Forca BARCA

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jakuza1
Bal laba serult meg ketszer mar elotte is es egyszer a jobb laba.
elozo evben bal comb, atletiko ellen bal comb. Nem veletlenul kapott oda.

Sippie
naaaa... ez az orvosi stáb intézte el a génkezelését, hogy éveken keresztül sérülhetetlen legyen... nem olvasol más fórumokat, ahol a génmanipulációs dopping eredményeikrõl írnak? 😄
[HUN]FaTaL
Hogy sérülhetett meg ugyanott, ha egyszer ez a másik lába?

Amúgy szvsz a csapat leggyengébbje az orvosi stáb...

http://goo.gl/gd6Zi5

Sippie
kurvajó... akkor mostmár legalább pihenje ki magát, ez a szezon meg alakuljon ahogy tud.

tobias88: tény, de azért az Atletico eléggé rendbe van rakva most. Viszont Martino se dolgozott sztárcsapattal ha azt nézzük 😊 Na de mind1, nem írom le még õt, lehet a játék nem a régi, de ha hatékony és megnyerjük vele a BL-t akkor annyira nem fog zavarni 😄 Fejlõdik a foci, sokan készülnek már ellenünk, nekünk is újítani kell a játékban, és ha ahhoz az kell hogy kevésbé legyen látványos a foci, akkor na... ezvan.
Jakuza1
"Élvezetesebbek a meccsek és jobb a színvonal."

Te biztos mas merkozeseket nezel. A szivonal olyan szinten esik, hogy mar hasonlit sokszor a merkozesek tobb periodusa egy spanyol kozepcsapat jatekahoz.

Jakuza1
„Beszéltem Messivel, elszakadt a combizma. A részletes orvosi vizsgálatokat még meg kell várnunk, de semmit sem zárhatunk ki – nyilatkozta Alejandro Sabella, az argentin válogatott szövetségi kapitánya még a hivatalos diagnózis elõtt. – Nem értek hozzá, de félõ, hogy ugyanott sérült meg, ahol legutóbb. Maradjunk csendben és legyünk optimisták.”

Iden mar nem jatszhat minimum 6-8 het amit ki kell hagynia, remelem inkabb a hosszabb valtozat mellett dontenek es hagyjak pihenni.

tobias88
5-6 ember? Ugyan. Itt van Neymar mint új, kéne egy minõségi belsõ védõ meg egy jobbhátvéd, mert szerintem Montoya gyér. Azon kívül meg van a versenyhelyzet minden ponton, lást Thiago is az miatt ment el, mert nem kapott elég lehetõséget
tobias88
Simeone nem dolgozott soha sztárcsapattal, õ a brusztolós embereket kedveli akiket Mourinho módjára felhúzhat meccsrõl meccsre. Szerintem valami váltás azért van, Betisnek volt 3-4 nagyobb helyzete, nekünk meg vagy 10 legalább. Élvezetesebbek a meccsek és jobb a színvonal. Az már más kérdés, hogy a legvégén be e rúgják a bõrt a kapuba
bakkerman
elõször is kellene 5-6 új ember a csapatba,akik felfrissítenék a keretet,új színt hoznának,megbontanák a klikkeket,és versenyhelyzetet teremtenének minden poszton. Utána lehet elgondolkodni egy más szemléletû edzõ idehozatalán. Én elismerem a jelenlegi keret összes tagját,és tisztelem õket,amit adtak eddig a csapatnak(még a botrány szar Pique-t is),de be kell látni,eljárt az idõ a jelenlegi mag fölött. Nem azt mondom adjuk el Iniestát,Alvest,Xavit,Pedrot,nem errõl van szó,de idelehetne hozni egy Gündögant,vagy akárkit,akiben még él a vágy,és megtiszteltetésnek venné ha megkapja a blaugrana mezt. Csak mondtam egy nevet

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Jakuza1
Szerintem sem, mert ugyanazt jatszuk, meghozza egy sokkal rosszabb kivitelben.
Azt pedig jol meglehet figyelni, hogy a letamadasunk mennyivel gyengebb lett.
Van hogy egy jatekos tamad le csak a tamado harmadban, es 6 ellenfel jatekos siman kipasszolgatja.
Igy ennek semmi ertelme, raadasul a tamado feleslegesen egeti el az energiajat.

