott kezdett el egyáltalán úszni. De azt ne higgye bárki, hogy Eric
Moussambani volt a leglassabb úszó Sydneyben: honfitársa, Paula Barila Bolopa a nok 50 méteres
gyorsúszásában 1:03.97-tel zárt, alig 40 másodperccel elmaradva Inge de Bruin gyoztes idejétol,
ám ennek ellenére méltatlanul keveset emlékezünk meg róla. A 20 éves lány is a nemzeti
sportszövetség felhívására kezdett úszni, eredetileg labdarúgó volt. Sydneyben látott eloször
rajtkövet, de azzal még megbirkózott: reakcióideje a startnál jobb volt, mint az amerikai Amy
van Dykené. A beugrást követo mélybe süllyedés és a táv azonban kicsit megzavarta, ehhez nem
volt hozzászokva. "Életemben eloször úsztam ilyen sokat, hosszabb volt, mint hittem volna...
nagyon kifáradtam" - mondta el.

A két egyenlítoi-guineai szabadkártyával került ki: a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és egyes
nemzetközi szakszövetségek lehetoséget adnak tagországaiknak néhány sportoló selejtezoktol
független benevezésére a játékokra. Így aztán olyanok is eljuthattak Athénba is, akik egy
közép-mikronéziai minosíto versenyen is csak a C-döntoben harcolnának a
huszadik-huszonkilencedik helyért, és akiknél egy átlagosnál nem sportosabb svéd családapa is
jobb teljesítményre lenne képes. Az athéni olimpiának is megvan a maga ilyen csodabogara, a
mauritiusi Maria Jesika Dalou személyében. A 25 éves, 74 kilós súlyemelo 52 és fél kilóval
kezdett szakításban, az 57 és fél kiló azonban már majdnem kifogott rajta: csak második
kísérletre tudta fölemelni. A thaiföldi Pawina Thongsuk eközben 122,5 kilóval zárta ezt a
fogásnemet... Lökésben javított a mauritiusi hölgy: a 72,5 kilóval könnyedén birkózott meg.
Utána a 77,5 kiló azonban túl soknak bizonyult, így 130 kilós összteljesítménnyel Dalou
kisasszony a 14. helyen végzett. Thongsuk ezalatt 145-tel lett olimpiai bajnok. Értsd: 145-tel,
lökésben. Maria Jesika Dalou eredményénél 142,5 kg-mal jobb összetett teljesítménnyel. A
mauritiusi azonban ott lehetett a játékokon, ahová nem sok honfitársa jutott el.

Visszatérve az úszófenoménokhoz: 100 méteres noi gyorsúszásban hárman értek el egy percnél
rosszabb idot: az andorrai Carolina Cerqueda csak 38 századdal csúszott le a kerek eredményrol,
két afrikai: a burundi Larissa Inangore és a benini Gloria Koussihouede azonban megközelítette
Eriket, az angolnát: elobbi 1:23.90-nel, utóbbi 1:30.90-nel zárt, ami azért már figyelemre
méltó.

Nem kell hozzá sportolónak lenni, hogy Maria Jesika Dalounál több súlyt emeljünk fel, de ne
becsüljük le a teljesítményét.

Nem kellene óriási rendezvénycsarnok a bhutáni olimpikonok közgyuléséhez sem, viszont a két
íjász, Pejlor Tashi a noknél, és Chhoden Tshering a férfiaknál több versenyzotársát is
megelozte, büszkeséget hozva a himalájai császárságnak. Jimmy Anak Ahar, férfi ezerötszázas
futójuk ugyan utolsó lett, de 4:14.11-gyel megközelítette a többieket. Ennél többet nem lehet
elvárni egy edzés nélkül, a közvélekedésben megfelelonek elfogadott körülményeket hírbol sem
ismero atlétától. (Ez nem vicc: Paula Barila Bolopa nem ismerte egyetlen úszó nevét sem Sydney
elott, ami azért mutatja, mennyi jutott el hozzá a világ sportjáról.)

Vanuatu és Liechtenstein küldöttsége is boldogan térhet haza: a csendes-óceáni szigetállam két
futóval képviseltette magát idén. Mindketten megtették a maximumot, amit az ember egy
olimpikontól elvárhat: megdöntötték saját korábbi rekordjaikat. Noi 100 méteres síkfutásban
Katura Marae idei legjobbját futotta meg (bár a 13.49 nem különösebben eros világszinten),
akárcsak a férfi négyszázon Moses Kamut, aki 48.23-as idejével többek között brazil, salvadori
és bissau-guineai kollégáját is megelozte, ráadásul a vanuatui zászlót is o vitte a megnyitón. A
liechtensteini Oliver Geismann is lengethette a nagyhercegség lobogóját, ám mindezt jelentos
rutinnal, hiszen négy éve is hazája egyetlen indulója, így zászlóvivoje volt. A sportlövo akkor
42. lett a légpuskások mezonyében, most azonban kiváló eredménnyel, 591 körrel 22. lett - két
körrel lott rosszabbat világbajnokunknál, Sidi Péternél.

