13532
Olasz foci szerelmeseinek
  • DePreSsZYo
    úgy legyen
  • gercse
    Reméljük a spanyolok elleni meccs után is hasonló hangvételű írások lesznek
  • Count Adyn

• gercse
    :)
    Érezni lehetett, hogy mindegy mit húz, ma nem sok esélyük van
  • LasCar16
    annyira bebasztam, hogy csak most tudok gratulálni, következő meccs döntő fontosságú lesz, grat a csapatnak!!!! forza Italia!!!
  • Breki33
    Az olasz sajtó dicséri Pirlót, De Rossit és a kapitányt, Donadonit is

"Tündérmese", "Boldogság Olaszországnak" - ilyen és hasonló címekkel jelentek meg beszámolók az olasz lapokban az után, hogy a labdarúgó-válogatott kedd este 2-0-ra legyőzte a franciák nemzeti együttesét, s ezzel bejutott a negyeddöntőbe az Európa-bajnokságon.

A kommentárok "varázslatos estéről", "csodálatos éjszakáról" szólnak. "Túl szép" - ez a felütése a Gazzetta dello Sport vezércikkének, melynek szerzője kitér arra, hogy az olasz csoda a románokat legyőző hollandoknak (is) köszönhető. "Tapsot érdemel a sportszerűségük" - olvasható az értékelésben, melyben helyet kap "Pirlo klasszisának" és "De Rossi erejének" megsüvegelése is.

A Corriere dello Sport "az azzurrók nagy zürichi estéjéről" ír, egyben emlékeztet arra, hogy az olaszok harminc éve először győzték le 90 perc alatt a franciákat. A lap kiemeli "Donadoni alázatosságát", azt, hogy levonta a tanulságot a hollandok elleni 0-3-ból, és öt helyen is változtatott az összeállításon, miközben ostorozza a "dölyfös" Domenechet, akinek az a "zseniális ötlete támadt", hogy nem válogatja be David Trézéguet-t.

A Corriere della Sera értékelése szerint egy jó olasz csapat verte meg a franciákat. Az újság örömmel nyugtázza, hogy ismét a 2006-os világbajnokságon tapasztalt szellemiség jellemzi az együttest, amely elkezdett "valamiféle csapatjátékot produkálni". "Ez a csapat nem hal meg soha " - véli a Repubblica, "agóniának és feltámadásnak" értékelve a csoportszakaszt.

Az olasz lapok egyöntetűen megjegyzik, hogy a franciák balszerencsések voltak, amikor elvesztették "harcosukat, Ribéryt", a tizenegyest összehozó Abidal kiállítását viszont jogosnak ítélték. A franciák teljesítményét a Gazzetta dello Sport foglalta össze a legszemléletesebben: "Pusztán a fizikumra építve, játék és gondolat nélkül tíz emberrel futballozott a francia csapat, amelynek még cseréi sem voltak".

A siker nyomán természetesen már a spanyolok elleni negyeddöntő is terítékre került, a kilátásokat illetően ismét óvatos optimizmus érzékelhető.
  • Count Adyn
    Hát jah.

Mikor behozta Anelkát már röhögtem:D
  • gercse
    Domenechnek köszönhetik az egészet...
  • Count Adyn
    Szegény Henry-t azért sajnáltam, nem elég hogy szenvednek, még öngólt is rúgatnak vele:D Ribery meg elintézte magát..

off: wtf, firefox 3 aláhúzza pirossal ha helytelenül írok le egy szót:DDD
  • gabber_saviola
    szavakat nem találok.

grazie ragazzi
  • gercse
  • 9csöves9

• gercse
    Ha van kedved, meg időd, szerintem lehetne rakosgatni ide is képeket a tegnapi meccsről, eb topikban lévők is nagyon jók voltak, jó nézni az örömöt, csak tartson is ki :)
  • Breki33
    oppá
  • Breki33
    24 ha jól számolom, 84-es születésű
  • gercse
    24 lesz augusztusban
  • limperatore
    ez a chiellini kb az uj materazzi :D kinezetre is meg stilusra is

hany eves amugy?
  • limperatore
    Innentől meg megfogjátok nyerni, teszek is rá 20 eurot.

