13532
Olasz foci szerelmeseinek
  • LasCar16
    Balotelli? :P azért reméljük h 2-4 éven belül lesz pár 22 év körüli szupertehetség, vagyis addigra beérhet egy kis utánpótlás munka, ne csak a mostani kimaradtakból mazsolázzunk
  • gercse
    ez jobban fest, Santont mindenképp hozni kell, tehetséges a srác
  • Christiansen
    igazság szerint azon a poszton sztem Dossena volt a nyerő dehát ő már
    nincs tűzközelben :D
  • JUVEfun
  • WuFraZselic
    Santon, Chiellini, Bonucci/Ranocchia, Maggio

egy ilyen védelemmel kiegyeznék
  • Grove4
    lol Criscitot beteszed Chiellot nem?? :DxD
  • Christiansen
    az én "kezdőm" az EB selejtezőkre:

Buffon - Criscito, Bonucci, Bocchetti, Maggio - De Rossi, Palombo, Pepe - Miccoli, Di Natale, Quagliarella

cs. Cassano, Montolivo, Giovinco, Rossi, De Sanctis
  • gercse
    Ja, kelleni fog az utód, hamarosan, de emiatt nem aggódom, valahogy mindig sikerül az olaszoknál jó kapusokat képezni :)
  • Zsolti9014
    Nagyon csalódott vagyok a kiesés miatt, de nem szabad mindent Lippi nyakába varrni. Ha találomra választ ki 11 Serie A játékost, úgy is meg kellene verni pl. Új-Zélandot.
    2006-ban pedig elsősorban neki köszönhető volt a vb-cím. Én személy szerint köszönöm neki, amit ezzel a csapattal elért, most nem jött ki, hibázott ő is, ez van. Sok sikert neki a jövőre!
  • JUVEfun
    Fiatal olasz tehetségek
  • Grove4
    Egyrész, Jaki meg Gilardino ugyanolyan szarok voltak most, mint a többi olasz, szóval a mostani teljesítményük abszolút nem mérvadó, Jaki sokat volt sérült mégis képes volt góltszerezni, Gilardino meg a Fiorban újjászületett.

Chiellini.
    Láttad te a Juves teljesítményét a mostani, meg az előző szezonokban?
    Szerintem nem.

Tessék majd figyelni.
    Marchisiora ugyanez vonatkozik.
  • JUVEfun
    Hát sajnos én ahogy itt elnézem élőben egy zombi jobban fest , mint ő . Én is nagyon szeretem , mert sportembernek is kiváló ( Inzaghi nagy barátja (telekszomszédok)ez is +) , de sajnos el kell kezdeni az utódját keresni
  • Christiansen
    Prandelli miatt marad majd Gila meg Montolivo (sztem ő egész jó volt egyébként)
  • gercse
    azért ők mindannyian tudnak ennél sokkal jobban játszani, nem csak a mostaniból kell kiindulni,
    szerintem Prandelli alkalmas lesz a feladatra
  • JUVEfun
    Azért nyugi van még bőven tartalék ( tehetség ) olasz-honban. Majd most lehet beépíteni ! Erre jó egy ilyen leszereplés ( azért egy jobban motivált Chiellini,Marchisio,Grosso stb...-nak még bőven van helye a nemzeti 11-ben )
  • gercse
    Buffont sajnálom nagyon, nagy kapus, és bár szerintem még benne van, hogy a következő vb-n is ő véd (remélem a sérülések most már békén hagyják), de durván rossz szezont kellett idén elviselnie
  • Christiansen
    naná, Chiellini lassú, beragad, lemarad, annyi pozitívum hogy jól fejel.
    Gilardino meg Jakinta semmit sem csináltak, eltűnnek elöl, nem helyezkednek, max lesre futnak
    Marchisio meg kevéske arra a szerepre
  • WuFraZselic
    Chiellini mindeképp kell azért, ő azért nem játszott annyira vészesen mint canna. a többivel viszont egyetértek. Rossi, Cassano nyugodtan mehet a válogatottba, Ranocchia/Bonucci-t kezdőbe is belehetne tenni, Maggio is megérett rá. középpályával lesznek/vannak a fő gondok
  • JUVEfun
    Az idősebb játékosok (akiknek talán ez volt az utolsó lehetőségük) Buffon , Gattuso ...stb. eléggé maguk alatt voltak , nem nagyon akartak nyilatkozni erre úgy rájuk támadtak , hogy...
  • Grove4
    Chiellini, Marchisio????? Ez egy kicsit erős.

Én még Gilat és Jakit sem tenném még ki.
  • Christiansen
    Canna, Camo, Zambrotta, Gattuso, Pirlo, Chiellini, Marchisio, Gilardino, Iaquinta mind kuka...teljesen új csapat kell, Palermo,Samp és Napoli stb. tengelyre építve
  • JUVEfun
    Nem merem ideírni ! ( Estére már nagyon hamar kiheverték / a többség/ ?!) Az olasz sajtó viszont nagyon csúnyán viselkedett a szállodában ...
  • szucsy89
    milyen volt a légkör az olaszoknál a meccs után?
  • JUVEfun
    Maldini is kapott ....pedig már öregebb , lassúbb volt , mint most Cannavaro (amúgy évtizedeket tévedsz)
  • JUVEfun
    Igen,holnap indulok
  • Thaison
    ugyanezt kellene a magyar válogatottal is csinálni, felhozni az u20-asainkat, állítom többre mennének velük... -.-
  • gercse
    Így van, sajnos az olasz fiatal tehetségek nem kapnak elég lehetőséget, hogy bizonyítsanak, ill. a kis csapatokban, ha jól is teljesítenek, onnan nem tudnak a válogatottba kerülni, ezen kell változtatni a következő edzőnek, ha valaki jó, akkor nem azt kell nézni, hogy a Palermóban, vagy a Cataniában focizik, hanem be kell hívni.
  • Breki33
    Hello

Még kint vagy?

