Olasz foci szerelmeseinek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

limperatore
ikszdé

"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.” Peppino Prisco

LasCar16
1 EU-n kívülit vehetnek az olasz klubok

Olaszországban a futballegyesületek csak egy Európai Unión kívüli játékost igazolhatnak, mert a válogatott csoportutolsóként esett ki a dél-afrikai világbajnokságról.

Az olasz labdarúgószövetség megszavazta, hogy jövõre minden elsõ osztályú klub csak egy Európai Unión kívüli játékost vásárolhat, az eddigi kettõ helyett, ezzel a szabályozással akarnak most nagyobb lehetõséget adni a fiatal olasz tehetségeknek. Marcelo Lippi válogatottja csoportutolsóként esett ki a dél-afrikai vb-rõl.

index.hu

#acm

Breki33
Nem számol Francesco Tottival a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon leszerepelt olasz válogatott új szövetségi kapitánya, Cesare Prandelli.

„Annak ellenére, hogy kiváló a kapcsolatom vele, nem számolok vele jelen pillanatban. Nem szeretném magam olyan helyzetben találni, hogy egy sorsdöntõ meccsre õt vagy a hozzá hasonló korábbi nagy játékosokat kelljen neveznem, mert az azt jelentené, hogy tévedtem” - utalt arra csütörtöki bemutatkozása során Prandelli, hogy Totti mellett valószínûleg Alessandro Del Pieróra és a 2006-ban világbajnok gárda többi veteránjára sem számít.

A Fiorentina korábbi trénere ugyanakkor nem adott konkrét választ az Antonio Cassano személyét firtató kérdésekre. Csak annyit felelt, hogy olyan minõségi játékosokat akar a válogatottban látni, akiknek nem okoz gondot, hogy csapatként küzdjenek.
Breki33
Akkor jó utat hazafelé <#wave>
Grove4

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

JUVEfun
1 Buffon
2 Grosso
5 Cannavaro
8 Gattuso
9 Toni
10 Totti
16 Camoranesi
19 Zambrotta
20 Perrotta
21 Pirlo
23 Materazzi (2006 VB döntõ)
Olaszország: Buffon - Oddo, Barzagli, F. Cannavaro, Grosso, Gattuso, De Rossi (Marchionni, 61.), Perrotta (Gilardino, 72.), Pirlo, Cassano, F. Inzaghi (Di Michele, 86.). Szövetségi kapitány: Donadoni. (2008 E😎

az emberek 1%a élvezi azt amiért a maradék 99% megdolgozik...

JUVEfun
De Sanctis,Bocchetti,Cassani ,Criscito,Grosso,Maggio,Chiellini,Marchisio ,Montolivo ,De Rossi ,Palombo ,Gilardino,Pazzini ,Quagliarella,Rossi.....és lehet rajta vitatkozni

Grove4
Dossena is egy vicc.

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

WuFraZselic
hát õ sem a tehetség hiánya miatt nincs ott 😄

\"some red bull, some water, some nice fresh house music\" FORZA INTER Javier Zanetti, I Signori del Calcio

WuFraZselic
ez rendben is van, de én elszörnyedtem, mikor 2gólos hátrányba alibi hátra passzok, sétálás, küzdeni akarás teljes hiánya mutatkozott. ilyenkor egy Van Gaal, ha kell, berohan a pályára és egyenként felpofozza õket, aztán elkezdenek focizni. motiválni kellett volna õket, nem csak ülni. de mind1, errõl már kár beszélni

\"some red bull, some water, some nice fresh house music\" FORZA INTER Javier Zanetti, I Signori del Calcio

LasCar16
Balotelli? 😛 azért reméljük h 2-4 éven belül lesz pár 22 év körüli szupertehetség, vagyis addigra beérhet egy kis utánpótlás munka, ne csak a mostani kimaradtakból mazsolázzunk

#acm

gercse
ez jobban fest, Santont mindenképp hozni kell, tehetséges a srác

Christiansen
igazság szerint azon a poszton sztem Dossena volt a nyerõ dehát õ már
nincs tûzközelben 😄

JUVEfun
<#eljen>

WuFraZselic
Santon, Chiellini, Bonucci/Ranocchia, Maggio

egy ilyen védelemmel kiegyeznék

Grove4
lol Criscitot beteszed Chiellot nem?? 😄xD

Christiansen
az én "kezdõm" az EB selejtezõkre:

Buffon - Criscito, Bonucci, Bocchetti, Maggio - De Rossi, Palombo, Pepe - Miccoli, Di Natale, Quagliarella

cs. Cassano, Montolivo, Giovinco, Rossi, De Sanctis

gercse
Ja, kelleni fog az utód, hamarosan, de emiatt nem aggódom, valahogy mindig sikerül az olaszoknál jó kapusokat képezni 😊

Zsolti9014
Nagyon csalódott vagyok a kiesés miatt, de nem szabad mindent Lippi nyakába varrni. Ha találomra választ ki 11 Serie A játékost, úgy is meg kellene verni pl. Új-Zélandot.
2006-ban pedig elsõsorban neki köszönhetõ volt a vb-cím. Én személy szerint köszönöm neki, amit ezzel a csapattal elért, most nem jött ki, hibázott õ is, ez van. Sok sikert neki a jövõre!