Bár Riberyvel meg 11 emberrel nem hiszem hogy 2:0 lett volna, franciák kb 0-k voltak.
  • gercse
    hát...
    Szerintem De Rossi, Aquillani,Perrota,Camoranesi középpálya nem lenne rossz köv. meccsen, rómaiak úgyis összevannak szokva, bár én nem vagyok edző:D

Egyébként meg grat. a csapatnak, nagyot játszottak, sokkal több gólos győzelem lehetett volna, Del Piero kap ennyi labdát...akkor simán.
  • Christiansen
    Hogy fog kinézni a középpálya Pirlo, Gattuso nélkül?
    Ambrosini kezdeni fog akkor?..
  • DJ BP
    érdekes elmélet, tekintve hogy az elejétől fogva a hollandok kezében vagytok :D De igaz, bármi lehet még :)
  • Zsolti9014
    grat a csapatnak, ez elég jó volt. és továbbra is FORZA ITALIA!
  • Breki33
    Marha nagy kép

• petee
    Ma reggel 9-kor lesz ismétlés az M1-en,ha véletlen nem olasz-franciát adják akkor ma délután 15 órakor lesz a másik ismétlés.
    Egyébként a tegnapi meccsen végre az olaszoknak fújt a bíró,már évek óta ellenük fújnak.Remélem mostmár megkapták a kellő önbizalmat ,fölpörögnek és a döntőig megsem állnak!! Forza!!!
  • 9csöves9
    KIN ON SZÁLTÁ E UN FRANCSÉZE ÓÓÓ ÓÓÓ Ó Ó Ó Ó!!!KIN ON SZÁLTÁ E UN FRANCSÉZE ÓÓÓ ÓÓÓ Ó Ó Ó Ó!!!KIN ON SZÁLTÁ E UN FRANCSÉZE ÓÓÓ ÓÓÓ Ó Ó Ó Ó!!!KIN ON SZÁLTÁ E UN FRANCSÉZE ÓÓÓ ÓÓÓ Ó Ó Ó Ó!!!KIN ON SZÁLTÁ E UN FRANCSÉZE ÓÓÓ ÓÓÓ Ó Ó Ó Ó!!!KIN ON SZÁLTÁ E UN FRANCSÉZE ÓÓÓ ÓÓÓ Ó Ó Ó Ó!!!KIN ON SZÁLTÁ E UN FRANCSÉZE ÓÓÓ ÓÓÓ Ó Ó Ó Ó!!!
  • Palinko
    Én meg sem bírtam nézni a meccset annyira ideges voltam! Csak ezt az egyet hagytam ki, a többit nem fogom, a gólokból ítélve szép játék lehetett, mikor lesz ismétlés?
  • Cucmey
    Na idegeskedhetek tovább! :D :D
  • cassoneitaly
    Döntő pillanat:

Ezt meg így kellett bevarrni
  • primavis
    nem elfeledni, hogy Pirlót kiszórta a spanyol mecsről a tótocska! Miután neki (vagy egy franciának) kellett volna megállitani a játékot Perrota sérülése miatt.
  • Christiansen
    Jaja, megmutatjuk hogy megérdemelt a továbbjutás:
    spanyol, holland, német/portugál..szépen sorrendben
  • cassoneitaly
    javítok, Holland olasz csak elődöntő lehet.. de mit számít az. Mi leszünk az új Európa Bajnokok Csak pozitívan
  • Kit--Kat
    Hát-hát, sztem Di Natalet elfeljtheti Donadoni, létszám növelőnek jó.

Ja és én behoztam volna az uccsó 20 percre Boriellot.
  • cassoneitaly
    Ennyi volt... Továbbmentünk, ez a lényeg.. Jobbak voltunk, mint az első két meccsen, csak ha lehet, annyit lehetne változtattni a csapaton, hogy nem kellene állandóan beívelgetni Toni -ra, többet játszani laposan, járatni a labdát, és ha ez sikerül akkor szerintem következő állomás a Döntő, ahol valszeg a Hollandokkal ütközünk, de ott már olyan lesz a csapatmorál, hogy ott már senki sem állíthat meg minket!

Csak egy valaki hiányzott de nagyon... De a spanyolok ellen remélem a kapitány lesz a kezdő Cassano helyett. Nah akkor lesz még teljes az örömöm
    FORZA ITALIA

GRANDE DEL PIERO
  • BADE
    Talán még Cassanot lehetne szélen játszatni,elől meg Alex-Toni csatárkettős
  • BADE
    Középpálya:
    Camoranesi-De Rossi-Ambrosini-?
  • BADE
    Örülök a győzelemnek természetesen,de megint nem voltunk meggyőzőek,Toni annyi helyzetet cseszett el,hogy szinte hihetetlen
    Nehéz lesz Pirlo és Gattuso nélkül a spanolok ellen.
  • Bandee1987
    Vasárnapi meccs viszont elég durva lesz a spanyolok ellen. Ott mindent bele kell adni.
  • ForzaInter
    talán ki kéne próbálni a mindenki által lesajnált Boriellot:D
  • Bandee1987
    Majd ő rúgja a győztes gólt a döntőben :)
  • Kit--Kat
    Ott egyáltalán az Uki meccs az kurvára mind11 volt ott szinte hozzá se keleltt érnie meg nem volt nagy tét, ha értitek mire gondolok.

Ahol kellett volna, ott nem ment neki:S