33513
Eurobarca | Hivatalos honlap
El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik
-
#3813 Celta - Zaragoza megy -
Zséé #3812 azt mondják megy a meccs sport2-n -
#3811 így is fel lehet fogni -
Zséé #3810 remek! legalább pihenünk szerdára -
#3809 Football - 23/04/2006 - 21:08
Barca match cancelled
Barcelona's Liga match with Sevilla has been cancelled due to torrential downpours in Sevilla. After Valencia's win Barcelona did not have a chance to wrap up La Liga tonight. Frank Rijkaard will be pleased with an extra day of rest before Wednesday's Champions League match against Milan.
forrás: http://www.eurosport.com -
#3808 nem gyenge jégdarabok is esnek hát itt biztos h nem lesz meccs :( -
#3807 lehet nem lesz meccs :(
áll a víz a pályán :S -
#3806 na mindjárt kezd a meccs
a Valencia nyert így ebben a fordulóban még nem lehet ünnepelni -
#3805 sztem ez a legfőbb indok :) -
#3804 állítólag összeszedett vmi kisebb sérülést,meg az is benne van sztem hogy Rijkaard pihenteti szerdára.. -
#3803 Ronaldinho megint kimaradt a keretből -
#3802 ha kikap a valencia bajnokok vagyunk :) -
#3801 AZ ELSő ESéLY LEHET
A Sevilla terv a bajnoki címért
Írta: Z. Iván
--------------------------------------------------------------------------------
Sok munka és számos mérkőzés után ma este akár végleg magának tudhatja majd a bajnoki címet a Barcelona, bár ehhez az eredmények szerencsés alakulása is szükséges. A katalán együttes idén még a tavalyi könnyed bajnoki címnél is egyszerűbben hódítja majd el a trófeát, ez már nem is lehet kérdéses, csupán ennek időpontja bizonytalan. Ma akkor lehet bajnok a Barca, ha a Valencia nem nyer a Bilbao vendégeként, Eto'óék viszont behajtják a három pontot Sevillában.
Ez azonban nem tűnik olyan valószínűnek. A Valencia ugyan már letett a bajnoki címről, de a második helyért ádáz harcot vív a Real Madriddal és az Osasunával, így minden egy pontra nagy szükségük lesz. Nehezíti persze Barajáék dolgát, hogy ellenfelük, a Bilbao is pontszerzési kényszerben várja a találkozót. A baszkok mindössze két egységgel előzik meg a legjobb kieső Alavést (mely tegnap nem tudott pontot szerezni), persze még további három csapat is ott tartózkodik a másodosztályt sejtető vonal előtt. Ezért aztán az Athleticnek nagy lehetőség a mai, hogy lépéselőnybe kerüljön az Alavéssel szemben, s mindent meg fognak tenni egy győzelemért is.
Segítségére lehet a Barcának, hogy a Bilbao-Valenciát már délután öt órától játsszák, tehát a sevillai fellépésig bőven lesz ideje Frank Rijkaardnak, hogyha az eredmény függvényében változtatni szeretne a kezdőcsapatán. Az persze ettől függetlenül valószínű, hogy ismét egy új gárda futhat majd ki Barca mezben a pályára. Oleguer szinte a teljes idényben kezdő volt, ezúttal ő is hiányzik majd a kedden megszerzett sérülése nyomán, de rajta kívül már-már megszokott, hogy bőven akadnak a maródiak listáján. Larsson még nem gyógyult meg az egy hete elszenvedett húzódásából, Ronaldinhónak péntek óta vannak kisebb problémái, s a hosszabb ideje sérült Xavi és Messi szintén csak televízión keresztül nézhetik a mérkőzést.
A kezdőcsapat ennek fényében alakulhat, bár annyira nem lesz tartalékos, hogy a csapatnak ne legyen reális esélye a győzelemre. A védelemben Puyol helye most is megkérdőjelezhetetlen, hiszen a kapitány - Eto'óval együtt - az játékos, akinek szinte semmilyen körülmények között nincs szüksége plusz pihenésre. Ezt most sem kapja meg, viszont ott lehet mellette a hét közben visszatért Márquez, valamint Belletti és Sylvinho is. A középpályán Motta és Edmílson között dől majd el, hogy ki lesz a szűrő játékos, előttük ott lesz Deco, s talán Van Bommel. Iniesta bár kiváló formában játszik hetek óta, nem lenne meglepetés, ha éppen ezért Rijkaard jövő szerdára tartalékolná a fiatal középpályását. A támadósorban a három hiányzó (Larsson, Ronaldinho és Messi) miatt most nincs akkora bőség, de cseréje így is marad majd az edzőnek. A legvalószínűbb, hogy Ezquerro veszi át Ronaldinho helyét, mert Giuly és Eto'o játéka garantált.