Hajrá Magyarország!

JUVEfun

Grove4
Egyrész, Jaki meg Gilardino ugyanolyan szarok voltak most, mint a többi olasz, szóval a mostani teljesítményük abszolút nem mérvadó, Jaki sokat volt sérült mégis képes volt góltszerezni, Gilardino meg a Fiorban újjászületett.

Chiellini.
Láttad te a Juves teljesítményét a mostani, meg az elõzõ szezonokban?
Szerintem nem.

Tessék majd figyelni.
Marchisiora ugyanez vonatkozik.

JUVEfun
Hát sajnos én ahogy itt elnézem élõben egy zombi jobban fest , mint õ . Én is nagyon szeretem , mert sportembernek is kiváló ( Inzaghi nagy barátja (telekszomszédok)ez is +) , de sajnos el kell kezdeni az utódját keresni

Christiansen
Prandelli miatt marad majd Gila meg Montolivo (sztem õ egész jó volt egyébként)

gercse
azért õk mindannyian tudnak ennél sokkal jobban játszani, nem csak a mostaniból kell kiindulni,
szerintem Prandelli alkalmas lesz a feladatra

JUVEfun
Azért nyugi van még bõven tartalék ( tehetség ) olasz-honban. Majd most lehet beépíteni ! Erre jó egy ilyen leszereplés ( azért egy jobban motivált Chiellini,Marchisio,Grosso stb...-nak még bõven van helye a nemzeti 11-ben )

gercse
Buffont sajnálom nagyon, nagy kapus, és bár szerintem még benne van, hogy a következõ vb-n is õ véd (remélem a sérülések most már békén hagyják), de durván rossz szezont kellett idén elviselnie

Christiansen
naná, Chiellini lassú, beragad, lemarad, annyi pozitívum hogy jól fejel.
Gilardino meg Jakinta semmit sem csináltak, eltûnnek elöl, nem helyezkednek, max lesre futnak
Marchisio meg kevéske arra a szerepre

WuFraZselic
Chiellini mindeképp kell azért, õ azért nem játszott annyira vészesen mint canna. a többivel viszont egyetértek. Rossi, Cassano nyugodtan mehet a válogatottba, Ranocchia/Bonucci-t kezdõbe is belehetne tenni, Maggio is megérett rá. középpályával lesznek/vannak a fõ gondok

JUVEfun
Az idõsebb játékosok (akiknek talán ez volt az utolsó lehetõségük) Buffon , Gattuso ...stb. eléggé maguk alatt voltak , nem nagyon akartak nyilatkozni erre úgy rájuk támadtak , hogy...

Grove4
Chiellini, Marchisio????? Ez egy kicsit erõs.

Én még Gilat és Jakit sem tenném még ki.

Christiansen
Canna, Camo, Zambrotta, Gattuso, Pirlo, Chiellini, Marchisio, Gilardino, Iaquinta mind kuka...teljesen új csapat kell, Palermo,Samp és Napoli stb. tengelyre építve

JUVEfun
Nem merem ideírni ! ( Estére már nagyon hamar kiheverték / a többség/ ?!) Az olasz sajtó viszont nagyon csúnyán viselkedett a szállodában ...

szucsy89
milyen volt a légkör az olaszoknál a meccs után?
JUVEfun
Maldini is kapott ....pedig már öregebb , lassúbb volt , mint most Cannavaro (amúgy évtizedeket tévedsz)

JUVEfun
Igen,holnap indulok

Thaison
ugyanezt kellene a magyar válogatottal is csinálni, felhozni az u20-asainkat, állítom többre mennének velük... -.-

gercse
Így van, sajnos az olasz fiatal tehetségek nem kapnak elég lehetõséget, hogy bizonyítsanak, ill. a kis csapatokban, ha jól is teljesítenek, onnan nem tudnak a válogatottba kerülni, ezen kell változtatni a következõ edzõnek, ha valaki jó, akkor nem azt kell nézni, hogy a Palermóban, vagy a Cataniában focizik, hanem be kell hívni.

Breki33
Hello

Még kint vagy?

Ebben van az igazság szerintem ahogy a focilistán írták

"Az olasz valogatottal alapvetoen az a baj, hogy nagyon jo volt tiz eve,
mikor EB-dontot jatszottak, nagyon jo volt negy eve, amikor VB-t
nyertek, de sajnos azota nincs is valtozas. Ugyanazok a huzoemberek,
csak idokozben kicsit megoregedtek, mintha nem nagyon lenne
utanpotlasuk, es a bajnoksagot elnezve nem is igazan tudom, mikor lesz
(mikor az egy szem Pirlotol varjak, hogy akarmilyen fazont adjon a
jatekuknak, mar nagy baj van..."

