Olasz foci szerelmeseinek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
no mindegy hajrá
Di Michele bejön lerendezi a dolgot^^
FINCHE VIVRO ODIERO VIOLA E GRANATA,ODIERO LA POLIZIA E PER SEMPRE LE ODIERO...
FINCHE VIVRO ODIERO VIOLA E GRANATA,ODIERO LA POLIZIA E PER SEMPRE LE ODIERO...
Heló szia remélem hogy vagy
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
Tiszta mint az Inter! Campione d\'Italia 2005/2006:Inter !!!CSALÓ JUVE MOCSKOS CSALÓK!!!
kissé érdekes gól volt
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
Tiszta mint az Inter! Campione d\'Italia 2005/2006:Inter !!!CSALÓ JUVE MOCSKOS CSALÓK!!!
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
1-0
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
FORZA ITALIA! I CAMPIONI DEL MONDO SIAMO NOI!
\"You tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try.\"
Ezúttal is haladjunk abc sorrendben, jöjjön elsõnek a CHIEVO csapata. A veronaiakkal kapcsolatban le kell szögezzük, a körülmények rendre változnak körülöttük egy dolog azonban konstans marad: az eredményesség. Emlékezhetünk még a Del Neri-féle idõkre, akkor és azóta is meglepetéscsapatként aposztrofálták a sárga mezes együttest, de most már véleményem szerint igencsak kinõttek ebbõl a kategóriából. Rájuk abszolút igaz tehát a mondás: a játékosok és az edzõk jönnek mennek ám az eredmények maradnak. Persze azt mindenképpen meg kell említeni hogy az oszlopos tagok rendre a maradás mellett döntenek, nincs ez most sem másképp hiszen Semioli, D’Anna, Brighi trió továbbra is a Chievot erõsíti majd. A BL kudarc után pedig az UEFA Kupában kellene jeleskednie az együttesnek, kérdés hogy egy esetleges csoportkör mennyit vesz el az erejükbõl.
A következõ a pontlevonással induló LAZIO lenne, amely talán a Lotito korszakban elõször sikeresen zárta az átigazolási szezont. Persze, elment Liverani, Dabo és a példakép Di Canio is de helyettük igen jó képességû emberek érkeztek Delio Rossi együttesébe. Ledesma és Mutarelli igazi fazont adhatnak majd a középpályának, Makinwa pedig (már ha a bergamói formáját hozza és nem a palermóit) igen hasznos tagja lehet Rocchi és Pandev mellett a támadó alakzatnak. Oddo megtartása felért egy nagy igazolással és amennyiben Peruzzinak nem lesznek egészségügyi problémái akkor a kapus poszt is stabilnak tûnik. Ez pedig azt eredményezheti hogy a -11 pont ellenére is odaérhet a Lazio egy UEFA Kupás helyre.
Nézzük mi történt a LIVORNO háza táján. Ahogy az eddigi csapatoknál itt sem volt hatalmas mozgolódás, nem igen változtak meg az erõviszonyok az öltözõben. Távozott De Ascentis, Giuseppe Colucci, Vargas és Coco, ám õket minden bizonnyal pótolni tudja majd a Regginából visszatért Vigiani illetve a portugál Vidigal. Az Interbõl Coco helyett Pasquale érkezett aki közös tulajdonban van Moratti klubjával. A kérdés már csak az hogy ki fog gólt lõni hogyha az örökös házi gólkirállyal Cristiano Lucarellivel történne valami. Ráadásul a csatárnak nem volt éppen felhõtlen a viszonya a vezetõséggel a nyáron, igaz azóta úgy néz ki megnyugodtak a kedélyek. Mindenesetre az új edzõnek Arrigoninak nem lesz könnyû dolga hogy megtalálja azt a helyes utat amelyen Donadoni haladt majd félbeszakított.