A túloldalon a tervek szerint végül nem tartalékolja játékosai erejét Juande Ramos edző, s ott lesz a pályán például Luis Fabiano vagy a Barcától kölcsönvett Saviola. Az andalúzok helyzetét egyébként teljes egészében az Uefa-Kupa határozza meg, mivel az európai sorozatban már az elődöntőnél tartanak - s talán valamelyest fáradtak is ezért - viszont a bajnokságban a jövő évi Uefa-Kupa szereplésükért kellene megtartaniuk a hatodik helyet. Ilyen helyzetekben alkalmanként előfordul, hogy egy csapatnak végül egyik célt sem sikerül elérni, de azt el lehet mondani, hogy eleddig jól megfelelt a két fronton a fehér mezes együttes.
Sevilla FC-FC Barcelona
Sevilla, Sanchez Pizjuan
21:00
Vezeti: Teixera Vitieres
Sevilla: Palop, D. Alvés, Navarro, Ocio, Puerta - Juesus Navas, Marti, Renato, Adriano - Saviola, Luis Fabiano.
Barcelona: Valdés, Belletti, Márquez, Puyol, Sylvinho - Motta, Van Bommel, Deco - Giuly, Ezquerro, Eto'o.
-
#3800 21:00 Sevilla ? - ? Barcelona -
#3799 BESZéLGETéS LUDO GIULYVEL
Giuly már a visszavágót várja
Írta: H. PetI
Ludovic Giuly egyike volt az AC Milant legyőző hősöknek. A San Siroban a francia lőtte a győztes gólt, de figyelmeztetett: a Barça még nincs a döntőben. Giuly-vel a Barça TV készített interjút, melyben a játékos fenntartotta álláspontját, miszerint óvatosnak kell lenni a BL visszavágón, de bevallotta, nagyon élvezte a mérkőzést csapat-, és egyéni szinten is.
Hányszor nézted vissza a Milan elleni találkozót?
- Még nem láttam a meccset, csak a gólt. Nagy pillanat volt számomra, és a csapat számára is; s ez egy nagyszerű találat volt. Most nagyon elégedett vagyok.
Tényleg nagyszerű volt, nem csak az átadás, hanem a befejezés miatt is. Bal lábbal lőttél, ami tőled szokatlan.
- Igen, ez tényleg igaz. Most is, mint mindig, tökéletes passzt kaptam Ronaldinhotól, majd kapásból ellőttem. Minden adott volt tehát egy nagy gólhoz.
Ez döntő fontosságú találat lehet abból a szempontból, hogy melyik csapat lesz ott a párizsi döntőben.
- Még túl kell jutnunk a visszavágón is jövő szerdán, az is nagyon fontos lesz. Bár egy kicsit közelebb jutottunk, meg kell várnunk, mi történik szerdán. Ki kell mennünk a pályára és jól játszanunk, csak ezután ünnepelhetjük, hogy esetleg bejutottunk a fináléba.
A Barça jól játszott a San Siroban.
- Valóban. Szerencsénk is volt, mert a Milannak két, vagy három tiszta helyzete volt. A második félidőben már jobban játszottunk, megtartottuk a labdákat, előkészítettük a gólt. A vezetés után pedig megnyugodtunk.
Fáradt vagy, mikor befejezel egy mérkőzést? Ugyanis te nagyon sokat futsz.
- Ezeken a meccseken mindenki kihozza magából a maximumot, az eredmény pedig az, hogy nyerünk. Ez egy különleges mérkőzés volt. Csak futással és jó játékkal tud a csapat döntőbe jutni.
A következő összecsapás sokkal nehezebb lesz?
- Igen, mert ellenfelünk egy nagyon jó csapat, és ők is a döntőbe akarnak jutni. De mi leszünk hazai pályán, és ez nagy előnyt jelenthet. Ha be tudnánk találni az első félidőben, kicsit megnyugodhatnánk.