Ugye ezek a dolgok tudjuk minek köszönhetõek de reméljük a mostani után következõ bajnokságban az érvénybe lépõ szabályozásnak köszönhetõen újra olasz játékosok kapnak lehetõséget a csapatokban és nem idegenlégiósok hada.
limperatore
akkor maldinit is visszakellet volna hívni, õ is sokat tett az olasz fociért, meg mondjuk baggiot ( bár lehet jobb lett volna vele a csapat még most is 😄 )

"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.&#8221; Peppino Prisco

JUVEfun
Gondolom négy éve meg elsõként istenítetted ( Lippi-t) 2006-ban (amikor minden kupában olasz csapatok versengtek) könnyebb volt válogatni jó formában lévõ , eredményes , magabiztos játékosokból.
Nem kell feltétlenül bûnbakokat keresni...

JUVEfun
Tett Õ annyit az olasz válogatottért,hogy ennyi minimum járt neki,bár sem õ , sem a vezetõk nem ilyen búcsúról álmodoztak ( szerintem <#nemtudom>) Az is balgaság lenne , hogyha az õ nyakába akarnánk varrni a
sikertelenséget . Sokan hibáztak még rajta kívül...

gercse
Így van, egy jó generációnak itt a vége, és szinte újat kell építeni, bár már van egy pár ígéretes játékos

WuFraZselic
igen, csak a "juve-motor" idén többet volt sérült, mint amennyit pályán töltött

azt nem értem, cannavarot minek kellett játszatni, rengeteget hibázott az elõzõ 2 meccsen is...

Grove4
Szerintem kiesett egy generáció az olasz fociból, és a legfõbb probléma pedig oda vezehetõ vissza, hogy nem járnak ki meccsre.(Torinoban meg pláne) Nem járnak ki meccsre-->nincs pénz-->nincs (jó) foci.

Ezt hosszasan lehetne részletezni, de váltás kell az olasz focinak és jól mondta ott a stúdióban valamelyik, az Inter irányt mutatott Olaszországnak, attól fügettlenül, hogy (nem szeretem õket 😊) nem játszik ott egy olasz sem lassan. De az nem Olaszország érdeme, hogy az Inter bl-t nyert, de a játékstílus és a felfogás tekintetében követendõ példa.

Szvsz. néhány éven belül óriási változás fog történni az európai fociban, és ez lehet, hogy az olaszok javára hajtja majd a vizet.Ugyanis az angol és spanyol klubok eszméletlen nagy adóságokat halmoznak fel, az olaszok, viszont próbálnak nem annyit költekezni, ami most ugyan azt jelenti, hogy nincs, vagy csak alig van szép foci, de ez a jövõben kifizetõdõ lehet, ha az angol és spanyol klubok nem fogják tudni fizetni a törlesztést.A német bajnokság az más tészta, az köztes álláspontot képvisel az olasz és angol-spanyol ligák között véleményem szerint.

Na igen, Lippi el..ta

A Juve meg az OLASZFOCI egyik motorja, s ha Juve is jó, akkor az egyik fontos motorrész is jó, ez régen is így volt. (nem kizárólag a Juve motor, hanem az is egy fontos része)

Christiansen
Quagliarella azért kva jó volt.
Kár hogy Iaquinta meg Gilardino voltak erõltetve :C

Grove4
Mos attõl függetelnúl, hogy ki írta, csak mondtam😄

Igen. Lippi egy kicsit konzervatív, és azt hitte, hogy ami mûködött 2006-ban az most is fog, holott szemmel látható volt, hogy nem fog...

Követett el õ még hibákat, de ez van, most ennyi.

limperatore
nem a juvera kell fogni, hanem lippire

"Ha kezet fogok egy Milánossal, utána megmosom a kezem. Ha kezet fogok egy Juventínóval, utána megszámolom az ujjaim, meg van-e mind.&#8221; Peppino Prisco

Én írtam a másik topikban,kérdésként hogy "ha rossz a Juve, rossz a válogatott?"

Grove4
El kell kezdeni fiatalítani, nincs mese.
Lehet itt a Juvera fogni az egészet, de véleményem szerint, ha a Milan-Roma-Fior. csapatokból válogatunk, akkor sem sokkal jobb a helyzet, ha egyáltalán jobb.(tudom, hogy nem te írtad a Juves dolgot)

Fiatalok kellenek, ki kell nevelni megint egy olyan Alex-Totti-Pippo-Vieri-Buffon-Canna generációt.

És bizalmat kell adni a fiataloknak, ami Olaszországban klubszerte nem megadatott.