Meg lehet nezni, amikor jo volt a jatek az ellenfel tizenhatosa elott mar megkezdodott a letamadas, ami nelkul nincs meg a barcelona vedelmenek az alapja.
Most a letamadas a legtobb esetben a felpalyan kezdodik meg es az is csak a tamadokra osszpontositva a ket kozepso vedotol es az elottuk elhelyezkedo vedekozo kozeppalyas pozicioban, amit Busquets vagy Song foglal el.
Raadasul ez a pozicio is gyengult, mert meccsek ota Busquets olyan hibakat vet, hogy az valami borzaszto.
Nem egyszer csak ugy odapasszolja a labdat az ellenfelnek, vagy ugyanazt a hibat elkoveti, amit Iniesta szokott, hogy ratekeredik a labdara es nem szabadul meg tole es 2-3 ember korbeveszi es leszerelik siman es a terfelunk kozeperol indithatja az ellenfel a kontrajat.
Jol emlekezzen mindenki Iniesta megmozdulasara az El Classicon, ahol ugyanezt eljatszotta es es majdnem golt kaptunk belole, mikozben jobbra is es balra is volt tisztan szabadon megjatszhato jatekosunk.

Sippie
Az a helyzet, hogy Pep távozása óta elég gyatra a csapat. Titoval a BL-be nagyon harmatos volt a játék. Ha Martinoval se fog javulni a helyzet, akkor meg kell szerezni Simeonet
Sippie
ja, annál a helyzetnél is bazdmegoltam egyet.
Jakuza1
A 6 meterrol leadott fejeserol se feledkezz meg. Innen azeert egy klasszisnak foleg ilyen konnyu szituacioban illene golt fejelni.
Meg se kellett mozdulnia, szemben allt a kapuval es meg vedo se zavarta.
A beadas is tokeletes volt es raadasul meg csak nem is eros, amire azt mondanank, hogy nem volt ideje kontrollalni a mozdulatot, mert tul hamar ert a labda a poziciohoz.
Nem, meg azt is kepes volt kihagyni. Egyszeruen nem ertem.

bakkerman
"Ellenben kinszenvedes neha az osszes meccs egy-ket kiveteltol eltekintve"

ez a legfájóbb az egészben,hogy amiért anno megszerettem ezt a klubot,azt ma már nem látom.minden egyes meccset látni akartam,vártam hogy lássam az éppen aktuális klasszisokat,a szép focit,látványos megmozdulásokat,de ma már odajutott a csapat,hogy nem játszunk szépen,látványosan. A játékunk rabjává váltunk,alibizõ,futni nem akaró játékosok,akik halomra nyerték magukat,és azt hiszik,elég a mezt kiküldeni a pályára. Az egy dolog,hogy ígyis vezetjük a bajnokságot,de ez nem vigasztal :S

Sippie
Sajnos sok dologban igazad van. Neymar kb Pedro szindrómában szenved, a válogatottban százszor nehezebb helyzeteket vágott be, tegnap meg kétszer belelövi a kapusba egymásután 5 méterrõl, mi a f*sz... De a góllövés helyett, ha gólpasszokat osztogat, nekem az is megfelel.

Fabregas tényleg hullámzó, pedig ha állandósítani tudná a formáját talán többet érne mint Iniesta és Xavi, akik rohadtul lassítják a játékot. Egy Bayern ellen ez a játék most is kevés lenne, pedig a potenciál meglenne rá, kontráknál indulnak a szélsõk akik nem is lassúak, csak valahogy a középpályásaink nem akarják odaadni nekik. Messi meg kontránál is kocog amíg labdát nem kap.
Jakuza1
Az a velemenyem, hogy hiaba a 12 gyozelem, mikozben nagy rakas kaki a jatek osszessegeben.
Rengetegszer a szerencse segitett minket, mint az elozo evben is, es lattuk, hogy mi tortent, amikor elfogyott a mak es jottek azerosebb csapatok.

A vedelem meg mindig egy nulla. A Betis is 30 percen keresztul jobban jatszott mint mi es ha egy komolyabb csapat lett volna, siman mehettek volna 2-vel.

Es azt nem kell ecsetelni, hogy milyen az amikor beallt vedelem ellen kellene ledolgozni 2 golos hatranyt, amire meg lesz pelda nem egyszer.
Olyankor jonnek altalaban az ellenfe kontrajabol a tovabbi golok.
Sot tovabbmegyek, hovatovabb mar ugy is jobban jatszik az ellenfel, ha nem all be vedekezni, mint ahogy a Madrid is tette a 2. felidoben a rangadon.