A Barcelona hasonló helyzetben lesz, mint a Chelsea ellen, amikor szintén egygólos előnnyel vágott neki a második összecsapásnak.
- Erőteljesen kell játszanunk, azzal a szisztémával, amellyel annyiszor nyertünk már. Kedden a San Siroban jól teljesítettünk, de jobban kell figyelni a Milan csatáraira a visszavágón. És mindenek előtt a saját játékunkat kell játszani.
Olyan érzésem van, mintha túl nagy lenne az eufória, de az emberek tudják: még semmi sem dőlt el.
- A győzelem után az emberek nagyon boldogok voltak, de az eufória mára alábbhagyott. Most a vasárnapi meccsre koncentrálunk, ahol akár már bajnokok is lehetünk, majd ezután kerül a figyelem középpontjába a szerdai mérkőzés. Készek leszünk egy nagy meccset játszani.
A másik ágon az Arsenal az esélyes?
- Igen, ők a favoritok, mert a Villarreal nem játssza azt a gyors futballt, amit megszokhattunk tőlük. Nehéz dolguk lesz a "sárga tengeralattjáróknak", habár otthon játszhatnak. Az is jó meccsnek ígérkezik.
Te kit részesítesz előnyben?
- Ha eljutunk a fináléba, nem érdekel, ki az ellenfél. Most az a fontos, hogy eljussunk Párizsba.
A hátvégén megnyerhetitek a bajnokságot. Mindenki erre koncentrál, vagy van, aki már a Milannal foglalkozik?
- Hogy megnyerjük-e a bajnokságot, az a Valenciától is függ; szeretnénk jól játszani a Sevilla ellen, csak erre figyelünk. Esélyesek vagyunk, de még egy pár meccset le kell játszanunk a végső győzelemhez. Ez lehet akár a Cádiz ellen is.
Te szeretnéd már a Milan meccs előtt megnyerni a Ligát?
- Igen, mert akkor nyugodtabbak lennénk a BL mérkőzés előtt, s csak az európai kupára kellene koncentrálnunk. Remélem, lesz egy kis szerencsénk, és vasárnap megnyerjük a pontvadászatot.
Régen volt már példa arra, hogy egy csapat címvédést ünnepelhessen. Ez legutóbb a Barçának sikerült Louis van Gaal irányítása alatt. Ezt a hőstettet nehéz végrehajtani, s nagy jutalmat érdemel.
- Igen, természetesen. Jól teljesítünk mostanában, hiszen nagyszerű csapatunk van. Minden vasárnap megmutatjuk, bennünk megvan az, ami a bajnoksághoz, a címvédéshez szükséges. Nagyon jó keretünk van, amely egyaránt kiválóan helyt áll a bajnokságban és Európában is.
A sérülések ellenére a csapat jól játszott.
- Kissé szerencsétlenek voltunk a sérüléseket tekintve. A fontos azonban a csapat, mindenkire szükségünk van. Mindannyian készen állunk játszani, s nagyon magabiztosak vagyunk.
Te, személy szerint hogy' érzed magad?
- Nagyon jól, nyugodt vagyok. Akkor játszok, mikor az edző jónak látja, fizikailag készen állok, s kiváló a hangulatom.
-
#3798 hali -
#3797 na ujra itt -
#3796 Messi: Még két hét
Írta: Z. Iván
A hét elején hazatért Argentínába Lionel Messi, s várhatóan a jövő hét elején vissza is utazik majd Barcelonába, viszont addig is szülővárosában, Rosarióban tartózkodik, s végzi a rehabilitációs edzéseket. A támadó most két hét szünetet jósol még magának, de tudja, még egyszer nem kapkodhatja el a visszatérését.
A 18 esztendős játékost egyébként kedden hatalmas tömeg fogadta Argentínában, mely azt jelezi, az utóbbi fél, háromnegyed év alatt az egyik legkedveltebb játékossá vált hazájában. Mindazonáltal most nem minden úgy alakult számára, ahogy szerette volna, mivel március eleje óta nem játszhatott mérkőzésen, s még a következőkben is várnia kell, hogy magára ölthesse a Barca mezét. Szerencsére persze Messi nincs letörve, s megtalálta a pozitívumot a helyzetben: hosszú idő után egykori otthonában tölthet el egy hetet.