Ebben van az igazság szerintem ahogy a focilistán írták

"Az olasz valogatottal alapvetoen az a baj, hogy nagyon jo volt tiz eve,
    mikor EB-dontot jatszottak, nagyon jo volt negy eve, amikor VB-t
    nyertek, de sajnos azota nincs is valtozas. Ugyanazok a huzoemberek,
    csak idokozben kicsit megoregedtek, mintha nem nagyon lenne
    utanpotlasuk, es a bajnoksagot elnezve nem is igazan tudom, mikor lesz
    (mikor az egy szem Pirlotol varjak, hogy akarmilyen fazont adjon a
    jatekuknak, mar nagy baj van..."

Ugye ezek a dolgok tudjuk minek köszönhetőek de reméljük a mostani után következő bajnokságban az érvénybe lépő szabályozásnak köszönhetően újra olasz játékosok kapnak lehetőséget a csapatokban és nem idegenlégiósok hada.
  • limperatore
    akkor maldinit is visszakellet volna hívni, ő is sokat tett az olasz fociért, meg mondjuk baggiot ( bár lehet jobb lett volna vele a csapat még most is :D )
  • JUVEfun
    Gondolom négy éve meg elsőként istenítetted ( Lippi-t) 2006-ban (amikor minden kupában olasz csapatok versengtek) könnyebb volt válogatni jó formában lévő , eredményes , magabiztos játékosokból.
    Nem kell feltétlenül bűnbakokat keresni...
  • JUVEfun
    Tett Ő annyit az olasz válogatottért,hogy ennyi minimum járt neki,bár sem ő , sem a vezetők nem ilyen búcsúról álmodoztak ( szerintem ) Az is balgaság lenne , hogyha az ő nyakába akarnánk varrni a
    sikertelenséget . Sokan hibáztak még rajta kívül...
  • gercse
    Így van, egy jó generációnak itt a vége, és szinte újat kell építeni, bár már van egy pár ígéretes játékos
  • WuFraZselic
    igen, csak a "juve-motor" idén többet volt sérült, mint amennyit pályán töltött

azt nem értem, cannavarot minek kellett játszatni, rengeteget hibázott az előző 2 meccsen is...
  • Grove4
    Szerintem kiesett egy generáció az olasz fociból, és a legfőbb probléma pedig oda vezehető vissza, hogy nem járnak ki meccsre.(Torinoban meg pláne) Nem járnak ki meccsre-->nincs pénz-->nincs (jó) foci.

Ezt hosszasan lehetne részletezni, de váltás kell az olasz focinak és jól mondta ott a stúdióban valamelyik, az Inter irányt mutatott Olaszországnak, attól fügettlenül, hogy (nem szeretem őket :)) nem játszik ott egy olasz sem lassan. De az nem Olaszország érdeme, hogy az Inter bl-t nyert, de a játékstílus és a felfogás tekintetében követendő példa.

Szvsz. néhány éven belül óriási változás fog történni az európai fociban, és ez lehet, hogy az olaszok javára hajtja majd a vizet.Ugyanis az angol és spanyol klubok eszméletlen nagy adóságokat halmoznak fel, az olaszok, viszont próbálnak nem annyit költekezni, ami most ugyan azt jelenti, hogy nincs, vagy csak alig van szép foci, de ez a jövőben kifizetődő lehet, ha az angol és spanyol klubok nem fogják tudni fizetni a törlesztést.A német bajnokság az más tészta, az köztes álláspontot képvisel az olasz és angol-spanyol ligák között véleményem szerint.
  • Grenzjager
    Na igen, Lippi el..ta

A Juve meg az OLASZFOCI egyik motorja, s ha Juve is jó, akkor az egyik fontos motorrész is jó, ez régen is így volt. (nem kizárólag a Juve motor, hanem az is egy fontos része)
  • Christiansen
    Quagliarella azért kva jó volt.
    Kár hogy Iaquinta meg Gilardino voltak erőltetve :C
  • Grove4
    Mos attől függetelnúl, hogy ki írta, csak mondtam:D

Igen. Lippi egy kicsit konzervatív, és azt hitte, hogy ami működött 2006-ban az most is fog, holott szemmel látható volt, hogy nem fog...

Követett el ő még hibákat, de ez van, most ennyi.
  • limperatore
    nem a juvera kell fogni, hanem lippire
  • Grenzjager
    Én írtam a másik topikban,kérdésként hogy "ha rossz a Juve, rossz a válogatott?"
  • Grove4
    El kell kezdeni fiatalítani, nincs mese.
    Lehet itt a Juvera fogni az egészet, de véleményem szerint, ha a Milan-Roma-Fior. csapatokból válogatunk, akkor sem sokkal jobb a helyzet, ha egyáltalán jobb.(tudom, hogy nem te írtad a Juves dolgot)

Fiatalok kellenek, ki kell nevelni megint egy olyan Alex-Totti-Pippo-Vieri-Buffon-Canna generációt.

És bizalmat kell adni a fiataloknak, ami Olaszországban klubszerte nem megadatott.