Neymartol en nem vagyok elajulva, szep dolgokat csinal, de gyakorlatilag az osszes golhelyzetet kihagyja.
Az a szerencse, hogy talalt egy golt a Classicon, ezert kevesbe huzzak le szerintem rola a vizeslepedot.
De nem egyszer lepeselonyben vezetheti ra a kapusra a labdat es siman lefutjak es tisztan konnyeden szerelik, mintha nem is lenne klasszis.
A classikon erre lattunk legalabb 3 peldat es a tobbi merkozesen is van legalabb ket ilyen megmozdulasa allandoan.

A kozeppalyank bun lassu neha.
Tegnap is csak felhuztam magam azon, amit Iniesta csinalt.
4 a 3-ba vezetjuk ra lenduletbol az ellenfel vedelmere a labdat es fogja magat es lelassit, ratekeredik a labdara, ahelyett hogy kitenne oldalra.
Az osszes kontra lehetoseg miatta megy el altalaban, amik nagy luxus foleg a betomorult vedelmek ellen, ahol szenvedni szoktunk tamadasban.

Messi jatekara kokemenyen ranyomja a belyeget a serulese.
Szerintem legalabb 6-8 gollal tobbet rugott volna mar, ha nem lenne valami komolyabb gond a hatterben.

A vedelemben neha akkora lyukakat hagyunk, hogy ezt komoly csapat nagyon kifogja hasznalni. Tegnap is volt olyan tamadasa a Betisnek a bal szelen, ahol Alveshez a legkozelebbi vedotars 20 meteren belul sehol nem volt, mikozben a Betis tamado mar majdnem a 16-os csucskenel jart.
Egy az egy meg mindig eletveszely, elviszik a labdat akkor 100%-os golhelyzete van az ellenfelnek.
De volt egy masik megdobbento jelenet, amikor Bartra es Montoya maradt hatul mikor jott egy Betis kontra.
Csak hatraltak befele ugy hogy a Betis jatekos a bal szelen szinten 40 meteres ures teruletet kapott ezaltal, es kb25 metert vezette igy a labdat, mire eszbekapott montoya, hogy ki kellene lepni, mert 2 emberes letszamfolenyben van a vedelem belul.
Ez egy alapvato helyezkedesi hiba volt, amibol szinten lehetett volna gol mert oldalrol egy jo beadas es kesz is a baj.

Fabregas ketarcu nagyon 2 jo meccs ket rossz. Mondjuk tegnap kifejzetten jol jatszott, mint ahogy az altalam nem olyan kedvelt Song is, szvsz o volt a mezony legjobbja.

Mindenesetre a csapat gyengen jatszik, merkozesek ota es feltunoen, meg akkor is, ha remek a merlege.
Ellenben kinszenvedes neha az osszes meccs egy-ket kiveteltol eltekintve.

Sippie
Csak látod miket nyilatkoznak Barcelonában... nem kell védõ, mert végiggondoljuk hogy jobb-e mint Bartra, és rájövünk hogy nem...
😄
bakkerman
egyértelmûen kell belsõvédõ,egy klasszis,padra meg ottlehet Bartra,figyel,tanul,kapja a meccseket,és idõvel kiforrja magát.

Sippie
Igen, pont a középsõ védõ vásárlás miatt merült fel bennem, hogy kell, vagy nem kell. Lehet-e építeni a jövõben Bartrára, vagy inkább vegyünk jópénzért valakit aki kiforrott, és mellette még tanuljon Bartra. Mondjuk a sérülések miatt amúgy is sanszos hogy kéne valaki, attól függetlenül hogy játszik Bartra.

Messinél az orvosi stáb mellett a vezetõk is hibáztak. Sérülés után elengedni haknizni egész nyáron egy kurvára elcseszett döntés volt. Simán el kellett volna tiltani mindentõl, hogy pihenjen inkább.
bakkerman
Messi sérülése pedig az orvosi stáb balfaszkodásának az eredménye. Évek óta a teljesítõképessége határán,sõt,volt amikor afölött pörgött a srác,ilyenkor minden kis apró sérülésre oda kell figyelni,és lekezelni,elkerülni a késõbbi kiújulás lehetõségét,de nem basszameg,neki játszania kell állandóan. Lehet õ a hibás,mert ha azt mondja játszani akar,akkor senki nem mondd neki ellent,de ezzel meg a karrierjét kockáztatja. Az izomsérülés nem vicc,nem kezelik le megfelelõen elõfog jönni újra és újra,és azt fogjuk észrevenni,hogy 2 év múlva már csak 60 perceket fog kapni,meg lelátón lesz,mert sérülékeny lesz.

