30
  • Inquisitor
    Mitől villog egy LCD?????????????
    Akkor se villoghatna ha 1 képet tudna csak kipakolni másodpercenként.
    Másrészt meg akkor is csak 30-35 képet tud kipakolni jó esetben (16ms), míg az OLED ennek duplájára is képes.
  • Inquisitor
    "LCD-nél a MAX az 75Hz, theát a 60hz még elmegy. Egyébként 100hz -et bírják ezek simán. Legalábbis az enyém igen :)"
    Parasztvakítás rulez! Nem gyanus, hogy 30-35 képnél többet akkor SEM tud kirakni?
    Amúgy tényleg mindegy, mert CRT-vel ellentétben akko se villogna, ha 1Hz-en menne.
    Amúgy ez OLED kijelzö, az tényleg tud is 60 képet másodpercenként. :)
  • kev
    Amiért nem terjedtek el ezek a szemüvegek, azért van, mert nagyon megterhelik a szemet, hiszen egyidejüleg kell 2 egymáshoz viszonyítva eltolt képet nézni.

Ráadásul mindezt másodpercenként 60-100 szor...

Már egy térhatású dianézőbe való tekintgetés is hamar lefárasztja az embert, nemhogy egy ilyen szemüveg.
  • Csiszi
    lcd-nél aztán qrva sokat számít :p
  • RelakS
    Anno a Duke Nukem 3D-vel az első találkozásom egy VR sisakban történt. Bazi nagy volt, két crt lehetett benne, és kicsit fura volt, ahogy fel, meg le néztem vele (tudjátok, 2.5D-s játékmotor;) ), de rémjó érzés volt :) Kár, hogy gyorsan elfelejtettem a billentyűk funkcióit, és mindenáron be akartam menni a moziba az ajtón :D Kár, hogy az csak díszlet volt :-\
  • Inquisitor
    http://www.leadtek.com.tw/hmd/x_eye_1.shtml
    http://www.leadtek.com.tw/hmd/x_eye_2.shtml
    Pontosabban lesz sztereo, meg mono is.
  • Inquisitor
    Ne csinál ember, hiszen éppen az a fő lényege, hogy sztereo képet ad! Nem kell hozzá pollárszűrő, meg semmi egyébb, eleve két képet jelenít meg.
    Ennél a hologram lenne jobb, de az "picit" komplikáltabb lenne :)
  • Inquisitor
    Jézusom! Ilyesmire várok évek óta!
    Anno még a jó öreg Amigás VR cuccot használhattam, meg volt szerencsém VFX-2 sisakkal játszani a Star Wars - Dark Forces-al egy kiállításon.
    Mai napig nem értem, hogy a "sima" sztereo szemüveget mitől tartják olyan nagyra.
    Csak megint az ára. Elvileg ki lehetne hozni ilyesmit olyan 30-40e körüli áron szerintem.
    Kíváncsian várom hány fejlesztő harap rá.
  • Benedekco
    XD
  • Dave77
    Wow! Tisztára mint anno a Fűnyíró ember-ben! Aztán majd vigyázzunk, hogy "bent" ne ragadjunk! :D
  • Lacc
    Én nagyon kipróbálnék egy ilyet, érdekes lehet. Az ára majd lemegy úgyis, lehet hogy beújítok egybe.
  • duc
    1. "A szemüveget egy RGB-porton keresztül köthetünk össze a számítógépünkkel."

2 "A készülék USB-s"

??
  • xavier
    huha már alig várom,
    remélem lesz majd 1szer nálunk is megfizethető áron