33513
Eurobarca | Hivatalos honlap
El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik
-
#30000 ez érdekes volt :D 3-1 -
#29999 van benne valami,teljesen más stílusú a két csapat játéka,meg szerintem a játékosok hozzáállása is -
#29998 Nem. Neki harcosok kellenek mint Mounak, Barcában meg kevés az ilyen -
#29997 egyébként ti megnéznétek a padon Diego Simeone-t? A BL párharc,meg a bajnokság végkimenetelétől függetlenül,elég érettnek,és jó szakembernek tartanátok őt egy Barca padjára? -
#29996 de legalább jól cserél, csak kicsit későn. Ini és Pedro volt a 2 leggyengébb elől -
#29995 persze még van vissza 12 perc -
#29994 ezért kéne igazolni nyáron,hogy felkavarnánk az állóvizet a keretben...3 pont megvan,manapság ez az örömforrásunk,örüljünk ennek is,hogy ott vagyunk még a bajnokságért -
#29993 Arra jó ez a meccs, hogy szerdán ne szomorkodjunk. Ha kiesünk is, akkor se vártuk nagyon azt hogy nyerünk mert szarok. Úgy látszik a fellángolás a city meccsekkel el is halt -
#29992 Ez egy nagy sz@r. -
#29991 egy öngóllal és egy 11essel megmutattuk a világnak milyen jók vagyunk -
#29990 Ez egy vicc ? 1:0-nal a masopdik felidoben 15 perc alatt gyakorlatilag at sem lepjuk ugy a felpalyat hogy veszelyt teremtenenk az ellenfel kapuja elott ?
Nagyon gaz ez. Nehogy talaljion egy golt az ellenfel mert akkor, nagyon ciki lesz. -
#29989 jogos a fütty -
#29988 A tamadojatekunk mar megint akkora fos, hogy hihetetlen.
Egyedul Messi aki jol jatszik a tamadoszekciobol. Na de a szelsoink ?
Oke hogy Sanchez osszehozott egy buntetot, na de utana ? Messi 3 Xavi 1db forinntos labdat adott neki, erre vagy le se tudta kezelni, vagy addig szerencsetlenkedett, amig a golhelyzetbol semmi nem lett.
Pedronak ketszer hallottam a nevet. Dani Alves detto olyan mint Sanchez.
A 16-os elott gyakorlatilag elfogy a tudomany, minden utolso passzunk mikor golhelyzetbe kerulhetnenk, nem jo.
Ez nagyon keves foleg, mivel az ellenfel nagyon gyengen nyomja.
Nem is allnak be nagyon vedekezni, annak ellenere hogy 3 ill 5 vedovel jatszanak a helyzettol fuggoen. -
#29987 Statisztika alapján eddig elég szarok vagyunk, ráadásul a csapat is teljes... Még szerencse hogy az Atma is szenvedett a teljes csapatával. Szerintem simán meg tudjuk őket verni, legalábbis ha a világklasszisok nálunk még mindig képesek világklasszis teljesítményre. -
#29986 Bünetö Leo 1-0... -
#29985 Hajrá!!! -
#29984 Ajánlom magamat -
Matte #29983 faszomat a szájukba már, hogy sport2.... -
#29982 Ma meccs:
Barca-Betis 18:00 Sport2 -
ToM1113 #29981 ezt viszont nem értem... ha nem sáros a klub akkor miért mond le, miért nem igazolják igazukat és kész. -
#29980 Zubi benyújtotta lemondását,de a klub nem fogadta el. Lesznek itt még fejlemények úgy érzem,az már teljesen mellékes,hogy mindezek ügyek mellett még nyerni is kéne valamit... -
#29979 azt írják hogy egészséges és csak pihenteti -
Monoton #29978 Megsérült a Dortmund elleni meccsen. -
#29977 Ronaldo közben pihen a Sociedad ellen idegenben Kész ez az Ancelotti -
#29976 Annyi kellett volna, hogy bekerül egy + pont a szabályba amit rég óta vitat a Barca is (meg a Real): "Kivéve, ha a játékos élet és felkészülési körülményei jelentős mértékben javulnának" - és pont -
#29975 Értelmezd a szabályt. Valójában a Európai Unión kívüli játékos kitételnek nem lehet megfelelni (csak akkor igazolhatsz ha a szülő amúgy is jönne), csak akkor ha már ideköltöztek a szülők.
Ez 3 célt szolgál:
- Nagy Csapatok Erőfölényének kiküszöbölése
- Európai gazdasági területen élők előnyben részesítése, hiszen náluk ez a szabály nem érvényes
- Futball gettók megszüntetése, ami manapság elterjedt. Hozták a gyerekeket, nem kellett de maradt az országban mint bevándorló. Ez azért volt lehetséges, mert az Európai gazdasági területen kívül élőknél nincs 18 éves szabály, azaz 18 éves korig mindenképp fizetni kell a gyerek tanulmányait, lakhatását, stb...
Ha a célokat nézzük, akkor:
- a 3. ránk semmiképp se vonatkozik miközben azt hozták fel érvnek.
- a 2. vonatkozhat de annak meg semmi értelme, ha előtte azért dicsérnek meg minket, hogy milyen széles az akadémia
- az 1. miatt büntettek meg minket szerintem, de az meg egy rossz szabályozás.
Példának okáért kíváncsi lettem volna hogy Messi hol lenne most a La Masia nélkül -
#29974 a FIFA mindenbe beleakar szólni,már előre félek mi lesz ha Platini kerül a trónra (évek kérdése az egész) -
#29973 En meg ugy gondolom, hogy a FIFAnak koze se kellene lennie ahhoz, hogy a szulok, mit csinalnak.