bakkerman
én idei szezonban úgy látom,hogy hosszútávon inkább Bartra ragadhat meg a kezdõ 11 közelében mint Montoya. Bartra rutintalan még ez igaz,de bekell õt dobni a mélyvízbe,hogy "saját maga miatt tanuljon meg úszni". Télen se fogunk venni belsõvédõt,ez biztos,szóval más lehetõségünk nincsen,õt kell játszatni. Montoya-ról meg annyit,hogy belõle hiányzik a vagányság,ugye a jobbszél Alvesé,aki egy futóbolond,szerel,csúszik mászik,Montoya szép csendben végzi a dolgát,de nem õ lesz a kovetkezõ Alvesünk.

Sippie
jó, én most a ti véleményetekre vagyok kiváncsi, úgy összeségében. Azért a Betis nem egy kemény csapat, valóban voltak jó megmozdulásai meg blokkolásai is tegnap, de többször zavartalanul fejeltek mellõle, volt hogy lefutották. Rutintalan még, ez kétségtelen, de egy fiatal védõtõl legalább azt elvárnám hogy akkor sebességben megverje az emberét. Egy komolyabb európai klubcsapat ellen ez szerintem kevés lenne, lehet-e belõle Puyol, vagy Montoyából Alba, szerintetek? 😄
bakkerman
*magasztalják

bakkerman
eurobarcán meg magsztalják Bartrat

Sippie
Amúgy nem tudom ettõl a Montoyától és Bartrától el kell ájulni? Fiatal játékosok, mégis elfutnak mellettük simán. Emellett egyikük sem túl magas, szóval el is fejelnek mellettük. Ha legalább Jordi Alba tempójuk lenne akkor mondanám hogy sebességbõl nem mennek el mellettük, de a Betisi támadók is sokszor simán tisztán fejeltek, vagy csak lehagyták õket. Ez hosszútávon biztos jó megoldás?
Alves jó nagy szar volt, lassan a helyére is kereshetnénk valami megoldást, csak a szerencsének (meg Valdesnek) köszönhetjük hogy nem kaptunk gólt miatta...
[HUN]FaTaL
Official: Cesc has knee discomfort, more tests on Monday

[HUN]FaTaL
Martino: "Messi's new injury is not related with the previous one, it's the other leg. But we should see if a new injury affects him."

Tény hogy nem játszik úgy mint a Santosban, valamiért állandóan a biztosra megy inkább és vissza passzol. Nem akar rontani. Nem láthatjuk tõle azt a játékot amikor 5 védõt bolondít meg és gólt lõ, dehát nem is az a színvonal ez a bajnokság mint a brazil...
Én is azt várom hogy beinduljon és merjen többet 1v1 ezni és megindulni.
Ennek ellenére elvonja a védõk figyelmét a többiekrõl, sok sárgát kap az ellenfél róla és önzetlen. Lehetne ennél sokkal rosszabb is a helyzet a leigazolása szempontjából...

PS3 Slim 250 PC

Jakuza1
En a helyedben nem emelnem ki Neymart, mert merkozesek ota gyengen jatszik.
Akkor lo golt kb, ha ures a kapu.

Mindenesetre szerintem önmagához képest nagyon gyengén játszik meccsek óta. Az zavar leginkább hogy szerintem hülyitenek minket, a Nyilatkozatok során röpködnek a közhelyek, és a szokásos elõvigyázatosságból lehoztuk szöveg, szerintem az állapotáról nem kapunk valós képet. Mellesleg a 4rúgott gól ellenére, bár már rég játszottunk jól, ma még gyengébbek voltunk, fejetlenség volt az egész meccs alatt. Viszont kiemelném Neymart aki mostanában húzórmbere a csapatnak.Bartra pedig jó teljesítményt nyújt mostanság.

PS3 Slim 250 PC

tobias88
Kb 6 évtõl 2 évig terjedõ idõtartamig örültem volna ha elmegy Valdes, de amit idén mûvel az felháborító. Miért nem tudott így védeni régen? <#idiota>
[HUN]FaTaL
Ja ez Montoya passza volt. Na mindegy 😄

[HUN]FaTaL
Viszont húzóembere általában a csapatnak, és rengeteg gólpasszt ad.