Következzék a PARMA ahol is a legegyszerûbb a nevekkel kezdeni. Elment Bonera, P.Cannavaro, Simplicio, Bresciano, Marchionni és Corradi még érkezett Castellini, Ciaramitano, Gasbarroni, Kutuzov és Budan. A forradalmi változások a kispadot sem kerülték el, ide az ex-viola Pioli került. Elsõ ránézésre tehát ennek a csapatnak az elõzõ részben lett volna a helye a kiesést elkerülõ csapatok között, ám valami azt súgja hogy ez mégsem így lesz. Ennek a csapatnak az lehet az erõssége hogy csupa olyan játékos érkezett akiket a bizonyítási vágy fût, roppant motiváltak, ráadásul egy új edzõ van akinél kétszeresen kell majd hajtani a csapatba kerülésért. Talán ez még nem lenne elég a középmezõnyhöz, de azért olyan kaliberû játékosok is vannak a keretben akik bármire képesek lehetnek. Itt most elsõsorban az általam amúgy nem igen kedvelt Domenico Morfeora gondoltam, aki ha elkapja a ritmust és van is kedve játszani megállíthatatlan tud lenni. Idén valószínûleg szabad kezet fog kapni és akkor játszhat olyan felszabadultan és jól mint annak idején az Atalantában ahol mindenki felfigyelt rá. Pioli pedig garancia lehet a jó szereplésre, emlékezzünk csak mit tett a Modenával is annak idején.
Folytassuk egy újonccal aki jelen esetben a TORINO együttese lenne. A Toro számára különleges szezon következik, hiszen nem elég hogy feljutottak a Serie-A-ba az örök rivális Juventus egy osztállyal alattuk sínylõdik majd. Ennél nagyobb öröm csak egy esetleges scudetto lehet egy granata szurkoló számára, de hát a bajnoki cím egyelõre csak álom lehet Cairo klubja számára. Ez az idei Toro az erõsítések hatására képes lehet arra hogy ne csak a bent maradásért hanem valami komolyabb célokért is harcba szálljon. Olyan játékosok érkeztek mint Pancaro, Comotto, Barone Abbiati vagy Fiore akik mind-mind a minõséget képviselik az olasz labdarúgásban. De Konan, De Ascentis de akár Di Loreto is erõsítésnek számíthat majd. Ráadásul maradt a másodosztályban már sokat bizonyított Abbruscato is aki most a legmagasabb ligában is megmutathatja magát. A tervek és az álmok tehát igencsak magasröptûek Di Biasi csapatánál, ám ne feledjük hogy a felkészülés nem sikerült valami fényesen. Kiesés a kupából és az öt utolsó tétmeccs elvesztése figyelmeztetõ jel lehet. Viszony hogyha ez a csapat el tudja majd kapni a ritmust akkor reális cél lehet a nemzetközi porond.
Ezt a részt az UDINESE csapatával zárnám, akik az elmúlt években nagy mesterei voltak annak hogy miképpen csináljanak névtelen külföldi játékosokból olasz szinten ismert neveket. Idén viszont ahogy a keretet elnézzük nem sok segítõje lesz Di Natalénak és Iaquintának. A középpályán ott van Obodo és Muntari illetve a frissen érkezett D’Agostino akik garantálhatnak egy magabiztos csapatjátékot, de utánuk aztán elég nagy az ûr. Hatalmas érvágás a csapatkapitány Bertotto távozása akit nem nagyon sikerült pótolni. Nagy lesz a teher a már említett csatárokon akik ha tudják hozni a megszokott góljaikat akkor a középmezõnybe vihetik az Udineset. De ehhez nagyon le kellene Galeone mesternek redukálnia a hullámvölgyek számát…
A hírt küldte: gaRRy
FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!
Sep. 3. 23:11 -Milano- Egy hét múlva ilyenkor már lejátszották az elsõ fordulót az olasz elsõ osztály 2006/07-es szezonjában. Persze okosabbak akkor még nem leszünk, de azért meglesznek az elsõ benyomások. Egy három részes írásban próbálom bemutatni a Serie-A jelenlegi mezõnyét ezen a héten, remélem lesz benne új és érdekes információ a számotokra.
Az elsõ fejezetben azokkal a csapatokkal foglalkoznék amelyeknek az elsõ számú céljuk a bent maradás lenne. Természetesen már itt lehet vitatkozni azon hogy kik is tartoznak ebbe a körbe, de nagyjából a most következõ csapatokról lesz szó.
Kezdjük abc sorrendben az ASCOLI együttesével. A marchei együttes egymás után következõ második szezonját kezdi meg idén a Serie-A-ban. Tavaly nagyon kellemes benyomást tett mindenkire az utolsó pillanatban beugrott csapat igaz ebben olyan fiatal tehetséges játékosok jó teljesítményére volt szükség mint Quagliarella (idén már a Sampdoriát erõsíti majd), Foggia és Coppola (õ pedig visszatért a kölcsönbõl a Milanhoz). Az érkezõk között kell említsük Gianluca Pagliucát aki Dino Zoff elsõ osztályú meccsrekordját döntheti meg. De hasznos tag lehet a másik ex-bolognai Pecchia is, illetve a tavaly Napolit, korábban Fiorentinát erõsítõ Gaetano Fontana is. A kispadon idén már egy sokkal tapasztaltabb edzõ lesz mint tavaly Tesser személyében. Amennyiben nem lesznek hosszú hullámvölgyek illetve sérülés hullám akkor sikerülhet ismét az elsõ osztályú tagság biztosítása.