Milyen jogon szabjak meg, hogy ne mehessen vagy mehessen a kolkevel egy csaladtag ? Sot szerintem ahhoz sem lehetene semmi kozuk, hogy a szerzodesben van olyan kitetel, hogy egy klub egy szulot finansziroz, hogy a gyerek mellett maradhasson egy idegen orszagban, mivel ez inkabb segitseg egy gyermek szamara, mint sem. -
#29972 a FIFA-nak nem tetszik gondolom,hogy a Bayern után spanyol klubok a világ legjobbjai -
#29971 Amúgy a kivételek:
a) A játékosok szülei is a szerződtető klub országába költöznek a futballhoz nem köthető okból.
b) A játékos 16 és 18 év közötti életkorú, és az Európai Unió területéről, avagy az Európai Gazdasági Térség területéről származik ...
c) A játékos nem él távolabb 50 kilométernél ...
Tehát az a gondjuk valószínűleg, hogy akik idejöttek focisták azokkal vagy nem jöttek a szüleik, vagy ha jöttek is akkor azért mert a gyerek Fociszerződést kapott a Barcánál és ez tiltott indok. Ezek alapján amúgy Messi se jöhetett volna -
#29970 "Az As értesülései szerint a FIFA a Real Madrid és az Atlético Madrid átigazolásait is vizsgálja. A két klub „bűnössége” esetén hasonló büntetésre számíthat, mint a Barcelona." - Nem tetszik nekik hogy 3 csapat van spanyolhonban? -
#29969 legkésőbb jövő hétfőn már okosabbak leszünk -
#29968 Én nem haragszom, csak nem egy hsz-ben olvastam már, hogy az Arsenallal példálóznak, mivel nekik fétisük a hamvas bőrű, pelyhedző tökű gyerekek leigazolása. De 1-azt se tudjuk, hogy milyen szabályszegés történt 2-arról sincs senkinek fogalma, hogy az Arsenal (vagy akár másik neves utánpótlás akadémiával rendelkező klub) milyen úton-módon üti nyélbe a transzfereket.
Aláírom, hogy büdi ez az egész történet, de konkrét adatok nélkül a témához tartozó kommentek csak feltételezések, találgatások, sőt, már imitt-amott megkezdődtek az összeesküvés-elméletek gyártása is. De még a végén a Barca szimpatizánsok petíciót kezdenek írni, hogy akkor a FIFA vizsgálja át az Arsenalt is. -
ToM1113 #29967 ja ne haragudj, nem konkrétan az Arsenalt és szurkolóit akartam bántani, csak egy példát hoztam. Sajnos nem tudom hogy konkrétan mi a probléma, valami olyasmi jött át nekem a 18 éven aluli játékosok nem kaphatnának fizetést vagy pedig mivel a játékosok családja is sokszor kiköltözik Spanyolországba aztán ott nem találnak munkát... Ilyen szösszeneteket olvastam 1-2 helyen.
De valahol meg volt említve hogy konkrétan melyik pontokat szegték meg, csak nem néztem utána. -
#29966 De most konkrétan lehet tudni, hogy melyek azok a pontok, amelyeknek nem felelt meg a Barcelona a 10 vagy hány fiatal játékos igazolásakor?
Vagy csak megragadtunk annál, hogy "fiatalok tömeges igazolása" és ujjal mutogatunk a másikra, hogy hát de ők is sok süldő malacot visznek a házhoz, anélkül, hogy tudnánk a FIFA konkrétan mit is tartott szabályellenesnek?!
-
ToM1113 #29965 vagy kitolják addig az ügyet hogy idén nyáron tudjunk igazolni még vagy pedig megoldják és nem lesz ebből semmi.
Elképzelni nem tudom hogy egy olyan profi klub mint a Barcelona ekkora hibát követett volna el, bár konkrétan ezt a 18 év alatti mizériát nem is értem mert pl akkor hol lenne az Arsenal akik rendre igazolnak ifjú tehetségeket. És akkor ez csak egy példa volt, számtalan más klubnál ez a helyzet.
Ha azonban valóban akkora bűnt követtek el, akkor igenis büntessék meg a csapatot, de itt elsősorban azokra gondolok akik ezért felelősek, a vezetőség amúgy se valami szimpatikus számomra.... Elég hazug embereknek tűnnek a szurkolók felé is a közhelyes kamuval teli nyilatkozataikkal és a mostani átigazolási politikájukkal együtt.
Az se lenne rossz megoldás ha a klub nem igazolhatna játékost, télen és következő nyáron, tehát eltolódna az ügy és most nyáron lehetne vásárolni. Talán még segítene is abban, hogy jobban a pénztárcába nyúljanak és valóban akkora vérfrissítés legyen mint amiről cikkeznek. -
#29964 "14. Katalóniában nagyjából 15 ezer 18 év alatti játékos van, akik Spanyolországon kívül születtek, és érvényes, a szövetségben regisztrált játékengedéllyel rendelkeznek, akiket – a FIFA által használt kritériumrendszer alapján – úgy kell tekintenünk, hogy jogosulatlan versenyzői státuszban vannak."
Érdekes... Szerintem vissza fogják vonni ezt a döntést, valami Madridos bizottság hozta vagy antiBarcás. -
#29963 Sajtóhírek szerint jött volna Reus. Hogy minek, azt nem tudom mert szélsőkben nagyon is jól állunk. Védő kell legalább 1, ne szélsőt igazoljanak megint. (bár egy Pedro Reus csere még elmegy) -
#29962 Amúgy azt pedzegetik, hogy új játékosokat vehetünk, csak nem játszhatnak. Azaz akit veszünk vagy megy a b-be, vagy megy kölcsönbe -
#29961 18 év alatt nem kaphat fizetést,mert nem kaphat profi szerződést se (tudtommal)