A kis országok - magukhoz képest - szép teljesítményt nyújtó fiai és lányai mellett meg kell
emlékeznünk azokról a sportolókról, akiknek hazájában kizárólag a bizonytalan politikai
helyzetre irányul a közfigyelem. Ilyen állam Palesztina, amelyet még az ENSZ-ben sem ismer el
minden tagállam. Rad Aweisat 100 méteres pillangóúszásban, Sanna Abubkheet pedig a 800 méteres
síkfutásban lett az elso palesztin férfi illetve no az olimpiák történetében. Abubkheetnak
összesen egy pár futócipoje van, és hazájában még pólóban és rövidnadrágban is túl kihívónak
számított edzés közben, meg is szólták érte a falusiak. Szomszédai azonban a legnagyobb
szurkolói közé tartoznak. Célja a sportolással igen egyszeru: ösztöndíjat szeretne nyerni egy
külföldi egyetemre. Ja, és még valami: "Meg akarjuk mutatni mindenkinek, hogy Palesztina és a
palesztinok is a világon vannak" - nyilatkozta. 2:32.10-zel a leglassabb idot futotta
nyolcszázon az indulók közül - pedig tudott már 2:28-at is. De amit akart, így is elérte:
felhívta a figyelmet háború dúlta hazájára és megmutatta annak egy másik, szebb oldalát. Így
tett Agueda Amaral is: a maratonistano a nemrég függetlenné vált Kelet-Timor zászlóvívoje,
egyetlen athéni sportolója, ötkarikás küldötte. És kitartó futó is: Paula Radcliffe feladta, o
azonban végigfutotta a 42 195 métert. 3 óra, 18 perc és 25 másodperc alatt, bo 52 perccel
lemaradva a gyoztes japán Mizuki Nogucsitól, de célba ért. Béke vagy te, sport!

© 2004 Nemzeti Sport Online
gpm
Eddig is utaltam a gorogoket, vicc amit csinalnak, foleg annak tukreben amilyen engedmenyeket a sajat sportoloiknak adtak doppingugyben az olimpia elejen.

M@TriX
a f@szom ki van az Olimpiával már basszus,,,,

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Itt az a gáz, hogy képtelenek voltak hivatalos közleményt kiadni. Így terjedhettek el alaptalan feltételezések. Ez a magyar sport diplomácia csõdje, hogy eddig fajulhattak a dolgok.
M@TriX
YEEEESSS KOMMENTT!!! basszus 😊

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

M@TriX
egy kis kutakodásba tellt, mert a hivatalos honlapon nincsenek kinnt de: 😊

[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]

Hentes Bill
no comment.

Boldog Karácsonyt!

[Jakuza]
Na a gorogok allitolag azt is kitalaltak, hogy a gyoztes Kameruni harmasugrono is doppingolt.
Csak azert irom ide, mert erdekessege a dolognak, hogy a 2. helyezet veletlenul egy gorog no lett.

Amugy tudja valaki a Reuters e-mail címét?

Jah Reuters-el az élen...
Mindenki a Reuterstõl veszi át az infókat...

M@TriX
Engem legjobban a külföldi oldalak dühítenek fel, akik tényként közlik, hogy Fazekas csalt vagy doppingolt.
Bazz ennyit a médiáról. Valaki bemond valamit a szócsõbe és már mindenki el is hiszi...

Azért ez nem semmi. Erre legalább jó...

Hentes Bill
olvastam

Boldog Karácsonyt!

M@TriX
Kissé bõvebben:
Kovács Zoltán sem tudott mintát adni

Itt medál nem forog veszélyben, de a jó hírünk igen.

index

Fazekas Róbert közleményében megerõsíti, hogy valóban nem sikerült az elõírt mennyiségû vizeletet produkálnia, de mivel a WADA doppingügynökség ellenõre a mintát lezárta és szabályos körülmények között tárolta, a versenyzõ nem hitte, hogy elvennék az aranyérmét.

Fazekas hangsúlyozza, hogy nem csalt és a felvett jegyzõkönyvben sem szerepel csalásra, vagy annak kísérletére utaló passzus. A sportoló utalást tesz arra, hogy a kizárással végzõdõ vizsgálat egy ellene irányuló akció része volt. A szombathelyi diszkoszvetõ fellebbezni fog, amit állítása szerint Gyulai István, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség fõtitkára is támogat. Fazekas biztos abban, hogy a végén visszakapja aranyérmét, ugyanakkor komolyan gondolkodik azon, hogy abbahagyja sportkarrierjét.
[Jakuza]
Raadasul ala is irta a jegyzokonyvet, amiben szerepelt, hogy emiatt megsemmisithetik az eredmenyet.
Sajat maga sirjat asta meg ezzel.

Ramore
Fazekas nem ismerte a szabályokat? Nem volt vele tisztában, hogyha nem ad le megfelelõ mennyiségû vizeletet, akkor az elegendõ ok arra, hogy elvegyék az aranyát? Amikor kivonult a helyiségbõl, azzal megpecsételte a sorsát.
lwb
nagyon okos ez a Schmitt. Kamuti is elmondta, hogy a dopping vizsgálat hivatalos értékelésére nem kerülhetett sor, hiszen nem volt meg az elõírt mennyiség, bár orvostechnikailag 5 ml is elég, de a szabály az szabály. ennek ellenére Kamuti állítása szerint (akinek kicsit több köze van ehhez a vizsgálathoz, mint Schmittnek) az elvégzett, de nem szentesített eredmény negatív lett.

ennek a jogorvoslati eljárás során lesz majd súlya és értelme.