A soron következõ gárda az ATALANTA lenne. Ahogyan a bergamói klubnál megszokhattuk ezúttal is ott vannak a csapatban a fiatal ’motorok’ illetve a rutinosabb játékosok is. Ez az ideális keverék idén sikeressé teheti a jövõre 100. születésnapját ünneplõ Atalantát. Az edzõ személye tavaly óta nem változott (Colantuno), és a tavalyi keretbõl is nagyon sokan maradtak (például az ex-viola csapatkapitány Ariatti is). De olyan korábbi játékosok tértek vissza mint Doni, Massimo Donati vagy éppen Christian Vieri. Aztán ott a Cesenától érkezett Ferreira Pinto aki a Serie-B-ben az elmúlt években rendre roppant eredményes tudott lenni. A hátvéd posztra is két fontos érkezõ volt, Innocenti és Carrozzieri személyében. Nehéz lenne elképzelni hogy ennek a csapatnak kiesési gondjai lennének majd, de azért ne feledjük az elmúlt években a kékfeketék nem nagyon tudtak egy szezonnál tovább megmaradni a Serie-A-ban. Reméljük hogy ez a szimpatikus csapat idén több sikerrel jár majd.
A listán a CAGLIARI következik, ahol nem igen volt jövés menés a nyár folyamán. Mind a három komoly piacképes játékos, Langella, Esposito és Suazo is maradtak Cellino klubjánál, de Gobbi, Abeijon és Bega távoztak. Innen talán csak a középsõ védõ lesz komoly veszteség a szárdoknak. Az érkezõk közt van Giampaolo is, de az embernek olyan érzése van mégis velük kapcsolatban mintha nagyon rövid lenne a kispadjuk. Igaz ott van az ex-palermói csatár Pepe, és a kapus Fortin is aki Chimentivel nagy harcban lesz a kezdõ helyért. Számukra véleményem szerint mindenképpen siker lenne a bent maradás.
Jöjjön egy újabb újonc a CATANIA. Az 1984-es kiesés után most jutott fel ismét a piros-kék szicíliai csapat az elsõ osztályba. Ami feltûnõ hogy nagyjából azt a keretet képzelte el a szakvezetés erre az évre amely kiharcolta a feljutást ez pedig Olaszországban nem szokott jó ómen lenni. A két fõ gólveszély Spinesi és Mascara maradtak, és végül az erõsségek közül csak De Zerbi távozott a Napoliba. Érkezett Rossini az Udinesebõl, Colucci a Livornótól és Stovini Leccébõl. Ezek mind-mind rutinos és fontos igazolások, hiszen az ilyen játékosok segítségével lehet majd kiharcolni a bent maradást ami az elsõ számú célkitûzése a csapatnak. Végül pedig említsük meg a fiatal japán tehetséget Takayuki Morimotot akitõl sokat várnak majd a vezetõk ebben a csatában.
Ebbe a sorba tartozik az EMPOLI is, amely most elõször fog a története során egymást követõ két szezont is a Serie-A-ban kezdeni. A legfontosabb hír hogy a csapat a nyáron elveszítette a legnevesebb játékosát Francesco Tavanot, de elment Zanetti, Coda, Riganó és Bonetto is. Cagni mesternek nagyon nehéz dolga lesz, hiszen idén elõl csak frissen érkezett Saudati illetve Vannucchi lehetnek használható támadók. A hátsó alakzatba az utolsó pillanatban érkezett Lele Adani, de a keret rajtuk kívül csupa-csupa zöldfülûbõl áll majd. Igazi bravúr lenne a részükrõl elkerülni idén a kiesést és ennek a megvalósítására személy szerint nem is sok esélyt látok.
