30
-
Inquisitor #30 Mitől villog egy LCD?????????????
Akkor se villoghatna ha 1 képet tudna csak kipakolni másodpercenként.
Másrészt meg akkor is csak 30-35 képet tud kipakolni jó esetben (16ms), míg az OLED ennek duplájára is képes. -
Inquisitor #28 "LCD-nél a MAX az 75Hz, theát a 60hz még elmegy. Egyébként 100hz -et bírják ezek simán. Legalábbis az enyém igen :)"
Parasztvakítás rulez! Nem gyanus, hogy 30-35 képnél többet akkor SEM tud kirakni?
Amúgy tényleg mindegy, mert CRT-vel ellentétben akko se villogna, ha 1Hz-en menne.
Amúgy ez OLED kijelzö, az tényleg tud is 60 képet másodpercenként. :) -
kev #27 Amiért nem terjedtek el ezek a szemüvegek, azért van, mert nagyon megterhelik a szemet, hiszen egyidejüleg kell 2 egymáshoz viszonyítva eltolt képet nézni.
Ráadásul mindezt másodpercenként 60-100 szor...
Már egy térhatású dianézőbe való tekintgetés is hamar lefárasztja az embert, nemhogy egy ilyen szemüveg. -
Csiszi #25 lcd-nél aztán qrva sokat számít :p -
#21 Anno a Duke Nukem 3D-vel az első találkozásom egy VR sisakban történt. Bazi nagy volt, két crt lehetett benne, és kicsit fura volt, ahogy fel, meg le néztem vele (tudjátok, 2.5D-s játékmotor;) ), de rémjó érzés volt :) Kár, hogy gyorsan elfelejtettem a billentyűk funkcióit, és mindenáron be akartam menni a moziba az ajtón :D Kár, hogy az csak díszlet volt :-\ -
Inquisitor #20 http://www.leadtek.com.tw/hmd/x_eye_1.shtml
http://www.leadtek.com.tw/hmd/x_eye_2.shtml
Pontosabban lesz sztereo, meg mono is. -
Inquisitor #19 Ne csinál ember, hiszen éppen az a fő lényege, hogy sztereo képet ad! Nem kell hozzá pollárszűrő, meg semmi egyébb, eleve két képet jelenít meg.
Ennél a hologram lenne jobb, de az "picit" komplikáltabb lenne :) -
Inquisitor #17 Jézusom! Ilyesmire várok évek óta!
Anno még a jó öreg Amigás VR cuccot használhattam, meg volt szerencsém VFX-2 sisakkal játszani a Star Wars - Dark Forces-al egy kiállításon.
Mai napig nem értem, hogy a "sima" sztereo szemüveget mitől tartják olyan nagyra.
Csak megint az ára. Elvileg ki lehetne hozni ilyesmit olyan 30-40e körüli áron szerintem.
Kíváncsian várom hány fejlesztő harap rá. -
#16 XD -
Dave77 #15 Wow! Tisztára mint anno a Fűnyíró ember-ben! Aztán majd vigyázzunk, hogy "bent" ne ragadjunk! :D -
#9 Én nagyon kipróbálnék egy ilyet, érdekes lehet. Az ára majd lemegy úgyis, lehet hogy beújítok egybe. -
#3 1. "A szemüveget egy RGB-porton keresztül köthetünk össze a számítógépünkkel."
2 "A készülék USB-s"
?? -
xavier #1 huha már alig várom,
remélem lesz majd 1szer nálunk is megfizethető áron