"Azért jöttem ide gyógyulni, mert ez az én városom, és itt van a családom. Azt gondoltam ez lesz a legjobb hely ahhoz, hogy kicsit eltávolodjak Barcelonától, és a Bajnokok Ligája meccsektől" - kezdte indoklással a futballista. "Nagyon jól érzem magam, és szerencsére ismét elkezdtem a rehabilitációmat a rásérülésem után. Már két napja Rosarióban vagyok, és most nem szeretnék kapkodni. Az előző esetben az aggodalom nem segített nekem a gyógyulásban, szeretnék most nyugodt maradni, és majd akkor visszatérni, amikor annak már valóban eljött az ideje."
"Egyrészről boldog vagyok, mert itt lehetek a szülővárosomban, másrészt viszont szomorú, mert nem voltam ott Milánóban a BL elődöntőn. Én azért focizom mert ezt szeretem csinálni, és szórakoztat, később pedig az emberek hálája is az enyém lesz. Ezért örülök annak, hogy az emberek megállítanak az utcán, köszönnek és bíztatnak."
A várható visszatérésének pontos dátumát semmiképpen nem szerette volna megjósolni a támadó, de hozzávetőlegesen elmondta a várakozását. "Szerintem két héten belül ismét játszhatok, de nem szeretnék fölállítani magamnak elvárásokat, mert ha siettetem a gyógyulásomat, az még rosszabbodhat. Szeretnék ott lenni a Barca meccsein, a Bajnokok Ligája döntőjében és a világbajnokságon is. Ronaldinhóval ez történt két évvel ezelőtt, mint most velem s azt mondta nekem, legyek csak nyugodt."
2006.04.21. 09:20 -
lord nihilus #3795 nem hagyhattam őket magukra, nélkülem kevesen bírják ki :DDDDDDDD -
Monoton #3794 :DDDDDD -
Csaba #3793 Április 30. a hivatalos visszatérés dátuma. Úgyhogy ha nem jön közbe semmi, 2 hét múlva már játszhat! :-) -
lord nihilus #3792 Én is várom már visszatérését. Nem tudod most hogy van az állapota, mikorra várhatjuk visszatérését? -
#3791 hát igen én nagyon várom h Xavi visszatérjen a középpályára és remélem Larsson is mihamarabb felépül -
Csaba #3790 Nagyon jó volt a csapat tegnap, remélem, a visszavágón is lesz okunk örömködni.
A Milan topicban azon keseregnek, hogy nem játszott Inzaghi, pedig ő "tuti benyomott volna egy gólt." Mennyire tré dolog ezen keseregni, mikor nálunk meg a fél kezdőcsapat nem játszhatott. (Messi, Deco, Xavi, Larssonról ne is beszéljünk...). Szerencse, hogy azért tudták pótolni őket Iniestáék.
-
#3789 ezekszerint mégiscsak érdekel téged az a topik D: -
lord nihilus #3788 bocs h hangulatrontó vagyok de igazán elkeserített az h ilyenek vannak ezen a fórumon http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1145392451 -
#3787 -
#3786 na akkor jól gondoltam -
Zséé #3785 ez cafu -
már nem azért de Roni Cafuval ölelkezik nem? a Nemzeti oldalán Serginhot irtak -
#3783 -
#3782 szép volt fiúk már csak otthon kell őket megverni és jöhet Párizs :) -
#3781 azok :DDDD -
lord nihilus #3780 mint az ikrek :DDD -
lord nihilus #3779 OOOOLLLLLÉÉÉÉÉ!!!!
Grat a BARCÁNAK frenetikus meccs volt :DDD
-
#3778 25 -
#3777 Helyes! Ez most nem jött be ^.^
Mekkora meccs volt...
FORZA BARCA :) -
#3776 hát igen, Roni nagyon nagy világklasszis, és még remélhetőleg nagyon sokáig így is marad.
Hány éves? -
shogun1 #3775 gg
de azért megnézném a barcát Ronaldinho nélkül(bármilyen csapatot naggyá tenne,irgalmatlan nagy zseni!!), szinte a semmiből rúgtak gólt, na sebaj.
kiváncsi leszek a visszavágóra -
R9 #3774 gg