Pl. most is 😄

Késõbb biztos javulni fog 1-1-ben is.

tobias88
Neymar egyenlõre azt mutatja meg eddig, hogy még nem higgadt a befejezéseknél. Elképesztõen sok 1-1 elleni szituációt szokott elrontani, most is kettõt egymás után, de ott van a fejese is az elsõ félidõben
Jakuza1
*de nem mertek meglepni.

Jakuza1
Nem minden 3. meccsen megserul, hanem mar 6 honapja legalabb serult es nem gyogyult meg.
Az a baj szvsz, hogy komoly lehet szerintem is a gond, ha nem tudott ennyi ido alatt meggyogyulni ugyanaz a serules.
Nyaron a holt szezonban lehet, hogy megkellett volna muteni, de mertek meglepni.
Marpedig az lesz a vege, ha akut tunetei vannak es nem tud meggyogyulni a serules.
Magatol ez mar nem fog meggyogyulni, ha 6 honap nem volt eleg hozza.

tobias88
Fura ez a Betis. Olyan mintha egy jó meccset akarnának csak játszani, de direkt olyan taktikát választanak, hogy sok területünk legyen. Furcsa és ritka az ilyen
Effe88
túl edzettség
most jön ki a rajta az, hogy évekig szarrá volt hajtva
ez van

[HUN]FaTaL
Azért ez bõven túlzás, orvosilag persze nem ok valami.

Fut (szerintem többet mint tavaly), én nem vettem észre, hogy flegmázna, a labdaeladások pedig a stílusváltásból adódnak, a többiek is több labdát adnak el mint tavaly.

[HUN]FaTaL
Én meg azt nem értem, hogy mi a faszt csinál az orvosi stáb, hogy Messi állandóan megsérül.

Kurva gyengék vagyunk amúgy.

srácok ne mondja senki hogy ez normális, kicsit odalépnek Messinek és máris oda áll az oldalvonal mellé hogy cseréljék le õt...
Nagyon nincs vele rendben valami mostanában, és ez kihat a teljesítményére is nagy mértékben. Kedvtelen, nem fut, flegmázik, eladja a labdát, és minden 3. meccsen "megsérül".

Meddig fogják még eljátszani ezt a: Minden rendben csak elõvigyázatosságból hoztuk le, de azért az elkövetkezõ 3 hétben nem játszik." dolgot?
Elõbb utóbb el kéne mondani az igazságot, mert itt szerintem valami komolyabb dologról lehet szó, de ne legyen igazam.

PS3 Slim 250 PC

Jakuza1
Nem ertem miert igy rotal Tata, mikor lesz 2 het szunet es lesz ido pihenni.
Nehogy gaz legyen a meccs vegen.

[HUN]FaTaL
Betis vs FC Barcelona
Line-up confirmed / Alineació confirmada / Alineación confirmada:

Valdés, Alves, Bartra, Puyol, Montoya, Song, Xavi, Cesc, Pedro, Messi & Neymar

X-elt az Atletico, itt az esély, hogy 3 pontra ellépjünk. Visca el Barca!

bakkerman
volt kiemelés igen

tobias88
Atletico nagyon is bekavarhat, jelenleg jóval jobbak mint a Madrid. Amúgy itt van kiemelés? Mert ahogy néztem, a kisebb osztályú csapatok nem kerültek egybe, mindegyik elsõ osztályban lévõt kapott.
bakkerman
Copa del Rey ágrazj

elvileg sima Barca-Real döntõ,a fehérek ágán esetleg az Atletico kavarhat be

[HUN]FaTaL
+1

bakkerman
ígyvan,ha valakinek csípi a csõrét a Real,az oda írjon,megköszönném!

limperatore: nem,nem mindegy,mert ugyanilyen kamu tizenegyest kaphatnak tavasszal is,a bajnokság döntõ szakaszában 0-0-nál a 90. percben,és nem mindegy az a 2 pont.

Christian88
Ezeket a kommenteket amúgy nem lehetne innen tiltani? Ez mehet az el classico topicba vagy akárhova, elég uncsi minden héten a reálról olvasni itt :/

http://www.twitch.tv/hegii

tobias88
1-1nél Elchében a 95. percben nem mind1?