Hogyha az Empoliról azt mondtuk hogy meggyengült akkor ez ugyanannyira igaz a szicíliai MESSINA gárdájáról is. A tavalyi kiesés után a Juventus kizárásának köszönhetõen ezt az évet is a legjobbak között kezdheti meg a csapat amelybõl távozott Donati, Sculli, Aronica, D’Agostino és Zanchi is. Hírmondónak Iliev és Di Napoli maradtak elõl akiket a frissen igazolt Riganó is kiegészíthet a támadásoknál. Masiello érkezése is erõsítésnek számíthat Giordano Bruno számára. A kupában meglepetésre legyûrték a Laziot és bejutottak a nyolcad döntõbe, de a bajnokságban igazi csodára lenne szükség a bent maradáshoz.
A legsúlyosabb csapásokat a kicsik közül a REGGINA szenvedte el a nyáron. Nem elég hogy távozott Sienába az elmúlt évek egyik legjobbja Ciccio Cozza, elment Mazzarri és Vigiani is. De ez történt a paraguayi Paredessel is aki egyszerûen semmisnek vette a szerzõdését és otthagyta Foti elnök klubját. Ez a három-négy távozó már önmagában is hatalmas gond lenne, jön még a calciopolival kapcsolatos büntetés is. A 15 pontos büntetés pedig azt jelenti hogy már most a szezon elõtt megvan az egyik tuti kiesõ a háromból. Ilyen ellenszélben esélye sincs az amúgy nagyon kis harcias és kedves calabriai csapatnak.
Végül zárjuk az elsõ részt a SIENA együttesével. A Juventust súlytó ítéletek közvetve a toszkán együttest is érintették ugyanis a csapat a Juve fiók gárdájaként funkcionált az elmúlt években. A sok kölcsönbe adott játékos pedig hipp-hopp egyik pillanatról a másikra már nem is Sienaban volt. De Luca elnöknek így hat embert kellett pótolnia hirtelen, ráadásul az anyagi korlátok miatt ez nem volt egyszerû feladat. Bertotto és Candela az Udinesetõl érkeztek, Frick a Ternanatól, Cozza a Regginától és a kapus Manninger aki volt már itt a Salzburgtól. Beretta mester csapatának továbbra is meghatározó alakja Enrico Chiesa, de még az õ személye sem lehet garancia a Serie-A-ra amelyért a kis klub borítékolhatóan az utolsó fordulóig fog majd harcolni.
A hírt küldte: gaRRy
Megtörte a csöndet Marco Materazzi, az olasz labdarúgó válogatott védõje a németországi világbajnokság fináléjában történt ominózus incidenssel kapcsolatban, és elmondta, hogy õ az aranylabdás Zinedine Zidane nõvérét szidta közvetlenül azelõtt, hogy a francia sztár lefejelte õt.
Az Internazionale középsõ védõje az olasz La Gazetta dello Sport címû napilapnak adott interjújában elmondta, hogy elmondta, hogy õ csupán válaszolt Zidane provokációjára, és nem érzi hibásnak magát. Majd hozzátette, hogya valakitõl bocsánatot kellene kérnie, az a francia irányító nõvére.
„Elismerem, hogy rángattam a mezét – kezdte a 33 éves olasz hátvéd -, azután õ azt mondta nekem, hogyha kell a meze odaadja a meccs után. Erre én azt reagáltam, hogy inkább a nõvére kéne. Tudom, hogy nem szép dolog amit mondtam, de ennél sokkal durvább sértések is elhangzanak játékosok között a pályán, és azt is hozzátenném, hogy az eset elõtt fogalmam sem volt, hogy van-e lánytestvére Zidane-nak.”
A francia klasszist a fejelésért akkor kiállították és utólag hárommeccses eltiltást és 4800 eurós büntetést kapott, míg Materazzi a következõ két mérkõzésen nem léphet pályára, és emellett az õ pénztárcája is könnyebb lett 3200 euróval.
A harminchárom éves olasznak ez azért is kellemetlen, mert tart még az eltiltása, ami azt jelenti, hogy a szerdai franciák elleni Európa-bajnoki selejtezõmérkõzésen nem léphet pályára, ugyanis a szombati litvánok elleni 1-1-re végzõdött találkozó volt az elsõ mérkõzés a világverseny után.
A világbajnoki döntõ után Zidane egyébként azt állította, az olasz bekk az édesanyját és a nõvérét is nagyon durva szavakkal illette.
Nem tudjátok h Alexnek sikerült-e Zidane mezét megszerezni? A döntõ elõtt azt akarta. 😄
Hajrá Magyarország!
http://asroma.hunsport.hu FORZA ASR!!! Francesco Totti - Solo Una Maglia... PER SEMPRE